אמנם אני מרחף בלי הרבה נסיון, אפשר להגיד מתחיל, אבל בכל זאת אני רוצה להגיב.
לפי דעתי אבי שאול צודק ב-101%, אמנם אולי קיימים מספר מרחפים בארץ ובכלל שהם עילוי (תרתי משמע) ומתמצאים בכל הצדדים הטכניים של המצנח ושאר הציוד הנלווה, אבל רוב רובם של המשתמשים לא מכיר את כל הצדדים הטכניים ולא יודעים איך צריך לכוון ברקסים (אולי הם קנו חופה משומשת ישנה ממשתמש אחר ולא מדילר) ועדיף אפילו לא לחשוב על כך, ולכן כל עוד עפקו מסכים ומקבל את הציוד לבדיקה, הם צריכים לבדוק הכל בכל כולל כל מערכות הבטיחות הקיימים וכל דבר שעשוי, עלול ויכול להשפיע על בטיחות הטיסה, בהנחה והציוד שייך למשתמש סביר שאינו מבין יותר מידי בעצמו בתחום.
כפי שציינתי, יכול להיות שטייס רכש ציוד של עפקו ממי שאינו דילר והוא אינו בקשרים עם דילרים כאלה או אחרים שיכולים לעזור לו . ועל מי הוא יוכל לסמוך יותר מאשר על החברה הייצרנית עצמה שבמקרה יושבת קרוב אליו לבית ואולי במקרה או בכוונה תחילה הוא גם קנה ציוד משומש שלה.- לפיכך אני מצדיק כל מילה שאמר אבי שאול.
צחי- בהמשך לתגובתך. -האם אתה מכיר הרבה סוחרי רכב שהם גם מכונאים מדופלמים שהיית נותן להם לטפל במערכות הברקסים והבטיחות ברכב שאתה קונה מהם? (אני מתכוון לסוחרי רכב משומש)
שי - שאלתי, האם בתור נהג ברכב ממוצע (טויטה, מאזדה, או ווטאבר) אתה אמור לדעת וצריך לכוון לבד את לחץ השמן ואת אורכי הצנרת של מערכות הבלמים ברכב שלך? תחשוב על כך.
אבל זוהי רק דעתי, והייתי שמח שאם וכאשר אצטרך להביא את החופה שלי לבדיקה תקופתית לא אחשוש להשתמש בה בדיוק כפי שהשתמשתי בה בתקופה הראשונה. אחרת כולנו יכולים לעבור הסבה לאופניים או קורקינט שקצת יותר בטוחים וכן אפשר לבצע בהם כיווני בלמים ואורכי ברקסים לבד !!!
בטיחות תמיד
ישי