כתב נושא: עד מתי תמשיכו לתרץ את הטיפשות שלכם כחרמנות?  (נקרא 1903 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק טדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
צחי, זאת פניה נורמלית.

מאידך אין טעם שאני אכתוב כאן החלטות ומה חשבתי, כי ה"ציניות" תמשיך ואני שוב אצא טיפש.

רק לציין שנחתתי על הרכס הנמוך מדרום למזבלה, 3 מטר מקצה הרכס, במקום ממנו אפשר להניף שוב בבטחה ולצאת אחר יעבור הזעם אותו ראיתי מבעוד מועד, ורק הטלפון המבוהל של אריה (אריה היה בעמדה בנתניה), 10 דקות אחרי שנחתתי, קטע את השלווה. כשהמשב הגיע, שידרתי ברדיו למצנחים בארסוף לנחות, כי הרוח מגיעה.

עד שאריה הגיע עם האוטו, כבר אפשר היה לצאת שוב ופשוט לא היה לי נעים ממנו, אז קפלתי והלכתי אליו. בחור נחמד האריה הזה...

אם אני הראשון שנוחת שם, יש לקרוא לאתר "עמדת טדי" למרות שאני לא מאמין. אם אני זוכר נכון, לפני 5 (?) שנים ראיתי את ברק פרידמן, שנחת שם לראות אם הוא יכול. והוא יכל.

אריה לשובר לא היה שם במקום בו נחתתי ולא יכול להיות שהוא אמר למשהו שהוא היה שם... הוא גם לא אמר שנחתתי מאחורי המזבלה, כי לא נחתתי שם, וסיפרתי לו היכן נחתתי.

טדי.
« עריכה אחרונה: November 14, 2009, 07:02:02 pm על ידי טדי »
רק טיסות טובות

מנותק avivh

• מצאתי פסיפס
    • דוא
איתי  וטדי -  אנשים טובים ומוערכים
אנא הפסיקו את המריבה ביניכם כי רבים הם אלו שאוהבים ומוקירים את שנכים - כואבים את הויכוח
אביב הטיפש והאוהב

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אגב איתי המצנח הלבן עם שפת התקפה כחולה זה הבומרנג (לא יודע מי טס עליו היום).

אבל המצנח הזה בארץ הרבה לפני שאיתי התחיל למכור ג'ין.

טדי להגיד למישהו שעשה מעשה טיפשי ולהגיד שהוא טיפש הם שני דברים שונים.

אינני חשב שאף אחד ממי שהיה ברכס הוא טיפש (טוב נו אולי אחד או שניים כן, אבל לא אתה), אבל איך תסביר לי למה כלכך הרבה אנשים לא טיפשים בעליל עושים מעשה טיפשי כמו ללכת לרכס רגע לפני כניסת חזית כשהם יודעים על כך מראש.

וכן אני חושב שהמעשה טיפשי מאוד. ביחד עם עוד שורה ארוכה של מעשים מאוד טיפשיים שבוצעו ע"י טייסים מאוד חכמים.

להיות חכם לא עוזר אם לא חושבים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
טדי,

הנושא העיקרי של דיון זה לדעתי, ואליו לא כל כך התיחסת, זה האם היה נכון להמריא בתנאים ששררו בנתניה ביום ו'.

העובדה שאתה הצלחת לנחות בעוד מועד באזור המזבלה כאשר הבחנת בחזית שנכנסת ואף הודעת על כך בקשר לשאר המרחפים, עדין לא מעידה על כך שהיה נבון להניף מצנח ולהמריא ביום שכזה. יש מרחפים שלא יודעים לזהות בזמן כניסת חזית וכן כאלו שאינם מאזינים לקשר.

חשוב לזכור שהרכס יכול להיות מסוכן מאוד ברוח חזקה בגלל הקרבה הרבה של בנינים, כבישים וקווי מתח גבוה שנמצאים יחסית קרוב לקו המצוק.

הרכס הוא אתר קלסי לתנאי הבריזה של אחרי הצהרים בימי הקיץ, אך יכול להיות מסוכן בעונות אחרות בהן עוצמות הרוחות פחות צפויות.

לדעתי זה צריך להיות המסר של שירשור זה ולא התנצחויות בין חברים לגבי צורת התבטאות או תרומה מול שיקולים מסחריים.

שמח שהפעם הכל עבר בשלום.

גונן
« עריכה אחרונה: November 14, 2009, 10:10:11 pm על ידי גונן גל »

מנותק Arnon Lufi

• מפעיל בובקט מתקדם
לכול חרמני הטיסה (שזה כמעט כולנו).
הרגשה מכרת...

אבל תזכרו שהרבה יותר טוב להיות על האדמה ולרצות להיות באויר
מאשר להיות באויר ולרצות להיות על האדמה.

וגם יותר בריא.

ארנון
www.arnonfly.com

מנותק gal vardi

• מפעיל בובקט מתקדם
  • הפשטות הינה שיא התחכום
    • דוא
דרך אגב לגבי שליטה קרקעית:
גם להחליט לא להוציא את הציוד מהאוטו/בית נחשב לשליטה קרקעית

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
גונן,

אם הייתי חושב שזה לא היה נכון להמריא, לא הייתי ממריא. הרבה מכירים אותי ויודע שאני פחדן ולא לוקח סיכונים.

כל השירשור הזה צץ ממסרון ארסי  (סליחה, "ציני") קטן "נועם, אחד מהם פתח את השישרשור הזה." אף אחד לא יודע על מה מדובר, אבל למה לא לכסח? "ט...ים".

אין ספק שיש נטיה טבעית לכל החברים הטובים בפורום לחנך את הדור הבא וזה בהחלט מבורך. אבל אי אפשר לעשות זאת בצורה של עליהום, ככה לא מושג דבר, פרט לחינוך של הדור הצעיר על איך חוזרים לחברותא שהיתה כאן לפני שרוח הקודש צצה.

טדי.
רק טיסות טובות

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
טדי:
אני לא יודע איך לקרוא את עצמי... בצד אחד אני יכול להיות האח הגדול של הרבה מכם.. בצד שני אני בלי ספק דור חדש (מצלצל ממש יפה). חשוב לי שירשור כמו הנוחכי, ויותר טוב היה אם היה נקי מרמזים וריבים לא קשורים לנושא (או ריבים בכלל)
גונן,

אם הייתי חושב שזה לא היה נכון להמריא, לא הייתי ממריא. הרבה מכירים אותי ויודע שאני פחדן ולא לוקח סיכונים.

אני היתי מחליף המילה פחדן בשקול...
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עוד דיון חשוב שהלך לאיבוד?

בעיות האגו במקצוע ספורט זה לא מאפשרות לאנשים העוסקים בו ללמדאו ללמוד וחבל!

טדי, עם כל הכבוד להערכה שלך כלפי איתי, זו לא הדרך!
תחשוב על אותם חברה שבאמת לא מבינים ולא מנוסים בנושא: משטר הרוחות בחורף.   מה הם הבינו מהדיון הזה?
אם הספורט הזה באמת חשוב לך, תנסה להביט על הדיון מהצד ולהבין שלקחתם אוכלוסיה שלמה של צעירים בספורט לאיבוד!
זה ממש לא משנה אם נחתת 3 מטר מהמצוק או 30 מטר, הנושא שהועלה פה (החזית שנכנסה) הוא זה שחשוב!

אגב,
אהבתי את הציטוט של לופי:
הרבה יותר טוב להיות על האדמה ולרצות להיות באויר
מאשר להיות באויר ולרצות להיות על האדמה.

אמיר, צחי   הייתי מקבע את האמרה הזו באתר..............
אורי שמיר
« עריכה אחרונה: November 15, 2009, 08:30:35 am על ידי אורי שמיר »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: עד מתי תמשיכו לתרץ את הטיפשות שלכם כ&
« Reply #29 ב- : November 15, 2009, 09:41:11 am »

טדי זה בדיוק השאלה שלי!!

האם עצרתם לרגע לחשוב לפני שיצאתם מהבית? האם עצרתם לרגע לחשוב לפני שהמראתם?

לחשוב לא רק על זה שכרגע הרוח 20 קמ"ש אלא על זה שאתם יודעים שהולכת להכנס חזית ומה יכול לקרות בכניסה ומה קרה בדיוק לפני שנה באותו המצב בדיוק.

אם התשובה היא לא, זה מביא אותנו לשאלה השניה שלי - מה עוזר לכם שאתם חכמים אם אתם לא חושבים?

אם התשובה היא כן, כנראה שהבעייה הרבה יותר חמורה ואין מה לעשות כמות התאונות תשאר גבוהה כי לאנשים כנראה אין את היכולת ללמוד מטעויות של אחרים וכל אחד צריך לחזור על אותן טעויות בעצמו.

ואגב לא תמיד אפשר או קל לזהות את הכניסה לכן מי שיש לו נסיון מתרחק מהרכס בימים כאלה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #30 ב- : November 15, 2009, 09:46:37 am »
אורי הדיון לא הלך לאיבוד,

טדי כותב:  אם הייתי חושב שזה לא היה נכון להמריא, לא הייתי ממריא. הרבה מכירים אותי ויודע שאני פחדן ולא לוקח סיכונים.

משפט זה הוא המפתח לכל הדיון !!!

טדי כבר נחשב למרחף ותיק ו(מבחינת נסיון לא גיל) להבדיל מרולי, ובכל זאת טדי (ורבים אחרים כולל "המדריכים") לא התייחסו כלל לתחזית מזג האויר. אנשים עמדו בעמדה מדדו רוח ויצאו לאויר כאילו זה יום קיץ. טדי כתב בבוקר של אותו יום על המבול שיורד בזיכרון.

בתאריך 12.11.08 (בדיוק שנה קודם) היה אירוע דומה זהה מבחינת מזג אויר , האירוע של שנה קודם נגמר ביעל מרוסקת בתחנת דלק . נושא התאונה של יעל עלה לדיון בימים רביעי וחמישי בהקשר לתחזית מזג האויר של יום שישי.

כתב אמיר מליק יפה מאוד: ברגע שאתם טסים אחורה או נאלצים לנחות 3 מטר מאחורי הרכס בעמדה לא מוכרת בגלל עוצמת הרוח אתם בחוסר שליטה על התוצאות ותלויים בחסדי המזל והרוח.

אני אגב חושב שהמושג חרמנות טיסה ביחס ליום שישי לא תקף לאנשים שזה אתה חזרו מספרד עם יומן טיסות עמוס, לא משנה סוג המצנח עליו הם טסים (ג'ין כתום או סול כתום/צהוב).

תיקון קטן לעניין פתיחת השירשור:

1. את השירשור פתח צחי עם שאלה בנושא טיפשות.

2. אף אחד לא קרא פה לאחר טיפש לפני טדי שחתם כך את שמו בסוף תגובתו.

3. טדי כתבת לי בפרטי וומעל דפי הפורום כבר מזמן  את דעתך על דברי וצורת כתיבתי ולכן איני מופתע מהמושג "מיסרון ארסי" שצץ בראשך. אל תשייך את זה לכלל הכותבים והקוראים.
אני יוצא מנקודת הנחה שכל אחד ואחד מהם לוקח מהדיונים את הצד המקצועי לחוד ואת בעיית אופן הכתיבה שלי לחוד (הם הרי לא טיפשים).

יאללה מישהו בא לטוס בנתניה ביום שלישי (מגיע שקע עצבני) ? ? ?

נ.ב
אני עכשיו רואה שצחי כתב במקביל אלי.

צחי, מה היא ההגדרה לנסיון אתה יודע?

תשובה: זה כלי שעוזר לך לזהות טעות שאתה עושה אותה שוב (קולע בול ליום שישי)..
« עריכה אחרונה: November 15, 2009, 09:51:10 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
ואווו...........

האם אני קורא נכון ?  אפשר להבין מהדברים של טדי שזה נכון היה להמריא בתנאים האלו כי הוא יכול היה לזהות מתי החזית נכנסת!

טדי זהות טעות קשה לחשוב כך אבל עוד יותר קשה היא הטעות לכתוב את זה  כי רבים מהצעירים רואים בך מרחף וותיק ובעל ניסיון רב  ולכן הם עלולים להבין מדבריך שזה היה נכון להמריא ביום שחזית נכנסת.

לא תמיד תצליח לזהות את זה לא תמיד תספיק לנחות בזמן (ולא משנה שאתה פחדן וזהיר) .

ולאורי המשפט שארנון פרסם פה נלמד ע"י  החניכים שלנו פה בתדריך המראה הראשון שלהם בטיסות הגובה  כשמדברים על מז"א ומה צפוי לנו לאותו היום .

טוב יאללה ביי
שי

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #32 ב- : November 15, 2009, 11:13:28 am »
למרות שאני מכירה ומעריכה את טדי, ויודעת שאכן ברוב המקרים הוא נוהג בזהירות ובשיקול דעת -
אני מסכימה לחלוטין עם איתי וצחי: להמריא באותו יום היה סיכון מיותר. וסיכון מיותר... כשמו כן הוא: מ-י-ו-ת-ר!

היתה לנו לפני שנה וחצי הרצאה באיזה שהוא בית ספר בנתניה. ישבנו על כיסאות תלמיד, ושמענו את קובי רבנו מדבר על התאונה שלו. אחד הטייסים שהוא גם טייס בחיל האוויר* דיבר על ההבדל בין "סיכון" ל"סיכון מיותר". מישהו זוכר?

שמעתי סיפורים על אותו יום שישי. עוד חתיכה בפאזל של מה שקרה לי באותו היום שנה קודם: לפי תיאורים של מי שהיה באוויר, ויודע מה מהירות החופה שלו עם ספיד... הרוח התחזקה מ-30 למעל 55 קמ"ש בתוך מספר דקות.
אז כנראה שאי אפשר לדעת בדיוק מתי זה מגיע ולנחות לפני.

* אולי זה היה יובל (?) אני ממש לא זוכרת מי זה היה כי הייתי ממש חדשה.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק ברק

• מפעיל בובקט מתקדם
אולי כדי לתת קצת חומר למחשבה לטייסים הפחות מנוסים שבינינו -

לדעתי (ולצערי, גם מנסיוני) רוח חזקה הוא המצב המסוכן ביותר לטיסה במצנח רחיפה !

בכל מצבי הטיסה ה"מסוכנים" האחרים שהוזכרו - אויר פעיל מאד (קריסות), אתר לא מוכר, לי סייד וכ'ו, יש משמעות לכישורים ולנסיון של הטייס, והם גם לעולם לא באים בהפתעה.

במצב של רוח חזקה (מעל מהירות הטיסה של המצנח) אין לטייס שום שליטה, והתחזקות הרוח כן יכולה לבוא בהפתעה.

אם החזית הגיעה בטיסה ברכס, ושמתם לב בזמן, אז אולי הצלחתם לנחות רגע לפני הרוח והכל בסדר (ואולי לא)

אבל אם טסתם בתבור, וכששמתם לב שחזית מתקרבת אתם בגובה 1900 מטר? כמה זמן יקח לכם לרדת? תספיקו להגיע לקרקע לפני שהחזית תשיג אתכם?  אל תסתכנו ביום שתחזית מז"א מצביעה על סיכוי לרוח חזקה.

אז טוסו בהנאה, אבל שימו לב למה שקורה סביב, ואל תקחו סיכונים מיותרים.
זה נכון בעיקר לחורף כששינויי הרוח מהירים, אבל גם לקיץ בשעות אחר הצהריים, כשנכנסת הבריזה.

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
חברים,
כל שנכתב כאן נכון, וחשוב לתחקר וחשוב לשם לב וחשוב ללמד את החדשים, אבל להמציא מצבי קיצון ולקשור את שמי לנושא זה פטאתי ומזיק לעיניין, כי אני טסתי בבטחה. אגב, אני מודה כאן לכל אלה שמבטאים דאגה ומרגיש ממש טוב עם זה, כי זו הרוח האמיתית של רוח הקודש, הדאגה, ולא הקינטור.

מאידך, מספירה לא מדויקת שלי, היו באותו יום בערך 14 אנשים באיזור, חלקם מנוסים וותיקים, חלקם לא מנוסים, אלוהים יודע מה עוד, וכמה כאלה אפילו נתפשו באויר כשנכנסה החזית.

איש מאלה שנתפש באויר לא קם כאן ומספר את קורותיו. לא תשאלו מדוע? דברתי עם חלקם.

כי אין להם חשק לספוג כמות מסחרית של בוז זלזול הערות עוקצניות וצחוקים שלא נועדו לתחקר. למה להם לצייץ? מחכים שיעבור ויאללה מחר יום חדש. מה שקורה כאן זה לא תחקור, אלא ניגוח כאלה שמצייצים או מתחרים.

שיהיה רק טוב לכולם.

טדי

רק טיסות טובות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #35 ב- : November 15, 2009, 07:52:27 pm »
דבר ראשון שים לב שאני כותב אתם ברוב המקרים כי הנכתב נכון לכל מי שטס באותו היום.

טדי כתבת "אני טסתי בבטחה", זהו בדיוק העניין שלא טסתם בבטחה טסתם במזל!

לטוס ולקוות שתספיק לנחות לפני כניסת הרוח זה הימור על מזל!
זה לא לטוס בבטחה.
זה לא לקחת סיכון מחושב.
זה לא לדעת איפה הגבולות שלך.
זה לא להבין את הסביבה ומזג האוויר.
וזה לא להיות בשליטה.

זה בסך הכל לשחק במזל.

וזה בדיוק הסיבה שבגללה התחלתי את השרשור הזה, אם אפילו רק אחד מכל מי שטס באותו יום (בין אם הגיב בשרשור ובין אם לא) יבין שהוא נחת במזל ולא נחת בבטחה עשיתי את שלי, או אם אחד הצעירים בספורט יבין ובשנה הבאה לא יחזור על אותה טעות גם עשיתי את שלי.

זה רק אני שמתי לב לכך שיותר מדי אנשים בספורט לא מבדילים בין מזל ובטיחות, או שעוד מישהו?
« עריכה אחרונה: November 15, 2009, 08:04:24 pm על ידי צחי רייל »

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
צחי,תודה.
אני באמת חושב שאתה דואג לי ואני מודה לך.

מאידך, אתה גם מנהל את הפורום הזה ויש נקודה שאתה צריך לשם אליה לב: איך זה שאיש מגיבורי יום שישי לא עולה כאן ומספר בפורום נחמד וחברותי שכזה, על מה קרה לו ולמה מה שהוא עשה ביום שישי היה נכון או לא נכון. אף אחד, נאדה, אפס, כלום. זה מסתכם בכניסה בטדי, זה שהעז לצפצף פעם, ועכשיו נראה לו מה זה.

אבל יש גם את הטלפונים הרבים שאני מקבל מחברים שכלל לא טוענים או מתעסקים במה שעשיתי/נו ואם זה היה חכם או טיפש, אלא מביעים שאט נפש ממה שקורה כאן. לא היתה כאן תחקור או שיחה חופשית או דיון והכל הסתכם בסגירת חשבונות מגמתית לאלה שמצפצפים.

נכון שאפשר לוותר על כל אלה שמתרגזים בחשאי (ואני בגלוי) ואפילו אפשר להגיד שהפורום הוא בהתנדבות ולא חייבים לקרוא הכל ואיש לא מכריח אותם להכנס לפורום, אבל האם זאת האוירה הרצויה כאן? פעם בכמה זמן יש כאן דיון הזוי שמרגיז את כולם ואתה צריך לשים לזה גבול.

טדי

רק טיסות טובות

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
טדי,

בין כל הדברים הלא עניניים, יש כאן הרבה תוכן ענייני לגבי הסכנות של טיסה ביום עם תחזית לכניסת חזית.

זה העיקר ומזה צריך ללמוד.

זה שרבים שטסו לא כותבים על כך, זה לא מעיד שהדיון הזה אינו חשוב וענייני.

מנותק avivh

• מצאתי פסיפס
    • דוא
הי  טדי  - צחי - איתי
 מה לא כתבו ?! מה ?  אני עציץ מרוב מריבות לא ראיתם שכתבתי על  יום שיש הארור והזמנתי אחרים לספר אך ... הצעקות הבריחו אותם
אביב

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
טדי אתה עדיין ממשיך להתרכז בטפל.

לדעתי אם לא הייתה הופך את ההערה של איתי לויכוח שלם בינך ובין איתי זה היה נשאר הערת שוליים מסכנה ולא הופך למרכז הדיון. אם לא הייתה מתעקש כלכך לחזור לנקודה שבינך ובין איתי זה היה הופך לדיון בנושא עצמו.

מוזר לי שאנשים שהשרשור הזה מפריע להם פונים אליך, עד היום בכל שרשור פנו אלי שהפריע להם. אלי אגב אף אחד לא פנה שהשרשור הזה נראה לו כמו "ירידה על טדי".

עד היום מאז שאני מכיר את פורום רוח הקודש (ועוד לפני שהייתי אדמין) לפחות 80% מהאנשים שהיו מעורבים בארוע בטיחותי בחרו לא להגיב, ובכך הדיון הזה לא שונה משום דיון אחר. וברוב המקרים אם כן הגיבו זה היה למי שהעיר להם הערות או על איך שהעיר ולא על מה שהעיר שזה בדיוק מה שאתה עושה כבר 3 דפים.
מאז שאני זוכר את הפורום אנשים בוחרים לצעוק "יורדים עלי" במקום להתייחס לתוכן הביקורת, אולי ככה זה הטבע האנושי ולא משנה כמה גדול נכתוב שהפורום הוא חברתי אנשים תמיד יראו ביקורת כסוג של מתקפה ומייד יסגרו למגננה במקום להפתח לביקורת בונה.

לפני שפרסמתי את הדיון הזה התקשרתי לאדרי ואמרתי לו "אני הולך להתחיל שרשור שיגמר במהומה" כי היה לי ברור שאנשים לא מקבלים טוב ביקורת ושהאגו מתחיל לראות מזימות ונסיונות הכפשה שלא קיימים בכל הערה קטנה.

אז תעשה לי טובה אישית ותפסיק לקחת את זה אישית כי איתי בסך הכל נתן אותך בתור דוגמה מתוך מספר מרחפים שעשו את אותה הטעות/שטות ולא בתור ירידה אישית עליך.

וחזרה לנושא, ואני אזכיר לכם מה הנושא כי אני בטוח שאף אחד כבר לא זוכר.

הנושא: למה אנשים שממריאים לפני כניסת חזית/ברוח מעל המגבלות/ברוח צד/עם הפרש משבים קיצוני/עם מצנח לא תקין/באתר שלא מתאים להם   מתרצים זאת בחרמנות טיסה?   על מי אנחנו עובדים שאנחנו אומרים שכלכך רצינו לטוס שהיינו מוכנים לוותר על בטיחות בשביל זה או שכלכך רצינו לטוס שלא יכולנו לחשוב בברור?