כתב נושא: תיקון עובדות  (נקרא 1192 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק shaison

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תיקון עובדות
« ב- : May 30, 2009, 11:07:06 pm »
אז נכנסתי היום אחרי הרבה זמן לפורום של שימי לראות מה כתב בחור נחמד בשם ערן שנחת היום במקום  בו גדלתי ואני ממבלה את חופשתי בימים אלו (כנרת) להפתעתי מצאתי ציון עובדות לא נכון חדש  של שימי ע"מ לנסות ולהלל את עצמו ע"י שינוי ההיסטוריה ורמיסת כבודם של אחרים.
אז קודם  לשימי אני מגיב פה כי לא ניתנת האופציה לכתוב בפורם שלך:

כתבת ואני מצטט "בסוף יצאתי לקרוס באותו היום והגעתי עד לתל קציר. האמת. שזה שיא שלא חושב שמישהו אי פעם שבר אותו. לעלות ביום הראשון שלך בתבור בפעם הראשונה בעמדה ולהוציא קרוס תבור מבוא חמה"

ובכן רבים הם החניכים שביימים עברו בקורס תרמיקות הגיעו בטיסתם הראשונה בתבור למבוא חמה וגם לאחר הקורס ביומם הראשון ללא בי"ס.

עובדה  נוספת ביומך הראשון בתבור המראת לבד עם חופה לא מתאימה (בניגוד להוראות והנחיות בי"ס בו למדת) ריסקת את שתי רגלייך ובנס נשארת בחיים תודות לעובר אורח שראה אותך מוטל  על ההר.  אני לא כותב זאת ע"מ לנגח אותך אלא ע"מ לתקן ולדייק בעובדות.

ולערן שמחתי להכיר רק ציפיתי  לתחקיר  קצת יותר מעמיק.
הבחנתי בך בגובה נמוך  מעל מרכז הקיבוץ בגובה שבהחלט מספיק לגלישה ישרה לשדה גדול בהרבה בכניסה המזרחית לקיבוץ, בשיחתנו אח"כ התברר שגם אתה אכן ראית  וזיהיתה את השדה. להפתעתי אתה פנית צפונה וטסת מאחורי מצנח צהוב של עפקו שהיה גבוהה ממך  בכמאה מטרים או יותר אבל גם כן היה נמוך מהרצוי, השדה בו נחתת הוא קטן עם עצים גדולים בצד אחד  ושכונה בצד השני וגדר מערכת של הקיבוץ שהוצאה משם לפניי כשבועה  מבין הקוצים וזה למה השדה קצור.

קודם כול קבל ח"ח על שהצלחת לנחות שם בביטחה.

אבל וזה אבל גדול זה שדה שעם כול טיפת רוח או תרמיקה הייית מסיים את הנחיתה הזאת באסון, לי אישית זה גרם לצאת מהברכה ולרוץ לראות שאתה שלם לשמחתי בדרך פגש אותי חבר על אופניים שעידכן אותי שהמצנח הזה נחת בשלום :-) . הייתי שמח לקרוא בתחקיר שלך איך הגעת כול  קח נמוך מעל הקיבוץ? ומה היה השיקול לנחות בשדה הזה?

התחקיר יעזור לך ואחרים ללמוד ע"מ למנועה תאונה או אירוע ממישהו אחר או ממך בפעם הבא.

אל תפחד לכתוב פה אף אחד לא יצנזר אותך או יכעס עלייך רק ינסו לעזור לך (גם אני)

שי לנואל
מכנרת החמה חמה מידי

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
בעניין: תיקון עובדות
« Reply #1 ב- : May 30, 2009, 11:59:35 pm »
שי,
קודם כל, היה לי נעים להכיר אותך היום.
חבל לי מאד שכל כתיבה על שימי צריכה להיות מלווה בעקיצות. בפעמים הספורות ששימי כתב בפורום הזה ירדו עליו ללא רחמים בגלל סגנון כתיבה דומה לזה.
וכן, אני כותב מידי פעם ברוח הקודש ולא מסתיר את זה מאף אחד. גם זו היתה עקיצה מיותרת.

לעצם העניין - לא הבנתי את עניין התחקיר שלא עשיתי, אבל ארחיב טיפה: הגעתי אל מעל כינרת בגובה נמוך וזיהיתי 2 שדות נחיתה אפשריים, השדה הקטן שבו נחתתי ושדה נוסף גדול רחוק יותר שלא הייתי בטוח שיש לי מספיק גובה אליו. מכיוון שלא הייתי בטוח, עברתי את השדה הקטן בכמה עשרות מטרים במחשבה שאם אחליט לנחות בו בכל מקרה עדיף לעשות זאת מול המדרון ומול הרוח. כשראיתי שהסיכוי להגיע לשדה הגדול לא נראה טוב חזרתי לנחיתה בשדה הקטן לכיוון מערב. ראיתי את הבתים, הברושים והגדר, עשיתי שמיניה לאיבוד גובה ונחתתי פחות או יותר במרכז השדה. איפה הבעיה כאן?

שוב, היה נעים להכיר ותודה על הסיוע
ערן

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 31, 2009, 09:22:06 am »
ערן,

הבעיות: שינוי כיוון רוח כתוצאה ממקום שדה הנחיתה, רוטורים, מכשולים רבים וצפופים.

מכיוון שביציאה לקרוס אתה נוחת בשדה שלא בדקת קודם את מצבו לפני היציאה לטיסה עשה לך כלל אצבע:

תגיע לשדה נחיתה גדול, רחוק ממכשולים ועם מספיק גובה למספר שמיניות/סיבובים לבדיקת הרוח.

עצם ההגעה שלך לכנרת בגובה 0 צמוד למדרון  מצביע על בעיה קריטית בחישוב יחס הגלישה, גובה, כיוון ועוצמת רוח.

בטיסה בה נחתת ביבניאל עשית טעות דומה ונחתת למרגלות הרכס שפונה מזרחה כאשר אתה טס ברוח מערבית.

פתח ספרות מקצועית וקרא קצת על נושא רוטורים, LEE SIDE, DOWN WOSH  זה יוסיף לך הרבה מאוד לצד הבטיחותי של טיסות המרחק ובכלל.

Fly high fly far just do it on the safe side

איתי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 31, 2009, 01:34:30 pm »
ערן קודם כל סחטיין על הקרוס.

עכשיו לפי התאור של איתי שזו הפעם השניה שאתה חוצה רכס נמוך רציתי לשאול האם ידוע לך מה היא מגבלת הגובה לחצות את יבניאל ואת אלומות? ואיך מעריכים מגבלה כזו לרכס/למקום לא מוכר?

אני לא שואל את זה כדי לעקוץ או להקניט, בהמשך גם אתן הסבר קצר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : May 31, 2009, 02:44:46 pm »
אהלן ערן
גם אני שמחתי להכיר.
לגבי שימי זה רק תיקון עובדות לא עקיצה.

לגבייך כן חסר לי תאור מז"א ומה הביא אותך לכזאת פינה , כמו שאמרתי ח"ח על נחיתה בטוחה אבל כול משב או תרמיקה ולו הקטן ביותר וזה היה נגמר רע.

כשהבחנתי בכם פעם ראשונה היה לשנייכם עוד מספיק גובה לגלוש לשדה המזרחי  ובכל מקרה במידה ולא אז שווה להישאר בצד הדרומי של הקיבוץ ולנחות שם באחד השדות, אתם חתכם  צפונה חזק ואל מול הרוח זה השתלם רק למצנח הגבוהה שהוא מצנח יותר מתקדם עם מהירות ויחס גלישה טובים בהרבה משלך.
בנוסף זה גרם לך ליחס גלישה נמוך כלומר איבוד גובה גדול ביחס לכמות המרחק שעברת.

היית חייב לקחת החלטה מוקדם יותר על שדה נחיתה וכמובן מקדמיי גובה ובטיחות גדולים יותר.
 אין לי מושג באיזה גובה גלשת מאלומות  והאם זה איזה סינק פראי שהביא אותך לאן שהגעת אבל בשביל זה בדיוק יש מקדמי בטיחות שיעזרו לך בעתיד.
על פניו היה הרבה מאוד תרמיקות שלא נסחפו  ואם נסחפו זה היה דרומה כלומר רוח צפונית קלה.

תזכור שעדיף היה לנחות בביטחה דרומית לקיבוץ וללכת ברגל למרות החום מאשר לנחות במקום בו נחתת (למרות שנראה לך שנחתת בביטחה) ע"מ לחסוך הליכה.
במידה ותירצה אני מוכן ללכת ולצלם לך את השדה אבל נראה לי שאתה מבין על מה אני מדבר (עצים גבוהים מאוד ,בתים ,כביש,פרדס שדה קטן בשיפוע).

אני מאחל לך עוד טיסות קרוס רבות רק ללמוד מטיסה לטיסה  ולזכור בטיחות לפניי הכול כדי שתוכל לבצע קרוס גם ביום טיסות הבא.

אני אשאיר לצחי ושאר החברה לפרט את השאר ובמידה ויהייה לי מה אני אוסיף את דעתי.

יום טוב
שי לנואל

מנותק יניב

• הגעתי לאוסטרליה
  • ליפעמים האור בקצה המנהרה זה סתם אידיוט עם מצית
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 31, 2009, 03:58:49 pm »
גם אני רוצה לדעת מה המגבלת גובה שלא חוצים את יבניאל
תודה יניב

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #6 ב- : May 31, 2009, 05:06:52 pm »
אז ככה,
הייתי בסינק רציני וארוך מאד מעל אלומות. כשיצאתי ממנו הייתי מעל המדרון שלפני כינרת.
יתכן שהייתי צריך לחפש שדה נחיתה באלומות אבל באמת שכעברתי שם עוד נראה לי שיש לי גובה מספיק.
כשהייתי מעל כינרת זיהיתי שני שדות נחיתה אפשריים. אם לא הייתי נוחת באחד מהם האפשרות היתה לנחות במדרון בשדה קוצים, סלעים וכו. שדה הנחיתה הגדול והנוח יותר היה רחוק מידי והיה מסוכן לי לנסות להגיע אליו. החלטתי לנחות בשדה שאמנם לא היה מושלם אבל היה הכי טוב שהיה לי באותו הרגע (ובכל זאת - לא מדובר על שולחן פינג פונג אלא על שדה של בערך 50X200 מ').
צחי - לא, אני לא יודע את התשובות לשאלות שלך. אשמח לדעת.
איתי - תודה על הסטת הדיון לצד הענייני נטו.

ערן

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 31, 2009, 07:40:06 pm »
ערן,

המשפט שכתבת בדבריך : שעברתי שם עוד נראה לי שיש לי גובה מספיק.
כשהייתי מעל כינרת זיהיתי שני שדות נחיתה אפשריים.אם לא הייתי נוחת באחד מהם האפשרות היתה לנחות במדרון בשדה קוצים, סלעים וכו. שדה הנחיתה הגדול והנוח יותר היה רחוק מידי והיה מסוכן לי לנסות להגיע אליו

הוא הוא מהות כל העניין אשר מצביע על חוסר הניסיון / הבנה  בבחירת שדה נחיתה ו/או התייחסות נכונה לטיסת מרחק.

עברת את אלומות נמוך מידי כתוצאה מניתוח לא נכון של מצבך, מהירותך הקרקעית, יחס הגלישה שלך והטופוגרפיה.

שדה של 50X200 מ' בערך הוא במציאות קצת פחות. אך מה שחשוב  מעבר לכך הוא מיקום השדה והמכשולים סביבו בהתיחסות ישרה לרוח (כיוון ועוצמה).

אם הגעת למצב שאופציית הנחיתה שלך היא  במדרון בשדה קוצים, סלעים וכו צריכה לבד להדלק לך נורה אדומה  ואליך לשאול את עצמך איפה טעית ולבקש עצה/שיעור/מידע ממי שאתה חושב שיענה לך  על כך כמו שצריך ובכנות.

יניב,

באפס רוח ניתן לחצות בגובה מטר.
ברוח מזרחית ניתן להמריא משם.
בכל מצב אחר נתון הגובה משתנה בהתאם לעוצמת הרוח וכיוונה.

איתי

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #8 ב- : May 31, 2009, 08:23:23 pm »
לכל המכותבים באייטם זה, אני הייתי עם המצנח הצהוב, חציתי את הרכס צפונית לצומת אלומות בגובה של כ 700 מ מעל פני הים.
ערן לטעמי חצית את הרכס של אלומות נמוך מדי ובמיוחד הסכנה היתה במעבר מעל קו המתח הגבוה, מעבר שלו הייתי במקומך, לא הייתי מבצע.
לא ראיתי את שדה הנחיתה שבחרת ,אך לו היית ממשיך עם הסינק גם מעבר לאלומות היית יכול להיכנס לבעיה עם קו המתח הגבוה.
אני נחתתי בחוף שלדג.
יוסי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : June 01, 2009, 12:10:23 am »
אז באיזה גובה חוצים?

הנתונים הבאים מתייחסים לרוח של מעל ל20 קמ"ש, אבל אני ממליץ לכל מי שאין לו הרבה נסיון להתייחס לכל מעבר רכס/הר כאל מעבר ברוח חזקה מהסיבה שבגובה קשה להעריך את מהירות הרוח גם אם אתה טס עם GPS שנותן לך מהירות קרקעית מספיק שאתה טס ב30 מעלות לרוח והמהירות הקרקעית שלך תהיה נמוכה בהרבה מאשר עם הגב לרוח וטייס חסר נסיון יכול בקלות לפספס את זה.

כולנו כמעט מכירים את הכלל שאת התבור חוצים אחורה בלפחות 1000 מטר, פסגת התבור היא כ450 מטר מעל פני העמק (560 מפני הים). הגובה המינימלי לחצות את יבניאל בבטחה הוא 600 מעל פני הים כשהרכס הוא 300. הגובה המינימלי לחצות את אלומות הוא 500 כשהרכס ב0 וצמח ב200-.
ככל שהרוח תתחזק הרוטור יגדל אבל גם הגלייד שלך עם רוח גב ישתפר.

מכאן אפשר להוציא כלל אצבע של - כפול מגובה הרכס/הר+המרחק לשדה נחיתה בטוח.

אם ניקח לדוגמה את התבור, גם גבוה מעל לרוטור יש זרמים יורדים (סינקים) כי הרוטור משמש כמשאבה ושואב אוויר למטה, אבל דין טיסה בסינק אינו דין טיסה ברוטור ולכן אתה לוקח מספיק גובה שגם עם אתה טס בזרם יורד עדיין תצליח לעבור מעל הרוטור ולהגיע לשדה נחיתה טוב, שבתבור זה אומר פעמיים גובה ההר כי מאחורי להר יש המון שדות נחיתה טובים. כנ"ל יבניאל ששם אם עברת את הרוטור עברת גם את המושב ואתה יכול לנחות בשדות שאחרי המושב. באלומות השדות שקרובים למדרון הם מעטים ורבים מהם מאחורי עצים ומכשולים שיכולים ליצור רוטורים שיהפכו את הנחיתה ללא בטוחה ולכן עדיף להוסיף עוד 300 מטר לפעמיים גובה הרכס (200+400-) ולהגיע לשדות הרחוקים יותר והבטוחים יותר שבאזור צמח.

והתוספת החשובה ביותר - אם אתה בסינק לפני קו הרכס אל תחצה אותו כלל (אלא אם אתה ממש ממש גבוה).
ז"א הכלל נכון כל עוד אתה טס קרוב למהירות השקיעה הנורמלית או תוך כדי סחיפה עם תרמיקה.

מצנחים מהירים מאוד ועם גלייד טוב יותר יצטרכו להוסיף פחות גובה כדי להגיע לשדה טוב.
טייסים בעלי נסיון רב יכולים להעריך נכון את השינויים בתנאי מזג האוויר תוך כדי טיסה ולקבל החלטה לחרוג מהכלל הזה אבל צריך כמה מאות של שעות בהרים בשביל זה אז הייתי ממליץ בשנים הראשונות (לפחות ב4 הראשונות) לשמור גובהי מינימום בכל מזג אוויר גם אם נראה שהרוח ממש חלשה.

ולכן גם מומלץ לאפס את מד הגובה לפי הגובה מעל פני הים ולא מעל גובה העמדה או שדה הנחיתה.

וסתם טיפ - אם אתה מתכנן להמשיך את הטיסה מעבר לצמח עדיף לחפש תרמיקה באלומות מאשר לחצות נמוך ולחפש באזור צמח, ברוב הימים באלומות יותר טרמלי, והשיפוע שעולה מבקעת יבניאל לכיוון אלומות מרכז את התרמיקות טוב לכיוון קו הרכס אז בד"כ חיפוש קצת לפני קו הרכס יביא לך תרמיקה שתביא אותך לגובה שממנו אתה מגיע בקלות למבוא חמה.
« עריכה אחרונה: June 01, 2009, 05:10:52 am על ידי צחי רייל »

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #10 ב- : June 01, 2009, 12:32:19 am »
צחי
תודה על הטיפים

הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #11 ב- : June 01, 2009, 10:03:10 am »
פששששששששששששש
פתאום דיון רציני ומקצועי
כל הכבוד
צחי שפו כרגיל
ערבבתי לך את השמיים אתמול שוב  סורי
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #12 ב- : June 01, 2009, 11:53:19 am »
צחי, תודה רבה.
אדרי - האם אתה רומז שהעובדה שאני תלמיד של שימי היא סיבה לדיון לא ענייני? איזה שטויות. אין דבר כזה.

ערן

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #13 ב- : June 01, 2009, 12:09:15 pm »
ערן חס ושלום
ממש לא זאת הכוונה
אני מתכוון לדיון ענייני בנושא מקצועי פה בפורום ברוח הקודש
אלו הדיונים הכי מרתקים לדעתי והכי מלמדים
את דעתי המקצועית על שימי אתה יודע אני חושב שהוא מקצוען אמיתי ולא פעם דיברנו על כך
אפילו ביום חמישי כתבתי פה כמה אהבתי להיות  בחברתכם במבוא חמה
במידה  לא הובנתי כהלכה אני מתנצל .
את התאוריה של צחי צריך ללמד בבתי הספר היא עובדת בשטח הלכה למעשה ותודה שוב לצחי על הטיפים המקצועיים .
אדרי
« עריכה אחרונה: June 01, 2009, 12:11:43 pm על ידי אדרי »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : June 01, 2009, 03:28:22 pm »
אדרי,

נראה לך הגיוני שחניך בקורס כלשהו לומד בהתכתבות  את החומר שיש ללמוד באופן מסודר אצל מדריך ??

ערן השאלה  שהפנתי לאדרי לא מכוונת  כעקיצה אליך או למדריך שלך, זאת שאלה שאני שואל את אדרי ואחרים פה בפורום ו(ופורומים אחרים) כבר מספר שנים.

בעיני שלי , תיקון טעות מקצועית קטנה או ניתוח תאונה הם חומר לפורום.

לימוד פרופר של חומר כמו זה שנדון פה, לא עושים בהתכתבות !

הטיפ של צחי הוא טיפה בים החומר שמתקשר לאירוע המדובר (טיסת מרחק, שדה נחיתה, מזג אויר, טופוגרפיה וכו'..) !

איתי

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #15 ב- : June 01, 2009, 05:20:42 pm »
רצ"ב קישור
http://www.paraglidingforum.com/index.php
כך אנחנו הינו יכולים להתקדם יפה בעניי
זה לא מחליף מדריכים כמובן בסוף יש הבדל בין פרקטיקה לתאוריה
דבר עם יורם אגמון הוא כנראה שרד ארוע קשה באוויר עקב דיון בפורום הזה
אדרי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #16 ב- : June 01, 2009, 06:56:05 pm »
אני מסכים עם איתי לגמרי, מה שכתבתי זה טיפה בים ההחלטות שטייס קרוס צריך לדעת לקחת תוך כדי טיסה.

ולכן אני רוצה להדגיש - מה שכתבתי אינו חומר לימודי למי שרוצה ללמוד לטוס, אלא טיפים לאלו שכבר טסים קרוסים למען יעשו את זה בצורה בטוחה יותר. אם היו מעבירים בארץ "קורס קרוס" כמו שקדמי עבר בספרד ...... אבל אין כזה בארץ בכל אופן לא בצורה נרחבת.
אני גם אינני מדריך אלא רק משתף אחרים במה שלמדתי מנסיוני האישי ומטיפים שנתנו לי ותיקים ממני.

ואחרי כל זה נזכרתי בעוד טיפ חשוב לטיסת קרוס:
אל תשאיר את החיפוש אחרי שדה נחיתה לרגע האחרון, אלא תמיד תהיה מודע לשדות הנחיתה טובים לאורך הנתיב שלך שאתה יכול לנחות בהם אם תרצה/תצטרך.
כשאתה טס מקומית אתה יודע מהו שדה/ות הנחיתה הרשמי/ם של האתר, ברגע שיצאת לא רק עזבת את האתר עזבת גם את שדה הנחיתה הבטוח שלך ולכן אתה חייב למצוא לך אחר.

אני בכל שלב של הטיסה יודע על לפחות שדה טוב אחד שאני בטוח יכול להגיע אליו, אין רגע שתתפוס אותי באוויר ואני לא יכול להצביע לך על ה"שדה החרום" שלי (שדה שאני בטוח שאם קורה משהו ואני חייב לנחות במיידי אני יכול לנחות עליו).
כמובן שב1500 מעל התבור זה כמעט כל שדה בין כפר תבור ויבניאל אבל ככל שאני יורד בגובה אני יותר שם לב לשדות שמתחתי, וכשאני מגיע לגובה נמוך אני רק צריך לבחור בין השדות שיש באפשרותי לנחות בהם, אני לא צריך לחפש שדה.

בגליידים בין החיפושים אחרי התרמיקה הבאה אני גם סורק את השטח קדימה וזוכר שדות טובים לנחיתה.

ההבדל בין שדה שנראה לך שתגיע אליו ושדה שאתה בטוח תגיע אליו הוא ששדה שאתה בטוח תגיע אליו הוא שדה שנראה לך שתגיע אליו גבוה. (ולא זו לא בדיחה)

כן, אני יודע שכל הטיפים האלו מוסיפים המון דברים שצריך לחשוב עליהם בזמן הטיסה ופתאום כבר אין כלכך הרבה זמן לשבת בסבבה ולהסתכל על הנוף אלא כל הזמן צריך לחשוב לאן לטוס,איפה התרמיקה הבאה,באיזה גובה אפשר לחצות את הקטע הבא,מה מהירות וכיוון הרוח,מה מהירות וכיוון הרוח בקרקע,איפה יש שדות נחיתה ועוד ועוד....
מה לעשות בטיסת קרוס יש הרבה אלמנטים שלא קיימים בטיסה מקומית וברגע שהחלטת לעזוב את ההר ולצאת אתה חייב לקחת אותם בחשבון. ככל שלטייס יש יותר נסיון הדברים האלו באים לו יותר בקלות ובטבעיות.

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #17 ב- : June 01, 2009, 07:43:32 pm »
אין ספק שתמיד צריך להיות עם עין לקרקע,גם לצורך נחיתה בעת הצורך וכמובן על מנת לדעת היכן אתה נימצא מיבחינה גיאוגרפית,וזו נקודה לא פחות חשובה למי שרק מתחיל לחשוב טיסות מרחק,תיכנון המסלולים בהתאם לכיווני הרוח,גבולות המדינה,מקומות או מיתחמים שאסורה טיסה מעליהם ובקירבתם כדוגמא-בסיס רמת דוד .
לחשוב על נחיתה ,או שדות נחיתה לא כל כך מעסיק אותי אישית עד שאני נימצא בסביבות 300 מעפה"ש,וזה נכון לאיזור שהוא לא בעיתי -עמק יזראעל,תבור-אלומות,כמובן שאם אתה נימצא באיזור גלעד,דליה,ומתכנן מיזרחה התוכנית מישתנה בהתאם לתוואי השטח,קרי מידרון מיוער חסר שדות נחיתה ,ונימצא ברוטור .
לא אחת שומעים על מרחפים שאין להם מושג היכן הם נימצאים,פה מתחילה הבעיה,לעניות דעתי כל מרחף שמתכנן לצאת לקרוס חייב לילמוד את תוואי השטח ברמת הניווטים שהיינו עושים פעם בצבא ,עובדה שתימנע אי ודאות באויר,לגבי אתרים ,מקומות בעייתים וכדומה.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #18 ב- : June 01, 2009, 10:02:43 pm »
בהחלט שווה הדרכה  בערב בטיחות הבא
לדבר על נתיבי טיסה ,CTR ,ואזורים אסורים לטיסה  .
לדעתי עמיר שלום מתאים להדרכה בנושא
מה אתם אומרים ?
צחי -אתה בכלל מסוקאי מבוזבז  lugh
אדרי

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #19 ב- : June 01, 2009, 10:24:17 pm »
אדרי אם יורם אגמון היה עובר קורס SIV הוא לא היה מגיע למצב הוא היה ......