לדעתי הלא מלומדת, הניתוח של צחי מדוייק.
גם אני ראיתי מה שדני ראה, שנינו עמדנו והסתכלנו על המצנחים באוויר ובחננו את המשבים המתחלפים מצפוניים לצפון מערביים מה עוצמתם , הפרשי הזמן ביניהם וכו'.
אני ראיתי גם עוד שתי קריסות ענקיות, אחת של אמיר קארו אשר הפיצוץ האדיר של פתיחת הקריסה שלו נשמע למרחוק, רק שלמזלו הוא היה בגובה די בטוח, ועוד אחת של מצנח צהוב שאני לא יודע מי זה, שניות ספורות לאחר הקריסה של אלעד , האירוע מאוד דומה אבל עם קצת יותר גובה מעל הפינה הצפונית של ההר.
שלושתם טסו עם הפנים חצי צפונה במקביל להר פחות או יותר . אבל אלעד היה מאוד קרוב להר.
משב חזק וקצר מערבי שדעך לשניה התחלף בבת אחת למשב צפוני חזק ואלעד שאיחר שנייה לרסן קבל קריסה ענקית בחצי הכנף הימנית.
כעת אלעד אישר בטלפון שהוא חשש שהיה לו קריסה קדמית סימטרית FRONT COLLAPSE , אז הוא הרים עיניים לחופה ורק אחרי שהוא ראה את החלק השמאלי של החופה טסה ומסבסבת לכוון ההר, אז הוא נשכב לכוון הזה , כך הקטין את קצב הסבסוס והשלים לשמור כוון כאשר ראה את החצי הכנף השמאלי מעל הראש על יד ברקס שמאל עדין.
במשך השניות הספורות, שהן בעצם נראות ארוכות כנצח, איבוד הגובה הביא אותו על לצמרת של העץ בקדמת העמדה ואך בנס הוא רק בעט בו ולא נתפס בענפיו. לאחר מכן המשיך להתרחק מההר , תפס טרמיקה בכוון דרום מערב הרחק מן העץ, ונחת .... בכנרת.
כך שלדעתי אלעד פעל היטב לאחר שהקריסה התפתחה במלוא עוצמתה, אך הוא קצת איחר בריסון החופה ולא שמר מספיק את המצנח בבחינת להקדים תרופה למכה.
המסקנה שלי משלשת המקרים היא שקריסה המתופעלת נכון בקור רוח , מהר ובמידה הנכונה מבלי לגרום לOVERSHOOTING, היא לא מסוכנת.....
ובלבד שיש לך מספיק גובה ואתה מספיק רחוק מההר וחופשי ממכשולים. אחרת אוי ואבוי.
בתבור להמריא כאשר הרוח היא צפונית גם כאשר חיכית למשב מערבי או על כל פנים פחות צפוני, מידת הסכנה הגדולה היא תלויה בתשובה לשאלה כמה תספיק להתרחק מההר אם תקבל הקריסה המאיימת, שבתנאים כאלה הסיכויי שהיא תבוא הם גדולים.
כמובן שבמצב כזה כל עכברי הרכס, כמוני, שרגילים לגרד ברכס, קשה להם להשתחרר מהרגלים מושרשים ולכן עליהם להזהר שבעתיים ולתפוס מרחק ביטחון במצבים כאלה גם אם התוצאה תהיה לאבד את העילוי וללכת לנחיתה.
אני מבקש להזהיר את כל הטייסים החדשים בעיקר, האמינו לי , עד שזה לא קורא לנו, אנחנו קשה לנו מאוד להפנים, הספורט שלנו הוא מקסים, הבה נתייחס אליו ברספקט הראוי, וכך נקטין את הסכנות הכרוכות בו.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER