טיסת מרחק - תבור - דגניה א´ ==>> 19 ק"מ
יום חמישי 06/11/2008
שעת צהריים
תבור
נוכחים בעמדה
אדם וקסלר, משה גרד ואנכי.
משבים - 8 קמ"ש מקסימום, אפס רוח בדרך כלל.
המראה ראשונה - אדם יוצא
אני ממריא כ- 25 דקות לאחר מיכן, קורע מיתר עליון של ברקס בהנפה, מגלה את הזה מייד לאחר המראה. מטפס בטרמיקה של ההמראה ל- 750 ASL ורץ לנחיתה בשדה, מצנח לא יציב עם שני מיתרי ברקס בשפת זרימה - מנותקים.
אדם עולה ל- 1,500 טס לנצרת, מסתובב לגבעת המורה, חוזר לתבור ונוחת בעמדה !
משה מוותר ומוריד לי את הרכב.
אני עולה שוב לעמדה, מתקן את המיתר הקרוע ויוצא לאוויר. הטיפוס קל מאוד עד לגובה 1,000מיישר כנף מזרחה ויוצא לכיוון הכינרת.
הראות מצויינת, תרמיקות בכל מקום. מהירות הרוח כמעט - 0 - אפשר לטוס לכל כיוון. מעל שדמות דבורה מטפס בתרמיקה של ערוץ נחל תבור מגיע ל- 1150 כל הדרך למעלה ב- +2 עד 2.5.
משייט לי בניחותה בתוך התרמיקה עם סיבוב מתון, ציפצוף כל הזמןן.. הנוף מדהים. אין שום זכר לענן בשמיים, הכל כחול כחול עמוק. אפשר לראות מידי פעם חלק נוצה לבנה קטנה עפה מולי במהירות עצומה, אני יודע שהנוצה הזו התרוממה עם התרמיקה הזו מהקרקע.
גולש מעבר ליבנאל, בדרך, ריח של רפת מגיע אלי בגובה 950. שוב מטפס, ההתקדמות מזרחה איטית יחסית, כל הדרך 33 קמ"ש, לא רגיל לקצב כזה, בדרך כלל השיוט באיזור הזה מזרחה הוא לא פחות מ- 50 קמ"ש לעיתים אף 60 קמ"ש. הפעם ההתקדמות איטית אך התרמיקות עדינות, אנכיות, כמעט ללא סחיפה והעילוי אנכי. ההטייה של הכנף קבועה, מידי פעם מתקן ומתמרכז שוב. נהנה מהנוף והמגובה העצום.. כאמור לבד בשמיים.. אדם ומשה פרשו, ההמראה היתה בנוכחות מספר סקרנים בלבד.
טוב, אז מעל אלומות בכניסה לעמק, הכל ניגמר, הגלישה בכיוון צמח נעשית בקצב שקיעה לפי מפרט היצרן -- 1.0 מ/ש, עוזב ידיים, נשכב לאחור מביט לצדדים מתחתי, אאאאךךךךך איזה רוגע... ,
מוצא שדה נחיתה בין הברושים המסמנים שבילים בקיבוץ כינרת, או דגניה, הכי קרוב לכביש..
פלייר ונחיתה בריצה - אפס רוח.. מפנק את עצמי בלגימה ארוכה ולאחר מיכן באנרג´י באר... הקיפול יכול להמתין.
השעה כבר 15:45 קרוב ל- 16:00 טיסת אחה"צ הכי כייפית מהתבור..
מקפל, אורז ויוצא לכביש.. מונית שירות לטבריה, ספיישל מטבריה עד לעמדה.. חושך מוחלט כאשר אני מגיע לרכב..
העמק מהעמדה בלילה,, לא זוכר שהייתי כאן בשעה כזאת...
עוד יום מדהים של כמעט פיספוס..
תודה למשה גרד על ההורדה של הרכב..
תודה לאדם ולמשה על החברה הנעימה..
בגבהים
שימי
הנה המסלול עם כל נתוני הטיסה..
http://www.paraglidingforum.com/modules.php?name=leonardo&op=show_flight&flightID=147323