כתב נושא: למה לא כדאי לטוס דרך צמרות עצים בתבור  (נקרא 2202 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עופר עננים לא יוצרים תרמיקות, עננים הם תוצר של תרמיקות. חבל שלא הלכת למפגש שאירגן נתי.

מה שיוצר תרמיקות זה מפל הטמפרטורה, ככל שהמפל פחות יציב צריך הבדל קטן יותר בטמפרטורה כדי שגוש האוויר יתחיל לעלות. אם היום מספיק בלתי יציב יהיו תרמיקות גם אם לא תהיה קרינת שמש ישירה, השמש מחממת גם דרך שכבת העננים, כמובן שהרבה פחות מקרינה ישירה אבל אם היום מספיק בלתי יציב יווצר הפרש הטמפרטורה הדרוש.

הסיבה שהקומולוסים והצירוסים שמעליהם זזו בכיוונים מנוגדים היא כי הם בשכבות שונות של האטמוספירה שלפעמים זורמות בכיוונים מנוגדים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יוסי שטייף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
אדרי אני מוכן להרים את הכפפה ולהסביר מדוע אני מהסס להתערב  ולהעיר למרחפים חדשים יותר בענף.
הסיבה העיקרית היא כפי שיובל כתב, הם אינם מוכנים להקשיב ומתיחסים בביטול להערות.
קח את עצמך לדוגמא , שכפי שהבנתי אתה מטיס טנדם, אם זה נכון הרי שאתה "פושע" אין לך את הניסיון הנדרש
לשליטה קרקעית, קל וחומר להטסה של מצנח כולל המיומנות לניהוג ותפעול תקלות.
אם לאחר שתקרא את מה שכתבתי תפסיק להטיס טנדם, גם עם זה "רק" בחוף אני מבטיח לך שבכל פעם שאראה מצב מסוכן בעמדה זו או אחרת למרחף אני אעיר לו, אבל כל עוד אתה מודע לחוסר המיומנות שלך ורק מכיוון שיש לך ביטוח אתה עושה זאת ( מה שלא ימנע שברים כואבים או יותר מכך) למרות שזה מסוכן אני אלמד ויעיר הערות רק למי שמוכן להקשיב.
האם אתה מרים את הכפפה?!
יוסי

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אדרי- אכן כל מילה בסלע, אבל:

לרוב הסעיפים שכתבת אין הרבה קשר למציאות התאונות בענף (מדגיש-לרוב). אני לא רואה שום דרך פרקטית שבה אפשר לאכוף חוקים (עזוב תיאוריה- תכלס בשטח) ולדעתי ברגע שהמדינה תגע בענף הזה, אפשר להגיד שזוהי תחילתו של הסוף. יהיו המון חוקים ומיגבלות שלא ממש יעזרו למנוע תאונות ואף יגרמו לאנשים לחשוב "צודק" ולא חכם.
יש לי תחושה שזה יהיה דומה למה שקרה לענף האופנועים ובכלל למה שקורה בענף התחבורה. כל הזמן מפליצים לנו חוקים חדשים וחוץ מלקופת המשטרה ,הם לא ממש יעילים (או קיי- לא כולם).

ישבתי איתך באותו יום שישי בעמדה בתבור, וה"כמעטים" שראינו יכלו גם לא להיות ולשנות את התמונה של אותו היום, אך חשוב לדעת שבכל יום תרמאלי יש המון "כמעטים" במעטפת שבירה של "הכל חלק", וכמו שאין להכינס לפאניקה כשרואים מחזה מבהיל, אין להקל ראש כשחושבים שהכל בסדר.

קבל- שאפו על העירנות בעמדה והריצה לעזור!

נ.ב.- "מר בטיחות" אינו מושג רע- להפך.
« עריכה אחרונה: May 12, 2009, 09:23:13 pm על ידי באבי שחר »

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
עוד שני פרמטרים להבנה טובה יותר של טרמיקה, ברשותכם.
למעט אור וקרינת השמש מתקיימים שני תהליכים שגורמים לרוח/טרמיקה לקבל את צורתה הסופית. מושג אחד הוא ה"הסעה" והשני הוא ה"הולכה". ביום ללא רוח למעט חום וקרינה הטרימקה תתעצם דרך תהליך פיזקלי של הולכה. ביום עם זרימת רוח יתקיימו כל הפרמטרים הקודמים ובנוסף תהליך של הסעה. דרך אגב, לקרינה יש עוצמה פיזקלית גודלה ביותר וגם ביום ללא שמש עשויות (או עלולות?) להתפתח טרמיקות חזקות ביותר, בדומה ליום המדובר. דוגמא טובה לקרינה היא התהליך שמתקיים במיקרוגל.
מקוה שההסבר לא היה מסורבל מדי.
אריה

מנותק יניב קונקי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
באבי
אני לא רוצה להיכנס ולהיות מר בטיחות "אני רחוק שנות אור "ועם ניסיון מועט (וכל כמה חודשים הקו האדום שלי זז )
גם אני מסיע נוסעים מסחרי ללא הכשרה מתאימה  ואני בטוח שאים היה חוק לא הייתי חושב על כך כי ההיתי משלם קנס גדול שלא היה שווה את הסיכון .
אבל יש לי ביטוח  lugh וציוד מתאים  lugh

באבי אחת קבל מאות :

1. טיסה בנתיב אזרחי (באמצע שבוע ).
2. טיסה בתוך CTR  .
3 .טיסה לא בגובה מוגדר (באמצע שבוע )
4. טיסה שלא על פי הגדר  .
5. אי ריתום נוסע כדין (יש מי שקושר עם חוטים )
6. אי שמירת כללי דרך בתרמיקה או ברכס (לאחר 3 התראות )
7. אי שמירה על כללי עמדה בתבור (לאחר 3 התראות )
8. טיסה בלילה ללא תאום .
9. המראה לאחר שאחראי בטיחות אתר הודיע שהאתר סגור להמראות באותו יום (במידה והיה כזה).
10, לימוד טיסה לא בבתי ספר מסודרים קנסות למנהלים  .
11 .סגירת בתי ספר וקנסות למדריכים שרלטנים .
12. קרקוע על עברות משמעת - טיסה ללא קסדה ,נעליים, מצנח רז' וכו'.
13. אי דיווח תאונות וכמעט ונפגע .
14. טיסה בחזית ומז"א .
15 . המראות עם ציוד לא שמיש ותקין.
16 .טיסה מעל מגבלת רוח להמראה
יש עוד מלא נמאס לי לכתוב פשוט
אין חוק עדיין אבל יהיה  אני משוכנע שלאט לאט הנושא יחלחל לאנשים ויהיה פה סדר ומשמעת
אחרת  :( :'(
המדינה חייבת להתערב כי הגיעו מים עד נפש -או  שאנחנו מחוץ לחוק (המצב הקיים )
במידה והיה מבוגר אחראי ביום שישי בתבור שהיה סוגר את האתר עקב התנאים או מגדיר למי מותר לצאת ולמי לא
 אולי יכולנו למנוע את התאונות והכמעטים בתבור .
לא צריך חוקים ונהלים צריך חברות ומשמעת טייס וותיק ועתיר ניסיון שיעמוד בעמדה ויגיד היום לא טסים פה .
אבל איפה הטייסים הוותיקים שלנו למה לא שומעים את קולם
למה הם לא מביאים את הניסיון שלהם לצעירים
שכל אחד ישאל את עצמו למה הוותיקים שותקים ולא מעורבים בתהליכים
 לי יש את התשובה .
אדרי
אדרי הייתי אומר שאתה אופטימי מידי,
קח דוגמה את מה שקורה בכבישים,
אנשים מקבלים דוחות של אלפי שקלים, שלילה עקב צבירת נקודות,
וגם החרמת הרכב ל30 יום. במיבחן התוצאה כמות התאונות לא משתנה שלא לדבר על מספר ההרוגים.
אני לא אומר שצריך להשלים עם המצב אבל כמו שזה ניראה עדיף שכל אחד ישגיח על עצמו ועל שלומו ושל אחרים .
ערב טוב

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
לאדרי

"שכל אחד ישאל את עצמו למה הוותיקים שותקים ולא מעורבים בתהליכים"
כי כנראה נמאס להגיד היות ובמקרים רבים החדשים לא נשמעים
וחוץ מזה עם חדש לא מספיק בוגר להבין שהוא מסכן את עצמו ואת האחרים
ואם מעירים לו הוא לוקח את זה אישית  אז יש בעיה
לא כולם אבל יש כאלה
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
היי לכולם
כנציג הצעירים בפורום  lugh
1. תראו לי צעיר אחד שטס בהרים שהוא לא ממושמע ?
2. אני טס בהרים כשנתיים ולאחרונה באופן מסיבי יותר חוץ מצחי או איתי מי מעיר לי ולחברים שלי ?
   הערות של "אתה טס עם יותר מידי ברקסים" , עיתוי המראה "כל השרשור הנפלא הזה שרץ פה " וכו'.
3. בשיחות שלי עם החברים הצעירים הם מאוד רוצים לשמוע וללמוד מהוותיקים והמנוסים
    בתעופה אין תחליף לניסיון "אני עושה כל שבוע מילואים רק בכדי להעביר ניסיון לצעירים ".
4 . ליוסי שטייף אני מתחייב להפסיק להטיס תנדאם עד לאחר סיום קורס SIV  וקורס מסודר עם אתה והחברים תתחילו 
     להיות מעורבים לקחת אותי ואת החברים הצעירים בתבור וסבירו לנו על מה להסתכל , ממה להיזהר ,ברוח 
     עם רכיב כזה אתה לא ממריא זה לא לרמת הטיסה שלך
זה לא צריך לפגוע באף  צעיר  זאת עובדה .
5. החברים הוותיקים חייבים לקחת אחריות אני בטוח שנוריד את שעור התאונות הקייץ בפתח .
אגב בתחקור כל התאונות מתחילת השנה היתה פציעה אחת של צעיר בתבור כל השאר של טייסים וותיקים .
אדרי
« עריכה אחרונה: May 12, 2009, 11:34:03 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אדרי-

אני מסכים עם סעיף מספר אחד שלך, הבעיה היא חוסר המודעות ולא חוסר המשמעת.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אני חולק על סעיף 5, כולנו צריכים לקחת אחריות לא רק הותיקים.

חלק מהאחריות זה אומר - אם אתה לא יודע תשאל! ואם לא הבנת את התשובה תשאל שוב!

הותיקים צריכים לעזור לחדשים אבל החדשים צריכים להגיד לותיקים במה הם צריכים עזרה.
50% מתהליך הלמידה זה להודות שאתה לא יודע.

יותר הגיוני לשאול לפני שעושים מאשר לחכות שיעירו לך אם אתה עושה לא בסדר אחרי שכבר עשית.

אדרי אם תתפוס את יוסי שטייף בתבור ותבקש ממנו שיתן לך דגשים על התנאים שיש היום הוא לא יגיד לך לא גם אם אתה מטיס תנדמים ברכס. כמובן כדאי לשאול את זה בתחילת היום ולא דקה לפני שיוסי כבר ממריא כי אז הוא כבר מרוכז בטיסה ולא יהיה מרוכז בלהסביר לך.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
צחי, עננים בהחלט מייצרים עילוי ,אמנם לא טרמיקה- לטרמיקה יש הגדרה מדוייקת -אבל עילוי.
גם לאחר שהטרמיקה שבנתה את הענן נגמרה ,יש המשך תהליך מעניין :
אדי המים באוויר הופכים להיות מים (ענן) וברגע זה משתחרר דבר שנקרא "חום כמוס" שהוא בעצם החום שהושקע בהפיכת המים לאדים רק שהתהליך עכשיו הפוך.
אותו חום שהשתחרר מחמם את האוויר סביבו והפתעה -האוויר החם עולה...
כמובן שאין ואקום, אוויר קר נכנס מלמטה אדי המים שבו הופכים לענן וכו'.
כל זאת עד התמוככות הענן.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יובל אני מודע בהחלט לתופעה של "שאיבת ענן" ולתפקידו של החום הכמוס רק תרשה לי לתקן אותך.

השחרור של החום הכמוס מגביר את העילוי באזור בסיס הענן, התופעה הזו בעננים בסדר גודל שאנחנו טסים איתם משפיעה כמה עשרות מטרים (ואולי קצת יותר, נגיד עד 200 מטר בעננים גדולים יחסית) מתחת לענן. להגיד שמרגישים את העילוי של הענן בעמדה בתבור 1000 מטר מתחת לענן זו טעות.
אם אתה מרגיש בעמדה בתבור משבים זה לא העננים יוצרים אותם ככה שתאוריית "שאיבת הענן" נכונה ככל שתהיה לא קשורה לדיון.

הסיבה שעננים קטנים ויפים כמו שאנחנו אוהבים מתמככים ולא ממשיכים להתפתח לCB מתי שנגמר להם מקור העילוי של התרמיקה היא שבמפל אדיאבטי לחום הכמוס לבדו אין מספיק אנרגיה לקיים עילוי מספיק כדי לקיים את הענן, כדי שהחום הכמוס יהיה חזק מספיק לקיים ענן שימשיך להתפתח צריך מפל סופר-אדיאבטי והרבה לחות. בחזית חזקה יתפתחו ענני CB גם אם אין מפל סופר-אדיאבטי כי החזית מאלצת את האוויר לעלות בכוח (גם לא תרמיקה אבל זה גם לא החום הכמוס שיוצר את העילוי).

מנותק אורון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אמיר שלום

דבר ראשון , תהיה בריא.
ראיתי שהגענו אליך שהייתה מורכבת מצלמה על הקסדה. האירוע מצולם?
מעניין לראות

אורון