כתב נושא: קרתה תקרית היום בנתניה, ברשת האינטרנט מדווחים על חיפושים ?  (נקרא 856 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גיל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
יש דיווחים באינטרנט על חיפושים אחר מצנח רחיפה שנראה במצוקה באיזור נתניה, מישהוא מכיר משהוא ?

מנותק גיל

ציטוט מוואלה:
חיפושים אחר אדם שצנח במצנח רחיפה סמוך לנתניה
מאת: מערכת וואלה! חדשות
יום שלישי, 25 באוגוסט 2009, 19:56
כוחות משטרה פועלים בשעה זו (שלישי) לאיתור אדם שצנח במצנח רחיפה סמוך לנתניה. עדי ראייה סיפרו כי הצנחן שהמריא מנקודת מלון כרמל בעיר נראה במצוקה. מנהל התעופה האזרחי וחיל האוויר עודכנו בפרטי המקרה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מה זה נראה במצוקה? איך איש מהישוב שאינו מרחף יודע לזהות מה זה מצנח במצוקה?

בזמן האחרון יש די הרבה דיווחי סרק כמו הילד שאתמול בלילה התקשר למשטרה ודיווח שהוא "הולך למות בשדות מרחביה" וסגר את הטלפון.
ב9:00 הופסקו החיפושים אחרי שכל אבן באזור נהפכה פעמיים בלי למצוא כלום.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
נראה מוזר.

ציטוט מynet:
      חיפושים אחר צנחן מצנח רחיפה שנעלם בנתניה

המשטרה מנסה לאתר צנחן מצנח רחיפה שיצא לצניחה סמוך למלון כרמל בנתניה ונעלם. לטענת עדי ראייה הוא נעלם בגובה רב.

מינהל התעופה, חיל האוויר והשיטור הימי עודכנו והצטרפו לחיפושים.

(רענן בן צור)

נראה שמישהו יצא לקרוס.
« עריכה אחרונה: August 25, 2009, 09:30:00 pm על ידי צחי רייל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
דיווח ראשוני שקיבלתי:

תייר שטס עם מנוע ועלה ל2000 מטר וגרם לחסימה של נתיב הטיסה.

מנותק גיל

אם הדיווח שלך צחי נכון, הרי מדובר "בפיגוע" של טייס ממ"ר כנגד שאר טייסי הממ"ר.
אם למישהוא יש עוד פרטים או מקורות אשמח לשמוע, ללמוד, לתחקר.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
אל :קצין ביטחון רת"א .
שלשום בערב הודיעו לי משטרת ישראל על רחפן בעל נתינות זרה כנראה ממוצא יפני שהגיע עם ציוד רחיפה ממונע לאתר מלון "כרמל" בנתניה. שוחח עם החברים ולמרות אזהרות שונות שקיבל על כך שאסור לו לרחף בארץ ללא רשות והדרכה פרש את ציודו ועלה לאוויר. (לא ברור אם מאתר זה או מנקודה הנמצאת צפונה יותר ליד בי"ס נעורים).

זמן קצר אחרי הודעה זו התקשרו אלי ממשטרת מחוז המרכז ושאלו אותי אם אני יודע על "צנחן במצוקה" לתשובתי השלילית ושיחה אח"כ התברר שמדובר ברחפן הנ"ל שנצפה בגובה רב מעל אזור כפר ויתקין (כנראה).
התקשרתי לאדרי וביקשתיו לאסוף אינפורמציה בנושא. אינפורמציה זו התקבלה אתמול אחה"צ ובהמשך לשיחתי הטלפונית איתך - להלן התמונה המסתמנת.
רחפן בעל אזרחות זרה - כנראה יפני - נכנס לארץ לפני כשבוע דרך נתב"ג שבכליו מצנח רחיפה עם מנוע גב. הנ"ל התחיל ליצור קשר עם מרחפים מקומיים ומספר פעמים עלה לריחוף באזורים שונים כנראה במישור החוף.
הנ"ל חף מכל מודעות על תרבות הגלישה בארץ והחוקים המלווים אותה. לדברי מר אדרי הנ"ל הוזהר לא לטוס באזורים רגישים בארץ אולם לא ננקטה פעולה אקטיבית כל שהיא כמו מניעה או יצירת קשר למשטרת ישראל או לאחת מרשויות התעופה.
משיחות עם הרחפן הסתבר שהוא כנראה גר בבית לחם באכסניה כל שהיא וחלומו הוא לרחף מבית לחם לירושלים ולצלם. לדבריו הוא מתכונן לעשות זאת עוד מספר ימים.
נקודות לתהייה  :
1. איך נכנס הנ"ל לארץ עם ציוד זה כנראה דרך נתב"ג ללא כל שאלות ביטחון/מכס.

2.איך הנ"ל עבר כנראה מספר פעמים במחסומי צה"ל בין בית לחם לשטח ישראל.

בשיחה מסכמת אתמול בערב התבקש אדרי על ידי (הבנתי שגם על ידך) לפרסם בין החברים על המצאות הרחפן הזר. כל מי שרואה אותו מתבקש לדווח או אליך ישירות או אלי מתוך כוונה לעצרו מידית ע"י משטרת ישראל.

תוך כדי התעסקות בנושא זה התברר לי שלארץ מגיעים מדי פעם אזרחים זרים כנראה דרך נתב"ג עם ציוד רחיפה - בדר"כ לא ממונע -  ומרחפים במקומות שונים ללא ידיעת הגורמים העוסקים בדבר  (ביטחון ותעופה).

בברכה

רן בג

ר' תחום תעופה ספורטיבית

רת"א
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
   "אסור לו לרחף בארץ ללא רשות והדרכה"
חחחחח.....לא צריך להיות יפני בשביל זה.

מצד שני, יכול להיות שאת כל העברות שלו לארץ הוא עשה דרך האויר בכלל.

מנותק גיל

בעניין: תקרית בנתניה-טייס הממ"ר היפני !!!
« Reply #8 ב- : August 27, 2009, 10:05:48 pm »
החברים האלה עשו את פרל ארבור ועוד...

וברצינות - זה שיש פרצות בכניסה לארץ, חמור כשלעצמו, ואני מתכוון לכניסה החוקית דרך הנמלים.

זה שיש מרחפים זרים בארץ שעולים לאוויר בלי להכיר את המורכבויות האוויריות שחיים איתם במדינתינו - אסון בהתהוותו.

המסר המרכזי מהאירוע הוא עירנות של כולנו הן לשמועות, והן בשטח כאשר אחד כזה שנראה לנו לא שייך ואני בטוח שהוותיקים פה יזהו אחד כזה ללא קושי בפועל, לנסות ולהסביר לחברים היקרים האלה פחות או יותר היכן הם נמצאים ומהם עיקרי המגבלות והאיזורים המומלצים.

לגביי קוזו אוקמוטו הזה - לעלות לתוך האוטוסטראדה של קבועי הכנף בנתיביהם המוכרים זה משהוא שאני חושב ומקווה שהחברים הטסים בקביעות אצלנו מבינים שלא עושים, או לפחות מנסים להפעיל קשרים לפני זה על מנת לנסות לתאם מעבר כזה.

תארו לכם מה היה קורה אם הייתה קורית התנגשות אווירית בינו ובין כלי טייס קטן או גדול>התרסקות>נפגעים=שמים לכולנו סנדלי דנוור על המצנחים ומשיתים עלינו חוקים ומגבלות שלא ברא השטן.

סוף שבוע מנשב ומטרמל לכולכם.

מנותק gal vardi

• מפעיל בובקט מתקדם
  • הפשטות הינה שיא התחכום
    • דוא
אולי יש לזה גם צד חיובי
למשל לגבי רת"א בנושא הרישוי לממרים
סך הכל הבחור זרק אבן לשלולית שלנו אז אדרי יש לך הזדמנות להוציא את הגלשן ולרכב על הגלים הנ"ל

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
רן באג היקר או כול איש רת"א או לכול המעוניין בכלל

מה ההבדל בין יפני חסר ידע ובין כול מרחף לא ממונע בגבהים הלא נכונים במיקום הלא  נכון כקורה כול יום בארץ הקודש?

הצחתקם אותי , מה זה משנה האם המרחף היה ממונע או לא כשהוא התנגש באותו מטוס (טפו טפו) אי שם בשמי הארץ?

מה זה משנה  האם הוא יפני רוסי ישראלי או ערבי........

באותו עיניין האם תפסתם כבר את אותו ממ"ג  מלפניי חודשים בחוף שפיים? כן כן זה שכולכם יודעים מיהו ולא עושים לו כלום! פעם הבא אני אכתוב שהוא יפני אולי זה יעזור.

עצוב פשוט עצוב..... אדרי אולי כן היית צריךלהפיל את המסוק המשטרתי ההוא בחוף.  אני עדיין מחכה לתחקיר תאונה ולשמוע מה רת"א עשו בנושא.

לילה טוב
שי

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
תיזכרו   באסון התאומים במנהטן, ותחשבו לרגע על נזק אפשרי, אם הוא היה  מכוון את הטיסה לתוך המלון ליד העמדה  lugh

ובנימה קצת פחות מבודחת.  לא צריך הרבה דמיון בשביל לחשוב  איזה פעולת טרור אפשרלבצע  עם כלי טיס כזה ממזרי.