כתב נושא: העובדות על ההמראות ב"צפוניות" אתמול בתבור  (נקרא 1247 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
11 מרחפים (אחד עשר!) הגיעו לתבור - בשלוש קבוצות נפרדות .
הקבוצה הראשונה (שלושה או ארבעה) המריאו בסביבות 11 בבוקר.
אני עם עוד שני חברים הגענו ב-12.
הנגלה השנייה המריאה קצת אחרי 12 .
 8 מרחפים שהמריאו אחד אחרי השני בסדר מופתי ותוך עשרים דקות.
כל ההמראות נקיות  חלקם במשבים של מערבית נקייה חלקם בצפון מערבית, בצפונית כבר לא היה אפשרי להמריא (בהמשך -"הטיפש")
חלק מהנ"ל וותיקים,חלק וותיקים מאד.
שניים צעירים אבל עם הרבה מאד שעות.
לכולם יש בערך שעה שעתיים נסיון ברחיפה -לפחות.
מזג אוויר: שבועיים וחצי אנחנו יושבים בתוך מאבק בין האפיק הפרסי לאפיק ים-סוף,דבר שגורם לתנאי רחיפה מעניינים .
על החוף רוחות צפונית ובמבוא חמה רוח מערבית כשהתבור נמצא על מעין קו המפגש בין האפיקים .
שבועיים וחצי אנחנו זוכים לטיסות מדהימות בתבור וגבהים שנעים בין 1500 ל 3000 מטר!
הבעייה: חלון המראות קצר מאד (בין חצי שעה לשעה וחצי), וכמובן לעיתים אי אפשר להמריא.
אתמול קיוויתי (צפיתי? חזיתי?) שיהיה חלון שכזה כדי להוציא טיסה מקומית יפה עם שני החברים שבאו איתי.
כשהגענו פגשנו שמונה מרחפים יושבים בצל ומחכים.
אנחנו מביטים בסרטי הרוח והרוח מראה כיוון מערבי נטו.
זיהיתי שזה החלון ומכיוון שהכיוון הכללי היה צפוני,היה ברור שהחלון יהיה קצרצר (אם בכלל).
אני מזרז את שני החברים שבאו איתי להתארגן ולצאת ושאר החברים שמים לב שאכן החלון הוא של רוח מערבית ויורדים במהירות להתארגן.
לגבי ההמראות ראו למעלה...
הטיסות : היה מי שטייל שעה וחצי והגיע ל1050 מטר,היה מי שטס פחות.
כולם היו בגבהים של 500-1000 מטר.
כולם -בסיבוב השני- נחתו בשלום.
טיפש אחד (אכן וותיק) שלא נזכיר את שמו מפאת הפאדיחות לא המריא.
פשוט אחרי שעזרתי בפתיחת תסבוכת מיתרים לשני חברים נזכרתי שדחסתי את המצנח שלי - עם תסבוכת  איומה במיתרים.
לקח לי עוד 20 דקות לפתוח וכשהייתי מוכן כבר נכנסה הצפונית ואי אפשר היה להמריא .(אוי גיליתי מי הטיפש :'()
כמה אגבים:
יקי פתח רזרבי בדיוק שהגעתי לעמדה בתבור רק שכאמור הוא היה במולדת.
מסתבר שאפשר היה להבטיח 2880 מטר ולא "רק" 2700.
אני בטוח שכל 8 הטייסים שטסו בסבב השני סבלו בצורה קיצונית מהטיסה ממש התענו.
בעצם אולי אותם טייסים יכתבו בשרשור הנכון את השתלשלות העניינים מבחינתם.
לפעמים עדיף לשמוע מהמקור ולא מיד 2.

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
אני נהנתי.

45 דקות באויר, חברים טובים מסביב, למזלינו אבנר נחת ליד האוטו שלי בכפר תבור ואסף את בני מהכניסה לגזית, אותי מצומת דבוריה ואז לא היה צריך ללכת הרבה ברגל. ארוחת צהרים בכיף עם צחי בעפולה ועשינו את היומית. כיף צרוף.

ניסינו לשחזר את יום קודם, בו יורם הגיע ל- 2700, ברק פרידמן ל- 2750 (!), אבל מהתבור דרך הר הארי, ללונה גל (ברק איפה הטרק, מותר לך להשוויץ עם דבר כזה...), לא הלך לנו. לא נורא, ננסה שוב.

מי פנוי מחר יום שלישי?

טדי
רק טיסות טובות

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: העובדות על ההמראות ב"צפוניות" אתמו
« Reply #2 ב- : October 05, 2009, 09:26:05 am »
יובל,

עד כה יש לי מלבד השיחה עם יעקי מידע מחמישה מרחפים שעפו אתמול בתבור - לא נראה לי כמו מידע יד2 (6 מתוך 11).

חלקם כתבו לי בפרטי (מלבד הטלפון) עד כמה אני צודק ואיזה שטות הם עשו אתמול - רק חבל להם שזאת צורת הכתיבה שלי.

כולם טוענים שהמריאו בצפונית כאשר עובר בעמדה סייקל שמיישר את הרוח אך באוויר צפונית !

יעקי טס למולדת כי הרוח מערבית ?

כבר כתבתי שישנם כאלו שתנאים אלו מתאימים להם וטסו אתמול בגובה 1200 ויותר אז מה ? מי חוץ מיעקי יצא לקרוס ולאן ?  

האם אתה טוען שזה חכם להמריא בצפונית בתבור ?

נ.ב.

אפשר להבטיח להם גם טיסה לירח.
« עריכה אחרונה: October 05, 2009, 09:34:42 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
זיהיתי שזה החלון ומכיוון שהכיוון הכללי היה צפוני,היה ברור שהחלון יהיה קצרצר (אם בכלל).

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
היי!

כולם כאן (אני מקווה) אנשים מבוהרים.
אף אחד, לא מכריח את אף אחד לטוס:
דעתי: איסטריקה זאת מוזמנת ומחורה,
כמו רוב אופרות הזולת, גברותיי ורבותיי.

PS: תבינו כבר - לא קיים מושג "שימוש
ברזרבי בצורה שיגרתית" - שימוש ברזרזבי
בעצמו - כבר אירוע בטחוני: לא משנה לפני
או אחרי איזה קורסיק הנהדר! אתם תמיד
תשחקו בלוטו מול מפעל האארודיינמיקה!..

PS: כן כן, מקווה לאנשים מבוגרים די ברור
 שאין שום צורך לזרוק רזרבי לחופה ראשית!

ד"ש!
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
רק תיקון קטן לגבי ההבטחות ל2880, גם ברק וגם יורם המריאו ביום שבת מהר הקפיצה ברוח דרומית לגמרי, לגבהים של מעל 2000 הם הגיעו באזור בקעת נטופה שגם במערביות וגם בצפוניות קשה מאוד להגיע לשם מהתבור.

באותו הזמן שיורם וברק יצאו לטיסות שלהם יעקי שהיה המצנח היחיד שהמריא בתבור באותו הזמן (בלי קשר לטיסה שלו ביום א') צלל למטה תוך כמה דקות.

לא הבנתי איך בדיוק נעשה הקישור הלוגי בעזרתו הגעת למסכנה שאם אתמול הגיעו מהר הקפיצה בדרומית ל2800 גם היום בצפונית בתבור זה יהיה אפשרי.

אחד מהשלושה שאכלו איתי בעפולה אמר לי "המראתי בצפונית לגמרי ואחרי עשר שניות אמרתי לעצמי 'איזה מפגר אני'".
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
המראתי לתוך משב צפון מערבי.
ידעתי שהרוח בדבוריה צפונית.
רוח חלשה. היה צריך להמתין להתגברות המשב על מנת לבנות קיר.
טסתי כשעה וחצי. גובה שהראה הוואריו בהמראה היה 438 מטר. גובה מאקסימאלי 1078.
מאוד נהניתי מהטיסה. מבחינתי כל טיסה, כולל טיסה עם חתחותים היא אפשרות ללמידה.
אני מודה ליובל על התדריך הממצא לפני המראה, כולל נושא הצפונית, כולל נושא התחזקות צפוייה והזהרות ממנה.

למדתי מהשיחה עם צחי ואיתי.
חבל מאוד שנכתבו דברים שיש בהם יותר השתלחות מאשר אהבת הטיסה.

קרלוס

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
צחיל'ה
לא כל שנאמר בין חברים בארוחת צהרים מהווה בסיס לתחקיר והוכחה מוצקה שזה מה שבאמת היה.

איתיי,
או שתציג את הנושא שלא בצורה מכוערת, קנטרנית ובעלבונות אישיים (כי זה יכול עובד לשני הצדדים) ובניגוח מתחרים עיסקיים מעל דפי פורום חברתי, או שתרד מהשטות המטופשת הזו, כי היומרות שלך ללמד נמוגות תחת מעטה של התלהמות.

טדי
רק טיסות טובות

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
הבטחות ל-2880 ?!
בשבת אחרי שיקי "צלל" למשדה הנחיתה,היה חלון קצר של המראות, ואיזה פלא גם מהתבור עלו ל2500 מטר!
בשבועיים וחצי האחרונים מגיעים  לגבהים חריגים ומסלולי טיסה לא שיגרתיים.
 אני יודע לספר מה היה אתמול ובשבוע שעבר ולקוות לטוב, כלומר -סיפרתי מה היה בזמן האחרון...
"הבטחתי " 2880 מטר(או 2700 או 3000 תלוי את מי שואלים) בדיוק כמו שהבטחתי בחתונה בגלבוע עדת גמדוני דשא שיהללו את איתי ...
לא היה אירוע בטיחות התבור . נקודה.
צחי ,כל מי שהמריא ,עשה זאת בצורה חלקה ,נקיה ,ללא סטיות ללא היגררות (בכ"ז רוח של 10-15 קמ"ש).
לא היית שם.
גם איתי לא.
11 מרחפים (לא הדגשתי זאת מספיק?) היו מספיק טיפשים בשביל לעלות ולרחף בצורה בטוחה.
כן , יש כאן עוד כמה אנשים שמבינים דבר או שניים ברחיפה ובטיחות חוץ מאיתי.
המרחף ה12 חטף מעל מולדת.
אולי זה הזמן להזכיר שבמולדת היתה רוח מערבית?
יש הבדל עצום בין כניסת הצפונית והבריזה בקיץ לבין המצב עכשיו.
אם שני האפיקים ימשיכו להתגושש מעל האזור שלנו,צפויות עוד טיסות מופלאות ועוד אנשים יחצו את גובה 2500 המטר.
אז מה המטרה של ההתנצחות המטופשת הזאת כשהעובדות מראות שהסיפור של איתי הוא סיפור יפה שמתאים בשביל להפחיד ילדים קטנים שלא רוצים ללכת לישון או לחלופין מרחפים טריים שמקומם לא בתבור בשום תנאי?
ואולי העובדות סתם מבלבלות  את המח והעיקר שאפשר לצעוק "בטיחות בטיחות"?
מכיר את הסיפור על הילד שצעק "זאב זאב"?
צריך לדעת מתי מרחפים עושים טעויות ולנזוף בהם בצורה שלא תיצור אנטיגוניזם(ואני חושב שאתה מס' 1 בתחום אבל גם אני איני קוטל קנים).
צריך גם לדעת מתי שיקול הדעת של כמות כ"כ גדולה של מרחפים ותיקים -נכונה.
« עריכה אחרונה: October 05, 2009, 06:18:12 pm על ידי fanman »

avner83

• אורח
הי אני אספר בקצרה את המתרחש בעמדה על פי ראות עיני

אך לפני זה אשתף את הדעה שפיתחתי בנוגע לתבור עם רכיב צפוני
 אכן יש כמעט תמיד משבים מערבים בזמן רוח עם רכיב צפוני בתבור ונכון שטיס מיומן כמעט תמיד יצא ללא פגע מהרוטר שיפגוש כאשר יצא (אם יצא) מהטרמיקה שהמריא לתוכה מה שבטוח שבשניות שהוא יחפש משהוא  אחר הוא "יהנה" מוונטורי חזק מאוד אוויר מאוד לא יציב  ומחותחת קיפולים אולי וסניק פראי סביר להניח
כאשר המקום היחיד שאפשר לטפס ממנו לרוב הוא בתוך הואדי עצמו  שזה מקום די טריקי בלי נקודות נחיתה רבות
בגדול זה אפשרי  וזה די חפיף אם אתה יצא לתרמיקה ונסחף מעל המינזר ויוצא

ולדעתי זה פשוט לא שווה את זה ( ואינשלה שאזכור את זה גם שאני חרמן טיסה :- )

בקשר לאותו יום
זה היה בתכלס עוד יום קלאסי של תבור שמצפין ומתחזק כאשר בלי קשר גם בחוץ מתחתחילה היה מחותחת ולא נעים
סביר להניח שאם לא הייתי מרגיש בנוח(אני עדין מתאושש מהתקרית שקרתה לי בתחילת הסתו) הייתי יוצא לקרוס בקלות, וותרתי על מספר תרמיקות ונחתתי אחרי 40  דקות  בעיקר כי רציתי לנחות אצל הג'ינג'י ולהביא את האוטו (ו גם כי לא התאים לי הבלאגן :-)  .

ובלי קשר
מה שבטוח  לא נעים לי לפתוח ולראות בפורום ששמם של חברים מוחפש בנימה כו צורמת ואישית למה ? איזה אינטרס
דרך ביטוי  שכזו משרתת ?
ביחוד לאור העובדה שבאמת נאסף פו כזה גרעין של אנשים נהדרים ....

ולא רק שברצוני לומר שלא שהמראתי בגלל שיובל אמר לי שכדי לי גם לא שמעתי אותו ממש  מיעץ ממש לאף אחד
כל פעם שפגשתי את יובל הוא היה חברי נדיב ונכון לחלוק את כל הידע שיש ברשותו  בסבלנות ובלי להתיימר שרק הוא יודע
ואם נתיחס גם לפן המיקצעי  בכול הפעמים שהתרשמתי מהאופן שהוא טס ומתנהל נגד לקוחות, בכיף הייתי שולח את חברי לסיבוב איתו בשמים בלי לדאוג וממש חבל לראות שהוא "הועומד" פו למשפט כפושע (קצת הקצנתי) וגם אם זה ברמזים וחידות

ועוד מחשבה שהיתה לי
לפעמים גם חברה מנוסים מאוד שנותנים עצות לרוב הם חושבים על התנאים בהתאם
לקישוריהם ברחיפה ולא בהתאם לקישורי המאזין  
ואף לפעמים מבט של מרחף מהצד  נראה מטעה
לדוגמא :
יצא לי לראות את נועם ממריא מיזכרון במשבים של 30 40 קמש עננות נמוכה ומטורפת יוצא באיזה 200 מטר נשאב
מאחורי זיכרון לתוך ענן וטס ישר לעפולה (את זה כבר לא ראיתי אך שמעתי:-) כאשר בשום שלב הוא לא הפגין חוסר שליטה מצוקה או נידנודים חריגים ובאמת נראה כאילו הוא נהנה(הוא יעיד שהוא באמת נהנה)
אם אני היתי טס בעיקבותו אני בטוח שבמיקרה הטוב הייתי נבהל מהעובדה שאני לא חודר כל הזמן ונוחת מאחורי זיכרון
ובמיקרה הרע הייתי אוכל קיפולים עצבנים או יותר

בתובור אתמול
אמרתי בקשר שלא שווה לצאת  
ואף אחד לא הקשיב לי אולי כי הייתי באיזה 800 מטר ולא התנדנדתי יותר מדי אבל אבל יכול להיות שעבור משהוא
מתחיל כזה יום היה גורם לו לוותר על התענוג שברחיפה ולהזדכות על המצנח באפסנאות....

לכן גם על עצות יש להפעיל שיקול דעת ולא למלא אותן באופן עיוור
ולמחלקי העצות אולי יש ללמוד משהוא מצחי ואיתי שמחלקים את העצות שלהם בכובד ראש ואחריות (יענו לא באים לזיכרון וצועקים לטייסם מתחילים בעמדה " התנאים פגז" כאשר יש רכיב דרומי עצבני  ואולי יש מצב לטוס למבוא חמה)

כתבתי מגילה כבר כואב לי היד :-)

בברכה
אבנר
« עריכה אחרונה: October 05, 2009, 07:35:20 pm על ידי avner83 »

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אחד הסיווגים המכובדים של כותבי הפורום , "טסתי עם ויקטור לבית שאן" את זה עושים במערבית עם רכיב צפוני מהתבור, רצוי כאשר הרוח חלשה והרכיב הצפוני לא יוצר רוטור, זה מה שהיה, התאור של יובל מדויק. ברור שעדיף רוח מערבית או מערבית עם רכיב דרומי, כל אחד צריך לעשות לעצמו את ההערכה האם הוא מסוגל  ושווה לו לצאת בתנאים כאלה. אני גם לא רואה קשר בין גסות רוח הבאה לידי שימוש במילה טיפשים ובין הרצון לחלוק ידע או להגיד את האמת.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יורם,

ב"טסתי עם ויקטור לבית שאן" הכוונה להמראה בזיכרון ונחיתה בבית שאן.

אני לצערי עוד לא עשיתי זאת לא עם ויקטור ולא בלעדיו.

מנותק בניבן

• משחק בארגז החול
    • דוא
מספר הערות על התנאים, הטיסות והדיון בפורום :
ההערות עשויות לסתור זו את זו משום שאין אמת אחת !!! אין כאן כוונה  לבלבל אף אחד.
בעובדה, לא היו כל אירועים הקשורים להמראה או טיסה בקרבת התבור בצפונית. אם לשפוט על פי התוצאה, הטיסה היתה בתנאים סבירים.
תמיד אנחנו מחפשים את התנאים הגבוליים על מנת להגיע גבוה ורחוק יותר. כל אחד בוחן את הגבולות על פי יכולתו. מה שהוא טעות עבור אחד, יכול להיות עבור מרחף אחר, היום שהוא חיכה לו כל השנה.
בהקשר לתוצאה, על כולנו לזכור, שגם שטות שהצליחה עדיין נשארת שטות....
מנגד, הסטטיסטיקה (11 מרחפים ללא אירוע) מקטינה את הסיכוי שנעשתה כאן שטות.
הדיון, גם אם הוא סוער, מוסיף ידע ונותן הזדמנות להתריע מפני סכנות. זאת, כל עוד הוא מתנהל בכבוד, בצניעות, על בסיס עובדות מוסכמות ומתוך הנחה בסיסית שאין אמת אחת. במיוחד כשמדובר בפרמטרים כלכך רבים ובלתי מדידים כמו, נסיון טייס, תחושות אישיות, רמת טיסה, בטחון עצמי ורוח בעונת מעבר.
חג שמח לכולנו והמשך דיון פורה

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: העובדות על ההמראות ב"צפוניות" אתמו
« Reply #13 ב- : October 05, 2009, 07:54:28 pm »
לטדי,

ראשית דבר שמי איתי עם י אחת ולא איתיי.

הצבתי שאלה האם אתם טיפשים או חרמני טיסה - מי שרצה בחר לקרוא לעצמו טיפש ואחר בחר לקרוא לעצמו חרמן טיסה.

המילים אינם נכתבות בקנטרנות הן נכתבות מתוך דאגה.

קראתי את דבריי שוב ושוב ולא מצאתי דבר או חצי דבר הקשור לתחום העיסקי או המסחרי ובטח לא להתנגחות (לא כתבתי  שם וכותבת לניגוח זה או אחר).

אני מציע (אינך חייב לבצע) שתיקח צעד לאחור תקרא את הדברים ותראה שאין בהם כל התלהמות.

אולי לקחת את דבריי קצת באופן אישי מידי , אולי כי אני גם צודק (לפעמים) ?

יובל,

קראתי את דבריך שוב ושוב - אני חושב שאיני צריך להגיב הסתירות בדבריך בין תגובה לתגובה מדברות בעד עצמן.

לצעוק כנגד טיסות בתבור בצפונית זה לא לצעוק זאב זאב - זה להציל חיים ומשפחות שנהרסות כתוצאה מפציעות ונכות של בני משפחתם.

לתת הרצאות והסברים על טיסה בתבור ברוח צפונית לא ישנו את העובדות - הרוטורים, האוויר והרוח לא מבדילים בין קיץ לסתיו.
דווקא בשבועיים האחרונים האויר היה סוער יותר מכל הקיץ כולו.

לתת עצות והמלצות על טיסה ביום זה או אחר  כאשר אתה עומד בעמדה  "כטייס  הבכיר בשטח" זה גם להבין את גודל האחריות אשר אתה נושא . אלו שדיברו איתי אמרו לי שהם המריאו רק לאחר המלצתך, אחרת הם לא היו ממריאים כלל.

בני,

קודם בו נגדיר מה זה אירוע ואח"כ נעשה סטטיסטיקות. אתה כתבת: בהקשר לתוצאה, על כולנו לזכור, שגם שטות שהצליחה עדיין נשארת שטות....

לשאר הקוראים :

למרות שדבריי לא נכתבו בשפה יפה וחיננית איני חושב לרגע שטעיתי.

לטעמי האישי יותר מידי דברים אשר יכולים למנוע את התאונה, הפצוע או ההרוג הבא נדחקים בפורום החברתי לפינה דחוקה ואולי אף לא מדוברים כלל. אלו שכבר מדוברים נעשים בשפה עדינה אשר אינה מצליחה לחלחל פנימה ולהסביר את גודל הסכנה.

אם הצלחתי למנוע ולו שריטה או פציעה אחת בודדת בכך שהעלתי את נושא הטיסות ברוח צפונית לדיון - עשיתי את שלי.

אחרי שיעקי יכתוב את תיאורו לאירוע תבינו כולם  שהאיש היה  מרחק נגיעה מהמוות, לא פחות מזה. מה שמחזיר אותנו גם לדיון בנושא חופות מתקדמות.

אם דבריי (אשר פתחו את השרשור השני) פגעו במישהו אני מתנצל זאת לא היתה כוונתי.
« עריכה אחרונה: October 05, 2009, 08:00:21 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יובל דבר ראשון אני רוצה להבהיר שאינני חושב ומעולם לא חשבתי שאתה טיפש.

אני כן חושב שלהמריא ברוח צפונית בתבור גם אם היא חלשה זה מעשה טיפשי.
הסיבות לכך הן מרובות אבל אציין 2 מהן: 1) העמדה נמצאת על המפנה הדרומי של הסכין וזה אומר המראה לתוך ונטורי או רוטור (עניין של מזל מה תפגוש). 2) מצפון לתבור ולא ממש רחוק ממנו יש את רכס הרי נצרת שמשפיע מאוד גם שהרוח חלשה, אחד סימפטומים של ההשפעה הוא שבטיסה בצפוניות בתבור הסינקים חזקים יותר משמעותית מהתרמיקות.
גם בטיסה ביום המדובר קרלוס סיפר לי שהיה לו 5+ ו 7.6-.

עוד נקודה שהייתי רוצה לציין היא שבכל המדינות שיש בהן חוקים למצנחי רחיפה אסור להמריא באף עמדה שהרוח היא יותר מ45 מעלות לכיוון העמדה (וזה לטייסים המנוסים למתחילים זה 30 מעלות) וזה בלי קשר לכמה האוויר בחוץ רגוע או למהירות הרוח, כשהרוח צפונית היא ב 90 מעלות לעמדה בתבור.

ונכון לא הייתי בתבור וגם כתבתי שמה שאני אומר מתבסס על מה שנאמר לי.

טדי אני לא משתמש במה שנאמר ל"תחקיר" ולמען האמת אני כלל לא ערכתי תחקיר, אבל כשחברים מספרים לי שהיו צפוניות ושהיה מגעיל באוויר יש לי נטיה (אולי קצת מוזרה) להאמין להם!

מי יותר צודק זה שסיפר לי שהיו צפוניות או זה שאומר שהיו משבים מערביים?   לא יודע, אני לא שופט.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אהלן יובל

אפילו אתה לא מתווכח שהרוח היייתה צפונית אז ממתי זה נכון ובטיחותי לטוס בתבור בצפונית מהעמדה המערבית ?

השאלה הנ"ל היא מה שצריך להיות עיקר הדיון פה  ואח"כ  אתה צריך לשאול את עצמך האם זה היה נכון להמליץ מה שהמלצת. 

אתה כותב מרחפים צעירים אבל עם הרבה מאוד שעות. שעות של מה? כי זה משפט מוזר משהו.

זכור לי גם מקרה של טאנדם מסחרי  שפתח  רזרבי ברכס לפניי חודשיים ולא תוחקר עד היום.

יום טוב
שי

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
אהלן יובל

אפילו אתה לא מתווכח שהרוח היייתה צפונית אז ממתי זה נכון ובטיחותי לטוס בתבור בצפונית מהעמדה המערבית ?

השאלה הנ"ל היא מה שצריך להיות עיקר הדיון פה  ואח"כ  אתה צריך לשאול את עצמך האם זה היה נכון להמליץ מה שהמלצת. 

אתה כותב מרחפים צעירים אבל עם הרבה מאוד שעות. שעות של מה? כי זה משפט מוזר משהו.

זכור לי גם מקרה של טאנדם מסחרי  שפתח  רזרבי ברכס לפניי חודשיים ולא תוחקר עד היום.

יום טוב
שי

שאלה  שי  :

מי צריך לתחקר ?

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
נתי
לא אתה כי אין לך שום ידע במצנחי רחיפה או נגיעה לנושא.

ואם כבר עסקינן מה דעתך בתור איש שאוהב לעסוק במז"א על נושא השירשור.

בלי ואני מדגיש בלי לנסות לנגח את איתי!  תיהייה עינייני לשם שינוי בשירשור שאיתי נמצא בו .

אני הולך לעוף אז יאללה ביי

שי

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
לצערי יש המון "רעש" בדיון הזה גם כן. המון ספקולציות ואי דיוקים.
הנה העובדה הראשונה שאבקש שתפנימו. הגענו לעמדה בתבור בשעה 10 בבקר. היה לנו המון זמן להחליט אם להמריא או לאו. העובדה היא שבשעה 11 בעמדה היינו ארבעה חברים ושלושה מרחפים שהמראנו בקלות ובשיא הזהירות. כל שאר הדיון אינו קשור לפתיחת הרזרבי. נקודה!
ועוד מספר הגיגים:
1. יש עמדה בתבור לרוח צפונית. ביום חמישי האחרון עמדנו שלושה חברים בעמדה המערבית ובסוף המראנו בעמדה הצפונית. והייתה אחלה טיסה! כן כן, לא טירונים אלא חברים מנוסים שיודעים מה שהם עושים.
2. להזכירכם היו המון ליגות שהמשימה הייתה לטוס לעמק בית שאן. על איזה רכיב טסים לכוון הזה?
3. כשותף של יעקי לטיסות, אני מודה לכל החברים שמתעניינים לשלומו זה בהחלט מחמם את הלב.
4. בנתיים, אין לאף אחד מנדט לעשות תחקיר על האירוע הזה. אם משהו צריך לקובע מי יעשה את התחקיר הוא הטייס עצמו ולא מביני עיניין כאלה ואחרים שמונעים אולי מאינטרסנטים נוספים למעט התחקור הטהור והסקת המסקנות. מהלך הרוח כאן, וכווני הדיון שצפים בפורום אני חושש שהסקנת המסקנות היא שגויה, מטעה ואינה קשורה במאום למציאות.
חג שמח אמרנו?
אריה

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
נתי
לא אתה כי אין לך שום ידע במצנחי רחיפה או נגיעה לנושא.

ואם כבר עסקינן מה דעתך בתור איש שאוהב לעסוק במז"א על נושא השירשור.

בלי ואני מדגיש בלי לנסות לנגח את איתי!  תיהייה עינייני לשם שינוי בשירשור שאיתי נמצא בו .

אני הולך לעוף אז יאללה ביי

שי

שי

אין לך שום מושג מה אני יודע או לא !

בעניין תיחקור אין כל גורם מוסמך שיכול  ואו מוסמך לתחקר  אז אל תבלבל לנו את המוח בעניין
תחקירים שלא נעשו.

ותפסיק להיות פלספן נמאסת לגמרי !