כתב נושא: להזכרתכם - יש להפסיק למהשתמש בקרבינרים מאלומיניום! :-(  (נקרא 1663 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
לכן מי שיש לו קרבינות משני הדגמים הללו שיחליף אותן מיד (אגב לא ידוע לי שהדגמים הללו נמכרו בארץ בכלל).
אבל מי שיש לו קרבינות אלומיניום של עפקו או סול לדוגמה יכול לישון בשקט בלילה.
לא נראה לי שעפקו מייצרת את הקרבינות בעצמה. ובאתר שלהם לא הצלחתי להבין מי כן מייצר אותם.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: להזכרתכם - יש להפסיק למהשתמש בקרבינ&#
« Reply #41 ב- : September 22, 2009, 02:12:55 pm »
למרות שאני יודע שזה מיצרן שונה אם אתה רוצה אני יכול לתת לך את הטלפון של עפקו או של אדם ותשאל אותם.

אגב אף יצרן מצנחים לא מייצר לעצמו קרבינות (גם בד ומיתרים לא) אבל יצרני הקרבינות מיצרים למפעלי המצנחים קרבינות לפי דרישת הלקוח, ז"א לעפקו מיצרים קרבינות כמו שעפקו רוצים שיהיו.
« עריכה אחרונה: September 22, 2009, 02:16:35 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
דימה שים לב ששתי האזהרות שהבאת כאן מדברות על שני יצרנים ספציפיים ולא בכללי על כל קרבינות האלומיניום באשר הם.
גם בזה צריך לדייק!

חברים בטייס,

בשירשור היתי רוצה להתרכז על נתונים טכניים ומאפיינים בטיחותיים, ולא בשמות יצרנים
ופרטים שווקיים אחרים. אני מבקש לשים לב על עובדה: שני יצרנים אלה כן השתתפו
בבדיקות חוזק חומר, כמו שנאמר במסמכים הנ"ל. ליצרנים שלא השתתפו בבדיקות הנ"ל -
מצב של תוצאות בדיקות של חוזק חומר יכול להיות עד יותר גרוע............... ............

ציטוט
לכן מי שיש לו קרבינות משני הדגמים הללו שיחליף אותן מיד (אגב לא ידוע לי שהדגמים הללו נמכרו בארץ בכלל).
אבל מי שיש לו קרבינות אלומיניום של עפקו או סול לדוגמה יכול לישון בשקט בלילה.

אם נמצאים כאן מהנדסים מכניקה, הם יכולים להגיב על משפט "שני קרבינרים של אותה צורה,
עשויים מי אותו סוג חומר באותה שיטת יצור כנראה שיהיו בעלים מאפיינים דומים." בלי ספק -
הנחה זאת צריך להוכיח בבדיקה של חוזק חומרתי במעבדה מסויימת............ ...............

מעניין לשמוע את הדעות של יצרן ארצי - חברת עפקו, במידה ואם שם קיימים
מהנדסים מסוגלים לניתוח נתונים אלה... כמה מאות קרבינרים נמכרו ללוקוחות
ישראלים? האם קרבינר אחד מאלומיניום עבר בדיקה תקופתית נדרשת לפי תקן?

ד"ש טיסתית,
« עריכה אחרונה: September 22, 2009, 03:21:02 pm על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שתי הקרבינות אומנם באותה צורה אבל זה לא בהכרח אומר שהן מאותו החומר ובאותה שיטת יצור.

ישנם אלפי סגסוגות אלומיניום ולכל אחת מהן תכונות שונות.
תהליך היצור הוא בטוח לא אותו תהליך, כמו שאיתי כבר ציין (או שזה היה באבי) יש קרבינות שמיוצרות בקיפוף ויש ביציקה. קיימת גם שיטה שלישית של שטנץ שזה דחיסה של חומר מותך לתוך תבנית בלחץ גבוה (כיום ע"י פרס הידראוולי ובעבר ע"י פטיש מכני ענק), במתכות אפשר להגיע לחוזק גבוה מאוד עם אותו חומר בשיטה הזו.
לדעתי קרבינות בעומסים כמו שמדובר כאן יותר הגיוני שהן מיוצרות בשטנץ מאשר יציקה, בכל אופן קרבינה שתהיה מיוצרת בשטנץ תהיה חזקה בהרבה מקרבינה יצוקה ובטח יותר מקיפוף.

בקיצור שתי קרבינות באותה צורה שעשויות מחומרים דומים (ידוע לנו ששתיהן מסיגסוגת אלומיניום אבל לא מאיזה) בתהליכים שלא כתוב אליהם כלום בכל המאמרים שהובאו עד עכשיו - יכולות להיות שונות מאוד.

ההגיון שלי אומר שבקרבינה חלשה יותר ממה שהוצג בבדיקה (אלו שהיו איתן תקלות) סביר שהיו איתן יותר תקלות, מכיוון שבקרבינות שעפקו מכרים מעולם לא היה קשל טכני יש אני נוטה להסיק מכך שכנראה הן חזקות יותר ולא חלשות יותר.

אם יש איזו הוכחה לכך שעפקו מוכרים קרבינות מאותה סגסוגת אלומיניום ובאותו תהליך יצור כמו הקרבינות בנסיון אשמח לראות אותה, אם לא זה הכל ספקולציות ללא בסיס הגיוני.

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שתי הקרבינות אומנם באותה צורה אבל זה לא בהכרח אומר שהן מאותו החומר ובאותה שיטת יצור.

ישנם אלפי סגסוגות אלומיניום ולכל אחת מהן תכונות שונות.
תהליך היצור הוא בטוח לא אותו תהליך, כמו שאיתי כבר ציין (או שזה היה באבי) יש קרבינות שמיוצרות בקיפוף ויש ביציקה. קיימת גם שיטה שלישית של שטנץ שזה דחיסה של חומר מותך לתוך תבנית בלחץ גבוה (כיום ע"י פרס הידראוולי ובעבר ע"י פטיש מכני ענק), במתכות אפשר להגיע לחוזק גבוה מאוד עם אותו חומר בשיטה הזו.
לדעתי קרבינות בעומסים כמו שמדובר כאן יותר הגיוני שהן מיוצרות בשטנץ מאשר יציקה, בכל אופן קרבינה שתהיה מיוצרת בשטנץ תהיה חזקה בהרבה מקרבינה יצוקה ובטח יותר מקיפוף.

בקיצור שתי קרבינות באותה צורה שעשויות מחומרים דומים (ידוע לנו ששתיהן מסיגסוגת אלומיניום אבל לא מאיזה) בתהליכים שלא כתוב אליהם כלום בכל המאמרים שהובאו עד עכשיו - יכולות להיות שונות מאוד.

ההגיון שלי אומר שבקרבינה חלשה יותר ממה שהוצג בבדיקה (אלו שהיו איתן תקלות) סביר שהיו איתן יותר תקלות, מכיוון שבקרבינות שעפקו מכרים מעולם לא היה קשל טכני יש אני נוטה להסיק מכך שכנראה הן חזקות יותר ולא חלשות יותר.

אם יש איזו הוכחה לכך שעפקו מוכרים קרבינות מאותה סגסוגת אלומיניום ובאותו תהליך יצור כמו הקרבינות בנסיון אשמח לראות אותה, אם לא זה הכל ספקולציות ללא בסיס הגיוני.

צחי,

מקווה שנגיע גם למצב, כאשר זכות לציין משהו בנושאים דורשים השכלה לכך תשמר לאנשים בעלים השכלה נדרשת.
לכן שאלתי, האם מהנדסים קשורים לטכנולוגיות של תהליכי יצור מוכנים לתת תגובה בנושא! לדעתי: עפקו לא מחזיקה מהנדסים אלה מפני סיבות שונות. לכן לא יהיו תגובות. מה נשאר לבן אדם מעוניין בנושא ברמה מקצועית? אולי לחפש ברשת תירגומים משפת גרמנית? כי בתוך שנים רבות אנשים אלה עובדים כדי לעשות תחום בעייתי שלנו פחות מסוכן?

PS: בשירשור הזה כבר המלצתה לא להתקמצן ולהחליף את קרבינרים - חושב שהמלצה זאת מאוד ברורה ושימושית.

בכבוד,
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: להזכרתכם - יש להפסיק למהשתמש בקרבינ&#
« Reply #45 ב- : September 22, 2009, 06:28:22 pm »
דימה תדייק גם אתה ! ! !

ההוראות הן לקרבינות הנ"ל אשר יוצרו בשנת 2005 וההוראה היא לגבי המרחפים באגודה הגרמנית.

אתה חבר DHV ?

אתה טס בגרמניה ?

אתה טס על קרבינות  Parafly Automatic / Austrialpin ?

אם כל זה נכון אז ההוראה תופסת לגביך.

ובנוסף אל כל תרשה לי לציין שגם לגבי קרבינת נירוסטה שלא נבדקת אחת לשנה בבדיקת רנטגן ועומס אי אפשר לדעת אורך חיים ו/או מתי תתפרק.

« עריכה אחרונה: September 22, 2009, 08:58:41 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
צחי 

יש  כמה  אנשים  רציניים  שעובדים  בעפקו :

אדם  זאב ועוד כמה  אנשים  יקרים .

אין  ביניהם  מהנדסי  חומרים .

ולמיטב  ידיעתי  גם  לא  מהנדסים  בכלל .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אולי לכן עפקו לא מייצרים קרבינות אלא אומרים לייצרן מה הדרישות שהלקוחות שלהם צריכים והוא מייצר להם בדיוק את הקרבינות שהם רוצים.
ואז עפקו מוכרים קרבינות שעונות על הצרכים של הלקוחות שלהם.

אני מוכן להתערב איתך על איזה סכום שאתה רוצה שלייצרן שמייצר לעפקו את הקרבינות יש יותר ממהנדס חומרים אחד.

גם להום סנטר אין מהנדסי אלקטרוניקה והם עדיין מצליחים למכור מיקרוגלים שעובדים טוב. מדהים נכון?

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
צחי, אתה נדבק בחיידק הציניות?
אהבתי... hug

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אולי לכן עפקו לא מייצרים קרבינות אלא אומרים לייצרן מה הדרישות שהלקוחות שלהם צריכים והוא מייצר להם בדיוק את הקרבינות שהם רוצים.
ואז עפקו מוכרים קרבינות שעונות על הצרכים של הלקוחות שלהם.

אני מוכן להתערב איתך על איזה סכום שאתה רוצה שלייצרן שמייצר לעפקו את הקרבינות יש יותר ממהנדס חומרים אחד.

גם להום סנטר אין מהנדסי אלקטרוניקה והם עדיין מצליחים למכור מיקרוגלים שעובדים טוב. מדהים נכון?

צחי, אהבתי מאוד ! X-)

עכשיו אני מבין מה המקור של מוצרים אלקטרוניקה מסוג של "POWAZONIK"!
פשוט מאוד - אלה דרישה טכנית של לוקחות נכבדים של רשת חנויות איזשהי...

ברור שלוקחות לא חייבים להיות מהנדסים אלקטרוניקה, כדי לשלם כסף בקופה,
גם לא חייבים אפילו לדעת איך כותבים נכון שמות של יצרנים ידועים בשפה זרה!

איזה כייף! X-)))
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119