כתב נושא: פרוייקט - זן ואמנות הרחיפה במצנח  (נקרא 24837 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק kobliner

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • אתר האינטרנט של טבע בהר בקתות נופש
    • דוא
בעניין: פרוייקט - זן ואמנות הרחיפה במצנח
« Reply #360 ב- : August 04, 2014, 11:15:22 pm »
מצורפת תמונה של הטיפוס בטרמיקה משדה הנחיתה ועד מעל מבוא חמה (לפי הוריו )

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #361 ב- : August 09, 2014, 06:34:16 pm »
העמדה בתבור ריקה, כולם המריאו, עזבו את ההר לקרוסים. אני שהייתי בסבב הראשון יצאתי אחרי שלושת רבעי שעה, בגובה 1100 כדי להיכנס לסינק אכזרי שהביא אותי לנחיתה מוקדמת בכפר כמא. קיפול מהיר עם טרמפ מהיר ואני אחרי פחות משעה שוב בעמדה והיא ריקה. הרוח יציבה באזור ה20 קמ"ש אני מתלבט, הרי לא תקין להמריא לבד. והרוח די חזקה. בזמן ההתלבטות מתחיל לפרוס, ככל שפורס יותר ההתלבטות פוחתת באותה חרמנות רחיפה, אני משכנע את עצמי שאחליט אחרי שבכל פרוש ואולי יבוא עוד מישהו וכבר לא אהיה לבד. העמדה ריקה ואני פרוש ומוכן לרחיפה.
מניף בקלות יוצא אל טרמיקה שמביאה אותי מייד ל900 מטר, שם כבר העמק פרוש לרגלי וההתלבטות הרבה מאחרי. עכשיו התנאים מצוינים וב1200 עוזב את ההר. מכאן רוב הדרך מעל 1000 מטר, נגיעות קלות בעננים ב 1400 מעל יבנאל. כשמגיע לכינרת אני כבר מכוון הביתה לכפר חרוב, אני ב1200 בתוך טרמיקה ובפעם הראשונה שלי חוצה את הכינרת בביטחה מעל המים בקו כמעט ישר, לכפר חרוב מגיע גבוה מעל הרמה נוחת אחרי שעה ועשר דקות ישר למקלחת שמלווה בארוחת צהרים.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #362 ב- : August 09, 2014, 07:51:48 pm »
מצטער שאני מזהם את השירשור הקדוש אבל להבא מה שעושים (יצא לי לעשות בתבור לפחות 3 פעמים) זה פשוט עומדים על הכביש ועוצרים כל מי שעובר ומסבירים לו. "אם אני עושה לך שלום מהאוויר- הכל בסדר, אם אני נופל לשיחים- תקרא לי- אם אני לא עונה- תקרא לאמבולנס".

פעם אחת גם היה מישהו נחמד שבסוף הוריד לי את הרכב.

חוץ מזה אין כמו נחיתה בבית;-)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #363 ב- : August 11, 2014, 06:13:48 pm »
3 ימים של טיסות לא טובות. הרוח חזקה, הרבה מצנחים באוויר מפריעים לי ואני לא מצליח להתמרכז בעילוי כמו שצריך. ממריא בתבור ונוחת בכפר תבור, במאגרים של שרונה, בשדמות דבורה. הקיפול מייאש והתיק כבד. ביום ראשון טיסה נגמרה ליד בית העלמין של כפר תבור. רולי אוסף אותי, אוספים את צוק מדבוריה ועולים לעמדה להביא רכבים. על העמדה מתנפצות טרמיקות וביניהן עוד אפשר להמריא. "אחד מכם יכול להמריא ונאסוף אותו" צוק אומר. לי אין מצב רוח. רולי גם לא עושה סימנים של לפרוס מחדש. צוק נותן בי מבט שאומר "זה בזבוז של תנאים", אז פרסתי. רולי נוסע לצמח לאסוף את יוחאי ומיכאל. "אני בונה על האיסוף שלך" אני אומר לרולי. "עוד שעה אני על הקרקע, רצוי בצמח". צוק מוסיף "תטוס מהר". בין טרמיקה לטרמיקה אפשר להמריא. ב13:00 המראה מגומגמת ותנאים פגז באוויר. עד 1000 האוויר מאוד לא נעים ואפילו המצנח שלי הפחיד אותי קצת. מעל 1000 העילויים מסתדרים, פחות מערבולות, שוליים פחות חדים, למה לרדת מהגובה הזה בכלל? 13:15, בסיס ענן מעל התבור ב1700 (ליאונרדו טען מאוחר יותר שזה בעצם 1800). לא נלחם על עילויונים חלשים. יש טסק ויש זמן לעמוד בו. אף אל הבריכות של שרונה וקצת מעל 1000 אני מוצא את הבאה, עד 1300. קצת סינק עד ליבניאל ועוד אחת. ואז עוד אחת מעל אלומות, לא יורד מ-1000מ'. אני זוכר מה קורה מתחת ל1000מ'. מסיים את הטרמיקה של אלומות בשעה 13:45 ו1500מ'. עוד 5 דקות ואני מעל צמח. עם כ"כ הרבה גובה אפשר לעשות המון ספירלה. נניח, ספירלה של 700 מ' ועוד יישאר המן גובה לבזבז. אני יודע כי בדקתי. ספירלות זה כיף, אבל צריך להיות על הקרקע בעוד 5 דקות. ספירלה נוספת, הפעם לצד שמאל, ביג אירז לכיוון שדה הנחיתה ובשעה 14:00 המצנח על הקרקע. בהליכה לארומה בצמח פתאום לא חם, התיק מאוד קל על הגב, החיוך על הפנים. פוגש את רולי יוחאי ומיכאל בארומה בדיוק בשביל לקפוץ לתוך האוטו ולנסוע לכפר כמא. חזרה לי חדוות הטיסה. בפעם הבאה רק לזכור להפעיל את המצלמה.

http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/997683
« עריכה אחרונה: August 11, 2014, 07:02:46 pm על ידי ira_yifa »
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #364 ב- : August 11, 2014, 06:28:06 pm »
הדבר האחרון שעשיתי לפני השינה היה לטוס. טיסת ערב במבוא חמה עם גל לתוך רוח שנחלשת ובועות אחרונות של חום העולות מקו המים. אחרי זה היו רק ארוחת ערב עם חברים ושינה.
אני מתעורר לתוך הרעש שעושה רוח מערבית של 20 קמ"ש כאשר היא נושבת מתחת למכונית. הנטייה הטבעית היא לזחול קצת יותר לתוך שק השינה ולהמשיך לישון, במיוחד בשעה 6:30 לפנות בוקר. אבל לא באתי למבוא חמה בשביל לישון. באתי לטוס. בתוך 10 דקות השק"ש נזרק אל האוטו, האוטו הוזז והמצנח נפרש. קארמה בדיוק סיימה לשפשף את העיניים כשהמראנו ל-20 דקות של טיול בוקר לאורך הצוק של מבוא חמה. אחרי 20 דקות הרוח מתעייפת ואנחנו נוחתים למנוחה ליד קיבוץ מבוא חמה. "לפחות הייתה טיסת בוקר נחמדה" אני אומר לעצמי בזמן ששני ממ"רים עוברים מעלי.  מעל הרכס הם מורידים את הגז וטסים על העילוי שהרכס יוצר. אני מגיע ברגל חזרה לעמדה ויוצא שוב. 40 דקות מאוחר יותר, כבר למדתי את הטריק. כשהרוח נחלשת זה הזמן לנחות, אם רוצים לנחות למעלה. אחרי הנחיתה, קפה וארוחת בוקר עם יוסי, קרן, ארז וענבר שהספיקו להתעורר. ב9 מגיעים טייסים אחרים. אני כבר טסתי. אני רגוע. אפשר לעזור להם לסדר את המצנחים ולהמריא. אח"כ גם לגלשנים. כשאני טסתי לא היה כ"כ חם. פשוט יופי של סופ"ש במבוא חמה.
« עריכה אחרונה: August 12, 2014, 07:28:22 am על ידי ira_yifa »

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #365 ב- : August 25, 2014, 11:53:55 am »
זה היה כבר לפני שבוע וחצי, אבל יש דברים שאני מחכה עד שישקע האבק בתוכי.
אחה"צ, הטלפון מצלצל רולי על הקו והוא ברווחה גדולה " אההה , יופי לשמוע את הקול שלך" אני שואל למה והוא אומר הייתה תאונה במבוא חמה וחשבתי שזה אתה " אני כל כך שמח לשמוע שאתה בסדר !! " אני מרגיע אותו שאני עוד במשרד ונכון התכוונתי לצאת אחר הצהרים לרחף. רק סוגר את הטלפון ודורון על הקו " אתה בסדר ? " הוא שואל ואני שמח שחושבים עלי ואז הוא מבקש שאצא למצוק לראות את התאונה ולדווח לו.
אני יוצא למצוק למעלה כבר נחת "יסעור" גדול על המצוק כשלושים שוטרים ועשרים חיילים , צוות חילץ גולן וסקרנים, למטה במדרגה גלשן הפוך כמו ציפור פצועה, לידו חבורת מחלצים מטפלים בגולש, מכינים אותו למשלוח לבית החולים.
אני חושב על הספורט שלנו כמה כייף ואיך הכל באיבחת טעות קטנה יכול להשתנות ולשנות את החיים. איך שומרים על הריכוז? איך משמרים את הפחד מציל החיים? איך מונעים את התאונות האלה ? מביט למטה לבחור ששבר רגליים ויד בהתרסקות? חושב כמה פעמים עברתי מעל המדרגה הזו? קרוב לעמדת ההמראה, כמה פעמים היה לי כאן טרמיקה העלתה אותי אל כיוון האנטנה?  אחר כך חושב שזה גלשן ואני על מצנח, המחשבות נהיות טכניות ומרוחקות, אני בודק את הרוח האם מתאימה לרחף אולי כשכל ההמולה תתפזר אני אצא לרחף? אחר כך חושב לעצמי שביום של תאונה, לא צריך לרחף. בנתיים מגיע הליקופטר החילוץ, והמולת המבצע משכיחה את ההתלבטויות. אז חוזר הבייתה ומחליט לא לרחף היום.

בשבת ביקרתי בבית חולים העמק, במיטה מרחף שנפצע בנחיתה, שוב עולות לי כל השאלות האלה, איך אני משלב את אהבת החיים האין סופית, עם טעם החיים. איך בטעות של רגע אפשר לפגוע ולשנות את החיים שלך ושל משפחתך? אני יוצא מבולבל  אם מחבורה של כ 300 איש יש כרגע שנים בבתי חולים, אנחנו צריכים לבדוק את עצמנו שוב ושוב מה אנחנו עושים למנוע את התאונה הבאה ויותא מזה מה אני עושה עם עצמי למנוע תאונה שלי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #366 ב- : October 17, 2014, 05:42:08 pm »
מגיע לאזור מאגרי שרונה שעל רכס יבניאל, מחפש לי איזה תרמיקה להמשיך איתה את הדרך. מוצא רק אחת קטנה שעולה ב1+.
רואה כמה דיות באזור שלי וחושב לעצמי "טוב, נסתכל מה המקצוענים מוצאים ונצטרף לתרמיקה של המקצוענים".

המקצוענים הצטרפו לתרמיקה שלי.

טוב אז נישאר עם זה, כנראה שזה מה שיש.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #367 ב- : October 18, 2014, 07:20:19 pm »
זה היה רק לדקה.... אבל תרוץ קלוש, הענן שאב כל כך יפה אז אני מתפתה בהתחלה זה מעורפל אבל רואים את העמק למטה אני אומר לעצמי זה בסדר ולוקח עוד סיבוב של +3 ומסביב הכל לבן. מצנח לפני כתום (נדמה לי מיכאל ) נעלם ואני בריכוז מלא מבט קדימה, מנסה לחדור את הלבן הזה ולרדת. זו הייתה דקה ארוכה ונמשכה המון זמן. אני יוצא מהענן, משמאל ומתחתי אני רואה את מיכאל. אני נרגע ומבטיח לעצמי להישמר יותר מהלבן המושך הזה.

אחר כך נמוך, כ 150 מטר מעל יבניאל כבר מסמן את שדה הנחיתה פתאום באף ריח פלסטיק שרוף, עילוי של +0.5 מתלבט האם להסתובב, מסתובב 360 והריח שוב חודר לנחירים עכשיו כבר ננעל עם האף ובסיבוב השלישי אני כבר ב +2, אחרי עוד כחמישה סיבובים רולי מצטרף ואנחנו נעים ביחד בקרוסלה, הריח נעל אבל הטרמיקה הרבה יותר יציבה וברורה, רולי מאבד את מרכז הטרמיקה ואני ממשיך לענן השני שלי היום. הפעם זהיר אני מקפיד לא להתקרב יותר מדי ומעל אלומות אני עודב את הטרמיקה בגובה 1300 מטר. מעל העמק השמים אחרים, אין עננים אין טרמיקות אבל כמעט ולא מאבד גובה כך שעובר מעל  צמח בסביבות ה 1100 מטר.

השמיים השתנו שוב באזור מבוא חמה, הרוח דרומית טרמיקות עצבניות ואופי הטיסה שוב משתנה. החלטות מהירות טרמיקות צרות וקצרות אז יורד לנחיתה בעין גב ומברך על עוד יום כיף ועל הספורט היפה שלנו.   

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #368 ב- : October 26, 2014, 08:00:15 pm »
יש איזה תחושה נפלאה כשאתה יושב ב1900 ורואה למטה להקת שקנאים ב1100 מנפנפים בכנפיים ...
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #369 ב- : October 27, 2014, 12:21:37 am »
אחרי טיסה שנייה באותו יום, קצרה מדי לטעמי. באוויר אני שומע את החבר'ה מפוזרים בכל הארץ, רחוק רחוק ממני. מאוכזב ומדוכדך אני שומע חברים מספרים כמה הם נהנו היום באוויר. "עפת היום", אני אומר לעצמי. "היית באוויר, הרגשת את המצנח נשמת אוויר שאנשים על הקרקע לא נשמו" אני ממשיך, "וזו כבר התחלה טובה". מצב הרוח משתפר לאט לאט.
נזכר בימים הראשונים שלי בתחום. בסוף כל גרזון הייתי נוחת מלא בהתלהבות. מאז אני ממשיך לעשות את אותם הדברים, אבל לזמן ממושך יותר.
עפתי.
אני עף וזה מדהים.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #370 ב- : October 27, 2014, 01:21:00 am »
עירא יקר:
כך ניראה נישמע ונקרה מהצד השני....

שניים וויתרו על הגילבוע. והגיעו להארי.
 אחד גר בכמון. והגיע להארי.
 תמונת מחזור (יש 20 מחזורים בתמונה).... והרבה, הרבה זמן לחכות. מ10 עד 14.
והכיתורים. שהגלבוע עובד. ושרונה ליד הבית. פתאום יש מצנח בכמון. אבל הוא לא מתקדם. יש הרבה רוח....כן עולה...
 אולי נזוז??? . אבל מהר , לפני שהכל יגמר שם.
ובהר ארי, מזרחיות. אנחנו מאבדים את היום. שם טסים!!!
אמרתי להשאר בגלבוע.... למה רולי הבאת אותי להר הארי??.... בכמון ליד הבית טסים וכאן...... פעילות חברתית.
האילה שהימרו על כמון...  צדקו. אנו נחזור הביתה בלי.....

ואחרי כל כך הרבה בכי... משפט הכי אמיתי יצא מפאי. "את הכסף סופרים בסוף היום."
צחי אומר..."אם לא ממריאים עד 14:00... נקפל ונילך לאכול.........."
מתחילים להמריא. אבל סייקלים לא משהו... כולם מתחת העמדה. "היקר לא לקפל בעמדה כי  את היום ,היום פיספסנו".
שעתיים אחרי, אני מקפל בבית קשת, שומע את צחי מגינוסר ואלון בהוקוק... תם ונדבו בגולני.. והרבה חבר'ה באוויר תשים לבית שאן ורק בעוד שעה ירדו על הקרקע... (חוץ מצ'ינאווי שנישאר לישון בירח).
אין על ספורט הזה....
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #371 ב- : November 06, 2014, 09:20:11 am »
הרוח בחלון
לא נותנת לי לישון
היא לוחשת לי "גלבוע"
היא לוחשת לי "כמון"

אל האוטו הקטן
הנרגש המבולגן
הוא דוהר בירידות
כי דוחק דוחק הזמן

לעמדה אני מגיע
הציוד נשאר בתיק
כי כולם עוד ישנים
ולבד זה לא מספיק

הרוח בחלון
לא נותנת לי לישון
היא לוחשת לי "גלבוע"
רולי לי אומר "כמון"

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
« Reply #372 ב- : November 08, 2014, 01:07:58 am »
הרוח בחלון
לא נותנת לי לישון
היא לוחשת לי "גלבוע"
היא לוחשת לי "כמון"

אל האוטו הקטן
הנרגש המבולגן
הוא דוהר בירידות
כי דוחק דוחק הזמן

לעמדה אני מגיע
הציוד נשאר בתיק
כי כולם עוד ישנים
ולבד זה לא מספיק

הרוח בחלון
לא נותנת לי לישון
היא לוחשת לי "גלבוע"
רולי לי אומר "כמון"

איזה תענוג!
 hug
קראתי לפי המקצב של הריקוד במהרה ב"ללכת שווי אחריו"
ריגשת אותי
תודה

מנותק nimi

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #373 ב- : February 05, 2015, 06:56:41 pm »
 hug
אהבתי את הפיוט האחרון
שלום חברים

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
    • בלוג - נפאל
    • דוא
אתיופיה – סיפור טיסה.
המראה בדג'ן, מגובה 2,300. גובה מקס. 4,700 מ'. עילוי מקס. 9.3 מטר לשניה.

תווי קרקע עתיקים, קמטים עמוקים בפני אינדיאני זקן עד הנהר. בועות אוויר חם מתרומות במהירות אל עבר האוויר הקריר של המישור ממעל. המפגש הראשון, בנקודת ההמראה.
חצים נורים מהרכסים ומהמסגדים, יוצרים אוויר דומה לעשן מתרוממם ממדורת ל"ג בעומר.
במסעם מעלה השמיימה, חצים חזקים נצמדים לחצים חזקים וחצים חלשים נצמדים לחצים חלשים והכאוס מתחיל לקבל צורה בה אנו יכולים לחוש ולהגיב.

הייתי במסע מול הרוח, עם עילוי פה ועילוי שם, עיניים מזוגגות על עמק הנילוס הכחול הזורם אלף מטר מתחתיי. פתאום, מימין מעליי ומאחורי מופיע בצלילה עורב שחור בוהק כחול, מטר מוטת כנף, צולל מולי ומבטו בעיניי, מבצע גלגול חבית ימינה וממשיך בטיסה הישר לזרם אוויר חזק יותר.
נזרקתי ימינה איתו, בועט בעיטת מספריים ברגל שמאל ומושך ברקס ימין עד התחת. אני איתו. אנחנו מסתובבים אחד מול השני, עולים ביחד, חולקים את השמיים.
אנחנו גבוה מעל הרכסים המשוננים כאשר העורב טס לכיוון אחר, לבצע מלאכה.
אני המשכתי מעלה בזרמים חזקים וגדולים, מתוגברים מהקרקע השטוחה המשתרעת צפונה עד האופק.

טסתי אל עבר האופק הזה.
כ35 ק"מ אחרי, מעל הכפר ביצ'נה, הייתי עייף. המצלמה גם.
בחרתי שדות נחיתה אפשריים, בזמן שאני רוכב ללא מאמץ על בועות נעימות.
הגוף ביקש לנחות אך הנפש משכה במושכות הכנף והעלתה אותי שוב לזרמים חזקים.

הגעתי מעט מתחת לעננים כאשר עיט הצטרף אליי. מפגש ראשון שלי עם עיט, ובזיהוי, ליבי איבד פעימה. הוא טס לעברי, מעט מעליי, מתקרב מקדימה ומימין. הוא מהיר. הוא הרבה יותר מהיר ממני. אני אניית מסע והוא מטוס קרב מתקרב. הוא גדול. מוטת כנפיים רחבה, גדולה משחיין פרפר, מעל שני מטרים, מתקרבת לעברי, עד אני רואה את המקור הצהוב, ועיניים בורקות. הסתכלנו אחד בעיני השני לשבריר שניה לפני שהוא שבר ימינה חזק. בצלילתו, חשף חזהו ונוצות כנפייו, רגליו מכופנות לשלום.

רקדתי עם העיט. טיסתו יותר אגרסיבית מטיסת הנשר. הנשר נהנה מהנוף בסיבוב. העיט הזה מנסה להבקיע גול. מטרתו הענן והוא לא מוותר על שום עילוי, מגיב לכל שינוי בלחצי האוויר. אנחנו עולים מהר והמהירות מתגברת. אני מסתכל על הקרקע המסתובבת כסביבון מתחתיי ומחזיר עיניי לעיט, קדימה ומעלי, מסתכל אליי במבט נוקב, מצווה. אני מציית וטס אחריו בזרמים מאוד חזקים. אנחנו טסים את הקצף של הגל, על עבר בסיס הענן.

אנחנו טסים אל עבר האפור שבלבן ובמהרה אנו באפור שבשחור.
הקרקע מתחילה להיעלם מתחתינו, תחת זקן אפור ההולך ומתמלא. אנחנו בתוך הלבן אפור, מסתובבים מעלה במחול והשמש בוהקת דרך הענן בכל סיבוב. העיט מולי, נעלם ומופיע שוב, כמו שד בוהק כשהשמש בגבו. בכל סיבוב פחות, עד נעלמים השמש והעיט.
אני סוגר עיניים ומשחרר את הטיסה לתחושת הזרם. לא משנה הכיוון. ענן קטן וקילומטרים שטחי נחיתה סביב משחררים את המושכות ומאפשרות לאינטואיציה שלי לפרוץ את מעטה אי הידיעה. אני פוגש לחץ בלחץ תואם, ממשיך בעליה באוויר המחותחת. אני מפחד ומתנשם. אני נושם עמוק וסוגר שוב את העיניים. אין מה לראות, אין מה לנסות ולפענח.
לאחר דקות ארוכות, נקודה החלה להתבהר, ולהתפשת, ולזהור עד בהקה וסינוורה ביציאתי את הענן למחוזות מיכאלאנג'לו. הגירוש מגן עדן, בטוויסט של קבלה.

אכזבת הלא צולם פינתה מקומה להדמנות החקיקה בסלע התודעה.
אני רואה בדמיוני את המפגש, שוב ושוב, מעמיק את עמק הזכרון.

בגבהים,
קרלוס.

טסתי עם ריתמת צ'יירבג של עפקו.
תודה לאדם, יונתן ודימה על העזרה להתמודד עם צרכיי המיוחדים.
בטיסה, בתוך הריתמה, שמתי תרמיל 60 ליטר ובו מעבר לציוד הרגיל, פרוטזה רזרבית ומקל הליכה.

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
« Reply #375 ב- : February 25, 2015, 07:06:20 pm »
משובח

מנותק שיקה

• מפעיל בובקט מתקדם
  • 054-6775536
    • דוא
« Reply #376 ב- : February 25, 2015, 07:11:15 pm »
קרלוס כרגיל תענוג של קריאה. רוח פיוט נשכח.

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
    • בלוג - נפאל
    • דוא
« Reply #377 ב- : March 01, 2015, 10:34:56 pm »
חיפשתי דבר אחד,
מצאתי דבר אחר.
לא גמור, לא מלוטש,
אבל זורם לי כמו יין בקרביים.

נכתב לפני כשנתיים.

הגעתי לבוקרמנגה.
קולומביה פרק ב'.
יחד עם הכיף, אני רואה את סופו. יש תאריך. 18 בספטמבר, ללא כוונה לשנותו. זהו כיף אדיר. עדיין לא טסתי אבל אני יכול לטעום את האוויר. עד שהגעתי לעמדה כבר לא היו תנאים. ישבנו שם חבר'ה. נפגשתי עם וותיקים ופגשתי חדשים. ג'ים, אדינסון, חוליאן, נטליה וכמובן אוסקר אישתו ואביו בעלי VOLADERO AGUILAS.
עד לטיסה מחר, נשאר זמן להתפלסף.
נושא החיים הוא נינוחות, מקריא לי קול שאני מחליט להמשיך.
נינוחות.
אני לומד את זה כתוצר לוואי של כניסתי לעולם הרחיפה.
אני כותב על זה כבר ארבע שנים.
אני טס את זה כבר ארבע שנים של עליות וירידות.
הירידה האחרונה היא תוצר לוואי של היעלמותו של יורם מחיינו, פול פרונטל אכזרי בסייקרד וואלי, בפרו והתרסקות בבוקרמנגה תוצר של בועה מתנתקת בסוף הגישה לנחיתה.

למדתי הרבה על אקטיב פליינג. התיאוריה המעניינת והמוזרה ביותר על אקטיב פליינג למדתי מווילי, אבל זה לפעם אחרת.

הבאתי איתי מיקס של כנפיים.  קויוט של ניוויוק, כנף בית ספר. הסיגמה7 שלי, של אדוונס, אליה אני עושה את דרכי חזרה וכנף טאנדם לתנאי חמאה אינסופיים של סוף יום.

יום טיסות ראשון
היום טסתי טיסה ראשונה עם הסיגמה. ללא וואריו, אוסף טרמיקה 70 מטר מעל העמק ועולה איתה לבסיס ענן. בחגיגה משתתפת אנדריה, אלופת קולומביה ועוד כמה וכמה נשרים רוקדים סלסה מסביבנו.
הנשרים האלה, צ'ולוס בהגה במקומית, (Coragyps atratus) בהגה המדעית, הם בעלי יחס שטח כנף למשקל גוף הנמוך ביותר במשפחת הנשרים. ההבדל בסגנון הטיסה מהנשרים שפגשתי בהימלאייה בהודו ובנפאל, הוא ההבדל בין דאון לבין כנף אקרו, בין בואינג 747 ומטוס קרב. הנשרים האלה רוקדים סלסה. נוט הימלאיין סטייל. עמיתיהם הגריפינים הם רקדני בלט בהשוואה, כל תנועה מדודה, כל הטיית נוצה מורגשת. החבר'ה האלה דופקים סיבובים של 180 מעלות במקום. מדי פעם זה קורה כתוצאה של צעקה שלי. הנשר דופק ברקסים, פותח כנפיים, זורק רגליים קדימה ואיתם את גופו. כאשר גופו קדימה, ראשו מאחור, וכנפיו קמורות כלפיי, הוא נותן לי מבט של "מאיפה אתה הופעת?" וממשיך לדרכו. לא שונה במהותו מלימודי נהיגה בקהיר.

אני ממריא ותוך כמה סיבובים אני בבסיס ענן. זה היה בטיסה האחרונה, בעצם. בטיסה הזאת, הראשונה פה לאחר 5 חדשים, מצאתי עצמי שומר קו גלישה לשדה הנחיתה בעודי מנסה להרוויח גובה בפיפסים של עילוי מבועות קטנות שניתקות לא יותר ממאה מטר מתחתיי. בגלל הטופוגרפיה, מרגיש יותר כמו חמישים. אולי גם בגלל שזו טיסה ראשונה. מתחתיי ממריא נשר ואני נצמד. הנשר והבועה הולכים דרום מערב, אל עף ההמראה לדרום מערב. הנשר ממשיך לטפס את הבועה בסיבוב. אני עושה שמינייה חזרה אל מרכזה, ריח הברושים חזק באפי. הנשר כבר מעליי ואני נכנס בינו לבין הרוח. עוד שמינייה ואני מטה גוף לסיבוב, במרדף אחר הנשר. שניים מצטרפים. השמיים הופכים להיות משחק מחשב. שלושה נשרים והטרמיקה בתווך. הנקודה אליה לטוס היא פונקציה של קצב העליה של שלושתם. לאחר שניות הפונקציה נעלמת, מאפשרת מקומה לאינטואיציה. דקות ספורות אחרי, שש מאות מטרים גבוה יותר, מצטרפים אלינו נשרים בגלייד, באים חזרה מאחורי קו הרכס.
יחד, בטרמיקה שהולכת ומתגברת בעוצמתה, אנו עולים לבסיס ענן בגובה 1800, 900 מטר מעל העמק.

אני מתחיל לזהות אותם, לפי הנוצות החסרות.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #378 ב- : May 22, 2015, 09:09:03 pm »
עוד נסיון אחד לנחות בעמדה. בשביל האגו.
הרחק מאחורי אני שומע סירנות.
המצנח מיטלטל. ביג אירז. ספיד סיסטם. המצנח מיטלטל. עמידה ברתמה. אני מעל מכונית. אוהל. קוצים. רוטור. הסירנות מזכירות לי שיכולתי לנחות אחרי הכביש.
המון ברקס. אני והמצנח מושלכים לאחור ומתגלגלים בקוצים.
אגו.

המון תודה לחברים שבאו, עזרו להוציא את המצנח מהקוצים, דאגו ונתנו עצות.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #379 ב- : August 01, 2015, 02:56:10 pm »
אני חושב שכבר חודש לא טסתי.
עבודה, לימודים, סידורים, אין זמן לטוס. כשיש זמן, אין רצון לצאת בגלל החום האיום הזה. חברים מדברים על תנאים, על נסיעה לעמדות, אני אפילו לא משתתף בשיחה. היום עברה לי בראש המחשבה "בפעם הבאה שאטוס אהיה חלוד". מעניין כמה זמן לא טסתי. אני חושב שכבר חודש.
פותח את יומן הטיסות. הטיסה האחרונה שלי הייתה לפני שבוע וחצי. באמת שאין לי זכות להתלונן.
כשהייתי הולך לטוס יום אחרי יום, ידעתי שהתמכרתי. לא ידעתי שההתמכרות הזו משפיעה עלי גם כשאני לא טס. לפני 3 שנים התמכרתי. היום אני מכור. אני לא רוצה להפסיק.