כתב נושא: נסיעה לנפאל - קטע חדש: דיקי דנדה 2 - תגובה מספר 16  (נקרא 1152 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
לצפיה בבלוג אם תמונות:
http://carlososin.blogspot.com

נולדתי מחדש לפני שמונה שנים.  מגבלה הפכה להזדמנות. "אני אחיה חיים מדהימים" הפך למנטרה שליוותה אותי בכל תהליך השיקום.

שיקום ....במהלך שמונה השנים האחרונות עברתי שיקום פיזי ונפשי. השיקום הנפשי בא מהמקום של השקט שאחרי הסערה. מקום טוב לצמוח ממנו. זיהיתי את הטוב והתמקדתי בו. רעלים שצברתי התרוקנו אט אט, עד אשר התנקיתי. מהמקום הנקי הזה החלטתי לאפשר לעצמי לזרום.

נסעתי לנפאל על מנת ללמוד לעוף.

חשבתי שאני נוסע על מנת ללמוד לעוף עם נשר מבויית, אשר יימצא את התרמיקות עבורי ב 200 הקילומטרים בין פוקארה והאוורסט. לאגו הייתה תמונה, שקשה היה להפריד אותו ממנה. (>>>)

טיסת הכנה לנסיעה במבוא חמה, בתהליך בחירת כנף מתאימה העמיד אותי פנים אל פנים מול המציאות.
אני לא יודע לטוס.

"אני טס משנת 1994" נשמע יפה, ממקם אותך במקום טוב בחברה בה לניסיון משקל רב.

בעוד הוויבראציות של הכנף מרעידות את נשמתי בתרמיקה של לא יותר מארבע מטר לשניה אני מסנן מבין שיניי: "הקשר היחיד בינך לבין האוורסט, הוא שאתה אוהב לשמוע את צליל שמו ניגר משפתייך".
אחרי עשרים דקות אני מחליט לרדת לנחיתה.
בדרכי מטה, חשבתי שאם רחיפה היה מסלול אוניברסיטאי, על מה הייתי מבקש פטור?
תאוריה, לא. כבר קניתי את הספר של זאב, והורדתי כמה מאמרים מהרשת, גובה, כדאי בכל זאת. קורס תרמיקות, כאילו, דא??? אתה בדרך לשדה הנחיתה... בקיצור, אתה מתחיל מחדש. הכל. שום פטור.
מתחתיי נכנס דאון לנחיתה, והוא נזרק שמאלה באופן חריף מדסט דביל שהתרומם בשניה.
"לא בשבילי". אני ממשיך לעבר הכינרת, ונוחת בקרחת מהצד השני של הכביש, הבננות מגינות עליי.
אני חוזר לספסל הלימודים. אולי בכל זאת אני יכול לוותר לעצמי בעניין הנפות. אני מחייך לעצמי "בסדר", מוותר על ריצה בג'בלאות, ועושה דרכי אל הכביש הראשי.

בסוף נובמבר 2008 נסעתי לארבעה חדשים לפוקארה, לחופי אגם פאווה בחבל אנפורנה שבמרכז נפאל. 

יציאה למסע כזה דומה להמראת מעבורת חלל. כמות האנרגיה הנדרשת מרגישה כמו זו הנדרשת למעבורת החלל להתנתק מכוח הגרוויטציה. הימים האחרונים לפני ההמראה שלי הרגישו כמו המנועים הרועדים, הקרח הנשפך עליהם והלהבות הענקיות המתפשטות לכל עבר. ואז באה ההמראה, ואז בה השקט. הייתי שוב בשקט שאחרי הסערה. הפעם, נקי. שקט. החלל אפף אותי.

שמונה שנים אחרי לידתי המחודשת, מצאתי מקום ממנו יוצא שביל המוביל למרכז שלי. תשוקתי ניצתה מחדש.

פעם, נחתתי ליד מלון כרמל, עוד בימים שהיה שם דשא.
ניגשה אליי תיירת אנגליה מבוגרת, עיניי תכלת בורקות בפנים עליזות תחת שיער לבן.
"How is it, dear?"
"מאדם," עניתי לה במבטא הכי אוקספורדי שיכולתי לגייס, "איט איז בטר דן סקס".
צחוקה מתגלגל שוב באזני.

גיליתי את הטיסה בתרמיקות. טסתי לצד אלופים ולמדתי מהם. נשרים, עיטים ואלופי עולם אנושיים חלקו אתי את השמיים.

נרשמתי לקורס גובה וקורס טרמיקות. למדתי יחד עם שותפים לתשוקה. הרגשתי כמו ג'ונתן ליווינגסטון השחף. דחפתי עצמי למגבלות שלי, והרחבתי את האפשרויות. למדתי לשחרר, לתת לאינטואיציה להוביל. זה לא היה קל, זה לא היה פשוט, זה היה מתסכל וזה היה מדהים. הגעתי למקומות שלא הייתי יכול לחלום עליהם. למדתי לראות עם הלב. באותם רגעים בהם הצלחתי לשחרר, להשקיט את המוח ולזרום עם האינטואיציה, הרגשתי שאני בהילוך איטי, שהגוף והידיים עושים את שלהם, בזמן שאני צופה במרחבים, סופג את המרחב ונספג בתוכו.

קראתי את כל הספרות המקצועית שיכולתי למצוא. הספרים של דניס פייגן ובורקהרד מארטנס הפכו לדפי גמרא עבורי. הגעתי למדינה בודהיסטית בה לכולם ברור שאלוהים נמצא בתוכך. הדרך אליו בטיסה הולכת יד ביד עם השביל להארה פנימית בבודהיזם. ההשלכות של תובנות הטיסה נגעו שוב ושוב בחיי. הדרך הנכונה לטוס היא הדרך הנכונה לחיות. תגיע לנינוחות, זרום, תרגיש, תסתכל עם הלב.

« עריכה אחרונה: May 28, 2009, 10:31:24 am על ידי חיים אוסין - קרלוס »

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
    • בלוג - נפאל
    • דוא
בעניין: נסיעה לנפאל
« Reply #1 ב- : May 17, 2009, 11:14:59 pm »
לראותאת הטקסט עם תמונות:
http://carlososin.blogspot.com/

הטיסה הראשונה הייתה מסרנגקוט, 25 דקות נסיעה מפוקארה. הדרך מתעקלת במעלה השלוחות המיוערות של הרכס.

אחרי 10 דקות ו 300 מטר גובה מסתיימים בתי פוקארה ומתחתנו נפרש האגם. Fewa Lake נוצץ בשמש הבוקר, פאגודת השלום במעלה הצוק המיוער ממול. באחד מהסיבובים, בעיקול שלקח אותנו לצד הצפון מזרחי, מעבר לירוק נגלה לבן, לפני כחול השמיים והעננים.
לקח שניה להבין שאני צופה בפסגות המושלגות של רכס ההימלאיה. 

התרגשות של מסתכל מרחוק ממלאת אותי. צפייה מתגשמת. אני מסתכל ורואה את אשר דמיינתי, מזכיר לי שאני בעצם פה. אני רואה תמונה ומשווה לתמונה קיימת בראשי. העיניים מסתכלות, המבט רואה התגשמות, וחלק משווה. אני לא בקבלה, אני בהתרגשות. למזלי אני בהתרגשות טובה. תמונה שנבנתה על חלומות, על תמונות מהאינטרנט, על חרישת גוגל ארת', על קריאת מאמרים, לא הגיעה לרמת המציאות שנפרשה מולי. 

"הנה רכס ההימלייאההההההההה.. .", אני לוחש לעצמי, ההיי מושכת איתה את כל האוויר מהראות. הנשימה נעתקת. אנו מתעגלים פנימה עם ההר, והרכסים הקרובים בולטים לקראתנו, נחשפים במלוא הדרם, ארבעת אלפים מטרים מעלינו. ריאותיי התרוקנו, ונשימתי לא חוזרת.
חדר בית חולים. מיטה לבנה ונקייה. חלון גדול מכניס את אור הצהריים דרך וילון מרכך, לבן.
מוניטור אחד מספר שהלב שלי מפמפם בהתלהבות הולכת וגוברת. המספרים של מד הדופק מתחלפים כמו לוח הרכבות בסנטראל פארק. מוניטור שני מדווח כי נשמתך פרחה. קו עולה ויורד הפך ישר. צליל ה"טוווווווווווווווווו ווווווווווווו..." מביא עימו אחות בריצה.
"אני מצטערת אדוני, לא יכולנו להחזיק יותר את נשמתך..." 
מבטי לא איתה. הוא צף, הרחק.
אתה מרחף עם נשמתך, גופך ממתין לשובך.

עוד לא הספקתי לספוג, ולתמונה נכנס המצאפוצרה המלכותי. רכסים ירוקים תלולים צומחים על עבר הפסגה.  עשרה קילומטרים פנימה, ו3,800 מטר מעלה מסתיים היער. שלג עד מכסה את הרכסים המובילים אל משולש גרניט שחור המתרומם, כמעט אנכי, לגובה של 7,000 מטר, הפסגה המחודדת חודרת מעבר לשכבת עננים לבנים.
קבלו את המצאפוצרה, ההר היחיד בכל רכס ההימלאיה עם שם אישה. אותה, ברצוני לכבוש. בארבעת החדשים הקרובים ההר ינצנץ כמו כוכב בוהק, מחדד, ממקד, ממלא, נותן אנרגיה לניסיון נוסף בדרך רצופת מהמורות.

קשה לכתוב. נודלים, נודלים ממש טובים () עשו דרכם על חדרי, יחד עם מרק עוף ודייסת אורז לקינוח. אני עוד אעשה מזה "רייס סחלב". יש לנודלים טעם של אמיתי. בין זה, לבין הנוף הנשקף מחלוני, בכדי לתת לתודעתי לצוף. מזלג מתגלגל בצלחת והעיניים מרחפות בפסגות.

הרכס מתעקל חזרה על עבר פוקארה והאגם. בתי חווה קטנים מקשטים את הטראסות היורדות כל הדרך אל העמק. אזור זה נקרא "הקערה", the bowl. העמק מוקף על ידי שתי שלוחות, והרוח הקלילה הנושבת אל תוך הקערה מכיוון פוקארה והאגם, מרכזות את הבועות לטריגר אחד, מעל לסלע גרניט גבוה, לצד החווה של פרם, מתחת לעץ העגול.

האגם נראה כעת כמו מראה מנצנצת, 500 מטר מתחתינו. העמדה צופה על כל העמק לפנינו. הרכס יורד בעדינות לאורך טראסות האורז ובהמשך יורד בתלילות עד קרבת עמדת הנחיתה. דגלים נפאליים מתווספים אל שק הרוח הכתום.

התדריך היה ממצא, קצר, ולעניין. "העמדה בגובה 1470, האגם 998 מטר. שם נמצאת ,תרמיקת הבית," מצביע אל העץ העגול, "תתפסו גובה וצאו החוצה לתפוס את הבועות החזקות יותר. אל תשכחו להניף לפחות דקה לתוך המשב. שם...," הוא מצביע, מבטו עלינו לראות שראינו "בשפת האגם, איזור הנחיתה. יש לכם איזור רחב לתמרון. הרוח בשעות אלה מגיעה מפוקארה, בטווח של 45 מעלות. תאבדו גובה מעל האגם, ותיכנסו לגלישה מול שק הרוח. אחרי הנחיתה נעלה ל”Green peace”  לתחקור ולבירת ניצחון על טיסת גובה ראשונה של יאן. צ'ופ צ'ופ, תפרשו כנפיים." 

העיניים צורבות, אני מנגב את הזיעה מהעיניים, והגבות משפריצות זרם נוסף. נו כברררר.
אני לא רגוע. חם. "שב, תשתה מים", ובתודה לקול, שתיתי.

נשר חג עשרים מטר מעליי. שתיי ידיים לא יכסוהו. יכולתי לראות את הנוצות הבולטות  מקצה כנפו ולאורך שפת הזרימה. הוא מסוגל לבצע תיקונים, שאנחנו לא יכולים לחלום עליהם. בדרך לחלום, מצנחי רחיפה הם הכלי האולטימאטיבי  לטיפוס בטרמיקות. אין לשום כלי טיס אחר קוטר סיבוב של חמש עשרה מטר. אנחנו גם יודעים לטוס לאט, יכולים להאט את טיסתנו לכדי עמידה במקום.

המשב הגיע. אני נעמד, גב אל הרוח להנפה הפוכה, וברגע שאני מרגיש את המשיכה מתגברת, אני מאפשר לכנף רצונה, מניף ויוצא. אני בתרמיקה של מטר לשיניה, הנושאת אותי ברכות. אני טס על עבר העץ בקצה הרכס, הטריגר הנאמן של סרנגקוט.
טראסות אורז מתחתיי משקפות אותי, כנף כתומה עם פס כחול בשפת ההתקפה. הכנף מתפרקת לרסיסים בטראסה מעובדת, ומתאחדת שוב במים הממתינים לזריעה בטראסה הבאה. עיניי מטיילות על פני גגות הבתים, לאורך הנחל, אל סירות הדייגים באגם. עמק רחב נפרש ימינה, ומעבר לאגם איזור לייקסייד.הלאה ממנו, מעבר לרכס שטיפסנו, משתרעת פוקארה.
הכנף נתקלת בטרמיקה, מתנגשת בה, ולרגע נשארת במקום, בזמן שאני עולה בנדנדה.
“easy, boy, easy”  אני אומר לכנף, משחרר ברקסים, נותן לה לרוץ חזרה ומושך ברקסים בעדינות, מאט אותה עד אשר היא מעליי. 

אני בתרמיקה יפה ורחבה. אני מטה את הגוף ימינה, מאט את הכנף עם שני ברקסים, משחרר קצת את החיצוני ונכנס לסיבוב עדין ושטוח. טנדמים מעליי, מראים לי את גבולות התרמיקה. אני עולה בעדינות. התרמיקה רחבה, הטנדמים יוצרים מעגל של חמישים מטר מצד לצד, סוסים בקרוסלה שמימית. הם בסיבוב רחב, נותנים גוד טיים לתיירים, טיסה עדינה ושלווה. התיירים מסתכלים סביב, סופגים את האגם המנצנץ כחול ההופך לעמק ירוק. הגבול לא ברור, ומשתנה תמידית. טוליפים ושאר צמחיית מים מתוקים  פוגשת את מי הנחל, לפני הגיעם לאגם. הנחל נחבא, לעיתים, על ידי גידולי השדות. העמק הירוק מתמזג בשלוחות עם ההרים, הגדלים עד מעבר לעננים. היום רואים גם את הפסגות. מראה קסום. הם נהנים, התיירים והטייסים, אך בעוד מבט התייר סופג מסביב, מבט הטייס מתכנס למרכז, רואה את אשר לא יוכל להגיע אליו בטיסה זו. הוא בעבודה. אני נזכר בדברי חבר שהסביר לי שהפנטזיה להיות טייס מסחרי היא לא לי. "אתה לא תוכל פשוט לטוס בקו ישר, לשמור כיוון וגובה לאורך זמן". מבט מעלה וקדימה פוגש כנף אדומה, בהמשך הסיבוב קצת מעליה כנף צהובה, מימין גבוה עוד יותר, כנף כחולה. כתמים צבעוניים נוספים גבוהים מאוד, פרפרים קוראים לי להצטרף. התרמיקה מחזיקה יפה. המכשירים מכובים, כך שאדלק אני, לא הודלקו, למען השקט.  אני מגביר הטיה, נכנס עמוק יותר לתוך הקרוסלה, וקצב העלייה עולה. הכנף האדומה משמאלי, מאחוריי, מתחתיי, אני פוגש את הצהובה, מתרחקת משמאלי, טס לעבר הכחולה. אני משלים סיבוב במהירות הולכת וגדלה. אדום, צהוב, כחול, אדום, צהוב...  אני מגביר הטיה עוד קצת, משחרר ברקס חיצוני כמעט לטרים. הפרפרים מתבהרים. ירוק, ורוד וסגול מצטרפים לחגיגה. מהירות הסיבוב גדלה. הקרוסלה מגבירה מהירותה, בעודי מתמגנט לליבה. האדומה והצהובה מתחתיי, בזמן שאני פוגש את הכחולה, מתקרב אל הירוקה, עם מבט מעלה לורודה והסגולה. הכנף שלי מימיני, זרועות רקדנית בלט בפירואט, גופה מתוח הצידה. אני, שוכב על ביטנה. המהירות גדלה. צהוב, כחול, ירוק, ורוד, סגול, כחול, ירוק... אני בתוך הקארוסלה, שוכב על הצד בעוד הטראסות מתרחקות מתחתיי. אני במרכז. ורוד, סגול, ירוק, ורוד, סגול, ורוד, סגול, סגול, סגול, נשר.

לאחר מספר סיבובים עם הנשר, הוא עזב, טס צפונה, ואני בעקבותיו, ממרכז אותו בין הווי ליינס, אבל זה, כבר סיפור אחר. על טיסותיי עם נשרים ועיטים, בהמשך.
נחתנו במאיה דווי לאחר כשעתיים.

מאיה דווי (Maya Devi), חוותם של אדם, גרהם וסקוט, שוכנת על שפת האגם, מעל שדה הנחיתה, מתחת לרכס עליו נמצא הטריגר הנצחי של "תרמיקת הבית" של סרנגקות.

יש בין טייסי הטאנדם אלופים בליגות הלאומיות והבינלאומיות.  בין טיסה לטיסה הם יושבים במאיה דווי על בירה, עד שיגיע האיסוף לטיסה הבאה. מוזיקת צ'יל אאוט מתנגנת בזמן השקיעה והחבר'ה יושבים בכורסאות קש על טראסות מרוצפות, שותים, אוכלים, מדברים, מעשנים, מנתחים, מסבירים, מלמדים, משתפים. צועני השמיים הם חבורה עליזה. חיים את תשוקתם.

על אגם פאווה בנפאל
שם למדתי גם שתיתי
בתחקירי את האלופים

תחקרנו, והבנתי שהיה לי מזל של מתחילים.
מחר, נוסעים לדיקי דנדה, בתקווה להגיע לקיר הירוק.

« עריכה אחרונה: May 22, 2009, 10:22:09 pm על ידי חיים אוסין - קרלוס »

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 18, 2009, 12:07:54 am »
חוויה מדהימה וכשרון כתיבה מדהים...אהבתי

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 18, 2009, 12:19:11 am »
מסכימה עם יוגי.  hug
צריך לתקן את הלינק בהודעה הראשונה.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק AVIG

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
  • עד עכשיו היה מצויין, מעכשיו והלאה יהיה מעולה.
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 18, 2009, 12:52:53 am »
אוסין,
כישרון כתיבה מדהים, נהנתי לקרוא ולא יכולתי להפסיק ,
חוויות מהממות, ואשמח אם תמשיך לספר לנו עליהם.
תודה.
אבי ג'רסי.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 18, 2009, 06:32:35 am »
מרתק.... ממכר... תמשיך....

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 18, 2009, 06:41:59 am »
ואווווו  - בראבו !

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 18, 2009, 07:45:58 am »
גבר
שווה ספר
מי שלא ראה את התמונות לא מבין מה זה גן עדן
אני ממש אוהב את סגנון הכתיבה
מדהים
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק eavishaul

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 18, 2009, 01:32:15 pm »
ציטוט "הגעתי למדינה בודהיסטית בה לכולם ברור שאלוהים נמצא בתוכך". זה נכון, ולא רק אצל הבודהיסטים וחבל שלא כולנו מבינים את זה

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #9 ב- : May 19, 2009, 08:31:05 pm »
יפה  יפה  קרלוס :

זכרונות  ממקום  קרוב  האראונד  אנפורנה  ספטמבר 1986   

למיטב  זכרוני אלף  מדרגות  מובילות  מגומסון  אל  טאטו  פאני :
אלף  מדרגות  שאיתרע מזלי  לעלות  ביום  כיפור ...

הקבוצה  אליה  הצטרתי  לא רצתה להתחשב  בצמים ...

החזקתי  מעמד   עד  חמש  דקות  לפני  תום  הצום  וקצת אחרי  המדרגה האחרונה כאשר  הרגליים
החלו  לשדר  אי  יציבות  ורצון  להיפגש  שלחתי  יד  לממיה  ושתיתי ...

אני  מניח  שעם  מצנח  היה  לטפס שם    מעט  ,   אם  לא  בהרבה יותר  קל ....

חמישה ימים מאוחר יותר  הגענו  לאגם פווה בפוקרה , מי שלא  היה  לא  יבין  את השקט  של
להיות באמצע מקום כל כך מרוחק , ועדיין כל כך  חי  , אך חי אחרת ,  בעולם ובזמן אחרים .

קרלוס  אני לא ממש מכיר אותך טוב אך  דבר אחד עליך אני יודע   :
לטוס  אתה יודע  גם  באויר  בזיכרון ביום ששי ,  וגם בפורום  לקחתי אותי  איתך  יופי לגבהים
אהבתי מצפה להמשך.

בברכה

נתי

« עריכה אחרונה: May 19, 2009, 08:42:16 pm על ידי נתי_ה »

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #10 ב- : May 20, 2009, 08:25:44 pm »
אחלה כתיבה, אחלה בן-אדם, אחלה מקום ואחלה תנאים
בהחלט מגרה ומראה דברים ש"לא מהעולם הזה", אהבתי מאוד

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

ronna10

• אורח
« Reply #11 ב- : May 20, 2009, 10:03:43 pm »
junsh
 כתיבה מעולה לתובנות מעוררות השראה.
התשוקה שלך אכן מדבקת...

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : May 20, 2009, 10:06:16 pm »
CARLIN KOL HAKAKAVOD MUCHAHO hug hug hug hug hug
ככה יודע לכתוב אורוגואיי.
רק מי שדם CHARRUA זורם בעורקיו ומי שגדל על ברכי השירה של MARTIN FIERRO
מסוגל לרגש אותי ככה ולהטיס אותי בטנדם של חלום עד לפסגת ההימליה.
הבנתי שאתה מתכנו לארגן קבוצה לNEPAL.
נו????????????
תן כבר פרטים!!!!!!! נודניק :D
זה יכול להיות מה זה מגניב!!!!
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
    • בלוג - נפאל
    • דוא
בעניין: נסיעה לנפאל = קטע נוסף - דיקי דנדה 1
« Reply #13 ב- : May 22, 2009, 08:46:53 pm »

לקריאה בעימוד נוח: http://carlososin.blogspot.com/

היום נסענו צפונה בכביש העמק, ובאחת מהשלוחות התחלנו לטפס. דיקידנדה.(Dickie Danda) כפר קטן מעל רכס טראסות. אתר רכס דינאמי. זיכרון עם 250 מטר גובה ושתי תרמיקית קבועות בקצוות.
קילומטר מאחורי דיקידנדה נמתח הקיר הירוק, שלוחה היורדת מהרי ארבעת האלפים, יער גשם באינספור גוונים של ירוק. מדי פעם צץ לו עץ גבוה עם פריחה אדומה.
הקיר צומח מתוך העמק, כאילו דיון שטחים בינם הסתיים ב"עד כאן!" ויד חותכת ירדה מהשמיים, משאירה מאחוריה את ה green wall.

אנחנו מסתכלים על הקיר מהעמדה. אוכף באורך קילומטר מחבר את הרכס של דיקי דנדה עם הקיר הירוק. כבר השם הרעיד משהו בתוכי. עכשיו, עם הגב לעמק, ראשי מוטה מעלה, מבטי עוקב אחר ענני הקומולוס הנצמדים לקצה הקיר. אני קפוא במקום. יד שמאל שלובה, יד ימין נשענת ואגרוף מחזיק את הסנטר במקום. העיניים נותנות את סימן החיים היחיד, משוטטות ימינה ושמאלה בין צמרות העצים בקצה השלוחה, פעמים נבלעים בתוך העננים, פעמים הודפים אותם מעלה. חיוך מתחיל להתפשט, ואני משתחרר מאחיזת הכישוף. טוני הספרדי לצידי. ידיו במותניו, עיניו מושכות את גופו קדימה.
"קה לו פריו..."

סבסטיאן קורה. ידיו שעונות על מוט במבוק ירוק באורך מטר וחצי הנח על כתפיו. יותר מתדריך ממדריך נראה שהולכים לקבל סרמון מישו בכבודו ובעצמו. אנחנו מתיישבים. הוא נשאר עומד.

"אנחנו באתר רכס דינאמי. אנחנו טסים בשילוב של רוח העמק ותרמיקות." הוא מסתכל עלי ומדגיש, "זה לא כמו לטוס רכס עם בריזה מהים". יד שמאל משחררת את הבמבוק וצליל סווושששש מלווה אותו. "דרך השלוחה הזאת עולות טרמיקות, ודרך שם,..." הבמבו ממשיך מעופו אל קצה הרכס מימין, מצביע על סלע הגרניט הנותן שמו לעמדה, "ודרך שם..." הבמבו עבר יד בעודו מסתובב. פניו לעמק, הבמבו ממשיך ישר מידו השמאלית אל עבר בית ספר בהמשך השלוחה.
מאחור הוא נראה כמו סמוראי.

"צריך להיות מוכן ולטוס אקטיבית. תרמיקה כזו יכולה להדביק אותך, לקפל לך כנף ולהכניס אתכם לסינק, שלא תדעו מאיפה זה בא לכם. אתם יודעים לטוס בשיטת סרטן?"
 אין מתנדבים.
סבסטיאן מביט בכל אחד מאיתנו, משתכנע ומעקל שאנחנו לא יודעים לא את ולא על שיטת הסרטן. הוא מניח את הבמבו לימינו, יוצר קו רכס, נעמד ישר ומרים זרועותיו עד הן כנף.
"ככה אתם טסים.
בסרטן, טסים כך..."
הוא מרים קצת את רגל ימין, מטה את שמאל שמאלה, וגופו קשת, נוטה שמאלה ומעלה. " weight shift החוצה מהרכס, ותיקון עם ברקס פנימי", הוא אומר תוך כדי סיבוב יד ימין אחורה על צירה, ואני יכול לראות את שפת הזרימה יורדת עם משיכת הברקס.
"קומפרי?" (הבנתם?)
אני מהנהן, תר אחר הנהונם של השאר.
"בואו נבדוק, כן...." אומר בעודו תר אחר קרבן.
טוני מציל את המצב.
"בטיסת סרטן, ...אני לא יושב ישר,.... הגוף בהטיה החוצה,...כמו בסיבוב,...אבל אני לא מסתובב כי,...הרוח, לא...כי אני מבטל את הסיבוב עם הברקס הנגדי,...וכך בעצם אני שולט על כוון הטיסה. יותר ברקס פנימי, מקרב אותי לרכס, פחות ברקס מרחיק אותי.....ובעצם, אני יכול לעשות אותו דבר עם יותר הטיה...."

"טרה ביין, מא, פורקוא?" (טוב מאוד, אבל, למה?)
כולנו מסתכלים על טוני.
סבסטיאן נועץ בו מבטו. "למה שנרצה לטוס בצורה כזאת?"
טוני ממשיך ומסתכל על סבסטיאן.
שניה חולפת והוא מחייך.
" באמת, רציתי לשמוע את דעתו של ידידי המלומד קרלוס בנושא..." הוא מסיים את דבריו עם פניו אלי, במבט של בוא נראה אותך. סבסטיאן זורם, פניו הרכונות אל טוני מסתובבות אליי.
" כן מסייה קרלוס..."
סגרתי את העיניים, הבמבו הפך להיות רכס שחור מצדי השמאלי, ובעודי נוטה טיפה ימינה אמרתי:
"כי כך,.... הכנף בנטייה החוצה מהרכס, ... הכנף רוצה לצאת החוצה מהרכס... במקרה הצורך אתה מאפשר לה..... על ידי שחרור ברקס פנימי, הגברת הטיה, ומשיכת ברקס חיצוני אם צריך עוד."
פתחתי עיניים, מצאתי את של טוני עם גבות מורמות, ובקריצה סגרנו שהבירה הערב עליו.

"או קיי, תדריך"

אנחנו נעמדים. העמק נפרש מתחתנו, כביש חוצה אותו לאורך ערוץ הנחל. בתי ארמלה משני צדדיו, מתדלדלים במעלה השלוחות המטפסות את ההר.
הבמבו משוטט מעל העמק, מתעקב מעל היצרנים.  " זה בא משם,......ומגיע אלינו משם משם ומשם" חוזר ומצביע על הטריגרים ברכס.
"אנחנו נוחתים שם." הבמבו מצביע על טראסה גדולה בצד הרחוק של הכביש, בשפת הנחל. "אפשר לנחות גם בערוץ הנחל. שימו לב לעמודים וחוטי הטלפון לאורך הכביש."
הוא מסתובב חזרה אלינו.

"תכנית טיסה: אתם יוצאים, מרכסים, תופסים גובה מעל העמדה, יוצאים החוצה, עולים על תרמיקה, חוזרים איתה, וחוזר חלילה. אם יש לכם 300 מעל העמדה, אתם משיכים איתה, מעל האוכף. שם, " הוא מצביע על שביל נחש המתעקל מעלה, מהשלוחה עד פסגת הקיר הירוק, "אתם חותכים ימינה, אוספים גובה עם התרמיקות העולות במעלה השלוחה הראשונה, מטפסים לכיוון ה1800, ורק אז משלימים את העיקול אל הקיר הירוק. עם עברתם את קרחת היער, הצלחתם. תמשיכו בטיסת רכס עד לקו פרשת המים, ותצאו עם תרמיקות עד בסיס ענן. מעל 2700, אתם שמים את העף שמאלה מהאנטנה בסרנגקוט, וכעבור 30 דקות נוחתים במאיה דווי. היום יש לנו סיכוי, יש תנאים טובים.

יש שאלות? צ'ופ צ'ופ, תפרשו כנפיים"
"כן"
"כן, מה?"
"כן, יש לי שאלה"
סבסטיאן מסתכל על דגלי התפילה המתנפנפים בקירבת הסטופה ומחליט שאפשר להקצות עוד קצת זמן למילים.
"כן קרלוס..."
"בשיטת הסרטן, מה בעניין אבדן העילוי בשל הפגיעה בצורה האווירודינאמית של הכנף?"

יותר משסבסטיאן גדול, הוא ותיק. 120 קילו על מטר תשעים מתעופפים 22 שנים באוויר. הוא באמת שכח את אשר אנו נלמד. הוא מסתכל עלי במבט המנסה לראות אותי דרך גלי חום על אספלט מדברי בצהריי יום. התרמיקה ניתקה, מבטו הפך לחיוך, ואז בצחוק רועם ובכתפיים מתרוממות שלח אותי לבוראי.

מאוחר יותר הוא יאמר לי: "זהו תחום שאתה צריך למצוא לבד. כאשר אתה באיזון אתה מרגיש את זה. אתה תרגיש את התדר, אתה תרגיש שאתה בתדר."
מאוחר עוד יותר, בשיחה עם אדם, אבין שהשיטה טובה למקרה של קריסה אסימטרית. למקרה של סינק כדאי שבנוסף יהיה לי מספיק גובה, עם אני לא רוצה לאכול אורז לא מבושל.

אני מוציא את הרתמה, פותח את פקק שק המים ומתחיל למלא. עם המים זורם חומר ליל אמש.

למדתי על בועות ועל עמודים, על יצרנים וטריגרים, אולבידו ולחות יחסית, על הפרשי טמפרטורה ועל התקררות אדיאבתית, על זרמים אנבתים וקתבתים, על עוצמת תרמיקות ותנועתן עם הרוח, על קונוורסיה ואינוורסיבה, על מפת עוצמת הזרמים בתרמיקה, עד כי המים הגולשים מעבר לפתח מחזירים אותי להווה.

אני סוגר את הפקק על ההבנה שאני עדיין לא יודע איפה למצוא את התרמיקה.
אני ניגש לסבסטיאן ומשתף אותו בתסכול.

"אתה צריך להבין ולשכוח. תן להבנה להיספג בך. אפשר לה זמנה, הרשה לה להתמקם בנוחיות בנימי נשמתך. אל תאיץ וסמוך שהיא לא תרפה."
"כמה זמן אתה בנפאל?" אני שואל אותו, מחפש בשמיים את מקור השראתו. הוא צוחק.

"אתה צריך לדמיין. אתה צריך ליצור תמונה שתוכל להתחבר אליה מפנימיותך. אתה צריך ללמוד לראות בעיני רוחך. אין לך מה לעלות עם ספרי פיזיקה לאוויר. זה משקל עודף. אם אתה מרגיש שאתה חייב, קח איתך את הספר ושים אותו ברתמה. השפעת המשקל העודף שם הרבה יותר קטנה מעודף המשקל של הספרים שאתה סוחב בראש."

סבסטיאן מביט בי ומחייך. "תנסה שיטה..." הוא שם יד על הכתף שלי ומסובב אותי על עבר העמק. "...תנסה לדמיין," הוא אומר לי, "תמלא את כל העמק בדבש. עכשיו קח אותו, כמו קערה, ותהפוך אותו." הדבש הזהוב נוזל דרך העמק בתקרה, דרך השלוחות. במורדות התלולים הוא לא מחזיק, ומטפטף. "איפה שזה מטפטף, שם ישתחררו התרמיקות." אצבעות ידיו פונות מעלה, נפגשות ויוצרות שתי טיפות דבש.  "עכשיו תהפוך את הקערה בחזרה. תראה את טיפות הדבש כבועות זהובות."  ידיו נפתחות ומחזיקות בעדינות את הבועה שנולדה בדמיוני.
"תראה לי איפה משתחררות התרמיקות." הוא אומר, והבועה במוחי מתנפצת.
"שם, שם ושם" אני מצביע על מעלה תלול, קו רכס וחווה על קצה של צוק."
"ואיפה עוד?"
"שם!" אני מסתובב ומצביע על קו הרכס של הקיר הירוק, אלף מאה מטרים מעלינו.
"אקזקטלי, קרלוס מון אמי, אקזקטאמון... "

הוא מסובב אותי חזרה על עבר העמק.
"בו ניקח את עמק הדבש." הוא מצביע על החווה. 20 טראסות חרושות. אדמה שחורה בגודל מגרש כדורגל על קצה של צוק מאות מטרים גובה.
"איפה הטיפה?"
אני מראה את מסלולה מקצה הצוק השמיימה.
"מאיפה היא באה?"
האצבע שלי יורדת עם הצוק, פוגשת את העמק, והיד נפתחת להכיל את כולו.
"נראה לך טפטוף חזק או חלש?"
אני רואה את כל הדבש זורם במעלה העמק, במורדות תקרת הקערה.
"חזק."
"נכון. אם הרוח חלשה, תקבל תותח בועות. אם הרוח חזקה קצת יותר, תקבל עמוד, אם תתחזק עוד יותר, העמוד יתחיל להישבר. תראה לי איפה העמוד."
 אני ממחזיק גפרור דמיוני בין אצבע לאגודל ומעלה ומוריד את היד מעל החווה על קצה הצוק.
"פחות ישר, הקו. יש משבים."
יד של מנצח תזמורת עולה ברכות השמיימה, מביישת את האינסטלאטור שבי.
אתה רואה את העמוד?"
אני משתדל, אבל אני רואה חווה על צוק. אני ממשיך להסתכל. הצוק ממשיך בעקשנותו.
"אתה לא צריך להסתכל עם העיניים, אתה צריך להסתכל עם הלב. זוכר את הנסיך הקטן?...תעצום את העיניים."
ברגע שסגרתי את העיניים, יכולתי לראות.
"אתה רואה?"
"בערך."
"אתה רואה את עמוד הדבש הזהוב מתפתל השמיימה? אנחנו מסתכלים על עילוי טהור. זוהי ליבת התרמיקה."
"כן..."
"תדמיין שהליבה היא מקור אור. אתה רואה את המרכז בוהק זהוב? אתה מסתכל על אנרגיה בוהקת. ככל שאתה מתרחק, הבוהק יורד, עד שאתה רואה הילה סביב."
יותר דבש, יותר אנרגיה, יותר עילוי – עדיף על מודלים מספרי פיזיקה, לא?
מפות טופוגראפיות של תרמיקות... מון דיא
המציאות דומה יותר לדמיון מאשר למה שכתוב בספרים."

*

אני שומע פעמון עמוק, והשמיים מתמלאים בקולות ילדים בהפסקה. התקרבתי לרכס, ליד שלושה ילדים עם חולצות לבנות וסוודרים כחולים. "נמסטה", חייכתי לעברם. שלושתם חייכו אליי, וקדו קידה קלה, ידיהם בחזם ומבטם אליי. שחררתי את הברקסים, וקדתי חזרה, חיוכם  סופג אותי שניה אחת יותר מידי. פרה שחורה נכנסה לי לשדה הראיה, ובמבט קדימה נראה כאילו עוד שתי שניות אני מתיישב עליה. אני משחרר ברקס ימין, מטה גוף עוד קצת, ומאפשר לכנף את נטייתה הטבעית לטוס שמאלה, החוצה מהרכס. אני חוזר לתרמיקה, ותוך שניות אני שוב מעל בית הספר. אני מסתפק הפעם ב hand wave זריז לקולות הילדים הצועקים לי שלום. אני עולה ברכס ומתקרב חזרה לשלושת חביבי. האמצעי, הקטן, אוסף אבן מהאדמה. אני עושה לו "נו נו נו" עם האצבע, והוא מחזיר לי "נמסטה".
מחר אביא סוכריות.

ווידאו: (עדיין בלי מוזיקה)
http://www.youtube.com/watch?v=mzslXf2w8RE

« עריכה אחרונה: May 22, 2009, 10:30:03 pm על ידי חיים אוסין - קרלוס »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
וואי זה כתוב כלכך יפה שבקושי מצמצתי בזמן שקראתי ........... שורפות לי העיניים  omfg
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
הכתיבה  שלך  מזכירה לי קרלוס  אחר :

קרלוס קסטנדה ,  משנתו  של דון  חואן .

כתיבה  יפה  אהבתי  הנה  לך  מתנה  קטנה ממני :

[youtube=425,350]6ggqr0GF0Ro&feature=related[/youtube]

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
    • בלוג - נפאל
    • דוא
בעניין: נסיעה לנפאל - קטע חדש: דיקי דנדה2
« Reply #16 ב- : May 28, 2009, 10:11:32 am »
לקריאה בעמוד נוח:
http://carlososin.blogspot.com/

אדרנלין פמפם כל הדרך אל העמדה בדיקי דנדה. ענן קומולוס מזמין, ותוך דקות אני יוצא, ראשון.
wind dummy, קוראים לזה. אני מתיישב ברתמה ותוך שניות, אני נשלף.
אינטואיציה לוקחת ואני מבצע בעיתת מספריים שלוקחת אותי יחד עם הכדור לעומק הרשת.
שאגות האוהדים באצטדיון מחרישות אוזניים. מהירות הסיבוב גדלה, הרוח מחליפה את האוהדים והשאגה מתגברת.
אני נשכב על הצד, מושך עוד טיפה היגוי פנימי. G מתגבר, מדביק אותי לרתמה. הכנף מגלה רצונות משלה, ומגבירה הטיה.
תוך שניות אני שוכב על הצד, ויותר מרגיש צלילה ספיראלית מאשר רואה את הקרקע מתרחקת.
ללא ואריו שיאשר לי אחרת, יצאתי, כך הסתבר לי אחר כך, מהתברגות טוטאלית.
נזרקתי מהעילוי לזרם אוויר יורד חזק עוד יותר, התרמיקה זרקה אותי החוצה בזעף ולפני שיכולתי להגיד ג'וקי סנדרסון
מצאתי את עצמי במחצית הרכס, מתרגל בעל כורחי טיסת סרטן. איבדתי את הסייקל.
אני רואה את הג'יפ מגיע לשדה הנחיתה. מבט זריז בשעון – יש לנו זמן לטיסה נוספת.
עוגמת הנפש מתחלפת להתרוממות הרוח של עצם היותי טס, בנפאל, טראסות מתחתיי,
ובית ספר ממתין לפזר מעליו סוכריות.

*

הטראסות עוקבות אחר הקונטור הטבעי של ההר, נכנסות ויוצאות בSים מתפתלים,
קווי גובה של מפה טופוגראפית המשורטטים על האדמה.
בטיסה בשמיניות אתה מתמזג עם הצורה של השלוחה, עוקב בטבעיות אחר קווי המתאר.
אני מתעקל עם גל הטראסה לשמאלי. גופי בנטייה ימינה ובסיבוב חזרה בשמינייה,
ברגע שאני מרגיש את העילוי מתגבר, אני מחריף את ההטיה,
מוסיף היגוי ומתחבר לגל הטראסה מעל, בעדינות מעביר את משקל הגוף שמאלה, שוב החוצה מהרכס.
אני עמוק במשחק המטוטלת וזה נחמד וכיף והרמוני אבל שלושת השמיניות האחרונות היו בכיוון מטה.
אני מבין שאין מצב שאני מגיע היום לבית הספר. הערכת מצב זריזה. אני כ500 מטר משדה הנחיתה,
עם 200 מטר גובה, 350 מהכביש וחוטי הטלפון. החלטה מתקבלת. אני יוצא לנחיתה.
אני מתרווח לגלישה, מוציא סוכרייה עטופת שקית אוויר, ובעודי מתחיל לספוג את הטעם, אני רואה בית ספר,
 100 מטר קדימה, 35 מעלות שמאלה ממני. ברגעים כאלה אתה מצטער שלא הקדשת
יותר תשומת לב לחומר בשעורי גיאומטריה,  אבל האינטואיציה אמרה לי שיהיה בסדר,
וסטיתי שמאלה אל עבר בית הספר. ילדים משחקים במגרש המשחקים, לובשים סוודרים ירוקים.
אם רק היו לובשים סוודרים כחולים, הבגידה שלי לא הייתה כל כך נוראית.
אני מסתכל אחורה על בית הספר במעלה הרכס, ושולח להם הבטחה לסוכריות מחר.
הירוקים רואים אותי, ורצים לפינה הקרובה של המגרש בערבוביית נפנופים וקולות.
אני ממתיר עליהם גשם סוכריות, והצהלה מוכפלת. אני צועק להם "נמסטה", מנפנף חזרה,
מעביר משקל גוף ימינה חזרה לכוון שדה הנחיתה, חיוך מרוח לי על הפנים.
אני מניף ביד ימין חרב דמיונית ואומר "אני מכתיר אותך, קרלוס משבט אוסין,
איש הממתקים של ההימלאיה..." ובאותו רגע, חטפתי סינק.
בועה במעוף של כוכב שביט פוגעת בי, ואני יורד עשרות מטרים בשובל האוויר היורד.
לא ברור לי שאני עובר את קווי הטלפון מעל הכביש בזווית הגישה הנוכחית.
אני פונה שמאלה, טס ישירות אליהם, ומחפש שדה קרוב יותר מהשדה המתוכנן.
אני מזהה כזה, ארוך, מקביל לערוץ הנחל היבש ולכוון הרוח.
אני עובר את קווי הטלפון ופונה ימינה לנחיתה.

*

אני בפיינל ו- 15 שניות לפני שאני נוחת, אני רואה תעלה עמוקה לפני הטראסה.
שנייה נוספת מגלה סלע גרניט יורד לעומק התעלה. שנייה נוספת מגלה לי
שעובי התעלה שני מטרים ועומקה 4 לפחות. סלע הגרניט מגיע עד לתחתית,
זרם מים עדין נשען עליה בדרכו אל ערוץ הנחל. לא יכול להסתכן.
סינק, מורח אותי מול מציאות קשה. אני שובר חזק שמאלה, מבטי על חלוקי הנחל,
והפרוטזה יוצאת לי מהמקום, מוחזקת על קצה הגדם ברצועה אלסטית.
אני לא יכול לנער אותה מעלי, לא יכול להוריד את הידיים מההגאים. אני נוטה ימינה, מתייצב מול הרוח.
אני עומד לנחות על ערוץ הנחל היבש. אם רגל ימין פוגעת בחלוקי הנחל בנחיתה,
אני יכול לשבור את הברך, והלך עלי. זה לא יכול לקרות. אני מתחיל למשוך את הברקסים,
מתכונן לזיקור הכנף וגלגול צנחנים שמאלה. ואז..., (J)  שלוש שניות לפני הנחיתה, אני נזכר... יש לי איירבג!
תחושת אושר ממלאת אותי, אני משחרר קצת ברקסים תוך נשימה עמוקה, מקבל מהירות,
מרים רגליים ועושה פלייר ארוך, מזקר את הכנף בגובה 50 סנטימטר,
ומתיישב על הכורסא הנוחה ביותר, המפנקת ביותר שאי פעם הייתה לי, ברגע הכי נכון שאי פעם יכול היה להיות לי.
תודה אריה.
תודה.
נשארתי לשבת דקות ארוכות, מבטי בעננים השטים להימלאיה.

*

יאן צועק לי ממעלה הגדה. את החיוך הוא לא יכול לראות. אני מעלה שני אגודלים. כשהוא מגיע אליי אני מספר ומעכל, מספר ומעכל.

אנחנו מגיעים לטראסה המתוכננת, מורידים את הציוד, מתיישבים, אני מספר שוב, הפעם כבר צוחק.

סבסטיאן קורא אותנו לסדר. "נדבר על תרמיקות, כניסה עליהם, השארות, התמרכזות, היזרקות ונחישות."

הוא מדבר אנגלית במבטא צרפתי כבד:
“ … you have to understand… Ze termik is not going to be waiting for you.”
"...אתם צריכים להבין!!! התרמיקה לא תחכה לכם. זאת לא ביצית שיושבת לה בחלל, מחכה שתפרו אותה!!! היא בתנועה, נהדפת על ידי הרוח, מתפזרת ומתחברת..." הוא בודק את הערנות שלנו. זה מיותר. אנחנו לא מסוגלים להוריד את העיניים ממנו. הוא נראה כמו נביא זעם. תורתו בחייו וחייו תורתו. "התרמיקה משנה צורה, כל הזמן. הרוח, תרמיקות אחרות שמתנגשות בה..." הוא מסתובב, ידיו ערבוביה אל כל המקורות וכל הדרכים מעלה. "תרמיקות מתנגשות כמו בועות בכוס קוקה קולה", התאמה על "קולה", התאמה על ה"ה","..."והמרכז שלה משתנה, כל הזמן. המרכז כל הזמן רוצה לזרוק אותך החוצה" הוא מסתובב ומסתובב, ידיו הצידה כמו אחוז צנטריפוגה, ונעצר בפתאומיות מולנו.
"זה לא רק עניין של למצוא את המרכז, ולא רק להיאחז בו, זה בעיקר לחזור אליו כאשר אתה נזרק ממנו!!!"  הוא קודח בנו מבטו, מחפש את אור ההבנה. "אתה צריך ללחום דרכך חזרה!". הוא קופץ אחורה בתנועה סיבובית, ידיו כנפיים והוא טס בשמי הטראסה לרגליו. הוא רץ, מקפץ, קופץ במעגל, מראה את תנועות הגוף הנדרשות להתמזגות עם היסודות. "כאשר אתם נזרקים מהתרמיקה, תשתמשו במהירות שאתם מקבלים מהירידה העוטפת את העלייה," הוא פוער בנו מבט של רצח בעיניים, " הסינק לא נגדכם, הסינק הוא סינק, תשתמשו במהירות של הסינק בשביל להבקיע את הדרך חזרה! תפתחו טיפה את הסיבוב, ותסתערו פנימה! הטיית גוף מלאה, היגוי משלים וקצת לחץ על הכנף החיצונית ועם הכניסה, שחררו" הוא נוגח אל תוך התרמיקה הדמיונית, גופו בעקבותיו, יד אחת כמעט נוגעת בקרקע, יד שיניה גבוה באוויר. הוא מתאזן קצת ומסתכל על הכנף הגבוהה. "תרגישו את הכנף החיצונית. תקשיבו לה. כשיש נפנוף, הטיפ מספר לכם שהוא נגע באזור הלחץ הנמוך. הוא נגע באוויר היורד שעוטף את האוויר העולה. אם תהיו מהירים, תישארו בפנים." הוא מזיז אצבעותיו ומרגיע אותם במשיכת זרועה פנימה, מבהיר את העניין. הוא נעמד מולנו עם זרועותיו בשיפוע. קומפרי? בין רגע, הוא מוחק את החיוך, ניגש אליי, רוכן מולי, ידיו נשענות על ברכיו, מישר אליי מבט ניאנדרטאלי ויורה:"כן קרלוס, ולמה יצאת?!" שאגת האוויר בתרמיקה מסתננת פנימה בין מילותיו. "חשבתי..." "אתה לא צריך לחשוב! אתה צריך להאמין,...אתה צריך להרגיש! נכנסת? תגביר הטיה, תגביר עוד, עד שתרגיש שאתה בתדר, מקשיב לקול המגנט... "
הוא נשען יותר ויותר ידיו כמו סוס נדנדה. "ומה אתה עושה? אתה נשכב על הרתמה, מסתכל מטה, מקווה שאתה עולה ולא יורד!!!"
סבסטיאן נעמד, מסתכל בי ברחמים ולאחר שאיפת אוויר ארוכה, הוא נושף בי "ככה לא בונים חומה! ככה לא טסים בתרמיקות. אתה יודע למה יצאת? כי איבדת את חוש המיקום שלך בתלת מימד. (אנחנו הולכים על דו...) ברגע שאתה מאבד את חוש המיקום אתה נכנס ל NO FLY ZONE . אתה עלה נידף ברוח. אתה מאבד את השליטה, אתה מאבד את החופש, שהוא הסיבה שבגינה הגעת הנה." הוא מצייר כנף מעליו ואז מוריד ידיו לצדי פניו, כמו מבקש למקד את המסר. "אתה צריך להיות בשליטה על הכנף. אתה צריך לרכב אותה כמו סוס ולהקשיב לה כמו אהובתך."

*

"אתה צריך לשמור על המיקום שלך מתחת לכנף." הוא קולט את עצמו, מחייך, ועושה תנועת אהבה כלפי מעלה. "לך תקרא על active flying  הלילה ונעבוד על זה מחר. תקרא, תבין, תפנים, תתרגל על יבש, כמו שסיפרת לי שהייתם עושים בקורס טייס. תן לאינטואיציה את הכלים שהיא צריכה על מנת שתוכל להיבנות, על מנת שתוכל לשרת אותך, עד שתתמזג איתה, ובטיסה תעסה לה את הגב, בזמן שהיא מובילה אותך לשחקים."

*

הוא שולף חיוך, ניגש לערימת הציוד וחוזר עם רימתה. "בואו נדבר על צורת הישיבה בטיסה." עם המילה "טיסה", הרתמה נוחתת מולי. הוא מתיישב עמוק בתוכה, מותח רגליים קדימה ודוחף בstirrup. הגב שלו 35 מעלות לאחור. "אתה די שוכב, וזה טוב. זה נותן לך הזדמנות לראות את הקרבינות (תודה שימי) ואת הוויליינס זה נותן לך ראיה מרחבית. אולי כדאי שתעשה wrap עם ידיות ההיגוי, תנסה את זה..." ידיו ב90 מעלות, טיפה נשענות קדימה. "בסיבוב, אתה שומר על צורת הישיבה. היגוי גוף מסתיים כאשר חצי תחת  מורם, החצי השני לוקח את משקל הגוף, החזה לצד הסיבוב כל עוד הראש ישר בין הוויליינס. המבט כל הזמן על האופק. כך אתה שומר את תפיסת המרחב." הוא עושה סיבוב לצד השני, הקרוב אליי, עד אשר עיניו בוהקות מולי. "קומפרי מון אמי?" טוני נכנס לתוך הנשימה. "יו נו תינק אין אקרו..." סבסטיאן קוטע אותו. "אני לא יודע על אקרו, אני מדבר על איך טסים תרמיקות עכשיו. יש לכם עוד זמן עד שתגיעו ל90. "אבל אני..." הוא מחייך אליי "אתה לא היית יותר מ60...ועכשיו אני אספר לך למה הכנף לקחה אותך...אם התרמיקה הייתה יותר חלשה, בהטיה שבה היית, היית נזרק החוצה. בסיבוב, ברגע שהגעת להטיה שאתה רוצה, תיישר את הגוף חזרה למרכז הרתמה. לסיבוב יש אינרציה, והוא ישמור הטיה. תמשיך להישען, ההטיה תגבר".
יאן מגיע עם שקית בירות. סבסטיאן מוריד חצי בקבוק בשלושה שלוקים ושואף ארוכות מסיגריה מגולגלת שהגיע לידיו. רוגע אופף אותו. מבטו בוהה אל עבר פסגת הקיר הירוק, אלף חמש מאות מטרים מעלינו. כאשר אתה טס בתרמיקות, אתה לא מסתכל על הכנף, אתה לא מסתכל על הקרקע, מבטך רפוי ואתה מקלט לתדרי התרמיקה, הוואריו רק מאשש את התחושה, שתיים, שלוש שניות אחרי..."
"על תחשוב את זה, תאמין בזה".
מאוחר יותר הוא יאמר שלא צריך להאמין איפה התרמיקה. צריך לדעת איפה היא...
 "או קיי, דיברנו מספיק. בוא נלך לאכול נודלס"

בלילה, ב"אוורסט סטייק האוז" עם כל החבר'ה, על קילו פילה בופאלו (לא רע אבל אין כמו פרה), סבסטיאן מספר את הסיפור, נחנק מצחוק ודמעות זולגות לו..." ואז קרלוס מגיע אליי, כולו שטוף זיעה לאחר שטיפס החוצה מערוץ הנחל, מדביק לי נשיקה על הלחי ואומר לי "תודה, עשית אותי לטייס יותר טוב היום"".

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
קרלוס  יקירי
תעבור לכתיבת ספר אתה כישרון מבוזבז
הספר יהיה מתנה לכל מרחף מתחיל
הנחה בצומת ספרים עלי  lugh
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים