כולם עלו למבוא חמה. לחגוג פורים באיחור.
עודד ועבדכם החליטו על מצוקי דרגות (אין זמן לנסיעה עד הצפון - והצפיפות לא נעימה לנו). קבענו ב 9:00 למטה. שנינו הקדמנו ובדרך כבר היה ניתן לזהות סימנים של יום טוב. עופות מתרמלים (בשמונה בבוקר) והתעבות של עננים קטנים על המצוקים גם אצלנו וגם בצד הירדני. בשמונה וחצי השארנו רכב למטה, תשע בעמדה. הרוח יציבה בין 6 ל 12. כבר יש משבים. הרכיב צפוני קל. מתארגנים, ויוצאים בהנפות קלילות. כבר עם היציאה אני 30 מטר מעל העמדה. ממשיך בטיפוסים עד ל 400 מעל העמדה! הכי גבוהה שאגיע היום. שם פנים צפונה - נראה עד לאן נגיע. מהירות קרקעית סביב 22 קמ"ש. התרמיקות נחמדות היום, רחבות יחסית לניסיון שלי בדרגות ובינהן האוויר חמאה. דורסים ואפילו חסידה מסמנות לעודד ולי את הדרך צפונה. אחרי כמעט שעה של בין +200 מעל העמדה ל -100 מתחתיה אנחנו קצת אחרי מכללת אבנת. אם ממשיכים מכאן עוד צפונה יש קטע שבו אין כל כך איפה לנחות, המצוק מגיע עד הכביש ומזרחית לו שמורת טבע של עין פשחה ובה הרבה שיחים. יאללה - חוזרים לעמדה. לכיוון דרום המהירות הקרקעית גבוהה יותר ותוך חצי שעה אנחנו סביב העמדה. עודד עושה שני סיבובים ונוחת ליד האוטו, אני תופס 110 מעל העמדה ויוצא החוצה לתרגל SAT. אחרי ה SAT קצת קיפול טיפים ופול ספידסיסטם כדי לאבד עוד גובהה ונחיתה. אוי אני מת להשתין. גלידה בדרך חזרה הביתה והנה עכשיו אחת ועשרים ואני כבר אחרי כוס מיץ.
מסקנות:
1. מצוקי דרגות הוא אתר הבית.
2. שילוב של תנאים תרמאליים וצפיפות באוויר זה ממש לא לרמה שלי. אני לא עולה לתבור בסופי שבוע.
3. מזל שלא קניתי DHV1-2 כשהייתה לי ההזדמנות - עם כנף פחות יציבה מהקרמה הייתי נהנה היום פחות.
4. קורס SIV נוסף במידה ויהייה תקציב.
5. היה אחלה יום ועוד נשאר לי זמן ללימודים לקראת השבוע הקרוב. ה SAT טוען מצברים.