בעניין התארגנות לנסיעה, חילקנו את העבודה באופן הבא:
על נפאל, איך, למה, כמה וכו - קרלוס 0543992029
על נפאל מתי - שוקי 0507712312
שלום חברים.
מספר חברים העלו עניין לחוות על בשרם שמיים בודהיסטים. אני אהיה אתכם בנפאל, ואטפל בכם כחבר. אל אף היותי חלק מענף הנסיעות שני עשורים, בנסיעה זו אתעסק בטיסה. אני מאוד רוצה ליצור לעצמנו קבוצת לימוד לרחיפה בתרמיקות. אמנם השיא של השנה יהיה בנפאל, אבל אפשר בהחלט להתחיל לעבוד כבר עכשיו. אני מקווה שיום אחד הסיפורים בפורום על טיסותינו ונפאל, וההסברים של "סבסטיאן" יהפכו להיות מדריך ל"טיסת נפש", פחות טכני, יותר רוח. אני קורה לזה בינתיים "זן ואמנות הרחיפה בתרמיקות" בקריצה על הספר של רוברט פירסיג, "זן ואמנות אחזקת האופנוע"
הזמן המינימאלי להקצות לנסיעה לנפאל הוא עשרה ימים. בהלוך יוצאים ביום שישי אחה"צ, ונוחתים בקטמאנדו בבוקר/צהריים למחרת. נסיעה של 5 שעות, ומגיעים לפוקארה.
המפונקים יכולים לעשות עצירת ביניים, סיבוב שופינג ולספוג את קטמאנדו בלילה, ובבוקר לעלות על טיסה של 20 דקות לפוקארה. (עלות של כ100$)
ב10:00 אנחנו בעמדה לטיסה ראשונה. אפשר לטוס עד השעה 17-18, כמעט כל יום.
בהתחלה טסתי 3 טיסות ביום. הטיסות שלי הלכו והתארכו. כאשר הגעתי ל שעתים וחצי – שלוש כל יום, טיסה אחת הספיקה לי.
מי שיכול להקדיש 3 שבועות, מצויין. יש הרבה טייסים, שבאים לזמן כזה. אני משער שרוב האנשים יוכלו להתארגן על שבועיים.
מבחינת תאריכים, נראה שלרוב האנשים מתאים לצאת אחרי החגים, מה שאומר יציאה בסוף אוקטובר, תחילת נובמבר. אני גמיש עם תאריכים, אבל בשביל המדריכים הישראלים שיבואו להדריך, חשוב להתארגן על מועדים מוקדם ככל האפשר. להלן רשימה ראשונית. יציאות ביום שישי וחזרות כעבור שבועיים.
יציאות
30/10
06/11
20/11
04/12
08/01
שני מסלולי הקרוס, הן לאוורסט והן למצאפוצארה דורשים מיומנות בטיסה בתרמיקות ובטיסות קרוס, ולינה בשטח או בכפרים קטנים. "לא ספל התה של כל אחד".
מה שנראה לי נכון הוא להתאים לכל אחד "מסע אישי לרחיפה בהימלאיה".
תפריט אפשרויות נפאל
הדרכה אישית של מורה ישראלי.
• קורס מצבי חירום 3 ימים
• קורס גובה והשלמות לקורס גובה. 4 ימים (12 טיסות ב4 ימים ב80%, 5 ימים 99%)
• קורס תרמיקות 3 ימים
השתתפות בקבוצת לימוד " זן ואמנות הטיסה בתרמיקות" 5 ימים
השתתפות בסדנאות יום של אלופי עולם, ב"תרגום סימולטני" של מורה ישראלי. 2 ימים
השתתפות בקרוס לכוון האוורסט או במעלה המצאפוצרה (6,999מטר) 7 ימים
טיולי רחיפה בעומק נפאל
בנדיפור Bandipur 2 ימים
גאלם (קמפינג) Galam 3 ימים
מוקתינת (גבול טיבט) Muktinath 4 ימים
האירוח בנפאל יכלול:
העברות (שדה תעופה – מלון – שדה תעופה),
הסעות לעמדות, ארוחת בוקר, צהריים (פיקניק), ערב, לינה בגסט האוז או מלון.
מי שרוצה יכול להתפנק על 5 כוכבים ב120 דולר ללילה. אני הייתי במלון חמוד שלושה כוכבים, ולאחר חודש במחיר השערורייתי של 10 אירו ללילה, עברתי לגסט האוז בשפת האגם בחצי מחיר.
סדר גודל ההוצאות: (מבוסס על 16 משתתפים)
קורס בהדרכת מורה ישראלי 500$
אירוח 10 ימים 350$
אירוח שבועיים 450$
טיסה תל אביב – קטמנדו – תל אביב כ-1300$ - בבדיקה.
תל אביב – דלהי – תל אביב 916$ כולל מסים עם רויאל ג'ורדניאן ( טסתי איתם והם מעולים)
דלהי – קטמאנדו – דלהי – כ400$ - בבדיקה למחירים ומקומות
השתתפות בקבוצת לימוד "זן ואמנות הטיסה בתרמיקות" דורשת "רק" תשוקה, ללא תשלום נוסף.
כסף שיישאר מעבר לעלויות יוקצה לרכישת ציוד חמצן לטיסות גובה, אשר יהיה זמין לכל החברים, בנפאל.