כתב נושא: 9 אירועי בטיחות טיסה מינאור 2009  (נקרא 1137 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
9 אירועי בטיחות טיסה מינאור 2009
« ב- : March 19, 2009, 05:47:14 pm »
חברים
אני מאוד מוטרד מהנתונים הללו
מה איתכם?
מה עושים?
עוד ערב בטיחות דחוף לדעתי תחילת אפריל 2009 .
אדרי
« עריכה אחרונה: March 19, 2009, 07:13:45 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: 9 אירועי בטיחות טיסה מינאור 2009
« Reply #1 ב- : March 19, 2009, 07:43:07 pm »
לדעתי אם זה ימשך ככה יהיה הרבה פחות צפוף בתבור עד סוף הקיץ  :-X
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יניב קונקי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #2 ב- : March 19, 2009, 08:05:05 pm »
יוזמה מבורכת,
יחד עם זואת לא ניראה לי שהבחור שניפגע וכאלו בפוטנציאל להיפגע הם אלה שמגיעים לערבי בטיחות אז כך שהמספרים ימשיכו לטפס לצערי.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 20, 2009, 01:23:51 pm »
היי
ניתחתי את הנתונים מינאור 2009 ,
כל האירועים מסווגים כאישי מרחף .
הממוצע הינו 2 אירועים בחודש  :'(
הנתונים מרוכזים אצלי רק ממה שדווח ופורסם בפורום .
ידוע לי על עוד אירועים אך לא  נכנסו עקב חוסר דיווח בפורום (רס"ן שמועתי ).
לידיעתכם
מאוד רוצה לשמוע את החברים הוותיקים לדעתם ? מהעוד ניתן לעשות בכדי לשפר את הסטטיסטיקה הלא טובה שלנו .
אדרי

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 20, 2009, 01:26:00 pm »
יניב אתה צודק, אבל הגברת המודעות תוביל שגם כאלו שלא מתענינים כן יתענינו,
ערבי הבטיחות הם בשבילנו (בישבילי ובישבלך) מה אחרים עושים זה עינינם, חבל כמובן שהם לא באים ומתענינים, אבל אם בכל עמדה אנשים ידברו על ערבי הבטיחות ויכניסו את הערבים הללו למין נורמה או דבר שהוא IN אז אני חושב שהרבה אנשים יצטרפו

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 20, 2009, 03:10:10 pm »
מאוד רוצה לשמוע את החברים הוותיקים לדעתם ? מהעוד ניתן לעשות בכדי לשפר את הסטטיסטיקה הלא טובה שלנו .
אדרי

כרגע   לשפר את הסטטיסטיקה אפשר רק ע"י שינוי הפקטורים בנוסחאות  הסטטיסטיקה,  מעבר לכך בהרכב החברתי הקיים, אין לדעתי שום אפשרות ויכולת לטפל בכך ברצינות.

אדרי, אתה קצת טועה להערכתי ביכולת של הותיקים להועיל.  רוב הותיקים זוכרים את ימייה "העליזים" של  האגודה,
ובנימה יותר רצינית - את יכולת האגודה להשפיע ולאכוף החלטות על חבריה, מה שממש בלתי אפשרי כיום. ולכן אין מקום להעזר בותיקים,  מלבד  מלהאזין לסיפורי פולקלור ואנקדוטות  על הזמנים ההם.
בכלל צריך להבין שכל אירגון בהקמתו מבוסס על רעיון מרכזי שמאחד את כל חבריו, אבל עם הזמן מתחילים להיווצר תת קבוצות שכל אחת מושכת לכיוון אחר עד כדי הרס הרעיון הראשוני.   וכמו שבן-גוריון בשעתו פירק את הפלמ"ח ונפנף את אצל ולחי, והקים את צ.ה.ל כאירגון כלל ארצי,   כך גם אצלינו,  ככל הנראה לא נוכל להתאחד בכוחות עצמנו אלא נזדקק (למורת רוחנו)  לאיזה גוף עליון או שרשות התעופה שתיקח אותנו תחת חסותה,  ותייצר לנו נהלי בטיחות.   
 שבת שלום

בענין הותיקים -  שמעת פעם את המשפט שנאמר על זיקני העדה שהם אינם זוכרים מקרים כאלו בעבר......   
אז זה לא בגלל שלא היו מקרים כאלו ואחרים,  אלא יותר בגלל האלצהיימר .

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : March 20, 2009, 03:29:56 pm »
לדעתי, כל אחד צריך להסתכל על עצמו, בין אם הוא וותיק ובין אם הוא פחות וותיק.

יש הרבה אנשים שבטיחות זה מהם והלאה...כל אחד צריך לעשות חשבון נפש, לעצור לרגע ולשאול, האם אני מסוכן לעצמי??(יודע להניף טוב מספיק) האם אני מסכן את הסביבה במהלך הטיסה.

בזמן האחרון יצא לי להתקל בלא מעט (גם וותיקים) שסיכנו אותי באוויר. מעט מאוד אנשים שומרים על חוקי דרך לדאבוני, וזה עניין של זמן עד שתהיה התנגשות אווירית.

אנשים תתעוררו, תפתחו עיניים לצדדים!!! למעלה למטה ימינה ושמאלה בכל רגע במהלך הטיסה, מי שזה לא מספיק לו שיתקין מראות צד lugh lugh ותשמרו על חוקי הדרך, כי זה יגמר ברעעעעעעעעעעע.

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #7 ב- : March 20, 2009, 06:28:28 pm »
לא ברור לי איך המקרה ממבוא חמה השבוע עבר כמעט ללא תגובות.
אז נכון נאחנו לא מכירים את הבחור, אבל מה זה משנה?

מקרה כזה צריך לעורר דיון על תנאי טיסה, קריסות ותגובות, קורס מצבי חירום, תקינה ועוד כל מיני נושאים.

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : March 20, 2009, 06:57:38 pm »
על איזה מיקרה אתה מדבר אני רוצה קצת מידע ....
תאמינו לי בסוף תבינו ש"שיטת הקרש מהבר" היא הדרך הנכונה לטיסה בטוחה ... lugh lugh lugh
SIV הוא חובה לכל טייס שטס טרמיקות ,מי שלא עבר SIV = חצי טייס .

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #9 ב- : March 20, 2009, 09:24:10 pm »
The above graph shows the highest year for Free-Flight Paragliding fatalities was 9 deaths in 2003, which represented a death rate of 2 pilots for every 1000 pilot members of the USHPA (formerly USHGA). The average fatality rate per 1000 USHGA members over the past 15 years of data collection is 1.33 The good news is that not only is this a VERY small percentage of deaths (0.2%), but the fatality percentage is going down over time, as equipment becomes safer, and training becomes better. Powered Paragliding statistics suggest a death rate of approx half that of free flight Paragliding, and much lower than Motorcycle riding.

Like other adventure sports, it's as safe or dangerous as you choose to make it. Powered Paragliding has a very good safety record amongst pilots that have been properly trained by a professional. It is of course crucial that you receive instruction from a certified professional and use safe equipment.

Paragliding is an outdoor sport and the weather is unpredictable. A thorough understanding of the air, and the dynamics of flight makes a trained pilot much safer than an untrained pilot. The primary safety factors are personal judgment and attitude. You must be willing to learn incrementally and to think with your head not with your ego. If you do not, then you can get injured or killed; if you do, then you can paraglide well into later life.

There is currently no formal record keeping for PPG accidents, except the informal incident database maintained by USPPA. There are approximately 4000 PPG pilots in the USA as of 2006, and the number is growing rapidly.

The most common major injuries sustained in Powered Paragliding are the result of body contact with a spinning propeller. These injuries take place on the ground, and can be easily avoided with careful checking of throttle cables and carburetors, and bracing the motor correctly before attempting to start it. The second highest cause of major injuries is receiving inadequate, or worse, no professional training - resulting in "Pilot Error" incidents. To significantly reduce your risk of serious injury or death, always seek professional training from certified instructors, with a comprehensive syllabus, training you for the types of site(s) you intend to fly from. Your life is not worth the savings by trying to do it yourself, or do it on the cheap. Also, damaging your equipment because you weren't correctly trained is likely to cost you much more than Professional Training costs.

Avoid "instructors" without formal certification. A certified instructor has made significant commitment to their own training and skill development, and has been tested to attain certification.
ארה"ב נתונים
שעור התאונות ל1000 שעות טיסה ,
2 הרוגים בממוצע בשנה
כל השאר תקראו לבד

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : March 20, 2009, 09:49:25 pm »
אדרי הבנת הנקרא ..........

2הרוגים מכל 1000 חברי האגודה האמריקנית בשנה, ולא ל1000 שעות טיסה.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : March 20, 2009, 10:38:25 pm »
לכל המודאגים!!! שלום,

טייסי מצנחי הרחיפה מתחלקים ל 3 טיפוסים:

1. כאלה שלומדים מנסיונם של אחרים, - חכמים וזהירים למיניהם.
2. כאלה שלומדים אך ורק מהנסיון של עצמם, - התרסקויות, שבירת עצמות, נכויות וכו.
3. כאלה שלא ילמדו אף פעם, - סף כאב גבוהה מאד וראש שלא תמיד רוצה להתמודד עם האי ידיעה (לא תאמינו, אני מכיר כמה וכמה כאלו).

כל הטיפוסים הנ"ל נמצאים ביננו, חלקם טייסים טובים ואפילו טובים מאד , חלקם בינוניים ואת חלקם אני אפילו לא רוצה לסווג .  אך כל אחד מאיתנו ברגע של חשבון נפש יודע לאיזה קטגוריה הוא שייך.

ההבדל בין הקטגוריות הוא: % המיקרים הסטטיסטיים של נפגע וכמעט נפגע  לכל אחד מהקטגוריות.

אני לא חושב שאדרי טועה בהכרזתו לערב בטיחות וגם לא שולל את הכרזתו של שרון תמם שבטוח, שקורס SIV יפתור את הצרה הזו.
אך אני סמוך ובטוח בדבר אחד והוא: אם אתה משתייך לקטגוריה השנייה או השלישית רבים סיכוייך להיפגע גם עם תעבור קורס SIV אצל איתי לנואל וגם אם בערב הבטיחות ישננו בפניך כל כלל וכלל בטיחות שנצבר במהלך השנים.

תשמרו על עצמכם
ותלמדו מתי אפשר לוותר ל ט ב ע  (גם לזה שלכם).

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: March 20, 2009, 10:43:02 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #12 ב- : March 20, 2009, 11:32:39 pm »
אני לא בטחו לגבי היתרון של ה"ותיקים"... לעיתים זה שהם ותיקים זה חסרון.
שני אירועים שקרו לי לאחרונה היו דווקא עם ותיקי המרחפים:
אחד שהתישב לי על המצנח מלמעלה וניסה לפנות אותי בצעקות, כי הוא לא רצה לפנות ולאבד גובה (ככה הוא אמר), ואני בכלל לא הבנתי מאיפה מגיעות הצעקות...
וטנדמיסט שטס מאחורי וניסה לפנות אותי בצעקות כי הוא טס מהר ולא רצה לפנות, כדי לא לאבד גובה אז הוא ניסה לפנות אותי בצעקות... מזל ששמעתי את צחי צועק אלי מהעמדה ואז מבט לאחור ובאמת פיניתי ואני הוא זה שאיבדתי גובה, צבע בפנים ובטחון עצמי...

רק טיסות בטוחות.

טדי
רק טיסות טובות

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #13 ב- : March 21, 2009, 06:24:27 am »
טדי
אתה אמור לפנות דרך לטאנדם ע"פ חוקי דרך.

לוויתיקים יש יתרון של ניסיון רע שאפשר ללמוד ממנו ולכן כן חשוב לשתף אותם ולנסות ללמוד מנסיונם המר (גם שזה באשמתם) ואולי  למנוע תאונות או ארועים של אחרים.

וע"פ דברי טדי אולי כדאי לשתף אותם גם בשביל לרענן להם חוקים ונוהלי טיסה כדאי שהם לא יתיישבו  למרחפים אחרים על החופה בזמן טיסה ובשביל לשמור את השמיים יותר בטיחותים לכולם.

ע"פ המשתמע מומלץ לתרגם את הערב לכמה שפות או להזמין את כולם במליון הפורומים הקיימים.

יאללה ביי

שי

« עריכה אחרונה: March 21, 2009, 11:24:35 am על ידי שי לנואל »

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #14 ב- : March 21, 2009, 08:40:59 am »
אני מכיר את החוק הזה, ואני מאוד רוצה לפנות, אבל איך אני אדע שהוא מאחורי וסוגר עלי?  ???
טוב שיש את צחי שיש לו קול חזק...  lugh
רק טיסות טובות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #15 ב- : March 21, 2009, 09:21:43 am »
לפי חוקי הדרך גם הטנדם היה אמור לעקוף את טדי בינו ובין הרכס ולא להצמד אליו מאחור ולקוות שיזוז החוצה.

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #16 ב- : March 21, 2009, 11:27:30 am »
זה עם יש מקום בינו ובין הרכס  lugh

טדי ללא ספק טייס הטאנדם צריך היה להעיר אותך  מוקדם יותר........ערב בטיחות אמרנו?

מומלץ גם ללמד נחיתה על שבילים באותה הזדמנות   :P 

מכל שרשור הגלבוע לא הבנתי למה הפסקתם לנחות ליד הפרדסים על השביל בקלי קלות?  (חוץ מעצלנות של לנסוע באוטו עוד דקה וחצי)

יאללה ביי

מנותק gavriel

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #17 ב- : March 21, 2009, 04:55:52 pm »
ומי יודע על התאונה היום ליד תל-קציר ?