כתב נושא: פרוייקט - זן ואמנות הרחיפה במצנח  (נקרא 24721 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אריה יעקבי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • אתר האינטרנט של טבע בהר בקתות נופש
    • דוא
בעניין: פרוייקט - זן ואמנות הרחיפה במצנח
« Reply #381 ב- : August 02, 2015, 10:03:10 pm »
על הכביש ליד מנזר כפר נחום מצפון לכינרת עדין בהיי מטיסה טובה של שעתיים מהתבור, מספר טלפונים מגלים לי שכל החבורה כבר פרשה הבייתה רובם נחתו ליד התבור לפני יותר משעה. בכל זאת שם ב"טלגרם" מיקום ופניה אם מישהו במקרה באזור ..... לא עוברת דקה ויש לי תשובה ממנדי שחוזר מטיול משפחתי ועוד שתי דקות אצלי.
האם דברים קורים במקרה ? אחרי טיסה יפה ביום אביך ללא יומרות אבל הטרמיקות כמו חיכו לי היכן שחיפשתי. יש איסוף עד לרכב שלי כדי לחתום יום נפלא. של לפחות 3 הצלות מ 200 מטר ל 1200.
הטרמיקות כמו חיכו היכן שצריך לקראת בריכת המים לפני גבעת אבני אני יודע שכבר נגמרה הטיסה אז לפי התיאוריה אני מכוון לבריכה מעל הבריכה אני בערך בגובה 200 מטר טרמיקה חלשה מרימה אותי בערך 1 מטר לשניה אז מחליט לאחוז בה בשינים ומתרכז בטרמיקה ורק בה. אחרי 15 דקות אני ב 1250 ואזור התעשיה שליד גבעת אבני מתחתי עכשיו טבריה עילית פרושה, מעבר לה הכינרת וצומת חוקוק נראית כבר קרובה. שומר על הגובה מעלל צוקי ארבל ומגיע מעל גינוסר ב300 מטר ושוב הפעם על קו הכינרת יש לי עילוי עד 1000 מטר, משם כפר נחום זה כבר המקום ההגיוני בגלל מיעוט שיטחי הנחיתה עד צומת עמיעד. אחר מנדי בא להשלים את היום כך שפחות מ45 דקות אחרי הנחיתה אני ליד הרכב שלי בכפר תבור. רק יכול להודות שבחרתי את הספורט הזה והחברים האלה שיודעים לצוץ ממקומות לא צפויים ולעזור.   

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #382 ב- : August 14, 2015, 10:31:37 pm »
אז הגעתי מעל שדה הנחיתה של מבוא עם קצת גובה, קצת גבולי אבל אפשרי להגיע לעין גב. מתלבט.... טוב עכשיו כבר אי אפשר להגיע לעין גב. רואה את קדמי נוחת בהאון וחושב לבוא לנחות לידו, לזה עוד יש לי גובה. פוגש תרמיקה קטנה, אולי בכל זאת לעין גב? מאבד אותה אבל מסתובב באזור לחפש. טוב אין נחזור לקדמי. אבל עכשיו אני כבר לא עובר גבוה מספיק את העצים, איך הגעתי כלכך נמוך? לוקח שדה צפוני יותר ונוחת.
עכשיו אני לא בעין גב לא ליד קדמי ויש לי קילומטר הליכה ב40° עד להאון  :-\

החלטות החלטות.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #383 ב- : August 15, 2015, 03:56:18 pm »
החלטות, החלטות, החלטות ......
בשלב מסויים אנחנו 5 מצנחים מעל 1200 מטר מעל התבור ארבעתם נמצאים כבר כמה מאות מטר מזרחה ואני אחריהם מתחיל לצאת, הרוח הצפונית דוחפת אותי לכיוון עין דור וגזית והחבורה שומרת גובה מעל שדמות דבורה. האם ללכת אחריהם? יש שם חבורה שביחד כ 70 שנות נסיון ואני? מה אני? אבל כיוון הרוח ברור לדרום אז בבוחר ללכת עם הרוח ולא עם החברה.
ליד גזית אני כבר נמוך כ 500 מטר, מכוון לבריכת המים מדרום מזרח ואכן מחכה לי שם טרמיקה שמביאה אותי שוב ל 1100 מטר, הביטחון חוזר ואני מתקדם לכיוון מולדת. ליד מולדת מתחיל להרגיש במזרחית חלשה ומאבד גובה ומהירות אני כבר ב250 מטר, מאתר מעין בתוך נחל תבור ובום מכה של טרמיקה או עילעול שלא ראיתי, קיפול חצי כנף אני משתלט על המצנח ונכנס לטרמיקה אלימה ועצבנית +5 עולה במהירות ל 1200 וככל שעולה היא יתר עצבנית את מחליט לוותר ובורח מהטרמיקה ומכוון  לצומת בית שאן על כביש 90. יש לי גובה הרוח מזרחית קלה בדרך עוזב 2 טרמיקות כי לא רוצה יותר להתעסק איתן היום. נוחת יזום בצומת עם חיוך קצת דבילי של כייף של טיסה......
 ו4 החברה האחרים הגיעו לאזור האון ועין גב.....   

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #384 ב- : August 16, 2015, 11:10:04 pm »
היום היה אחד הימים החמים באוגוסט, בסביבות שעה שש אחרי הצהרים הגעתי למבוא חמה במקום שני גלשנים ומצנח, הם מתלבטים, הגלשנים מחכים שיהיה יותר פעיל בעל המצנח מחכה שמישהו אחר יהיה ראשון והתנאים, התנאים טובים אז אני פורש וממריא עולה כ 100 מעל העמדה הרוח צפונית יציבה להפליא. אני כדורס עומד בשמים עולה כ1 מטר ב 5 שניות הכל שקט. מייצב מול הרוח כמעט ולא חודר עולה לאט לאט אבל לא מתקדם.
דווקא בישיבה היציבה בגובה של 800 מעל הכינרת, תלוי ועומד יש זמן לחשוב , יש זמן לפחד. תלוי בשמים במקום אחד, כמעט לא זז. אז מתחיל לשחק עם המצנח כדי להרגישו, כמה סיבבוים חדים ו WING OVERS המצנח עובד ואני חוזר לי הביטחון. עם השקיעה אני נוחת בעמדה הגלשנים עדין ממתינים להתחזקות התנאים והמצנח יצא ונסחף דרומה לנחיתה בתל קציר.

הכל עלה ועלה לאט. אבל זה לא אפקט כינרת כמו שהכרתי, כי לא הצלחתי להתרחק מההר יותר מ 400 מטר

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #385 ב- : September 22, 2015, 05:28:33 am »
פתאום אני לבד בעמדה. כן העמדה הצפונית של התבור. אני לא אוהב את זה כי אולי כולם צודקים ואני טועה?
התאספנו קרוב ל30 חברה בעמדה המערבית של התבור, הרוח צפונית מובהקת, האווירה של ויתור על הטיסה כי אין תנאים. אני מעלה את רעיון העמדה הצפונית, כי הרוח צפונית והתשובות של החברה שלא אוהבים את העמדה. אז ביקשת מאחד החברה הקפצה לעמדה, אחרי כמה דקות אני לבד בעמדה. הרוח בכיוון הנכון ובעצמה הנכונה. אני בדילמה כי אני לא אוהב להמריא מעמדה כשאני לבד. אז מתחיל בהכנות,קודם כל מושך את הזמן קצת ומנקה את העמדה אחר כך פורש והתנאים טובים, הרוח על האף, 15 קמ"ש. אני נרתם אומר לעצמי שגם כאשר יש מסביבי אנשים אני ממריא לבד. אז מניף המצנח מעלי עומד שנייה מייצב אותו יוצא בריצה ואי כבר באוויר מעל העמדה. אחר כך אני עולה מעל ההר רואה את אחד החברה גונב המראה מהעמדה המערבית ורק שנינו באוויר מעל ההר הכל עולה. שאר החבורה עדין מכונסת על הסלע ליד העמדה המערבית בהתלבטות. אחרי טיסה נחמדה של כשעה נוחת יזום בבית השיטה ליד תחנת הדלק.

עכשיו אחרי הטיסה אני חושב שוב ולמרות שטכנית לא היו בעיות בהמראה או בטיסה לא הייתי צריך להמריא כשאני לבד בעמדה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #386 ב- : September 28, 2015, 10:35:54 pm »
הרבה ימים בעונת המעבר אנחנו נתקלים בדילמת תבור-זיכרון, להצליח להחליט לאן ללכת בלי לאבד יום טיסה יקר.

היום רוב החברה החליטו על סמך התחזית על זיכרון, אנחנו החלטנו שמכיוון שהשבשבות מראות דרומי יותר מהתחזית מיותר למי שגר קרוב לתבור לנסוע עד לזיכרון. אבל קבענו מראש שברגע שרואים סימנים של צפונית עושים אחורה פנה וישר לזיכרון.

בדרך כל הדגלים על דרום מערבי, אופטימי. מגיעים לעמדה והרוח דרום מערבית 10-15, אין יותר אופטימי מזה. אנחנו רק ארבע מצנחים וארבעה גלשנים בעמדה. עמוס שהיה בעמדה לפנינו ממריא ועולה בקלילות, זה כבר לא אופטימי זה חגיגה.
מכינים ציוד ומתארגנים להמראה. המצנחים פרוסים ו ..... צפונית. מתחילה הדילמה האם להתקפל ולרוץ לזיכרון, אמרנו שאם כבר פרוסים ומחכים עוד 10 דקות אפשר לחכות רתומים. "כשצל הענן זז מההר האנבטית מתגברת על הצפונית החלשה" זה התיאוריה השלטת בעמדה כרגע, משב מערבי טוב ויוחאי ממריא וממיד עולה לכיוון העננים. אני ואמנון פרוסים להמראה ו .... שוב צפוני. הפעם הצפוני יותר עקשן ונשאר את כל ה10 דקות שהקצבנו לו ללכת. מתחילים לאסוף את המצנחים אבל אז מישהו מהצד אומר "הנה יצאה השמש", מסתכל על אמנון "ניתן לזה עוד 2 דקות?!". כעבור 2 הדקות כבר שנינו באוויר, לא חגיגה כמו קודם אלא מגרדים את הסכין וכלום. כבר נמוכים מעל גגות דבוריה, עוד רגע ואין ברירה לצאת לנחיתה. אבל אז היא מגיעה, בהתחלה לא מסודרת ולא ממש חזקה אבל זה מה יש ושנינו מסתנכרנים עליה בציפורניים, לעזוב אותה זה גם לנחות וגם לא להגיע לזיכרון בזמן בדיוק מה שלא רצינו. בסבלנות עובדים על התרמיקה עד שב1000 היא נזכרת שיש עוד מספרים חוץ מ1+ על הסקאלה של הואריו. בסיס ענן ב1450 כבר היו פיקים קצרים של 5+ אבל הרוב ב3+. וגם דאון חביב הצטרף אלינו.

משם עד לאלומות כבר לא ירדנו מה1200 בדילוגים מענן לענן. כל מה שנשאר זה גלייד ולבחור חוף.  :)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #387 ב- : October 07, 2015, 06:27:21 pm »
דימה ואני נחתנו בהאון אחרי שהמראנו רק שלושה חברה בתבור, כן זה היה יום שרוב החברה יצאו לזיכרון אני התלבטתי האם אני טס מספיק טוב לזיכרון ובעצם לא רוצה להצטופף שם בזיכרון. אז בעמדת ההמראה אנחנו שלושה התנאים נראים טובים ואני כותיק עוזר להם להמריא ונשאר אחרון בעמדה.
 הם עולים יפה ואני מצטרף. הטיסה נחמדה עם הצלה מעל יבנאל ומגובה 200 מטר אני עולה עם המון סבלנות ל-1300, מכאן הכל כבר קל, למרות שרציתי להגיע הביתה לכפר חרוב ולא היה מספיק טרמיקות לעזור לי בזה. אז האון היא נקודה טובה לסיום רחיפה.
אחרי הנחיתה אנחנו מתקשרים למרחף השלישי, ראיתי שנחת קרוב לתבור אחרי כ15 דקות. הוא אומר לי אני כבר במרכז בדרך הביתה. זו לי הפעם השנייה בשלושה חודשים שזה קורה לי שהמרחפים לא בודקים אם כולנו הסתדרנו ואין התארגנות של הסעות. שוב אני בטרמפים בדרכים ויודע שלי זה לא היה קורה ולא הייתי עוזב את השטח לפני שאני יודע שכולם מסודרים.
האם הקלות של התקשורת והמסרים המיידים דווקא פוגעת בערבות ההדדית והחברות שלנו?

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #388 ב- : December 26, 2015, 09:08:56 am »
הגענו 3 להר הארי רוח עיקרית מזרחית מדי פעם טרמיקה מגיחה לה ויש משבים מכל הכיוונים גם דרומית , גם צפונית. אני פורס. מחכה לחלון בינתיים מגיעים לעמדה עוד 10 חברה התנאים ממשיכים להיות לא ברורים עם והרוח מתחלפת למערבית עם רכיב צפוני עדין חלונות ארוכים של אנבטית מדרום עכשיו כבר יש בעמדה 30 מרחפים. לפחות שלושה באים אלי ואומרים שלא כדאי להמריא. אני נכנע ללחץ החברתי הרי לא שווה להמריא וגם אם הכל בסדר ההערות עוד ירדפו אותי זמן רק, חוץ מזה מסביב האריות הגדולים והם עדין לא פורשים. האווירה מסביב היא של ויתור על הטיסה. מעניין שבפעמים רבות עם תנאים זהים האווירה היא של המראות וכולם יוצאים ( יכול להיות שזה פוסט טראומה לאירועים של לפני שבועיים).

התנאים ממשיכים להיות דומים וכשנועם ואבנר פורשים אני נרתם שוב הם יוצאים וגם אני יוצא אני עולה ל 1200 ויוצא דרומה על קו הקונברסיה עובר את כביש עכו צפת עדין בגובה 1000 מטר אך לא מצליח לעבור את הרכס הבא ונוחת בפאתי מרר, נועם ואבנר נוחתים ליד כלא צלמון ורוב החבורה חוזרת במכוניות למטה.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #389 ב- : December 26, 2015, 07:23:53 pm »
 אבנר. תרשה לי לחלוק על חלק מהדברים שכתבת. אני מבין שלפני שהגעתי לעמדה, כ20 דקות אחרך, היו משבים לכיוון וחשוב יותר, הצפונית הייתה חלשה יותר. שהתקרבתי ואמרתי לך, צפונית עברה את ה15 קמש. לא כל הזמן אבל בפרקים די צמודים, שהיו משבשות המראה של כל אחד.סוג של רולטה רוסית וחיכינו. וחלק עזבו לתבור. ופתאום חלון. אז המראות יותר בטוחות. כי אני לא צריך לספר לך עד כמה הארי יכולה להיות טריקי. כל רוח אם רכיב יתר שמגיע בנגיעה לשלוחות מז ומערבית, יכול להגיע נקייה, או לביא איתה את הרוטור. ורוטור זה קיפול או שינוי חזק ו/או פתאומי של כיוון  חופה שבדרך כלל נגמר בשיחים אם לא מבטלים בזמן. אז אחרי שהמראת היו עוד כמה המראות, עד שהרוח נעשה צפון מערבית קבוע. סוף היום. הרוב טס באותו יום. או בהארי, או בתבור. החלון הבטוח הייתה קצרה מידי כדי להכליל את כולנו.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #390 ב- : April 16, 2016, 10:31:12 am »
זה התחיל כיום בינוני בתבור. יום יפה, צפוף בעמדה גלשנים חונים (חוסמים משני הצדדים) יש שני מצנחים באוויר. אני מחליט לצאת. שלושתנו מגרדים את העמדה אחרי 12 דקות שניהם ממשיכים בלחימה ואני מלכך את שדה החיטה בדבוריה. מסביר לעצמי שהבטיחות היא העיקר, זה יום בינוני, ואני שלא טס הרבה בזמן האחרון קצת פחות חד מהחבורה. אורז מהר ומקבל טרמפ מתושב הכפר לעמדה. בינתיים כבר 25 מצנחים באוויר רובם נאבקים לתפוס גובה וכבר יש חבורה מעל ההר בסביבות ה800-900 מטר. אני פורש שוב כשהקבוצה הגבוהה כבר עזבה את ההר סייקל חלש מביא את היתר לגובה עמדה וכמה כבר  נוחתים בדבוריה. נראה שאסיים את הטיסה השנייה באותו מקום של הראשונה.
מגיע סייקל חדש, אחרוני המצנחים ממריאים ואני ביניהם. מיד עם ההמראה אני מגיע ל 800 מטר מעל ההר אבל זה לא מספיק אז חוזר צפונה ושוב בגובה העמדה אני שם לב שעיקר הריכוז שלי הוא במצנחים האחרים, אני רואה אחד עולה אני טס לכיוונו ומצטרף לטרמיקה שלו. ושוב ושוב אני מסיים את הסיבובים כשהמצנח שלפני בגובה 100 או 200 ממטר מעלי. מחליט לעזוב את האחרים ולהתרכז בטרמיקה שלי. מוצא טרמיקה מתחיל לחקור אותה לגבולותיה, אחרי גובה המנזר כבר אין הר, רק אני והטרמיקה שלי. נשכב ברתמה מתרכז במצנח לחוש אותו לחוש את האוויר מסביב, בפעם הבאה שאני מסתכל על הוריו אני ב1200 מעל כפר תבור מצנח יחיד. מאבד את הטרמיקה אז עם הגב לרוח ממשיך מזרחה. הטרמיקה הבאה נוגעת בי רק כשאני באזור המאגרים מעל יבניאל בגובה של כ 250 מעל הקרקע, מבחין בה כשרואה שלושה דורסים ומצטרף אליהם. שוב נשכב ברתמה ומתחיל לחפש את מרכז הטרמיקה, עכשיו כל חושי רק למצנח בשלב מסוים עוצם עיניים לחוש את המצנח את הטיפים כהארכה לקצות האצבעות. בגובה 1000 מטר אני רואה שבינתיים מצטרף אלי דאון אז יוצא איתו ל"וולס העננים" הוא מקיף אותי ואני עולה מהר ממנו, סיבוב ועוד סיבוב, עד שמגיע לבסיס הענן בגובה 1600 מטר      מהענן אני כבר רואה את הענן הבא וגולה אל הענן שיושב מעל פוריה מגיע מתחתיו אני עדין ב 1000 מטר ומצטרף ללהקת חסידות שתופסת איתו טרמפ. יחד איתן עולה לבסיס הענן ב 1630 מטר. עכשיו כבר יודע שאגיע הביתה לכפר חרוב. מתחיל בגלישה המהירות כבר מעל 60 קמ"ש כנרה שהרוח התחזקה ומגיע מעל מבוא חמה בגובה 1300 ולכפר חרוב בגובה 1100. אני יכול להמשיך צפונה, אבל אני מכוון מטרה, הבית למטה אז יורד הביתה. עם חיוך גדול ליום פתיחת העונה בתבור.     

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #391 ב- : June 11, 2016, 06:11:08 pm »
איפה האחריות שלי?
הגעתי מאוחר לעמדה, רוב החבורה המריאה באוויר כ20 מצנחים בעמדה כ 6 מצנחים, פרושים ומחכים להפוגות בין המשבים. הרוח דרומית ומשבית.
בצד הצפוני של העמדה ממוקם בחור שאני לא מכיר בניסיון ראשון הבחור מניף המצנח עובר אותו והוא כמעט נגרר אני עוזר לו לתפוס את המצנח משחרר אותו מהמיתרים בהם ניתפס ועוזר לו לפרוש. בניסיון השני הבחור נתלש לא משתלט על המצנח, המצנח משתלט עליו ויוצא לדרך מבלי להצליח להסתובב. באוויר לא מציל להסתובב ומסתבך במיתרים , עכשיו נגרר ל LEE SIDE עדין טס הפוך ואז מקבל קריסה של כל המצנח ואנחנו בעמדה בפאניקה. אחרי מספר שניות אנחנו רואים את המצנח מלמעלה אבל טס עם חזייה גדולה. מאוחר יותר המצנח על הקרקע ללא תזוזה. שני חברה ירדו מהר ברכב לחפש אותו ......  אני שנשארתי למעלה יודע שאני אשם שהייתי צריך להבחין שאסור לו להמריא והייתי צריך לעצור אותו מבעוד מועד. אחרי שלא שמעתי כלום בחדשות אז נרגעתי, שלפחות לא קרה לו כלום.

חברים שימו לב לאלה שלא יודעים לשים לב לעצמם, אחרת תקחו הרבה אשמה על תאונות שיכלו להימנע.   

מנותק יפתח גתאי

• רוח על האף
  • משחק בארגז החול
  • רק באויר
    • ההה
    • דוא
« Reply #392 ב- : June 18, 2016, 11:33:01 pm »
למרחף המתחיל שלום  כL את הזמן ותן לותיקי הענף להדריך אותך . תשאל שאלות ועל תתבייש .
תחקור כל הזמן תחקור , מה המצנח שלך מסוגל זה מי שאתה . טטוס כמה שיותר אבל בטוח לא בכל תנאי , עם יש לך תחושה לא טובה , ריב עם החברה/ אישה על טטוס זה יכל להגמר רע, תישן טוב לפני טיסה נטראל מתחים , תקיש לנישמה , תקישב לחברה , תקיש לעצים הם מדברים, עקוב אחר הציפורים הדאות , תראה אך הם מתמודדות, גרזן ועוד גרזן כמה שיותר לרכס , תלמד היתב המראה נחיתה , תרמאל , בכון הנכון , היצמד לימין ותן לעבור , התכונן לוטור לש התנדמים , תינחת למתה , תרגל שמינות , חפש סימנים לכון רוח , עשן , או ברובורי מיים , תמיד בדח , תמיד ס.ס מחובר , בדיקת רזרבי לפני המראה חובה, נקה את המצנח ובדוק אותו אחת לשובע , עשה גדר , תבדוק שאין קשר , טוס בביתך שאתה מרגיש שאתה שולת במשקל הגוף מצד לצד , הימנע מברקס ארוך ופניות חדות , תרגיש את העלילוי את הטרמיקה הסוחפת , נסה לחשוב חיובי ועל תפחד , נסה לטוס תחילה ללא וריו למד את הכון של הרוח את העוצמה ותחוש את ההתחזקות, תרגל המראות קדמיות , תרגל יציא ברוח חלשה מאד וחזקה עד המגבלות, סיים את הקרוס בזמן סביר ,טוס כל עונות השנה , על תתן לציוד להתישן אין כזה דבר לא לטוס בחורף כי קר, אתה חייב להיות בכושר טיסה , פנה זמן , תצתרך הרבה את התמכרת לשקט לעננים לים לכנירת , לזמן אויר , לעוף כמו גוזל , לצלם . כך בחשבון 1ל 55 נפצע , זה ספורט יותר מסוכן מגלישה ,יותר מצניחה חופשית , ויותר מצלילה , ובטח שיותר מריכבה על כלי כבד, בטח את עצמך דרך הפניקס, אין מה לעישות תיפרד מי 220 שח לחודש , הירשם ל SIV , והכי חשוב על טטוס במקמות מתקדמים כמוני כי יכל להיות שיצא לך תרמיקה חזקה שתפגוש ב 90 מתר היא תהיה אלימה מאד ישר מהשדה מאשר טטוס בתבור ב 500 היא כבר תהיה יותר חלשה. ממליץ לך לשמוע לעצת ידידי עופר ולראות 100 פעם את הסרטון ביויטוב secuity in flight
ילה לאויר יצאנו