כתב נושא: zichron, today, a couple of hours ago  (נקרא 777 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
zichron, today, a couple of hours ago
« ב- : October 07, 2009, 03:07:38 pm »
הגעתי לעמדה בזכרון ב11. יורם כבר היה שם, גבו מתמזג עם סלע בחנייה, מבטו עוקב אחר תרמיקות מצויירות על ידי להקות עולות השמיימה. הוא יודע שבקרוב ייצטרף עליהן. חיוכו מתפשט, "הנה, תראה שם!..." הוא מצביע על להקה גדולה מאוד, עינייו הכחולות מנצנצות מתחת למשקפי השמש.
ידעתי שהיום הוא היום. אמרו לי. אין בי עדיין את הכשרון לקרוא את הטבע ברמת המערכת. נשארתי לישון בזכרון, להיות רענן לקראת הטיסה.
"אתה חושב שכדאי לחכות עוד?" אני שואל.
"זה בטוח יועיל. לא ברור עם יש מספיק בכדי להחזיק"
"המשב האחרון התחיל לפני שתיים וחצי דקות, והוא מתחזק..." אני משיב באופטימיות, "אני אתחיל להתארגן"
מישה וחבר מגיעים. דקות לאחר מכן וויקטור וחברים. מדברים, מנתחים, לומדים. שילוב של חמסין עם אינוורסיה נמוכה, הוא מתכון לטיסת קרוס, אבל זה, באמת, ישאר לפעם אחרת.
18 דקות 43 שניות ממדידת המשב הראשון, אני נרתם. וויקטור אומר לי שיש עוד לפחות חצי שעה. "לי לוקח לפחות חצי עד שעה להתמזג עם האוויר..." אני אומר והוא מנפנף לי בידו את ברכתו.
אני מניף, מחזיק את הכנף מעליי, מחכה שהתרמיקה תיקח אותי. תוך פחות מדקה, אני מרגיש את הלחץ ברתמה, שני צעדים קדימה עם חזה החוצה, ואני באוויר.
הרוח מערבית עם רכיב דרומי קל. צל הענינים מראה במדויק את כיוון התרמיקות. לאחר כחצי שעה באוויר אני בגובה של כ200 מטר מעל הבית עם הגג האדום בקצה החורשה, יוצא החוצה נגד הרוח. באיזור הכרמים צפונית למשטרה מוצא את העילוי, וממשיך לטפס נגד הרוח. הואריו שלי נשאר בתל אביב, אני טס עם הבראוניגר הכחול הקטן, והוא מזמר לי עליה, עולה, עולה, עולה עוד ואני מסתובב, משלים סיבוב, ממשיך לטפס, מבט מטה, כביש הגישה הפנימי. זה לא זמן לטוס עם עיניים סגורות. אני מושך עוד לכיוון הרוח, עוד ומאבד את התרמיקה. "אל תהיה גרידי" אומר לי חוואג'. "עד עכשיו לא הייתי", אני עונה לו. חוות הברון נמוכה, צפון מזרחית ממני. אני יוצא עוד לחפש. צל ענן בגודל של קילומטר לפניי. "מיני פרונט" לוחש לי קול, ובעודי נזכר בתאוריה של הפרש טמפרטורה הנוצר במעבר הענן ושחרור תרמיקות, אני נשאב מהטיסה, ומאבד גובה. "עוד פעם אתה עם משקל עודף? את הספרים תשאיר באדמה!" בוש, אני נשען לאחור, מוסר עצמי לטבע, משחרר הכל למען אשמע אותותיה. "אתה בסינק של האפווינד" מתעקש קול לאמר. אכן הנה מגיע החתחות בכניסה. סינק מתגבר, אני מאפשר ונשאב לתוך התרמיקה. ברקסים משוחררים, ספיד סיסטם מוכן לנגיסה. אני בקצה שלה. טיפה ספיד סיסטם, ואני בפנים, משחרר ספידבר, ותוך כדי סיבוב שמאלב מתחיל להאט. קצת פנימי, טיפה חיצוני.מעל הכביש הפנימי, בקצה הדרומי של החממות, ימין מושך מול הרוח ואני פותח קצת את הסיבוב. אני טס חזרה במורד הרוח, לקראת מרכז המבנה של מבטחים, הצמוד לחוות הברון. אני ממשיך בסיבוב עדין שמאלה. מעל מבטחים, עומד להשלים את הסיבוב מול הרוח, כאשר טיפ שמאלי מתקפל. אני נשען ימינה.

החופה צוללת קדימה, מסתובבת שמאלה במהירות גדולה. משיכת ברקס ימין תוך הצלילה לא מספיקה ובמבט זריז לחופה מראה לי קיפול אסימטרי ימני חריף. הצלילה שמאלה מתגברת ויורם בקול העדין שלו אומר לי "תמשוך שני ברקסים". אני מושך. הקרקע מתקרבת אליי במהירות. אני בסיבוב אחורה, רואה את עצמי מתקרב לגג רעפים אדום, בקצה הדרום מזרחי של בית מבטחים. "עצמת הפגיעה תהיה גבוהה בגלל מהירות הסיבוב"  היא המחשבה האחרונה שאני זוכר. אני סוגר עיניים, מושך ברקסים ומזקר את הכנף. בום.

אני פותח את העיניים. שני מטר בכוון צפון, קיר הבית. שלושה מטר ממני מערבה, מסלעה. שלושה מטר דרומה עץ. עשרה מטר מזרחה, אספלט, מגרש חניה. חמישה עשר מטר דרום מזרחה, קצה קו מתח גבוה. "קה לו פריו...מישהו אוהב אותי"
אני מוריד את הקסדה. מסתכל על עצמי. אין לי שריטה.
טלפון ליורם.
"אני בסדר. מאחורי הבית עם הרעפים האדומים שבדרום מתחם בית מבטחים."
יורם בדרך אליי. "אתה בזרם אדרנלין. אל תזוז. תשחזר."
אני סוגר את העיניים ורואה את גג הבית מתקרב, את הצלילה קדימה, את הקיפול תוך כדי צלילה.
"זה רק תמונות. אני לא מצליח להרכיב את הפאזל."
"תרגיע, תן לעצמך לזרום"
קולו של יורם חוזר אליי. "תמשוך את שני הברקסים"
אני רואה את עצמי מושך ושומע שוב את הקול "אין לנו מספיק גובה!"
אני ממשיך את המשיכה. "אנו נפגע, זה לא ייפתח בזמן" "אין זמן לרזרבי."
"תזקר, תזקר, תזקר!!!" אני ממשיך למשוך. "מהירות הסיבוב תגביר את עצמת הפגיעה! תזקר!"
אני ממשיך את המשיכה עד מתחת לריתמה. סוגר עיניים. בום. אני פותח עיניים, סוקר שוב את השטח. אני מסתכל מעלה. פספסתי את גג הרעפים במטר.
אני סוגר עיניים, ותמונות ממשיכות לזרום אליי.
יורם מגיע. ויחד מנתחים את הארוע.
"התייחסתי למקום הנחיתה כעל זירת רצח. לא נגעתי בכלום."
"היה לך מזל, חביבי, היה לך מזל".
הסטופר בשעון מספר לי שעברו 3 שעות ו25 דקות מאז התחלתי למדוד את המשב הראשון, 18 דקות לפני ההמראה.
סיימתי לכתוב את דו"ח הארוע.
הגיע הזמן לחזור לאוויר, לנקות את הטראומה.
תודה לכל החברים שהתקשרו לדרוש בשלומי.

lashover

• אורח
בעניין: zichron, today, a couple of hours ago
« Reply #1 ב- : October 07, 2009, 03:52:08 pm »
אי קרלין קרלין מתי תגדל כבר ותהיה אדם מבוגר ואחראי? (לא כמוני ילד נצחי שובב).
אני רואה שבורא העולם צאוהב לא רק אותי אלא גם אותך ושוב שלח מלאך לרפד את המפגש שלך עם הקרקע.
אמרתי לך קודם בטלפון שאתה כותב את תיאור האירוע בכשרון ספרותי רב, אבל בריחוק משונה כאילו שהיית צופה זר ולא הטייס בעצמו.
חסרים עדיין פרטים יבשים כדי להבין יותר טוב מה קרא?
צופה זר אמיתי תיאר שראה מצנח נופל מהשמים.
בכל אופן אני מבין שיצאת ללא פגע וזה מה שהכי חשוב.
לאט לאט ננסה להבין מה בדיוק היה.
חיבוק גדול.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

דוד פרנק

• אורח
« Reply #2 ב- : October 07, 2009, 04:42:50 pm »
Karli'to,
שמחתי מאוד לשמוע שיצאת מזה בשלום.
לפי התאור שלך נשמע לי שתגובה יותר החלטית ומהירה בקריסה הראשונית הייתה מונעת את החוויה הלא נעימה...
תרגיש טוב.
Ciao.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : October 07, 2009, 05:45:17 pm »
יש כמה נתונים שחסרים לי:
באיזה גובה הייתה הקריסה?
מה הקצב הממוצע של התרמיקה?

לא ברור לי לגמרי הקטע: "משיכת ברקס ימין תוך הצלילה לא מספיקה ובמבט זריז לחופה מראה לי קיפול אסימטרי ימני חריף. הצלילה שמאלה מתגברת"
איך המצנח מסתובב שמאלה עם קריסה ימנית?  כנראה אולי מצב דומה לסרט שאורי שם, ז"א SAT לא ספירלה מה שיכול להסביר את חוסר האורינטציה והבלבול של איזה ברקס למשוך.
למה למשוך ברקס ימין אם כנף ימין קרוסה?

האם מישהו ראה את זה מהעמדה/מהאוויר שיכול לתת תאור מדוייק של מה שראה (עדיף מרחף לא עובר אורח).

קרליטו כמו שכבר אמרתי לך בטלפון העיקר שיצאת מזה ללא סריטה.

ולשאר החברים שימו לב: מלאי המזל של רוח הקודש לחודש אוקטובר אזל, עד סוף החודש תצטרחו להזהר. בשאיפה שמלאי הפוקסים יתמלא בזמן עד לפעם הבאה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 07, 2009, 06:04:09 pm »
Glad you are OK

What are you flying?
[/left

Moshe Grad]

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #5 ב- : October 07, 2009, 07:14:59 pm »
קרלוס,אריה צריך את המצנח , לפחות עד שיוצאים לספרד lugh
בהמשך תגובה רצינית יותר.

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 07, 2009, 08:00:59 pm »
אשמח מאוד אם נצליח לשחזר את אשר היה.

נתונים נוספים:
אריה:
את התרמיקה תפסתי מעבר לכביש חדרה - פרדיס.
את הסיבוב לתוך הרוח התחלתי לפני מבטחים, בכוונה, תוך שמירה על מה שהאמנתי הוא מרווח בטחון מהרוטורים שהבניין יכול לייצר.
צחי:
התרמיקה הייתה בצורת נקניק. אני לא יודע את קצב העליה, כי הייתי עם הוואריו המצפצף, אבל ההרגשה הייתה של תרמיקה רגועה. לא נראה לי יותר מפלוס 2.
גובה בעת הקריסה - לא פחות מ50 לא יותר מ100.

תוך סיבוב שמאלה, טיפ שמאל נופל - (שמאל! לרוב הטיפ החיצוני נופל) מה שאומר לי שאני יצאתי מהתרמיקה, ואני בתוך סינק מאוד חזק ובועט.

האם הטיית הגוך שלי ימינה, ברגע שטיפ שמאל נופל ( לא ראיתי את זה, רק הרגשתי) יכול היה להכניס אותי לצלילה?

באותו רגע של הטיית הגוף, תוך שניה, הכנף מולי, נכנסת לספיראלה שמאלה ( הטיפ השמאלי שנפל?)

כאן אני 1. מושך ברקס ימין, לצאת מהספיראלה ו-
        2. מעיף מבט מעלה כי אני לא יוצא מזה, ומזהה ביו 40 ל60 % קריסה בכנף ימין.

ספיראלה שמאלה עם כנף ימין בקריסה??? עובדה.
ההסבר היחיד שאני מוצא לזה הוא הסינק של התרמיקה שדחף והאיץ את כל התהליך.

אף אחד מהחבר'ה בעמדה לא ראה את הארוע.
נועם ראה מהרגע שזיקרתי. כמו כן עובד במקום.
הזיקור הזה + הרבה הרבה מזל הצילו את חיי.

אני לא מצליח לחבר בין משיכת שני הברקסים ועד לזיקור הכנף.

יש לי בבירור את התמונה של גג הרעפים, שהייתי בטוח שאני הולך להתרסק עליו. אני נפלתי אחורה!!!

איך עברתי מצלילה קדימה לנחיתה אחורה? בטוח הייתי קדימה כאשר ראיתי את כנף ימין הקרוסה.
בטוח נחתתי על הרתמה.

דוד, זוכר שהרמת את הרתמה שלי בנתניה ואמרת שזה לא אנושי?
זה מה שהציל אותי...סול סליידר + איירבג + מוסבג + קבלר + שק מים 2 ליטר...

אחרי שפרסמתי את דוח הארוע יצאתי לטוס.
אם אתה נופל מסוס, תעלה חזרה כמה שיותר מהר...

תסטי על אותה כנף, כנף של חבר יקר שהשאיל לי אותה בזמן ששלי עוברת החלפת מיתרים.

חברים, נראה לי שהכנף היא בת זוג. עם מאהבת, צריך להגביר מרווחי זהירות.
אני מתגעגע אלייך, מתוקה...תחזרי אליי כבר...

שלכם,
קרלוס

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #7 ב- : October 07, 2009, 08:15:34 pm »
קרלוס
שמח שזה נגמר כמו שזה נגמר.
שמור על עצמך, אין לנו עוד אחד שכותב יפה כמוך!
המשך טיסות בטוחות
גורדון

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : October 07, 2009, 08:58:52 pm »
אוקיי, אחרי שיחת טלפון ארוכה עם קרלוס פיתחתי תאוריה אחרת על המקרה שמבוססת על התאור של התנהגות הכנף ועל האפשרות שקרלוס טעה בזיהוי הבעייה.

קרלוס מתרמל שמאלה כ50-100 מטר מעל הרכס, כתוצאה של או משיכה מוגזמת של הברקס בנסיון לתרמל מהודק או כתוצאה מעילוי פתאומי על הכנף הפנימית כנף שמאל מזדקרת (איבוד הלחץ בצד שמאל) והמצנח נכנס לספין שמאלה מה שיכול להסביר את הטיפ המדולדל בצד שמאל והריצה החזקה של המצנח שמאלה. היציאה מספין שמאלה היא צלילה קדימה ושמאלה שמזכירה קצת צלילה ספירלית אבל עם הרבה פחות אנרגיה בשלבים הראשונים, בשלב הזה משיכה ואפילו קטנה בברקס ימין תזקר את כנף ימין ותהפוך כיוון סיבוב לכנף, במקרים רבים כתוצאה מהשינוי בציר הנדנוד (ימינה שמאלה) תווצר  החלקה ימינה (במקרה הזה) וקריסה של כנף ימין. בגלל הפרש המסות המצנח מגיב הרבה יותר מהר מגוף הטייס ואז קרלוס נשאר עם הפנים כמעט לאותו כיוון בזמן שהמצנח הרביץ טוויסט לצד שני.
בשלב הזה קרלוס מושך את שני הברקסים ומזקר לגמרי את המצנח עד לרצפה (השלב הזה ברור).

פשוט לא נראה לי אפשרי שבזמן ספירלה שמאלה כל כנף ימין תקרוס העומס עליה והמהירות שלה יהיו גדולים מדי בשביל שזה יתאפשר.
התאור גם מזכיר לי קצת את התאור של אבי מסד שבזמנו הרביץ ספין בתרמיקה עד לפתיחת רזרבי.

איתי שי ואלמוג אתם עתירי נסיון בתחום בספירלות והספינים נראה לכם שהתאוריה הזו מחזיקה מים או שאני טועה לגמרי ביחס להתנהגות המצנח בזמן הארוע.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #9 ב- : October 07, 2009, 09:35:46 pm »
צחי אני קצר בזמן,

קרלוס התקשר אלי מיד אחריך....

לדעתי הוא עשה ספיראלה כאשר יש לו טוויסט במיתרים ולכן המשיכה בברקס לא עצרה את הספיראלה משום שזה היה הברקס של הצד הקרוס.

המשיכה בשני הברקסים יחדיו הגיע גם ככה עם התאוששות החופה באופן עצמי ולכן לא היה צורך בכוח גדול על מנת לזקרה.

יאללה הסבר שלי לטעויות המשותפות בשני המקרים ,לאחר ששוחחתי עם שני הטייסים, ביום אחר (אולי לילה אחר).
« עריכה אחרונה: October 08, 2009, 08:10:11 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #10 ב- : October 07, 2009, 11:07:43 pm »
לקרלוס  ידידי ורעי :
עוד מעט נגיע
הנה כבר רואים
מצנחים חוצים קרוב אותנו
שוב אתה בורח לעולם אחר
במרדף שלך אחרי האושר
לראות אותך בורח בשמיים
למצוא טיפות של אושר בינתיים
בן פיסגה צחורה לעץ ירוק
ובן בתים עם גגות רעפים של זכרון יעקוב
בכל מצנח אדם
בכל אדם סיפור
בכל סיפור יש מישהו למטה
שאוהב ומצפה לשובו .
כך כל חברי רוח הקודש הרגישו מספר דקות ארוכות היום
מצרף תמונה מהטיסה השניה שלך היום (שהיתה חשובה מאוד )
אגב מאוד ריגש אותי היום הקריאות שלך אלי בזמן הטירמול מהחדר במלון.
תודה איש יקר ואהוב
אדרי
« עריכה אחרונה: October 07, 2009, 11:10:53 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #11 ב- : October 07, 2009, 11:17:23 pm »
שכחתי וגם נחיתה בעמדה
שפו קרלוס
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #12 ב- : October 07, 2009, 11:33:58 pm »
קרלין   בריאות ואריכות ימים .

אין  לי  מושג במצנחי  רחיפה  ולכן  לא  אוכל  להתיחס  לכלום  מפרטי  האירוע

מה  שכן אוכל  להגיד  לאור שני  מקרים  סמוכים  שאירעו  לותיקים  בסמיכות  כה קרובה
 נראה שהשמיים  צופנים  בחובם  הרבה   הפתעות  ואף  פעם  אין  להקל  ראש ולהיכנס  לשאננות .

בברכה

נתי

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : October 08, 2009, 09:26:23 am »
Hello Carlos

Can you please tell us what Paraglider were you flying at the time of the incident

Moshe Grad

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #14 ב- : October 08, 2009, 09:42:38 am »
קרלוס בארץ הניסים והנפלאות.
שמור על עצמך.
 hug

"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

lashover

• אורח
« Reply #15 ב- : October 09, 2009, 03:25:47 am »
קרלוס יקירי
יש כאן הרבה השערות ותיאוריות , של צחי א, המדברת על SAT, ושל איתי (TWIST), ושל צחי ב'(SPIN), ושלך עם כמה ניואנסים, אבל כולם על ספירלה שהחלה לאחר שנפלת מהטרמיקה ואני עדיין לא חותם על עף אחת מהגירסאות.
גם אחרי שאכלנו צהריים היום וכל יושבי הסוכה ביקב לא הפסיקו להסתכל על קרלוס שקם כל רגע באמצע האוכל ורוקד מין באלט מוזר ומנופף את הידיים לצדדים תוך כדי ביצוע פירואטות מוזרות המלוות בהטיות גוף פעם ימינה ופעפ שמאלה ואפילו אחורה.
רק בפוקס לא הזמינו הפעם אמבולנס עם צוות פסיכיאטרי.
חבל זה היה יכול להרשם כאפטר שוק לאחר תאונת רחיפה ללא עצמות שבורות אבל עם אשפוז כפוי...... עקב מחלת רוח חמורה lugh lugh lugh lugh lugh, אבל מה כבר מבינים יושבי סוכות בחולי רוח אמיתיים?
אחרי הקפה בשקיעה  איתך כבר הבנתי שיש לי יותר סיכוי להבין את ההבדלים בין ההסברים של איתי א, איתי ל, ברק, צחי , באבי......וכו' מהשרשור השני מאשר  לנסות להבין מה בדיוק היה לנו.
מה שבטוח שהיה:  איירבג מחורר (שכבר תוקן), חופה ללא שריטה (החופה הישנה שלי ששירתה אותי שנתיים אף ללא אירוע בטיחותי  אחד), אבל הכי חשוב היה לנו מלאך שומר אחד שעבד שעות נוספות, החודש הזה,בכמה חזיתות, ושמר כעת גם על המשורר האורוגוואי  הדגול של רוח הקודש, והוציא אותו בדרך פלא שוב ללא פגע.
אני מצטרף לקריאה של צחי שמגיע למלאך הזה לצאת לחופשה וחר'ה דיר באלאק!!!!! להיזהר כעת שבעתיים.
קרלין נסיעה טובה לALGODONALES ותשמור על עצמך המלאכים הספרדים הם די עצלנים ולפעמים הולכים לישון SIESTA אחה"ץ, אסור לסמוך עליהם יותר מדי lugh lugh.
שיהיו לך טיסות בטוחות סולידיות  ו מ ה נ ו ת !!!!!!!
תו לראש קצת לנוח ואחרי שתחזור תמשיך את התחקיר.
מי יודע אם כאבי הגב שלי יפחתו אולי אפתיע אותך ובכל זאת אצטרף אליכם לספרד. OLE
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER