כתב נושא: אתם פשוט לא יודעים מה אתם מפסידים  (נקרא 1417 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אתם פשוט לא יודעים מה אתם מפסידים
« ב- : March 31, 2007, 11:53:33 pm »
שלום לכולם!

קשה לי להעביר תחושות, במיוחד כאלה שמכניסות אויר והרבה אנדרנלין כמו שיש בטיסת ממ"ר.
חברה אתם פשוט לא יודעים מה אתם מפסידים וחבל!!!
מאז שנת 1987 אני עוסק בתחום הדאיה/רחיפה מגלשני אויר דרך צניחה חופשית ועד למצנחי רחיפה.        אין ספק שמקצועות הרחיפה והדאיה הם מקצועות מאתגרים ושי בהם הרבה כיף אבל....
טיסה בממ"ר שונה לגמרי באופיה מכל סוגי כלי הטיס הקיימים היום (אולי מלבד חליפה רקטית שיכולה קצת להידמות במעופה לטיסה בממ"ר)
בשונה ממה שספגתי מ"מנוסים ממני" בכל השנים האחרונות גיליתי לתדהמתי שחווית הטיסה בכלי זה היא אנטי טזה לכל מה שהוגדר על ידי (מומחים" בתחום.
מאז ה 1 בינואר 2007 (תחילת השנה) ועד היום ביצעתי כ 45 שעות טיסה, שמהם נהנתי מכל דקה ודקה החל מטיסות לאורך החוף, דרך טיסות אין ספור מעל מושבי השרון, פרדי התפוזים, שדות התותים המוריקים , שדות החיטה  במרכז ובדרום הארץ, נחל גרר, נחל הבשור, בתרונות רוחמה או בתרונות בארי .      הריח והצבעים שסופגים מטיסה נמוכה מעל כל אלה משגע ומטריף את החושים ממש.   
ההחלטה לבצע טיסה היא כמעט מידית ותוך פחות ממחצית השעה אתה כבר באויר (ניוד הציוד קל מאד - והציוד היום משופר לאין ערוך לעומת שנים עברו כולל מצנחים מהירים ונהדרים ומנועים קלים)  אתה מבצע טיסה לאן שרק תרצה: עם הרוח, נגד הרוח למעלה למטה רק תחליט וזה שם.
קמת בבוקר, אתה גר באזור השרון ובא לך לבקר את החבר בקיבוץ מרחביה, אין בעיה,  ממריאים ואחרי שעה נוחתים במרחביה שותים קפה וחוזרים הביתה וככה הכל בקלי קלות.
וההוצאה: תאמינו לבעל נסיון: כמויות הדלק שאתם שורפים ואינסוף השעות שהולכות במהלך יום רחיפה עולים הרבה יותר כסף.
ספורט הממ"ר מתקדם ומתפתח בעולם בשנים האחרונות בקצב אדיר (תשאלו את אנטולי מעפקו כמה מצנחי ממ"ר הוא מוכר בעולם- התמונה אצל רוב היצרנים אינה שונה) חבל שתפספסו את החוויה הזו , זאת הנאת הטיסה הנקיה ביותר בעולם.  ושום רעש או בבל"ת אחר לא ישכנע אותי שלא.

מצורפים תמונות מטיסה שלי ושל ג'ימי קדושים מיום חמישי בערב:   שעתיים טיסה  מקיבוץ כפר עזה דרך בתרונות בארי, נחל גרר, נחל הבשור שדות החיטה האינסופיים והמרוץ אחר השועלים בגובה מטר מעל לפני הקרקע - פשוט חוויה מדהימה.

מנותק שחר

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
בעניין: אתם פשוט לא יודעים מה אתם מפסידים
« Reply #1 ב- : April 01, 2007, 12:30:25 pm »
היי אני בתחילת דרכי והייתי מעונין לדעת עוד פרטים על הממ"ר , האם יש צורך בחופה מיוחדת , עלות מנועים חדשים ,משומשים?   בתור אחד שמבלה כל היום באזור הדרום ומתחבר לטבע התמונות מדהימות!!!
מצפה בקוצר רוח להיות בעננים (תרתי משמע).

אסי גורביץ

• אורח
« Reply #2 ב- : April 01, 2007, 01:27:02 pm »
בהחלט תמונות מדהימות,
נראה חוויה יוצאת דופן....
אשמח לעוד פרטים בנושא- עלויות, הדרכות, שילוב עם המצנח הקיים (tetra m)???
אם יש אתר עם אינפורמציה...
או כל מידע רלוונטי שצריך לדעת בנושא בתור התחלה.

תודה,
אסי

מנותק אשר כהן

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #3 ב- : April 01, 2007, 06:40:01 pm »
אין   מילים  רק  ליראות  ולקנא  רק  חבל  יש  עוד  טייסי  ממרים  אפשר   לשטף  אותם   בחגיגה  הזאת    כמו  כן  יש  בניצים  יום שלישי  בומבמלה   ממריאים  בשעה  10  מחוף  הצפוני  באשקלון  כולם  מוזמנים hug hug hug                                           

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 04, 2007, 09:09:37 am »
לאסי ושחר שלום
בעניין לימוד נושא הממ"ר קים לפי דעתי בית ספר אחד שמלמד ממ"ר והוא ביה"ס " ע ג ו ר " שלפי עדויות מתלמידים שסימו לאחרונה לימוד ממ"ר , שיטת הלימוד שם טובה מאד וביה"ס מקנה ידע ובטחון רב בלימוד.
באשר למצנחים,  הדרישות הקיימות  מצד טייסי הממ"רים בקשר למצנחים הם: 
1. יכולת הנפה טובה מאד +.
2. יציבות.
3. מהירות.
4. התנהגות מצנח שתתאים לטיסה הן ב freeflight  והן במנוע ויש היום הרבה מצנחים כאלה  (דוגמא טובה היא " הטרסט" של עפקו, שהוא מצנח מצויין שמשלב את כל הסעיפים הנ"ל)

באשר לטטרה, לא טסתי על מצנח זה אולם לפי אופי ההנפה והשליטה הקרקעית במצנח זה הוא יכול להתאים בהחלט לטייס מתחיל על ממ"ר.

באשר למנועים: קיים היום מבחר רב של מנועים בשוק (גם משומשים)   שלאחרונה פותחו בעיקר לשם שוק הממ"רים,  אלו מנועים קלי משקל, אמינים מאד , ובטוחים מאד להפעלה,  מנועים אלה מצוידים בקלאץ' המפריד בין סיבוב  המדחף  לבין המנוע  כך שבמצב סרק המדחף אינו מסתובב אולם בעת לחיצה על המצערת הוא מפיק כח רב ולמרות זאת פעולתם שקטה מאד.

בארץ יש כמה יבואני ממ"ר שדרכם ניתן לקבל מידע:

אלכס קרבונה: 0547918548 מייצג את חברת fly castelluccio 
ארנון הר לב מביה"ס עגור: שמייצג את adventure ואת black hawk
אפי אבישאול:050-2312213 שמייצג את freshbrize
ואדם מעפקו: 054-5305210 שמייצג את backbone

אתרי אינטרנט לקבלת מידע:

http://www.americanparagliding.com/paramotor.htm

http://www.paramotormag.com

http://www.flyproducts.com

בהצלחה

אורי שמיר

orikan

• אורח
« Reply #5 ב- : April 04, 2007, 09:55:16 am »
מדהים!

בשנים האחרונות נטשתי את מצנחי הרחיפה כמעט לגמרי לטובת קייטסרפינג.
עכשיו אני מתחיל לעשות קמבק ועשית לי חשק לנסות ממ"ר.

תמונות מדהימות!