קודם כל אני מתנצל שלא קשור ישירות לפורום אבל אני מאמין שיש פה אנשים שיוכלו לעזור לפתור את התעלומה.
היום, בזמן הירידה מהגלבוע, באזור גן נר, עומד רכב באמצע הכביש, מפריע לי לעבור, אני בא לעקוף אותו, כבר מתחיל לסנן איזו קללה, ועוד רואה שהוא נעצר בשביל לצלם. אני מעיף מבט חטוף כדי לראות למען איזו פנינת טבע מדהימה הוא מעכב אותי לאזכרה בזמן שאני מאחר, פתאום אני קולט יצור מוזר שבחיים לא ראיתי!
ברגע הראשון חשבתי שזה צבוע, ואז שזה שועל, ואז כלב, אולי זאב?
היצור נראה מאוד רזה ואולי אפילו חולה, ולא ברח מהר בכלל ככה שלא ראיתי אותו למבט חטוף אלא יצאנו שנינו מהרכבים ועקבנו אחריו קצת, עמדנו מטרים ספורים ממנו ופשוט היינו בשוק ולא הצלחנו להחליט מה זה. הבן אדם מושבניק, אני קיבוצניק, ככה ששנינו ראינו איזה תן או שניים בחיים ופשוט היינו המומים.
בקיצור, אחרי שבילבלתי לכם את המוח אני אתן לתמונה שהוא צילם בפלאפון לדבר.

בוא נלך על שיטת האלימינציה:
זאב- האוזניים הענקיות והאף השועלי שוללים.
כלב, תן.- כנ"ל
שועל- קודם כל הצבע השחור, דבר שני הזנב החולדתי, הרגלים השמנות, הגודל שלו, הפרווה שאין.
מה פיספסתי פה?
התמונה צולמה בפלאפון ולכן באיכות גרועה, קשה לראות אבל האף שלו מאוד מחודד יחסית לשועל, הזכיר לי, והבחור שהיה איתי מייד הסכים, חיות שאוכלות נמלים.
הצבע שלו הזכיר לנו משום מה צבוע.
יש לי השערה, ואולי אני הולך פה רחוק מידי, שזו חיה לא מהארץ שברחה למישהו מהשבי, מה שמחזק לי את ההשערה הזו זה שהוא היה במצב גרוע מאוד, רזה מאוד, והגיב יחסית באיטיות, ברח רק כשהיינו מספר מטרים ממנו וגם אז לא מהר מידי, ואולי זה בגלל שהוא לא הסתדר בטבע ולא מצא מזון.
מה המומחים אומרים?