כתב נושא: למה נחתתי בתבור היום לאחר 20 דקות?  (נקרא 373 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גיא ה-א

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
למה נחתתי בתבור היום לאחר 20 דקות?
« ב- : August 07, 2009, 09:14:05 pm »
האמת ששקלתי  אם לכתוב  או לא לכתוב כי היום דיי התבאסתי מעצמי :'( אבל ברמות!!!.)
המסקנה שלדעתי צריכה להתקבל היא חוסר מיומנות!!
לדעתי הייתי בין היחידים שנחתו למטה היום לאחר 20 דקות טיסה.
ואוו אני קשה עם עצמי היום lugh

נתונים כללים:
קרמהDHV 1
שעות הרים -40 שעות
שעות רכס -25 שעות
שני קרוסים עד היום עד צומת אלומות.

תבור 10:15 רוח דרום מערבית, לא בדקתי אבל מעל 20 קמ"ש, ולא חזקה מידי - כלומר תנאים ניראים מעולים ,וכל מי שממריא יוצא כימעט לתרמיקה, יש קבוצה של מרחפים באויר מול העמדה.

מתארגן , בודק ציוד, 10:40 לערך מניף הישר לתרמיקה ויוצא החוצה.

פה מתחילות השאלות שלי שהיו צריכות להשאל כמה דקות לפני שהמראתי.

1. הרוח בעמדה דרום מערבית- מדוע מרחפים טסים מול העמדה וצפונה ממנה.
2. העננים נעו מצפון לדרום -כלומר למעלה הרוח צפונית ?

לפי הרוח בעמדה ושיקול של בריחה מהעדר של למעלה מ20 מצנחים שטס בגבהים שונים מעל וממול לעמדה-טסתי לצד הדרומי של העמדה, מעלי מרחף  מטרמל ואני איתו מעל המנזר  רק שהוא ממשיך לעלות ואני רק יורד.... :'(

נחיתה  לכיוון דרום מערב והליכה של כשעה עד לתחנת הדלק לרכב והצצה לעמוד המרחפים בגבהיים מדהימים שאח"כ אסע לאסוף מהכינרת - מי אמר שלא צריך כושר?? lugh

עליתי לעמדה וגיליתי טנדם מניף עם 3 עוגנים,אז כנראה שחזק ומאוד כבר....

נסעתי לאיסופים.

And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: למה נחתתי בתבור היום לאחר 20 דקות?
« Reply #1 ב- : August 07, 2009, 09:37:55 pm »
היי גיא
אני לא חושב שאתה צריך להיתבעס מעצמך,
לגבי מה שסיפרת , עשית את הטעות של להיתקע באיזור הדרומי של ההר שמניסיוני לא משנה מה כיוון הרוח כמעט תמיד הרוח גולשת על ההר מתחת לגובה העמדה מצפון לדרום ולכן יש לך בדכ 2 אופציות או לצאת לכיון המוסך ולנסות לעלות שם - סיכוי לא קטן שתנחת, או שתנסה לחפור חזרה צפונה עם היצמדות להר ועם איבוד גובה (ולהיזהר מהטרמיקות הבועטות של הכפר שיודעות לסגור את המצנחים) - היום אפילו עמית הילל עם המצנח המצ'וקמק שלו עשה את זה, אז בוודאי שהיית מצליח  עם הקרמה שלך לעשות את זה.

טרמיקות זה פונקצייה של ניסיון , 40 שעות בהרים זה כלום, אם אתה רוצה לטרמל תבוא לטוס והרבה.  hug ורק בתבור.

עמית
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 07, 2009, 10:10:30 pm »
הי גיא,
ראשית תודה על הטלפונים היום.
ולעיניין
תופעת העדר מאד חשובה בתחום . אם הם מטרמלים גש לשם ואל תעזוב , למעט אם אתה מרגיש צפוף מידי.
אני ככלל משתדל לרכס, לתפוס גובה ואז לצאת לכוון הכפרים,
באם עוצמת הרוח חזקה מידי , משתדל לא להגיע דרומית מידי או צפונית מידי בשל השיקול שאוכל לחזור לאזור העמדה ולנסות שוב.
כמובן כל דבר לגופו , אבל צודק עמית נסיון בהרים  ( תבור ) הינו בעל ערך רב מאד ( אני כבר לא טס ברכס למעלה משנתיים )
טיסה בטרמיקות הינה עיניין של מיומנות וניסיון.
בהצלחה בעתיד
איתן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 07, 2009, 11:01:12 pm »
מסכים עם קדמי ובנוסף:

ביום עם רוח ערה הטריק הוא לטפס קצת על עילוי הרכס, הזמן הזה הוא טוב לברר בדיוק מה כיוון הרוח באוויר (לא תמיד זהה למה שמרגישים בעמדה). אחרי שצברת קצת גובה צא החוצה מההר לכיוון הרוח לתפיסת תרמיקה בריאה ואז עד שאתה נסחף למעל ההר אתה כבר בגובה שאתה יכול לחצות מזרחה.
לתרמל קרוב להר בגובה נמוך זו טעות כי הסחיפה לאחור גדולה יותר מהעליה (אלא אם אתה ב6+ ממש טובה), ובונטורי שליד ההר אתה תהיה הרבה זמן בסינק עד שתצא החוצה. בד"כ התרמיקות מחוץ להר יהיו חזקות יותר ולכן גם יציבות יותר מאשר התרמיקות שנצמדות להר (מהסיבה הפשוטה שתרמיקה חזקה פחות נסחפת עם הרוח).

וקצת לגבי היום: נתחיל בכך שהיום היה קשה לזהות את כיוון הרוח כי הוא השתנה גם עם הגובה גם עם חלוף הזמן וגם עם המיקום (למרות שזה האחרון לא קשור למי שנחת מקומי), וגם טייסים ותיקים אמרו לי שהתקשו לזהות היום את כיוון הרוח במהלך הטיסה. היה צריך כל הזמן לבדוק מה הכיוון שלה (מומלץ בכל מקרה ובכל טיסה).
בהתחלה על ההר באמת נראה שהרוח הולכת להצפין ולכן רוב המצנחים באוויר התרכזו באזור העמדה כדי לא להקלע לצד הדרומי שהרוח מצפינה. יותר מאוחר טיפה הורגשה עליה של עוצמת הרוח שדווקא באה עם הדרמה קלה של הרכיב ואז רובנו יצאנו מההר אל הרוח לכיוון דרום-מערב. מעל גובה 1000 מטר אכן הרוח הייתה צפון מערבית כמו שהעננים רמזו.

טיפ: אם אתה כבר ממריא כשיש הרבה מצנחים באוויר תשתמש בהם כסמני תרמיקות, אין סיבה לראות 20 מצנחים עולים ולרדת.
טיפ 2: אל תקבל החלטות לפי החלטות שמקבל מרחף שנמצא גבוה ממך, לו יש הרבה יותר ספרים ממך. הרבה פעמים יוצא לראות בתבור מצנחים בגבהים שונים באותה תרמיקה שהתחתונים עוזבים אותה והעליונים ממשיכים בה, כל גובה והשיקולים שלו למרות שזו אותה התרמיקה.

ודבר נוסף, ביום חזק כמו היום כשכבר ב10:00 יש תנאים תרמליים זו טעות לטייס עם 40 שעות בהרים לחכות עוד 40 דקות עד שהוא ממריא. ויפה עשה גורדון שהמריא ב10:15. בימים כאלו החלון שאפשר להמריא בו הוא די קצר (שעה +) ובד"כ בשליש האחרון שלו מתאים רק למנוסים מאוד (או בעלי ביצים גדולות במיוחד).

תנצל את הבעסה כתמריץ להשתפר  ;)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 08, 2009, 12:37:02 am »
תודה מיוחדת לגיא על שירות איסוף מהיר מהכנרת חזרה לתבור.

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 08, 2009, 11:45:24 am »
צחי, זה נכון
בכל הזמן הזה באזור התבור שאני מחפש משהו לעלות איתו, הצלחתי להתבלבל כמה פעמים לגבי כיוון הרוח,
ושלא לדבר על העוצמה הרוח שלא איפשרה לי לחדור את אזור הסינק שהייתי בו ולכן הייתי בטוח שאני גם נוחת למטה
אבל (בשבילך גיא) אל תתיאש עד שממש תנחת,אולי תמצא בדרך למטה משהו קטן שיטיס אותך מזרחה (כמו שקרה לי).
קח את היום הזה ותלמד ממנו, לפחות את זה הרווחת.

שוקי
תודה על האיסוף ומקווה שבפעם הבאה אני יאסוף אותך