כתב נושא: סימן "3"  (נקרא 499 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק שלמה ניסן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אני פצוע מיום 18.10.06 אני אתגבר אלחם ואנצח
    • דוא
סימן "3"
« ב- : June 27, 2009, 08:13:31 pm »
יום חמישי האחרון 25.6
מבלי לפגוע באף אחד
סיפור  |
ביום חמישי יצאתי עם לשובר לתבור כדי לפתוח מצנח חדש של חברת סול אילוז סימן 3 למצנח עם
צבעים מהממים וריח החדש עלה מעלה
הגעה לעמדה אחרי שכל המרחפים האחרים היו באויר בין 3-4 מצנחים נחתו בקרבת הר התבור
ובין 7-8 יצאו לקרוס.
טייס הניסוי על המצנח החדש היה   "אריה"  בדיקת המיצנח חיבור לריתמה בדיקות נוספות המראה
חלקה עדינה לתוך טרמיקה קלה והמצנח טיפס אל-על.
לאחר כ- 10 דק' של תרגול ובדיקה ,המצנח היה בגובה של כ-800 מ'
לאחר כ- 30 דק' קבלתי שיחה מאריה שלמה תגיע לאסוף אותי מאתר הנופש בקיבוץ האון,אני ימתין
לך בחוף ואכן כך היה.
סיפור  ||
תחילתו של סיפור | היה סיפור של טייס מצנח שיצא מהעמדה בתבור לראשונה בחייו,טיפס לגובה
של 550 מ' ועזב את ההר ונחת בצידו הדרום מזרחי בכניסה לכפר אום אל ג'נאם הטייס נאסף
על ידינו ועלה לעמדה.
אני רואה את הטייס לראשונה אדם דתי נשואי ואב לחמשה ילדים שיהיו בריאים אמן.מנחם שניאורסון
מיכאל==בקיצור עונה לשם מנדי
מנדי :להכיר לראשונה אדם שהיה מוכן בחום ואהבה לנסוע איתי עם רכבו הפרטי לאסוף את אריה
      מקיבוץ האון ולהחזיר אותנו להר התבור כל הכבוד

כן המקום להביע בפני מנדי רגשי כבוד ותודה מאריה וממני פשוט חבר ממבט ראשון.
מצאתי לנכון לעלות בכתב את סיפור ||כי כך צריך להיות ברוח הקודש תמיד אבל תמיד
לבצע איסופים גם לאדם בודד שיצא לקרוס .

מנדי תודה 052-6427773 הכפרי

« עריכה אחרונה: June 27, 2009, 08:24:31 pm על ידי שלמה ניסן »
עשו את הספורט מהנה=ותהנו
הטו אוזן קשבת לסובבים אתכם
וחזרו הביתה בשלום

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
בעניין: סימן "3"
« Reply #1 ב- : June 27, 2009, 09:28:40 pm »
אין ספק שמנדי הוא אחד האנשים היותר נחמדים שיצא לי לפגוש.

מנדי יקירי, מעולם לא יצאתי לקרוס אבל 550 מעל ההר נשמע לי נמוך לפעם ראשונה.

מנותק מנדי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : June 27, 2009, 09:50:30 pm »
קודם כל שבוע טוב ומבורך לכולם
שלמה הקדמת אותי ואני חשבתי להגיד תודה לבורא העולם שיצא לי להכיר אנשים טובים באמצע הדרך... שלמה ואריה תודה לכם מכל הלב, על הכל, כולל הכל.
ולשאלתך עידו, יצא לי להיות בתבור פעם ראשונה יחד עם עוד כמה חברים טובים, וזה אחרי פעמים רבות שהגעתי להר, רק כמשקיף מהצד, על מנת לראות לשמוע ולהכיר את המקום והסביבה.
יצאתי ראשון לפני כולם, על מנת לגלוש ישירות לכיוון השדה שמאחורי תחנת הדלק. הנפתי, הסתובבתי ויצאתי לדרכי בצורה יפה וחלקה. איך שאני יוצא לאוויר מתרגש כולי אני מתחיל לטפס לגובה, שמרתי כל הזמן על קו ההר המקביל לעמדה, כל הזמן בקירבת העמדה לא צפונה מידי ולא דרומה מידי ובמשך כחצי שעה הייתי סולו באוויר, משום מה אף אחד לא יצא (בדיעבד התברר לי שאחד החברה נסחף לכיוון הסלעים בעמדה - ולכן לא יצאו) בכל מקרה נהנתי מאוויר רגוע יחסית. כאשר עלה סוף סוף מישהו לאוויר החלטתי לעקוב אחריו וללמוד ממנוסים ממני, (הוא היה מתחתי כ 100 מטר) אני רואה שהוא מתקדם יותר דרומה והוא מסתובב בתוך טרמיקה, התקרבתי לאזור שלו, וכאן הייתה טעותי, (לא הייתה לי שום כוונה לעשות קרוס... אמנם אני רוצה בכך מאוד, אבל עידו אני יודע שאי אפשר מהיום להיום להשיג הכל) ברגע שהגעתי לנקודה הזו הרגשתי שאני מאבד גובה. בחרתי לעצמי שדה נחיתה ליד הכניסה לכפר אום אל ג'נם(?) ונחתתי אנוכית לכיוון מטה. זהו סיפורי... ההמשך היה שאנשים יקרים חיפשו אותי (כאשר אני הייתי משוכנע ב 100% שאני נמצא על כביש שמוביל לדבורייה, בזמן שאני הייתי על הכביש המוביל לכפר הנ"ל. בקיצור סוף טוב הכל טוב, שלמה ואריה נתנו לי הרבה תובנות ליום זה, ועל כך נאמר: איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק.

כל טוב
ושבוע טוב לכוווללםםם

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 27, 2009, 09:53:34 pm »
עידו נחיתה ליד אום אל גנם נראה לי יותר כמו אי יכולת לחזור לאזור העמדה מול הצפון מערבית מאשר יציאה לקרוס, סה"כ 550 זה פחות מגובה המנזר (580). עם הונטורי שנוצר לאורך המדרון הדרום מערבי של ההר מי שהולך קצת יותר מדי דרומה כבר לא יכול לחזור ולא תהיה לו ברירה אלא לברוח החוצה, רק שאני הייתי בורח דרומה לא דרום-מזרחה ומתרחק יותר מהלי סייד של ההר, בעצם אני הייתי נשאר בצד הצפון מערבי של ההר ;).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק מנדי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 27, 2009, 10:01:16 pm »
אריה יקירי, תמונה זו בשבילך...

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #5 ב- : June 27, 2009, 10:04:38 pm »
שמור על עצמך מנדי

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 28, 2009, 01:26:03 am »
לשלמה ולמנדי תודה על האיסוף ותודה על הפירגון על המצנח החדש.
המצנח אמנם יפהפה אבל יותר חשוב מכך הוא מספק את הסחורה.
אני יודע שאני לא אובייקטיבי, אבל אני הרגשתי כאילו אני מרחף על ענן.
תחושה של קלילות , דיוק רב, תמסורת ותקשורת אינטימיות עם הטרמיקות כל זאת ברמת בטיחות גבוהה ככל שמצנח LTF1-2 EN B יכול לתת.
בשעה 12 הגענו לעמדה לאחר חיפושים נרחבים אחרי מנדי שהוכתרו בסוף בהצלחה.
הוצאתי את הELLUS3 שרק שלשום הגיע מהניילון, ולאחר שתי ההנפות לבדיקת הציוד יצאתי לאויר.
ראיתי רק שני מצנחים באוויר,  אחד היה נראה לי של אילן ועוד אחד מאוד דומה לו, מסתבר שכולם באו מוקדם ואו שיצאו לקרוסים או שנחתו למטה אני לא יודע.
לפני המריא רק נפתלי שכמדומני מהר מאוד נחת אף הוא למטה.
הרכיב על ההר היה  די דרומי לשעה המאוחרת אבל מהר מאוד הרגשתי שלמעלה הרוח היתה עם רכיב צפוני חזק.
שיחקתי על הפינה הצפו נית בקידמת העמדה וכאשר מצאתי את עצמי ב800 מטר ואני עדיין מסתובב בטרמיקה, החלטתי להיסחף איתה מזרחה.
ואכן בזמן קצר מאוד מצאתי את עצמי מעל הכינרת כאשר ראיתי מצנח לבן נוחת בעצדת הנחיתה במבוא חמה מטיסה מקומית.
העדפתי בשל החום הכבד שמן הסתם שרר למטה לנווט את הנחיתה לדשא שליד החוף בכפר הנופש האון.
בגובה 300 מטר מעל האון צלצלתי לשלמה בשעה 12.50 להודיע לו על מקום הנחיתה.
שלמה הכפרי שכח לרשום את הקוד של האוטו שלי וענה לי..... שהוא כבר בדרך עם מנדי והשאר היסטוריה.
קפלתי יפה את המצנח החדש שלי, לאחר שהודיתי לו על החוויה המרגשת שהוא העניק לי .
חבל שלא צילמתי בעיקר פעמיים שהייתי נמוך והתחלתי להתכונן לאפשרות לנחיתה, פעם ראשונה  בקרבת אלומות אבל טרמיקה חלשה אפשרה לי לטפס ל 800 מטר ופעם שניה קרוב לבריכת  אגירת המים הגדולה כאשר הכיוון שלי לכוכב הירדן, אבל אז פגשתי טרמיקה חלשה שהרימה אותי חזרה ל800מטר ועוד אחת יותר חזקה שהביאה אותי ל1050.
אז החלטתי לפנות קצת יותר מזרחה לכוון מבוא חמה.
זמן קצר אחרי שהמראתי כנראה שהרוח התחזקה כאשר טסתי לכוון כוכב הירדן מדדתי מעל 65 קמ"ש.
באזור הנחיתה אפס רוח וחם מאוד.
טבילה בכנרת וחזרה הביתה עם חיוך מאוזן לאוזן. תודה שוב למנדי ושלמה.
כמובן לאחר שהשארתי את שלמה בבית רציתי לנסות את המצנח בטיסה קצת פחות שמרנית בחוף, אבל הרוח בחוף כבר די הצפינה אז רק עשיתי שתי גיחות קצרות והלכתי הביתה לקבל את השבת בשמחה ובטוב לבב.
מי שרוצה לנסות את הבייבי החדש שיצלצל אלי הוא פשוט נהדר.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

lashover

• אורח
« Reply #7 ב- : June 28, 2009, 04:55:31 pm »
מנדי שלום
 אני לא מצליח לפתוח את התמונה של ה
ELLUS3
האם תוכל לשלוח שוב או לשלוח לי במייל?
תודה
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 28, 2009, 08:30:36 pm »
תקטינו את התמונה, 1.5 מגה לתמונה זה יותר מדי בשביל הפורום הזה (זוכרים... סרבר.... חינם.....אין מקום.....האתר יסגר....וכדומה)
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]