כתב נושא: תל עזקה מחר בבוקר  (נקרא 2932 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ram_nizani

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
בעניין: תל עזקה מחר בבוקר
« Reply #20 ב- : January 25, 2009, 03:20:25 pm »
צחי, תגיד לי, עשיתי לך משהו?
אפילו אותי הצלחת לעצבן עכשיו.
איזה ידע נתת לי? הדבר היחיד שאמרת זה "אני גר 10 ק"מ מהגלבוע, למה לי לנסוע עד בית שמש לבדוק גבעה של 80 מטר?"
לעומת זאת כל, אבל כל מי שכן מכיר את המקום אמר שאין איתו בעיה. כולל אנשים עם טיפ-טיפה ניסיון כמו דוד וארנון.
אתה אומר "בעצם אני גם לא מבין למה אתם מערבים אותי במה שבכלל לא מעניין אותי". מי עירב אותך? הייתי מאד רוצה שתבוא לראות, אבל אם כל אתר המרוחק יותר מחצי שעה ממרחביה פסול על הסף, אז לא צריך. אתה מתכוון לזה ששאלתי אותך אם אתה מכיר את המקום לפני כחודש? אז בכלל ענית לי משהו על CRT של נתב"ג (שזה 45 ק"מ משם) ותל נוף (18 ק"מ).
סתם שתדע. כבר כמה פעמים שמעתי אנשים אומרים שאתה מתנשא וטרוריסט. ואני הגנתי עליך.
ואם כבר אני מגיב:
כשאני אומר "לא ממש גבעה" אני מתכוון "לא ממש גבעה" ולא "מישור פלטה – אפשר להציף אותו במים ולגדל שם אורז". אתה טועה בקשר ל "אם זה לא היה גבעה אז זה היה מעובד". האזור הזה זה לא עמק יזרעאל. זאת שמורת טבע של חורש טבעי. מעבדים רק את הואדיות. אם זה היה עמק יזרעאל, אז כל השטח הזה היה שדה אחד גדול. שדה קצת קמור, אבל בכלל לא היית שם לב בתצלום הלוויין שזאת גבעה.
גם בחלוץ, הר הארי, הכמון, בית רימון יש גבעות קטנטנות מסביב והרים קטנים אי שם במרחקים.
אני לא אומר שלא צריך לשקול את הגבעה הזאת וכל בעיה פוטנציאלית אחרת. אבל זה לא סיבה לפסול על הסף בלי לראות.
איתי, הסע"מ הסמיך דרגה 5 לטוס באתרים לא מוכרים, אבל רק לטייס ראשי הייתה סמכות להכריז על אתר חדש (סעיף 4.2). איך הגעת לזה שאני מומחה לעמדות חדשות? אני רק זה שגר ליד. אני לא חוקר ולא מכריז ולא טס ראשון. ואני מסכים איתך שהרתמה של אוהד מעוררת חלחלה, ואם זה היה תלוי בי , הוא גם היה טס עם באלסט. אבל מה, אוהד, כמו שאדרי אומר, תותח על.

מנותק יניב

• הגעתי לאוסטרליה
  • ליפעמים האור בקצה המנהרה זה סתם אידיוט עם מצית
    • דוא
« Reply #21 ב- : January 25, 2009, 04:03:59 pm »
די די די כבר
אנשים אולי תמצאו מקום לרחף במקום לפרוק כאן לחץ
היה שם מדהים המקום סבבה 110 מטר מעל פני השטח
אף אחד לא הזמין או המליץ על האתר הזה
האתר הוא 3 +
בתנאים טובים
שטח המראה סביר מאוד

אף אחד לא מוזמן ומי שיגיע לאתר זה על אחריותו הבלעדית

צחי אין ספק שהגלבוע הוא מקום טוב יותר אבל תן צאנס גם לאחרים
אני ממש לא חושב שהיה שם טפשות

יניב

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #22 ב- : January 25, 2009, 05:57:22 pm »
רם זה שאתה מתעצבן זה חשוב רק שכחת לצטט את השאלה שלך האם זה מסוכן לטוס 500 מטר מאחורי גבעה של 70 מטר ואת התשובה לכך.

אתה אולי לא מחריז על עמדה חדשה אבל מה שאתה עושה ללחקור עמדה חדשה ולזה אין לך מספיק נסיון גם לא לאוהד.

צבי שאל אותי בפרטי לגבי הזכות שלי להתרגז והאם זה נותן לי זכות להעליב, הנה החלק הרלבנתי מהתשובה:

מי שרוצה ילמד מדברי מי שרוצה יעלב זה לגמרי בחירה שלכם.
הייתי כבר בשתי לוויות של מרחפים, לפחות אחד מהם הפסקתי להעיר לו כי בכל פעם הוא היה עושה לי פרצוף של נעלב, הוא נהרג בדיוק ממה שהערתי לו והפסקתי.
היום אני מעדיף שיעלבו מדברי מאשר להפסיק.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #23 ב- : January 25, 2009, 06:07:48 pm »
רם,
איני עוסק בציונים ואיני חושב שאוהד תותח על (גם אני לא).

המצב הוא כזה: תותח העל נמצא לראשונה בחייו על הגבעה ומרחף 20 דקות (לאחר שהרוח ירדה מ40 קמ"ש),  זה אומר שעכשיו המקום מצויין ומוכן לטיסה לכלל הציבור?

וכדברי סבתי: ואם תותח העל יקפוץ מעזריאלי ברוח של 30 קמ"ש תקפוץ אחריו ?

מדבריך ניתן להבין רק דבר אחד: לו היתה אגודה ולו היה סע"מ בתוקף לא היית מרחף שם.

אין לי דבר אישי נגדך או נגד אוהד אבל יש לי נסיון רב ממכם בלבקר משפחות שכולות ופצועים.

אני חוזר ואומר: האתר הזה יהיה מסוכן מאוד באותה רוח בדיוק רק ביום שמש.
« עריכה אחרונה: January 25, 2009, 06:32:11 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : January 25, 2009, 06:29:35 pm »
אגב צבי לגבי האם השאלה הייתה מכוונת אלי - מתי ראית כאן מישהו אחר מהוותיקים עונה על שאלות כאלו חוץ ממני ולפעמים איתי?

אני יודע שאצל חלק מה"צעירים" נוצר הרושם שאני מנסה "להפחיד אותכם" לדעתי הרושם הזה נוצר כי פשוט אני היחיד שטורח לנסות וללמד אותכם משהו על זהירות מינימלית (למרות שחלקכם חושב שזה מקסימלית) ושאר הותיקים מעדיפים להגיד לי בטלפון או בפרטי "מה הם מטומטמים?" במקום לכתוב את זה בפורום אולי אם הם יתחילו גם קצת לשתף בנסיון שלהם זה יראה אחרת.

רם תודה על ההגנה אבל אני באמת טרוריסט, מתנשא אני לא.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #25 ב- : January 25, 2009, 09:36:59 pm »
לצחי ואיתי  .
אתם "עמוד לפני המחנה " של המרחפים בארץ וישנה חשיבות רבה לפועלכם.
תמשיכו להיות אותם הבוגרים האחראים בענף הרחיפה בארץ הקודש .
לצערנו לא בתי הספר לרחיפה ,לא המדריכים הבכירים,ולא המרחפים הוותיקים ובעלי הניסיון הרב מעברים מהידע והניסיון שלהם בענף בכדי שלא יפגעו מרחפים (וזה מסיבות רבות ועקובות מדם תביעות ,ועלבונות אישיים וכו' ).
כן יש אינטרסים של בתי הספר והחברים שמתפרנסים מהתחום שמעוניינים שהמצב "הברדק " ימשיך להיות כמו שהוא בתחום הרחיפה לצערי הרב אני מתחיל להפנים בכלל שהם אלה שתרפדו כל ניסיון של ראשות שדות התעופה לקדם את הענף בעבר .
ישנה חשיבות רבה שתכתבו ,תעירו בעמדות , תסבירו לחברים בשיחות טלפון ,במפגשי חברים וכל דרך אחרת אפשרית על הסכנות ורמת הבטיחות הנדרשת כי אין אף מבוגר אחר בשכונה לצערי.
כן גם לפעמים ישנם מרחפים שלא ישמעו , או לא יקשיבו להערות שלכם –אך כאן האחריות עוברת למרחף העצמאי ולכושר שיפוטו המקצועי .
אל לכם להיפגע או להפסיק לרגע מהתפקיד שהקדוש ברוך הוא העניק לכם בבריאה כי "כל המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם שלם "
צר לי שאין עוד הרבה חברים וותיקים שייקחו את המשימה של "השוטר " שיסביר למה לא טוב להמריא כעת ,למה פה יש רוטור מסוכן ,למה העמדה הזאת לא מתאימה לרמה שלך , איך בודקים עוצמת רוח , וכו'.
תנו מקום גם לחברים המרחפים הוותיקים  את שיקול הדעת  להחליט עם לטוס במקום חדש אוהד טייס מקצוען ,ותיק ,ובעל ידע רב בתחום הרחיפה ,טס במקומות רבים בעולם להחליט
בהחלט אפשר לתת את הדגשים הערות בטיחות ודעה אישית לגבי האתר תנאי מז"א לאותו יום וכו'
ההחלטה על לטוס או לבטל הנה עליהם.
בנימה אישית
זכות גדולה נפלה בחלקנו שיש עוד אנשים כמותכם
אדרי
« עריכה אחרונה: January 25, 2009, 09:44:48 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #26 ב- : January 25, 2009, 09:45:02 pm »
רוצה לחזק את דבריו של צחי! ואני מכיר את המקום כטוריסט בלבד.
לא חשובה כלל האישיות של ה"אדון", מה שצריך להפנים מהתכתבות זו את הקלות הבלתי מתקבלת על הדעת של "מחפשי אתרים", "מגלי גבעות", ו"בודקי עמדות". לצערי, גם אני בקרתי כבר פצועים שאצה להם הדרך. ואת שיחת הטלפון של חברי שמעון גולן ז"ל ממש לפני התאונה המחרידה לא אשכח לעולם.
אז אלה שכבר ראו ושמעו, אולי יפנימו את האזהרות. ואלה שלא, כנראה שיכנסו לסטטיסטיקה של כל קיץ.
חפשו הודעה שלי ושל עוד כמה "רואי שחורות" לפני הקיץ האחרון (אפשר גם לחפש בפורום של האגודה ז"ל). כמה פצועים היו לנו בסוף הקיץ? 10? או 20? או יותר? מי בכלל סופר כבר? למי בכלל איכפת? חוץ מלצחי, איתי ועוד כמה ותיקים מאיימים?
יאאלה שניהיה רק בריאים, ואלה שצועקים זאב זאב שימשיכו רק לצעוק ושלא יהיה שום זאב.
אריה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #27 ב- : January 25, 2009, 11:30:40 pm »
אדרי אם רם חושב שאני כועס כי הוא "עשה לי משהו" אז באמת שאנחנו נלחמים בתחנות רוח פה.

אריה אתה מצטרף? יש מספיק תחנות רוח לכולם.

רם זה מה שאתה הולך לעשות לעצמך שמפריע לי אם עוד לא היה ברור עד עכשיו.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #28 ב- : January 26, 2009, 07:09:20 pm »
צחי היקר,
תחנות רוח אמרת? אתה יודע שבניגוד אילך אני עוסק עם נוער בתחום החינוך והוראה. לי משלמים להתנגח בתחנות רוח, מה אומר? על זה משלמים לי כסף. לומר לך שהתעייפתי משהו, אולי.
יחי דון קישוט. וסנצו פנצו.
אריה

מנותק avivh

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #29 ב- : January 26, 2009, 10:16:45 pm »
חברה, אני יודע עד כמה צחי אוהב ומעריך את יורם אגמון. העובדה שהוא נוזף בו בפומבי וגם בכם (אוהד את אוהד ) רק מחזקת את הערכתי הגדולה לפועלו.
  זאת בניגוד ל"מדריכים" הגדולים שלעניות דעתי דחפו חניכים / חניכות  קדימה למדרון התאונות הבלתי נמנע , אפשרו לאנשים לא מוסמכים ל"הדריך" חניכים אל תוך אותו מדרון  - חניכים ששילמו במיטב כספם עבור הקורס - מעשים אלה ידועים לרובינו ושתיקתנו היא פשע - כך אני מרגיש לגבי עצמי ושתיקתי במספר רב מדי של תאונות .

כן ארנון אתה וחלק מחברך למקצוע - אתם פושעים שזוכים מההפקר עקב רחמנות וטוב לב (וגם פחדנות) - ומהיום אני לא מתכוון לשתוק .

אוהד ואוהד - אתם טובים ואמיצים ממני - ולכם (בניגוד לחניכים של ארנון בתחילת דרכם) יש ניסיון טיסה וידע על  מנת להבין את ביקורתו של צחי ולהוקירה גם עם פעלתם אחרת.  -  אנא קבלו את הביקורת של צחי ואיתי באהבה ויותר מכך  תהיו אמיצים לא רק לקבל את הביקורת אלה גם להעביר ביקורת על אותם שבאמת פוגעים בספורט שלנו (והם בהחלט לא אתם).

צחי ואיתי - תודה על פועלכם אנא אל תפסיקו את הביקורת.

אביב  - הפחדן
.

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #30 ב- : January 26, 2009, 11:08:00 pm »
אביב אל תפחד מהפחד ,מה אתה ילד ?

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #31 ב- : January 27, 2009, 07:35:01 am »
לפי התחזיות העגומות לסופ"ש ניראה שהשירשור הזה עלול לשבור שיאים,כבר אפשר לחשוב על רעיונות יצירתיים מה עושים בסופ"ש הזה,למי יש רעיונות? ???

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #32 ב- : January 27, 2009, 07:38:22 am »
המודלים ממשיכים לתעתע כרגע זה ניראה שהגשם נידחה למוצ"ש,וכרגיל לא ניראה הרבה ממנו ,יש עוד  תיקוה שניראה קצת אויר בכל זאת  ;D

מנותק ram_nizani

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
בעניין: בעניין: תל עזקה מחר בבוקר
« Reply #33 ב- : January 27, 2009, 10:13:06 am »
מדבריך ניתן להבין רק דבר אחד: לו היתה אגודה ולו היה סע"מ בתוקף לא היית מרחף שם.

אין לי דבר אישי נגדך או נגד אוהד אבל יש לי נסיון רב ממכם בלבקר משפחות שכולות ופצועים.

אני חוזר ואומר: האתר הזה יהיה מסוכן מאוד באותה רוח בדיוק רק ביום שמש.

תודה,
אני לא אטוס שם ביום עם רוח חזקה ושמש (באותו יום לא היתה טיפת שמש, וגם כשיצאתי הרוח כבר היתה חלשה).
מה שאני אומר זה שאם הייתה אגודה והיה טייס ראשי הייתי יכול לבקש מהטייס הראשי להכיר באתר הזה. היום, לא רק שאין טייס ראשי, אין אף אדם שיהיה מקובל על כולם. גם אם אני אביא אותך, יהיה מי שיגיד שאתה "זורק אותי אל מותי". שלא לדבר על זה שכולם מפחדים מתביעות.

צחי,
בהנחה שיש לי אתר ברמת שרונה ליד הבית, שאף אחד לא מכיר, והגלבוע זה שעה וחצי נסיעה. איך היתי יכול להתנהל בצורה שתהיה מקובלת עליך? תגיד לי אתה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #34 ב- : January 27, 2009, 02:17:12 pm »
כבר 20 שנה חברה מסתובבים בארץ ומחפשים אתרים (מרחפים הגלשנים חיפשו גם לפני זה), אם היה אתר ברמה של שרונה כבר היו מוצאים אותו.
אם מישהו אם רמת הנסיון ושיקול הדעת של איתי,לרמן או רפי שמיר (למי שזוכר), ז"א מישהו שיש לו נסיון בבדיקה של עמדות חדשות ולא רק נסיון ברחיפה. תאמין לי את אוהד אני אוהב כמו אח אבל אוהד בחור שמאוד להוט לצאת וברגע שבא לאתר הוא יצא בכל תנאי כמו להמריא בצפוניות בתבור ועוד דוגמאות. ואם אוהד כותב כאן שהאתר לדרגות 3+ למה הוא המליץ לך לצאת?

לגביך הבעייה היא לא אם יצאת בתנאים אידיאליים לאתר באותו היום וגם ב10 20 או 100 פעמים הבאות הבעייה היא שבפעם ה101 כבר תחשוב שאתה מכיר את האתר מספיק טוב וכבר תשכח את מה שאיתי אמר ואז תצא ביום תרמלי עם רוח חזקה.

לגבי הCTRים באזור עד כמה שאני זוכר כתבתי את זה על שאלה שדיברה על לצאת לקרוסים מצרעה אז תדייק.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #35 ב- : January 27, 2009, 02:58:27 pm »

לגביך הבעייה היא לא אם יצאת בתנאים אידיאליים לאתר באותו היום וגם ב10 20 או 100 פעמים הבאות הבעייה היא שבפעם ה101 כבר תחשוב שאתה מכיר את האתר מספיק טוב וכבר תשכח את מה שאיתי אמר ואז תצא ביום תרמלי עם רוח חזקה.

צחי  גט הגלבוע  אתר מסוכן מאד  עמירם  קרמר  בטיסת טנדם עם שלי חסן התרסקו בו
עמירם מטובי המדריכים של הגלשנים  שלי חסן  גולש על  לשעבר עד לאותה תאונה .

אם כך   למה אתם  טסים  בגלבוע ?

בקיצור מה הקשר    לכמה פעמים טסים ? 

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #36 ב- : January 27, 2009, 03:01:10 pm »
איך הופכת המראה בקורס טנדם של גלשן, ברוח גב ,את אתר הגלבוע למסוכן?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #37 ב- : January 27, 2009, 03:14:34 pm »
נתי כל אתר מסוכן להמריא ברוח גב, אבל לא כל אתר מסוכן להמריא ברוח חזקה עם תרמיקות על האף.

בגלבוע אין בעייה לצאת ברוח של 30 קמ"ש אם היא בכיוון הנכון, גם תרמיקות כבר טסו שם.

ואגב בגלבוע היו הרבה יותר תאונות מאחת (תראה לי אתר בארץ שלא הייתה בו תאונה), זה שהיו באתר מסויים תאונות לא הופך את האתר למסוכן וזה גם לא מה שאמרתי.

דוד פרנק

• אורח
« Reply #38 ב- : January 27, 2009, 03:56:59 pm »
צחי, לשאלתך...האתר שעל שמו התחיל כל השירשור הזה, הוא כנראה היחיד בארץ עם "0" תאונות - מה שהופך אותו לאתר הבטוח בארץ (בינתיים)!   up:

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #39 ב- : January 27, 2009, 04:08:55 pm »
אז השאלה הבאה זה מה הופך מקום ל"אתר"?
האם כל מקום שטסו ממנו פעם אחת הוא כבר אתר?
אם כן אז גם בגבעת המורה לא הייתה אף תאונה וזה אומר שיש אתר קרוב אלי הביתה אפילו יותר מהגלבוע, הבעייה של האתר הזה אגב זה שאי אפשר להמריא בו בפחות מ10 קמ"ש רוח וביותר מ20 קמ"ש זה כבר התאבדות.
ולא, לא טסתי בו מעולם.