כתב נושא: טיסה באזור הדרום לפנות ערב או איך ממריאים עם ממ"ר שהרוח יורדת ל 0 קמ  (נקרא 2033 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אתמול אחה"צ נפגשנו ג'ימי קדושים ואנוכי לטיסת אחה"צ באיזור קיבוצו של ג'ימי (כפר עזה).   התכנון היה לבצע טיסה מקומית לאחר טיפול במנוע הממ"ר שלי,  במועדון של ג'מי בקיבוץ.
השעה 17:40 ולפנינו אפשרות לשעה וחצי טיסה לפחות.
לאחר היסוס קל לביצע המראה "כהרגלנו" ממגרש הכדורגל של הקיבוץ (הרוח צפונית וחלשה!)  אנו מחליטים להמריא מאחד השדות המקיפים את הישוב.
לג'ימי כרגיל אצה הדרך, מה לעשות הילד מזמן לא טס, עברו 24 שעות מהפעם האחרונה והוא מרגיש שבוער לו בעצמות להמריא, הנפה אחורית  מול הרוח והילד באויר.
אני מתנהל לי בקצב שלי מושך בכבל ההתנעה (את הסוללה השארתי במועדון לטעינה)  וראה זה פלא, המנוע מניע במשיכה הראשונה כרגיל והכבל לא חוזר חזרה (הנ"ל מוחזר ע"י קפיץ למשיכה נוספת) מה שאומר שלאחר הדימום אני בבעיה (המצנח עדיין לא מחובר לרתמה ולכן אני נאלץ לכבות את המנוע).
לא מתיאש (הרוח עדיין בסביבות ה 15 קמ"ש מה שאומר לי שההמראה תהיה מהירה - מקסימום שלושה צעדים ואני באויר.
מחזיר את הכבל למקומו בעזרת שני מברגים שמסובבים את המותחן ומכין את המנוע להתנעה חד פעמית (אין פעם נוספת במקרה של תקלה כזו-הקפיץ המחזיר את כבל ההתנעה נשבר ולא יחזור לתפקד), פורס את המצנח, מחברו לרתמה, מניע את המנוע שכרגיל לא מאכזב ומתרומם עם הרתמה לצורך הנפה "הפוכה" כמובן.
איך שאני מתרומם ומתארגן עם הויליינס  הרוח יורדת במהירות ומתיצבת על 0.   אופפס, זה עוד לא קרה לי בממ"ר.
מחכה דקה , שתיים, חמש ואף משב לא מגיע מי שכן מגיע זה ג'ימי,  מסמן לו להתקרב אלי, ונוצר לי הרושם ששנינו מבינים מה אנחנו צריכים באותו הרגע. 

ג'ימי מתקרב מולי בגובה נמוך (חצי מטר עד מטר)  ואיך שהוא עובר את הקו שלי,  הוא פותח את המצערת עד הסוף ומפיח רוח חיים בחופה וזה לא מספיק כדי להמריא.    ג'ימי מבצע חליפה נוספת באותו הגובה והפעם מתזמן טוב יותר את פתיחת המצערת ומבחינתי זה מספיק,   משיכה קלה ב ויליינס והמצנח מתרומם בקלות אל מעל הראש אני מסתובב נותן פול גז ואחרי 10 צעדים אני באויר,    התרגשות כזו עוד לא חויתי מימי, אפילו כחניך בקורס גובה. למעשה, כבר כמעט ויתרתי והחלטתי  לקפל ציוד באותו הרגע.   ההברקה הזו אפשרה לנו לצאת לטיול של שעה באזור ולהנות משדות הפרגים הענקיים שבאזור ומריח הפרדסים המבושם בתקופה זו.   ובכלל לטוס עם ג'ימי זו חוויה,  הנסיון כאן כן קובע,  וכל טיסה היא חוויה בפני עצמה והיא הכוללת: מרדף אחרי  ארנבים, שועלים וכל מה שמהלך על הקרקע,  טיסה בנחלים ( במצב זחילה ממש) וליטוף של שדות החיטה שבאזור.   האנדרנלין זורם בקצב,  וכמעט ולא שמים לב שמחשיך מעט.    לאחר שעה של טיסה נוחתים ליד הרכב ומחליפים חויות על הצורה בה המראתי ואם לא היה כבר מאוחר סביר להניח שהיינו יוצאים לסיבוב נוסף.

מינואר השנה יש לי כבר מעל 40 ש, טיסה על המצנח והכיף גדול מאד,  כל הסיפורים על מנוע רועש ומסוכן וקשיים כאלה ואחרים בתפעולו  על ידי "מומחים" לעניין  כבר רחוק מאחורי ואני מבין היום שכל הזמן שפוספס על אי השימוש בממ"ר וריצה לאתרי רחיפה בימים שאולי יהיו תנאים,  יפוצה בתקופה הקרובה ע"י הכח הבלתי מוגבל של מנוע הממ"ר שלי.
אין לי ספק שחווית הטיסה החופשית במצנח רחיפה הינה חויה אולטמטיבית בפני עצמה אבל, עצם העניין, שיש פיצוי לכל אותם ימים בהם הסיכוי לרחף הוא בבחינת הימור, הממ"ר הוא הפיתרון האידאלי.

ממליץ בחום.

יום טוב לכולם

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: April 16, 2007, 08:19:53 am על ידי אמיר מליק »

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #1 ב- : April 15, 2007, 09:23:10 pm »
אין ספק שכל "המומחים" למיניהם לא מבינים כלום גם אם יש להם מאות שעות ממ"ר...
בוודאי שהאגדות על אובדן אצבעות מצוצות מהאצבע (?!?), וכל מיני חלקי גוף אחרים שנפגעו מהפרופלור גם הם הומצאו ע"י רשעים שמטרתם היחידה היא שתשבו על הכורסא ותסתכלו בטלוויזיה...
אורי מה לעשות העובדות פזורות בכל מיני מקומות - מיני אצבעות על החופים פיסות עור ובשר שנחרטו ע"י פרופים אכזריים וכו'.
בממ"ר הפרופלור קרוב לגוף הרבה מעבר לרצוי ויותר מכל כלי טיס אחר.
לצערי לא כולם זהירים כמוך (ראיתי אותך) והמלצות גורפות שכאלה בלי דגש על הסיכון הן קצת פזיזות.
לגבי ההמראה באמצעות הרוח של המנוע של ג'ימי...  חוסר אחריות תהיה המילה הכי עדינה ברפרטואר ומפאת כבוד המקום לא אומר את שרציתי... אוסיף בעדינות שכדי שהרוח מהפרופ שלו תהיה רלוונטית להנפה, הקירבה שלו אליך  (הנמכה מדוייקת ואז פתיחה מלאה של מנוע) צריכה להיות במרחק של מטרים בודדים.  אולי זה המקום לספר על המקרים( 5 מיקרים) שאני מכיר על פרופ שניתק עם ובלי תושבת מהמנוע? והרי הרוח שיוצאת מפרופ אינה יציבה וסך הכל היה לך מזל שהנפת ללא בעיות וללא חירוב החופה.
יש לך מצנח מעולה שמניף בקלילות באפס רוח למה לקחת סיכונים כאלה?
ולידיעת כולם החוויות הממונעות הן מדהימות ושונות לחלוטין מטיסה חפשית!  אם כי לדעתי הדרך הבטוחה והמהנה ביותר (לדעתי) היא הטיסה בממ"ג שמאפשר גם טיסה בזוג.
ולמרות האמור ,אני עדיין חוטא וטס להנאתי הרבה גם בממ"ר ואם ההכנות הן קפדניות ונשמרים מכל משמר שלא לעשות שטויות (מאד מפתה לטוס בלי קסדה מאיזה סיבה אידיוטית) אפשר להפיק חוויות שנחרטות עמוק.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 16, 2007, 10:08:30 am »
אורי

קודם כל תתחדש על המצנח, כיף לשמוע את הכיף שבקולך כל פעם שאנחנו מדברים על ממ"רים
נראה שאתה באמת נהנה, המשך כך, ותמשיך להביא לנו את הסיפורים של הטיסות שלך, כיף לשמוע אותם
מה עם עוד איזה סרט?, בטוח ג'ימי צילם לא?

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 16, 2007, 10:33:41 am »
יובל המבולבל שלום רב!

נפילה מגובה של 20 מ' על הסלעים מתחת לעמדה בתבור, התנגשות ברכס במבוא חמה, התרסקויות בהר הארי...  שאני אמשיך:
אין מה לעשות,  על טעויות וחוסר ריכוז משלמים גם אם אתה רק מכסח את הדשא של השכן ובמקרה דרסת את כף רגלך.

אבל יובל, אם נסתכל באמת על כלי הטייס הזה, נראה שהוא נהפך ליותר ויותר בטוח מאי פעם,  מנועים קלים יותר, הנעה קלה על הגב, סטרטרים חשמליים,  מצנחים שקל להניפם  ובעיקר יציבות של הכלי הזה באויר.

סיפורי עור ודם מסמרי שיער  עם "פרופים אכזריים"  (האנשה יפה עשית כאן)    הם מיותרים לחלוטין ובצורה בה ניסחת את העניין אולי לא כדאי לאף אחד להיכנס לתחום הרחיפה והטיסה בכלל.

לגבי המראה באמצעות משב שמפתח מדחף,   השיטה הזו בטוחה מאד עניין של קירבה הוא יחסי והקרבה אל אוזני הימנית היה סביר ובטוח.
לגבי טיסה ללא קסדה דעתי דומה.
אני שמח לשמוע שאתה עדיין חוטא וטס בממ"ר ואני בטוח שאתה מפיק ממנו הנאה רבה - לדעתי זה בכלל לא דומה לטיסה בבקאי או בכלי אחר.

תראו כמה זה פשוט:    http://www.skywalk.info/images/Gallery/albums/album10/Scotch_25mb.avi

אורי
« עריכה אחרונה: April 16, 2007, 08:42:32 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק אפי אבישאול

• משחק בארגז החול
  • *
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 17, 2007, 02:27:13 pm »
הלו.... זה יובל? יובל דרורי?
הרבה יותר נעים לדעת מי כותב מאשר לנחש....  .
תאונות לא קורות!!! הן נגרמות!!!! ותמיד באחריות הטייס!!! (גם התאונה שקרתה לי).
השבוע גיליתי תמונות שצולמתי בזמן קורס הממ"ר והן מ-05/1991 , מה שהזכיר לי שכבר 16 שנים אני לא רודף אחרי הרוח, לא שורף שבתות וטס להנאתי עם הממ"ר כמעט מתי שאני רוצה.

ממליץ בחום לכולם!!!!

אפי אבישאול

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 17, 2007, 03:23:06 pm »
אהלן אורי ואפי !!!??? (פשוט קשה לי לספור כמה סימנים כאלה שלחת בהודעה ליובל),
תאונות לא קורות הן נגרמות זה משפט מצויין. האם הן נגרמות בכוונה ??? האם חשקה נפשם של הנפגעים בפציעה ???
נראה לי שמישהו פה הלך רחוק מידי.
טיסה בממ"ר אינה דומה כלל לטיסה במצנח רחיפה !!!
כל אחד צריך לבחור במה שהכי כיף ונוח לו. אין כל מקום להשוואה משום שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח.
יש לי מאות שעות ממ"ר ובכל זאת אני מעדיף לטוס ללא מנוע. אני מכבד את אהבתם של אחרים לעניין הממ"ר ואיני רואה או מצליח להבין למה נשמע כאילו אעוד רגע תפרוץ פה מלחמת השמצות. השמיים פתוחים לכל עופו ותהנו כל אחד בצורת הרחיפה המועדפת עליו.

שתי הערות חשובות:

1. בטיחות: אורי היקר, ההבדל בין אומץ לטיפשות (שנובעת לפעמים מחוסר הבנה) הוא דק. הרעיון שלך ושל ג'ימי הוא גרוע ויכול לגרום בקלות לתאונה כתוצאה מהבדלי מהירות הרוח אותן רואה המצנח לאחר שהנפת וג'ימי טס לדרכו.
עדיף להניף קדמית ב-0 רוח (עם מצנח כמו שלך זה קלי קלות) ולעשות זאת נכון מלהמר על מערבולות, שינוי מהירות המשב וכו' כפי שעשית עם ג'ימי.

2. חוק מדינת ישראל: על מנת לטוס כחוק במצנח רחיפה ממנוע יש להחזיק ברישיון תקף אשר אושר על ידי רשות התעופה.
כמי שכבר מעורב (כמו עוד הרבה אחרים) בתסבוכות משפטיות בנושא זה, ברצוני להדגיש בפניכם שלא משנה מה הבטיחו לכם חברות הביטוח, ברגע שתפגעו חס וחלילה (ולא איני מאחל לאיש להפגע). תגלו איך חברות הביטוח ששילמתם להן במיטב כספיכם שולחות אתכם לעזעזל מכיוון שטסתם בניגוד לחוק.
איני מהלך אימים על איש כמו שתיכף יקפצו ויגידו פה אנשי הממ"רים. אני רק מספר לכם קצת פרטים מנסיון אישי שלי ושל אחרים (ניסיון אשר איני ממליץ לאיש מכם לרכוש).

טוסו בבטחה ותהנו

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 17, 2007, 04:03:38 pm »
איתי שלום
תודה על ההארות!!!!!!!

אלו סימני קריאה שם למעלה.

כדי לטוס עם רשיון מטעם רשות התעופה , רשות התעופה צריכה לבצע שינוי בתקנות הטייס,    מאחר ואינם עושים זאת,  מצנחי רחיפה, גלשנים וכן, גם ממ"רים נופלים בתפר הפתוח.
לא נעים להגיד זאת אבל:  "כולנו עבריינים"  אם ננסח זאת לטובת חברות הביטוח   או  כולנו שומרי חוק לפי הבנתי כל עוד החוק מאפשר לי לבצע את מה שאני מבצעץ

בוא לא נפתח זאת כאן לדיון ונאפשר לכולם לרחף ולגלוש להנאתם ומצידי:  שהתפר יהיה פתוח לעד.

אגב בטיחות

הנפה קדמית לא יוצרת  מערבולות??

תחשוב על זה

אורי

מנותק אשר כהן

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #7 ב- : April 17, 2007, 04:15:48 pm »
חשבתי  שחברים  ברוח  הקודש  יודעים  לפרגן  הבנתי  מהר  מאוד  שבכל  נשא  אחד  מנגח  את  השני  חברה  לא  עולה  לפרגן   טיסה  מענה  ובטוחה  ואורי  צודק  מי  שלא  טס  בממ''ר  לא  מבין

מנותק אפי אבישאול

• משחק בארגז החול
  • *
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 17, 2007, 05:00:12 pm »
מישהו יודע אם צריכים מדריך בניו זילנד?

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 17, 2007, 06:02:53 pm »
אהלן אורי,
לא הנפה קדמית לא יוצרת מערבולות.
מדוע לדעתך היא יוצרת, וכיצד?
אשר - אכן שווה לנסות בממ"ר. השאלה כיצד עושים זאת בביטחה ומבלי לקחת סיכון מיותר (רוב הכותבים פה בעלי משפחות וצריכים ביטוח).

ויש מי שלא שווה תגובה.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : April 17, 2007, 11:28:49 pm »
איתי.

טוב שאישתי לא קוראת את ההתכתבות פה אחרת היתה נכנסת לחרדות מיותרות (תשאל אותה מבלי להיכנס לנושא רישוי ביטוחים ותביעות מה לדעתה בטוח יותר  ממ"ר או רחיפה חופשית) .
מבחינתי  ממ"ר או לא ממ"ר המצב הוא אותו המצב מבחינת רישוי ומבחינת הביטוח (אגב, בביטוח שלי לא רשום שום דבר על רשיון ולא נשאלת שום שאלה על המדריך שלי מקורס דרגה 1 , הכנסתו החודשית, ויכולתו להגיע לבסיס ענן בים שאינו תרמלי....)  הביטוח שלי מבטח אותי על עצם העיסוק בספורט (גם האישי - חיים    וגם צד ג' )   על  אותו הבסיס אני מבוטח כנגד תאונות סקי, טיפוס הרים, סנפלינג וכדומה.
הזיקה שאנחנו יוצרים כאן בן הרישוי לבין העיסוק מסוכנת מאד ומאחר ואיני רוצה להרחיב כאן יותר,  תחשבו טוב למה????!
יש דברים שהשתיקה יפה להם, לא צריך לעורר את מערכת החוק נגדנו אך מצד שני עלינו לשמור על כללי בטיחות כאלה שישאירו את הספורט  הזה במצב של "מסוכן בקושי"

וכאן אני חייב לספר לכם משהו:
לפני כחודשיים נאסרה פעילות ריסוס בעוטף עזה ולמה, כי חשבו שזה מסוכן להפעיל כלי טייס שטסים במהירות של מעל 90 קמ"ש ובגובה נמוך בשטח זה,  מאידך פעילות הטרקטורים והציוד החקלאי מאושרת למרות שכלים אלו זזים לאט מאד ואף עוצרים מידי פעם.
מותר כאן לציין שפרנסתו של מפעיל הריסוסים והטייסים נפגעה כאן מאד (אף אחד לא שאל אותם אם זה מסוכן לדעתם לטוס באיזור?) אבל את מי זה מעניין החלטה זו החלטה ומי שהחליט בודאי שהינו מלא סיפוק על עצם הפעלתה.
ה ש א ל ה  ה י א :  מי יהיה מסוגל בעתיד לשנות החלטה מעין זו  שנאמר : "אבן שזורק טיפש אחד לבאר  100 חכמים לא יוכלו להוציא"

עשו טובה לעצמכם:  תפסיקו לזרוק אבנים לבאר הזו,  שכל אחד מאיתנו יקח את מסקנותיו הוא לגבי השורות הכתובות מעלה.    אל תסמנו את עצמכם באדום (צבע שקוף יניח כאן את הדעת)   .   תהנו מהספורט הזה כל עוד אפשר  ותשתדלו לשמור עליו כדי שה"אפשר"  הזה ימשך עוד זמן רב.

ולאיתי :   לא  אמרתי שהנפה קדמית עם ממ"ר יוצרת מערבולות כמו גם שהשיטה בה נקטנו ביום ה' שעבר לא יצרה מערבולות.
ברור שלהבא אנהג אחרת (לפחות אביא איתי את הסוללה טעונה)  היתי יכול בהחלט לנתק את הויליינס ולהפוך כיוון להנפה קדמית.
משיקולים אישיים יחודיים למקרה הספציפי העדפתי אחרת.

תודה לכןלם על תשומת הלב

אורי שמיר

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אורי אתה גדול
« Reply #11 ב- : April 18, 2007, 12:13:45 pm »
אורי אתה גדול!
קודם כול תמסור ד"ש חמה לרוית "אישתך" היקרה (מסקנות נשותינו כבר אין להם שמות.... lugh  )
לשאול את יקירתך על הבטיחות ברחיפה חופשית או ממ"ר זה כמו לשאול אותי על  הטכנולגיה בין ניתוח לב פתוח או השתלת כבד .........

להזכירך אורי איבדנו חבר ואיש יקר בטיסת ממ"ר  לפני כמה שנים! האיש היה טייס וותיק ומנוסה.
מספר העוסקים ושעות הרחיפה במצנחים חופשים ביחס לממרי"ם הוא עצום ולכן אי אפשר להשוות בטיחותית.
לדעתי בשני המקרים רמת הבטיחות מבוססת ב99 אחוז על רמת המרחף ואחריותו האישית ואחוז אחד זה המזל.

בשניי המקרים מדובר על סוג של רחיפה ובשניהם יש הנאה רבה למרחף ולכן אין פה תחרות מי יותר טוב או כיף אלא מה כול אחד אוהב ויכול להרשות לעצמו, אבל מה שבטוח בשניהם המרחף לא אוהב לקרוא את השטויות שנכתבות אח"כ בפורומים השונים .

נ-ב
לגבי ביטוחים  למקרה שזה לא ברור מספיק , לצערו הרב איתי מדבר מניסיון אישי ומקווה שאתה תלמד מינסיונו ולא על בשרך!

לילה טוב
שי לנואל