כתב נושא: טיול ממ"רים יום שישי תל אביב קיסריה וחזרה  (נקרא 889 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ביום שישי ה 8 בדצמבר קבענו אבי גודס, ג'ימי קדושים ואני, להפגש לטיסת בוקרצהרים  במשטח שליד מלון מנדרין.
בהגיענו למקום הרוח היתה דרום מערבית קלה כ10 קמ"ש האויר נעים והשמיים פתוחים לגמרי.
לאחר "ישיבה" קצרה החליטה ההנהלה שנבצע טיסה  לכיוון קיסריה בגובה נמוך ושנחזור דרך יוסי מדביר לקפה קל ומשם חזרה למנדרין.
עלי לציין שלפני כן גבולות הטיסה שלי הסתכמו ברדיוס של לא יותר מ 10 ק"מ באזור הבית - שעה טיסה במקסימום, מה שאומר שלא הייתי מוכן במיוחד לטיסה זו, לא מבחינת הקילומטרז' ולא מבחינת זמן הטיסה.
שלושתנו המראנו עם דלק מלא.  המראה קלה וקצרה אל מול הרוח עליה לגובה מעל המרינה של הרצליה ומשם "טיסת זחילה" על חוף הים בגבהים עליהם קשה לשמור ללא מנוע, עלי לצין שהתחושה של מנוע על הגב עושה לך את זה, הביטחון שלפיו ניתן להגיע מכל מקום לכל מקום, מאפשרת לך הצצה ששום טרמיקה שבעולם לא תיתן לך.
אז נכון, יש רעש, אבל אם יש אוזניות רעש טובות וכשמוסיקה קלאסית שמתנגנת ברקע אין סיכוי שרעש המנוע יחדור לשלוות הטיסה של הממ"ר.
הבעיה שלי כמתחיל בתחום היתה לשמור על מצערת במצב חסכוני שיאפשר לי לבצע את כל הקילומטרז' הזה על אותו מיכל ולכן חיקיתי את אופן הטיסה של ג'ימי ושל אבי על מנת להגיע איתם לאותה כמות דלק בסיום הטיסה.
כאמור, כל הטיסה עברה בגובה נמוך למעט עליה קלה לכיוון עמדת הרחיפה בנתניה שם פגשנו בהלוך את אילן ארז ובחזור את אילן, יוגב ואבישי שהחליט לרחף למרות הצפונית .        הכניסה לתוך נחל פולג, נחל התנינים ונחל חדרה  היתה חויתית במיוחד . ובמיוחד הטיסה מעל עתיקות קיסריה.  בחזור עם רוח גבית הגענו למהירות טיסה של 60+ קמש ובחרנו לטוס בנתיב חזרה גבוהה יותר.
מעל נתניה אני מציץ שוב במיכל הדלק ולתדהמתי המיכל כמעט מרוקן לגמרי (זאת למרות שבמיכליהם של אבי וג'ימי אני מזהה ללא ספק כמות כפולה ומכופלת של דלק) מה שאומר שיחסית אליהם טסתי בזבזני מאד - יכול להיות שהארובות בחדרה גרמו לכך!
למזלי כך אני חושב, אני אחתוך מפולג בקו ישר ל"למנחת רונית"  ושם נסתדר כבר.
מעל פארק יקום אני חוטף תזכורת ראשונה לחוסר הדלק בקרטוע קל של המנוע , אבל בגובה של XXX מטר למי אכפת, המנחת כבר במרחק נגיעה ואני טס בסרק כמעט ונוחת על אדי דלק אחרונים.
קפה קצר אצל יוסי מדביר , תרומה קלה של דלק וחזרה לנחיתה במנדרין בשעה 15:00   כמעט 90 ק"מ, כמעט שעתיים וחצי של טיסה חויתית , לימודית, ומעייפת.

קצת תמונות מהטיסה, וידאו יבוא בהמשך...

http://picasaweb.google.com/shamir.uri/tIKhiG
« עריכה אחרונה: January 04, 2007, 11:32:02 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
יש דברים שכדאי לא לפרסם !
מספרים, גבהים ומקומות.
תתקשר אלי אני אסביר לך (או שתעשה טובה ותענה לטלפון).
איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
יפה מאד  lugh! גם אני רוצה...
שמע ישראל

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
אבישי...יש תור...