כתב נושא: "התנהגות שאינה הולמת" - היום בתבור  (נקרא 2551 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק skyman76

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • עמוד הצילום שלי
    • דוא
"התנהגות שאינה הולמת" - היום בתבור
« ב- : May 18, 2007, 09:39:17 pm »
היום, יום שישי, התקיימה תחרות ליגה למצנחים בתבור. אני מניח שאיני היחיד שחזה בהתנהגות מספר מרחפים, שאינם פעילים בליגה, שהחליטו לטוס עימנו היום.
הבעיה החלה כאשר אותם חבר`ה, החליטו על דעת עצמם כי הזמן שלהם יקר משלנו, חברי הליגה, שקמו ככל הנראה לפחות שעתיים לפניהם כדי להגיע לאתר ולטוס בליגה. אותם חבר`ה פשוט פרסו את המצנחים במרכז העמדה, תוך התעלמות מוחלטת מהערות המשתתפים על כך שהם חצופים ביותר ואין שום הגיון במה שהם עושים.
כן, מדובר על אותם "אילן תשובה, בני מנדל, ודוב ברמן" למיניהם שהחליטו לשים עלינו "קצוץ".
אני חש שאם לא נדאג לשמור על האינטרסים שלנו, משתתפי הליגה, גם במחיר של מניעה פיסית או אחרת של המראות אותם פורעי סדר טוב, הגינות וחברות - הספורט שלנו בסכנה.
לתשומת לבכם, בפעם הבאה שאתם נתקלים באותם "חברים" באתרים.
טל

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
תמיד משגעת אותי הזילות שאנשים פורסים במרכז העמדה, תוך זילזול ביתר הטייסים, וסיכון חייהם שלהם.
היום לא הייתי בתבור (לצערי) כך שאיני יודע לגבי הארוע היום, אבל זה נשמע מוכר.

בתור אחד שתמיד פורס בצד, איני מבין למה אנשים חייבים לפרוס באמצע, והנה כמה השערות שלי

1. כולם מסתכלים עליהם והם מקבלים יותר תשומת לב
2. הם אוהבים לעכב אנשים אחרים
3. הם פורסים מהר מאוד (לפי הבנתם) ובד"ח הוא דבר שרצוי לעשות מהר. (ואח"כ נתלים על עצים)
4. הם אוהבים שטייסים אחרים שמניפים ויוצאים לאוויר כמעט דורכים על המצנח שלהם כי הוא במרכז העמדה
5. הם אוהבים שאנשים אחרים מעירים להם
6. מרכז העמדה נקי מקוצים לטענתם (לא בהכרח) ולכן יש לפרוס רק במרכז העמדה.
7. ע"י פריסה במרכז העמדה הם קובעים בעצם טריטוריה
8. הם אוהבים לעשות רולטה רוסית עם המצנח שלהם כשאנשים עושים טופ לנדינג בעמדת ההמראה (בנתניה למשל)
9. הם רוצים תמיד להיות ראשונים, וע"י כך שהם פורסים במרכז העמדה הם ירתמו וידלגו על התור.
10. הם עושים את זה כי זה יותר נוח!

ועכשיו ברצינות
העמדה בתבור תמיד צפופה, אבל תמיד אפשר לפרוס לא במרכז העמדה אפילו מעל למדרגות ולקחת את המצנח כפטריה למטה
אני בטוח שאם כל יתר המרחפים הצליחו היום לפרוס לאו דוקה במרכז העמדה יכולים כולם לנהוג כך
תארו לכם שהגלשנים היו פורסים במרכז העמדה, והיינו צריכים להמתין 30 דקות, אם הם יכולים לפרוס בצד, כך גם אנחנו
דווקא מאנשים ותיקים בספורט הייתי מצפה להוביל ולהראות דוגמא ולא בדיוק ההיפך, האפשרות היא בידינו להפוך את הספורט הזה לחברי, תומך וחיובי ככל שנרצה, אז בבקשה תובילו ותשמשו דוגמא חיובית (ואני מתכוון ספציפית לשמות המוזכרים למעלה, ולא לכל הוותיקים שאני מכיר ומוקיר על פעילותם והובלתם את הענף)

ולכל מי שפורס בצד, הכי חשוב שנבצע בד"ח כמו שצריך, בשקט, וללא לחץ.

זה מה שאני חושב

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
ואני חשבתי שאתה מתכוון בכותרת "התנהגות שאינה הולמת" -  לארוע של מרחף (אחד מחברינו) - כולם מכירים אותו,  שהתרסק היום כמאה מ' במעלה ההר,  ושאף אחד מחברי הליגה (חוץ מאורי), שהיו רתומים למצנחים לא חשב להשתחרר מהריתמה ולרוץ ולחפש אותו.
 למזלו ולמזלנו הוא נפל לתוך עץ / שיח,  ויצא מזה ללא פגע.
לדעתי בארוע כזה כאשר כולם תופסים ראש קטן, ועושים עצמם כאילו לא שמעו ולא ראו, מוטל על מנהל הליגה לעצור את "המסיבה" ולחייב  את כולם לחפש את המרחף שנפל. 
 כמובן שעדיף היה שהדבר יעשה ע"י החברים  מתוך יחס של כבוד למרחף במצוקה.   --  ב ו ש ה !!!

עופר

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
קצת סדר בבלאגן בבקשה.

טל - אילן תשובה מתחרה בליגה!
העמדה לא שלנו ואף אחד לא החליט לטוס עמנו. דב הוא חבר ועד וחוסר ההתחשבות של חבר ועד הוא אכן נקודה כואבת. בני כמו כל אחד אחר לא חייב לנו כלום וזכותו המלאה להמריא כאשר יוצא לו. ניתן היה להמריא היום במשך שעות אך אנשים בחרו לחכות יותר מידי (כרגיל).

עופר היקר, מכיוון שהיית באויר כדאי שתבדוק טוב לפני שאתה כותב שטויות ועוד תחת הכותרת בושה !!!

בשניה שנודע לי (כממלא מקום מנהל ליגה) שקרתה תאונה עצרתי (כן בדיוק הנפתי כדי להמריא) ושאלתי מה קורה והאם מישהו ניגש לראות.
התשובה המיידית היתה כבר נסעו אליו. עמיר שלום דיווח מהאוויר (במקביל) שנראה לו שהבחור זז ומתארגן על עצמו ואינו פצוע.

ולברק - מדוע בכלל טסת שם בגובה  נמוך?

וברכות לברק אחר שניצח במשימה היום.

איתי

« עריכה אחרונה: May 19, 2007, 09:35:37 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
איתי, זה עופר לא עופרי
אתה מוזמן לשכתב את ההודעה שלך, לחץ על כפתור ערוך כמו פה

האם מדובר באותו ברק בשני המקרים?
אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק עופרי אייזן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
איתי, ממש נעלבתי. הרי אני לעולם לא כותב שטויות  ;)
גם אם חשבת שאני כתבתי את מה שנכתב (וזה ממש לא הסגנון שלי) אז תדע לך שאחרי שנחתתי בשדמות דבורה עוד עליתי לתבור, לקחתי את הרכב ונסעתי לאסוף את זוש (הידוע גם בכינויו כזוהר שרון) מפורייה, את אורי מצמח ואת שבירו מדגניה אז אנא...
אני מתנצל שלקחתי את חבר הליגה מר אורי חמו (שהוא לגמרי במקרה גם ידיד טוב שלי) באיסוף מצמח. זה לא יקרה שנית. מבטיח.
אני גם מתנצל שנהגתי בדרך לא חברית ועשיתי איסופים מהכנרת... 

הודעתי גם לבעל המסעדה בניין שאין להכניס יותר חברי ליגה ללא אישור כי היו אצל הג'ינג'י לפני. ראה את הנושא כסגור.

« עריכה אחרונה: May 19, 2007, 08:54:51 am על ידי עפרי אייזן »

מנותק skyman76

• מפעיל בובקט מתקדם
    • עמוד הצילום שלי
    • דוא
בהמשך למסר שניסה אמיר מליק להעביר, שתי הערות:
1. עיקר הכעס והביקרות שלי מכוונות להדחפות מחוץ לתור ההמראות שהשתרך לו אתמול. ולרצון של אותם 3-4 להמריא ויהי מה, גם במחיר של המראות מסוכנות להם ולחבריהם. זכות קדימה מקבלים ולא לוקחים !
2. החיפזון אכן גרם לאחד מהם להמריא המראה שלא רק שהתאפיינה ב"חוסר אלגנטיות" משווע אלא יכולה הייתה להגמר בפגיעה חמורה ביותר.
3. לגבי אילן תשובה, אם אכן השתתף בליגה ולא "סתם" נדחף - אני חושב שההתנהגות המזלזלת מצידו צריכה להיות מטופלת ע"י מנהלי הליגה כך שהתופעה לא תחזור על עצמה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עופרי - קבל תיקון ההודעה נערכה מחדש.

כידוע לך אנחנו אוספים את כולם ללא הבחנה אם הם בליגה או לא וכך גם היה אתמול.
לי אישית חיכה איסוף ברגע הנחיתה אשר נהג אחרי כל הדרך. לאחר שהקפצתי את הנהג לביתו חזרתי לצמח לאסוף אנשים.  בנוסף ארגנתי את הורדת כל הרכבים מהתבור של כל מי שרק ביקש (גם לא חברי ליגה) ושלחתי רכבים רבים לאיסוף בכנרת גם שהיה ידוע לי שיש איסוף לכל חברי הליגה.
אחרי כל הבלאגן הזה בזמן שאנשים כבר בדרך הביתה והשעה 16:00 נזכר ידידינו שהשביעה את רעבונו, להגיע למסור GPS.
ביקשתי ממך ומאורי לא לעצור בחומוס כי אתם מייבשים אחרים- עד שהזמנתם לאורי אוכל הוא יכול היה לקפוץ לכפר תבור (אפילו ברכב שלך) למסור GPS לחזור לאוכל או לחילופין לבדוק מי עוד צריך איסוף.

הנושא כואב כי אורי לא יוצא דופן כל ליגה בלי יוצא מן הכלל יש משתתף או שניים שעושים זאת. הפעם זה היה אורי.

יש לזכור שאנו משתתפים לכיף ועושים זאת בהתנדבות ולא מגיע לנו עונש של לשבת והתייבש בזמן שכולם נסעו הביתה או אוכלים.

הליגה הבאה בתאריך 8/06/07 אז יאללה תרשם ותשתתף.

איתי

מנותק עופרי אייזן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
איתי,
אני לא רוצה להרגיז אותך אבל בכלל אכלנו בניין ולא בכפר קמא... ;)
ככה שכנראה הוספנו חטא על פשע.
הנושא סגור. להבא אני אישית מביא את אורי לג'ינג'י. באוזניים.

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
טל
עם כל הכבוד התלהמות אינה פתרון , מהזה צריך להיות מניעה פיסית ?
הנך צודק בכל הנאמר לגבי התנהגות והתנהלות באזורי המראה, וללא שום קשר לליגה או שמיגה.
הספורט של כולנו ואנו צרכים לדאג שיתנהל בספורטיביות ולא בהתלהמות מסוכנת ובאדונות .
גם באזורי המראה , גם באזורי נחיתה וגם באויר , לעזור אחד למשנהו ולהתנהג כחברים .
שבת שלום וטיסה נעימה ובטוחה.
איתן

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: "התנהגות שאינה הולמת" - היום בתבור
« Reply #10 ב- : May 19, 2007, 02:12:28 pm »
איתי יקירי,   כרגיל האצבעות על המקלדת משיגות אותך.   למה שטויות ?  על מה ועל מי אתה מדבר- קישקוש אחד גדול !!!!
הבה ונדייק - אני לא הייתי באויר אלא הגעתי בדיוק לעמדה כששמעתי את אורי טל מקבל הודעה בקשר- משהו על שני פיתולים למעלה, אורי הסביר לי שמישהו, כפי הנראה ברק,  התרסק והוא ככל הנראה במעלה ההר. אף אחד לא זז בעמדה.  רצתי לשם והייתי  הראשון  שהגיע אליו , לאחר שוידאתי עם ברק שהוא בריא ושלם הודעתי בקשר לאורי על תדר האגודה  שאין צורך בעזרה נוספת (זה כפי הנראה מה ששמעת,  שברק בסדר).
 יחד עם רוני שהצטרף אלי ופטריק שבא חמש דק' מאוחר יותר כי  בחיפושיו הקיף את העמדה מדרום בתוך הסבך . חילצנו אותו מתוך העצים.

איתי כל הכבוד לך שעצרת הנפה .  אך לא לכך כיוונתי,  אלא שבהעדר התנדבות  לחבר בסיטואציה כזו - מוטל על המנהל/מארגן/מרחף בכיר/הראש גדול  (תקרא לזה איך שאתה רוצה),  שהוא הסמכות העליונה במקום,  לעצור את הכל ולדחוק באנשים להרים את התחת ולחפש את המרחף שנפל.   להזכירך שבאותו זמן עמדו בעמדה למעלה מ20 מרחפים  ויותר, רתומים למצנחים ואף אחד  לא התיחס לארוע - פשוט התעלמות מוחלטת.    ואתה רוצה לומר שזה שאמיר שלום דיווח שהוא רואה מהאויר שהוא זז- זה הניח את דעתך ?
בושה !   בושה !  בושה !

עופר

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : May 19, 2007, 04:25:55 pm »
אהלן עופר,
איש בעמדה סביבי לא קיבל הודעה על מרחף שהתרסק עד שאני הודעתי על כך.
תכניסו לעצמכם טוב לראש לאגודה אין תדר ואיש לא חייב בתדר ולכן גם לא היה אף אחד ששמע על התאונה בתדר שאתה האזנת לו.
שעמיר (כן עמיר ב-ע') דיווח לי שברק זז ומנופף לשלום (וברק אישר לי זאת אח"כ שכך היה) אז אני נרגע. יתרה מכך שים לב שנרגעתי לאחר שהודיעו לי שכבר ניגשו לברק.

מי הוא הסמכות העליונה ?

בעמדה היו 50 איש מתוכם 17 חברי ליגה שחלקם כבר המריאו (מי הוא הסמכות העליונה לגבי עופר שאינו משתתף בליגה?)
במידה ולא שמת לב (אתה הרי צעקת היטב באסיפה המדוברת) אין יותר אחראים על איש ואין יותר סמכויות עליונות.
תוריד הילוך קח אוויר ותירגע.
הודעות בסגנון,  הבושה בושה בושה לא יעזרו בדבר.

מנותק ברק

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #12 ב- : May 19, 2007, 05:22:59 pm »
לאמיר ולשאר,

רק להסיר ספק, הברק שהתרסק\נחת בעצים זה לא אני. זה הברק האחר (חברון?)

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
« Reply #13 ב- : May 20, 2007, 12:21:30 am »
עופר !
לפני שאתה ממשיך לקרוא,קח כוס מים ותירגע...
אני הייתי נוכח באירוע וכך היה...
קיבלנו דיווח מעמיר על ההתרסקות ומייד מספר אנשים עלו לבדוק את המתרחש,
מה רצית? שכולם יעזבו הכל ויבואו לשחרר את המצנח מהשיחים?
עשית עבודה נהדרת!
יפה מאד!
בזכותך (ובעוד כמה חברה) אנחנו יכולנו להמשיך לטוס!
תבין!
רק לך (ולעוד מס חברים) הייתה הזכות לעזור למרחף הייקר.
ואת הזכות הזאת אף אחד לא יקח ממך...
אך זה לא אומר שעכשיו אתה יכול להשתלח בחברים שלא הייתה להם הזכות לעזור...
אתה מקלקל את הזכויות שלך בהשתלחות הזו...
חבל!
 seliha
ושוב סליחה לעמית...

שמע ישראל

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #14 ב- : May 20, 2007, 07:32:41 am »

אבישי, אהבתי איך שכתבת.

זה באמת גם זכות ולא רק חובה.

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #15 ב- : May 20, 2007, 10:34:52 am »
אבישי תודה,
באתי להאיר, ויצאתי מקלקל (מה לעשות,  לא מתחרז ).     קילקלתי קצת לחבר'ה את  אחוות החומוס.
אינני בא להטיף לאף אחד לאחריות חברית, יפעל כל אחד ע"פ תפישת עולמו ורגישותו.
כל מה שהעלתי היה אוסף נתונים  מהשטח על ציר זמן  ואופן תגובת המרחפים בעמדה לארוע (שמשום מה אתם לא מדייקים, ואולי לא בכדי ).

אבישי,   לשאלתך, האם על כולם לעזוב הכל..... ?   ודאי שכן!!   כי אחרת, וזה בדיוק מה שקרה, שכל אחד שרתום למצנח ובדיוק נמצא בחלון הזמן לצאת לתחרות הליגה -  מקווה שמישהו אחר יעשה את העבודה.
ומי בכלל חושב באותו רגע על שיחרור המצנח מהשיחים, זה ממש אבל ממש לא הענין.  צריך  להגיע לנפגע לדבר איתו (לא היה לו מכשיר קשר), ולודא שהוא בסדר, ואם לא  אז כידוע  נדרש להזעיק חילוץ כזה או אחר - אני מניח שהדבר לא זר לך.

אז מה אם עמיר שלום ראה מהאויר שהוא זז. כמה מדויק הוא יכול לראות?  אז זהו ? נגמר ? חוזרים לשיגרה ?.
 ..יעידו הותיקים, שגם בהר הארי גיל יערי ז"ל  זז ודיבר אחרי ההתרסקות(הייתי שם).   ויוסי קופר ז"ל, בתאונת הממ"ר הקטלנית,  לא רק שדיבר עם מחלציו אלא גם הדריך אותם בחילוץ.

אבישי איתי  יוגי,  וכל השאר - אני מבקש את סליחתכם אם נפגעתם מהדברים, אין ולא היתה כאן כוונה לפגוע באופן אישי באף אחד,  אבל כדאי לזכור שבקבוצה תמיד יש את אלו שדוחפים את העגלה העמוסה במעלה ההר,  ואת  אלו  שיושבים עליה.  - וכדאי שכל אחד יבדוק בינו לבינו, באיזה חלק של העגלה הוא בוחר  להיות.

עופר

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
« Reply #16 ב- : May 20, 2007, 10:26:30 pm »
עופר כנראה שלא הבנת את דברי...
קודם נסה לדמיין איך היו נראים פני הדברים אם כ ו ל ם היו עוזבים הכל ו...
ובפעם הבאה(שלא תיהיה חס ושלום) לא בטוח שאתה זה שיהיה על העגלה הזו-וגם אם נורא תרצה...
אני כאחד שאוהב לעזור, מוצא את עצמי לא פעם, בסיטואציות שעם כל הרצון הטוב שלי, אני נשאר במקום והעזרה ניתנת מגורם אחר... ::)(כנראה שהפעם אין לי את הזכות לעזור)
ואם אתה רוצה להרחיב בנושא, תפנה לפחות שעתיים מהיום(תשאל את יוגי)ואני יסביר לך...
נ.ב
גיא(רון) אתה מוזמן להצטרף... hug
שמע ישראל

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #17 ב- : May 20, 2007, 11:01:54 pm »
באמת באותו יום היה לחץ נוראי . המון מרחפים  והרבה חברי ליגה שרצו כבר לעלות לאוויר
הליגה התחילה מאוחר וכל אלו שלא התחרו היו צריכים לצאית מוקדם יותר ולא לחכות יותר מידי.
ולגבי ברק , ברגע שנשמעה קריאה בקשר , התנדבו כמה חברה שלא היו רתומים ללכת לעזור וכל הכבוד
והאמת היא שאיתי וכל השאר המריאו רק לאחר שהודיעו שהכל בסדר.
בקיצור היה בלגן והעיקר שכולם נחתו בשלום
עמוס
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos