כתב נושא: האם השאלה היא מתי ולא אם ? שאלה רצינית לדיון  (נקרא 818 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק shlomi71

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
שלום לכולם,
לאור ריבוי התאונות בזמן האחרון, מצאתי את עצמי שואל האם תאונה במצנח רחיפה היא בלתי נמנעת - זאת אומרת האם השאלה היא מתי ולא אם ? ועל מה אני מבסס את ההנחה הזו שעליה רציתי לקבל את תשובתכם ודעתכם -
כמעט כל מי שאני מכיר שמרחף, כולל המקצוענים בתחום הזה, עבר לפחות פעם אחת בחיי הרחיפה שלו תאונה כזו או אחרת, מקצוען ככל שיהיה.

רובנו לא מקצוענים בתחום אלא כאלה שמרחפים בשביל הכיף ומכאן המחשבה. 

שלא תבינו לא נכון, אני משוגע על הספורט הזה ומאוד אוהב לרחף אבל לו הייתי יודע מראש שהשאלה היא מתי ולא אם אז יכול להיות שהייתי .... לא יודע מה ? (יכול להיות שלא הייתי מוותר למרות הכל).
למעשה השאלה היא - האם מישהו מכם חושב שהוא יוכל להימנע מתאונה או תקרית מתי שהוא ? ואם כן אז איך - ובבקשה לא להגיד ששמירה על הכללים זה 100% פתרון כי כולנו שומרים על הכללים ויחד עם זאת...
האם העובדה שמדובר בכלי טיס שהוא מצנח (אמנם מצנח רחיפה) אבל עדיין מצנח נותנת את התשובה הבלתי נמנעת ?
כמו כן האם לדעתכם הבקאי הוא כלי יותר בטוח בגלל הכובד והמנוע, ואם כן אז מדוע יש הנחה וסברה ברורה של כל העוסקים בתחום כי מצנח ממונע על הגב הוא כלי מסוכן ?
אני שואל את השאלה שאני מניח שעברה לכולנו בראש מתי שהוא ובטח ובטח בכל פעם שאנו ממריאים.
השאלה שלי היא רצינית מאוד ואודה מראש אם התשובות לא יהיו ציניות.
שלומי

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
האלן שלומי
לפי דעתי כל מי שמתעסק בספורט הזה יודע שהוא עלול להיפגע
כולם +- שומרים על בטיחות אבל אף פעם לא ב-100 אחוז
מי שאומר שכן  הוא מיוחד
ככל שאתה מתקדם בספורט אתה מעוניין להגיע להשגים יותר טובים שדורשים ממך
לטוס באויר יותר פעיל  ואז יש קריסות קיפולים וכל מיני מטעמים
כמו שאמרת גם אצלי כמעט כל מי שאני מכיר עבר תאונה או כמעט תאונה  כולל אותי ואני רק שנה בספורט
תגידו מה שאתם רוצים אבל שורה תחתונה לפני כל יום פעילות  יש לי בבטן הרגשה של סכנה של מתח
אני אף פעם לא בטוח ב-100 אחוז שאני יחזור בסוף היום שלם ללא פגיעה
ואני מאלה שכבר יודעים מזה בית לוינשטיין
תחלס אם אתה לא רוצה סיכון  שנה תחביב לדיג סתםםם

אבי

הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק udixxxbandfromforum

• מפעיל בובקט מתקדם
אבי חמוד
אתה שוגה בענק
דבר איתי
אודי
0528033824
לי אין את התחושות שאתה מדבר עלייהם
לא הייתי בבית לוינשטיין----ואני שונא את המקום---------אפילו שטיפלו בך יפה------ביליתי שם הרבה עם שלמה--------קרוב לפארק-----נוח לאימוני הנפות.....

מנותק שוקי הדרומי

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
שלום
רחיפה היא ספורט אתגרי, המשמעות היא רמת סיכון גבוהה יותר מספורט אחר(שגם בו סיכון להיפגעות גבוהה מהליכה ברגל)
  העוסקים בספורט אתגרי עושים זאת מכיון שכאן מצליחים להביא לידי ביטוי את היכולת האישית מעל לממוצע הספורטיבי הרגיל, רמת המיומנות האישית הנדרשת היא גבוהה ולכן הסיפוק האישי (בכול המובנים) הוא רב.
   כמרחף ודאי חויתה את ההרגשה הנפלאה של "כמו ציפור" , ההנאה מהמימד השלישי והנלווה הכרות עם
אנשים מיוחדים. לכל זה יש "מחיר", כל אחד שם על כף המאזניים את שני הדברים  סיכון / הנאה
עם כל המשמעויות מכל אחד מהם. לכן אתה מוצא כאן את אלו שההנאה גדולה מהסיכון אבל  עוסקים בספורט זה תוך כדי התמודדות מתמדת להקטין את הסיכון בדרכים שונות.

אני מזמין אותך לדרום לאשקלון לחוות את הטיסה עם מצנח ממונע רגלי וטיסת רכס.
כן יש סיכונים ונפגעים אך אנו ממשיכים גם בלימוד,תירגול ובעיקר הנאה צרופה.

להתראות ברוחות נעימות
שוקי  050-6263820

דוד פרנק

• אורח
ובקיצור שלום, יש פיתגם פרואני מוכר שמסכם את העיניין:

No Pain = No Gain   invalid
« עריכה אחרונה: November 22, 2008, 09:10:25 pm על ידי דוד פרנק »

מנותק יניב קונקי

אני אומר, בכדי למנוע את התאונה הבאה ברכס או בכלל,
תפסיקו לעגן את חברכם בזמן ההנפה( ואני לא מדבר על תנדמים),
וה מתוך דאגה לחברכם. מי שלא יכול להיתמודד עם הרוח לבד שלא ימריא.

מנותק צבי ש

• דוא
השאלה שהעלה שלומי מטרידה גם אותי.

הייתי שמח אילו היה מידע סטטיסטי בעניין -

בקרב העוסקים ברחיפה מספר שנים, איזה אחוז עבר תאונות?

מישהו מהוותיקים יכול לתת מידע בעניין?

מנותק solan2

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אני אשיב לשאלת הסטטיסטיקה באופן לא רשמי ובהחלט לא סטטיסטי... זוהי תחושתי האישית בלבד .

מאותו היום אשר התחילה הריגרסיה בפעילות האגודה , הפסיקו להתקיים מספר אירועים ותנאים מפמפמי בטיחות כגון :

ערבי בטיחות , טייס ראשי קפדן , פקחי בטיחות באתרים , תנאים לדרגות / מצנחים מתקדמים , פורום בטיחות , ובכללי אוירת בטיחות אשר הטמיעה משמעת בחברים .

היום כל טייס בן יומו , חושב שחופה DHV 1 מגבילה אותו , וחושב שהוא יודע ומוכן לטיסה באתרים כמו תבור וזכרון , וחושב שהוא יודע ומוכן לחזרה לנחיתה בעמדת ההמראה במבוא חמה , כשהיה סדר כל הנ"ל לא התקיים , אנשים פשוט חשבו אכלו נשמו שתו ודיברו בטיחות , כשיש אוירת בטיחות , יש בטיחות !!!

שאול