כתב נושא: שאננות, זילזול, וסתם הבל ורעות רוח - הורגים !!  (נקרא 754 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Airwave Gliders

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא

מי שחושב שעיסוק בספורט שלנו זה דבר מובן מאליו, ושאפשר לזלזל, ואפשר לצחוק, ואפשר לשים פס על משמעת עצמית (כי אין גוף אוכף) או סתם חושב שבגלל שיש לו נסיון, והוא "תותח" .... משלם !

תאונה קטלנית בגלל הבל ורעות רוח.. שימו לב כמה מיותר.. כמה מיותר..!!

http://www.youtube.com/watch?v=XDOjrFkd7Sk&NR=1

האירועים האלה לצערי, הם אשר צריכים להעמיד אותנו אחת ולתמיד במקום...  ולהחזיר לנו את הפרספקטיבה האמיתית..
אני - אישית - לא מפסיק, ותשאלו את החנכים שלי, לא מפסיק להחדיר בהם מודעות לדברים הקטנים שבסופו של דבר מתבטאים בהתנהלות בטוחה יותר..
הלקח המיידי של התאונה הקטלנית הזו בסירטון - משמעת עצמית !

אני רואה זילזול בא' ב' של בטיחות. אנשים ממריאים ללא קסדה, בטנדם, עם ילדים, אנשים ממריאים יחפים, עירומים באוויר,, וואלה גבורה..

מנותק RaMaN

• משחק בארגז החול
    • דוא
בעניין: שאננות... תמונת מצב של יום שישי במבוא 
« Reply #1 ב- : November 02, 2008, 04:14:12 pm »
אם כבר העלת את הנושא .

הנה תמונת מצב של יום שישי במבוא חמה :

זיו ואני מגיעים מאוחר לשדה בסביבות 12 כדי לבדוק שלא גדל איזה עץ סוקויה בשדה. אספנו 3 מרחפים ב 12:30 הגענו לעמדה.
יצאתי לכיוון הצוק לבדוק איך הענינים... אחרי דקה שתיים חזרתי לאוטו לקחת את המד רוח כי התנאים נראו לי גבוליים.
חזרה בצוק מודד את הרוח ומקבל רוח יציבה בין 25 ל 30  ומשבים של 40.  באותו זמן בעמדה שלושה מדריכים עם חניכים ומרחפים עצמאים ממריאים חלקם עם עיגון.......

אני ממשיך למדוד במשך יותר מחצי שעה התנאים ממשיכים להיות כאלה ולעיתים יותר חזקים. כמה מצנחים מגיעים מהתבור, אחד עושה סוג של וינגאובר מעלה העמדה מקבל קריסה גדולה אולי 50 אחוז מתפעל יפה וחולף לא רחוק מהמוט של הדגל בעמדה.
התנאים התחזקו ונחלשו לסרוגין חלק מהחניכים קיבלו הוראה לנחות חלק רק התחילו להמריא....
כמה מרחפים נוחתים בעמדה. דיברתי עם אחד מהם לפני שהוא יצא לסיבוב נוסף, אמרתי לו שהוא נחת ברוח של 40 קמ"ש ושכדאי לו לחשוב עוד פעם לפני שהוא ממריאה. הבחור ענה לי שהוא לא יודע מה זה אומר בכלל המהירויות (הוא לא טס בשנתיים האחרונות הרבה) הסברתי לו שהמהירות טרים שלו היא קצת פחות מ 40 ומכאן שזה לא הכי בריא, הוא הניף והמריאה בכל זאת.
אלעד סיני מגיע ברכב לעמדה ומספר על קריסה גדולה שהיתה לו בתבור ביציאה מהעמדה  ( הוינדגורו סיפר על רכיב צפוני בתבור וכנראה לא טעה בהרבה)
כמובן כל הזמן הזה עוד מרחפים וחניכים ביניהם המשיכו בטיסות גם כשמדדתי משבים של 48 קמש....

שורה תחתונה זיו ואני חיכינו כשעה, לאור התנאים החלטנו לקפל את הבסטה וחזרנו הביתה בלי לטוס .

זאת התמונת מצב - ככה זה נראה מהצד.

« עריכה אחרונה: November 02, 2008, 04:23:06 pm על ידי RaMaN »

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
שימי, התאונה בסרטון ישנה.

אפשר לחפש שרשורים עליה בפורום הבינלאומי ואפילו פה היא עלתה יותר מפעם. השרשורים באנגלית מעניינים מאוד. תמציתם: הבחור נהג להמריא כך באופן קבוע ולא שמע לאזהרות חבריו, שלדבריהם היה כתובת על הקיר.

לדעתי המצב שרומן מתאר חמור בהרבה. נכון שיש כמה סוררים בארץ שמזלזלים בכל כלל בטיחות אפשרי (ואפילו רצים לספר על זה פה בפורום) אבל חמור מזה ישנה דחיפה מתמדת של המגבלות לכיוון הלא נכון - וזה על ידי כולם. זו אווירה כללית וגם אני שותף לה לפעמים בלהט לטוס. ופה אני חושב שקודם כל המדריכים והבוגרים צריכים לשמש דוגמה (מה שלא כולם עושים) ויפה שעה אחת קודם.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עידו מה יעזור שהותיקים יעירו אם כשאמרתי לך בתבור שהמשבים הם מעל 36 קמ"ש חיקית 3 דקות והמראת, ואתה עוד אחד שאיך שהוא יש לו מודעות לבטיחות (אם כי הולכת ויורדת נראה לי).

לדעתי הלקח מהסרט - זה שהצלחת להמריא 100 פעמים עם הראש למטה והרגליים למעלה לא אומר שלא תמות בפעם ה101.

ועכשיו כל אחד יסתכל על הדברים שהוא עושה כי הוא מצליח לעשות את זה ויחשוב אם באמת כדאי לעשות אותם.

או כמו שאמרתי למישהו לפני שבועיים בתבור (ברוח צפון צפון מערבית חזקה) - זה שאני יכול להמריא עכשיו לא אומר שכדאי לי להמריא עכשיו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא

יכול להיות עידו.. התאונה אכן ישנה -- אותי היא זיעזעה.

בדבריך יש טעם.
קיימת מגמה של דחיפת המגבלה. זה עלול להיות רע.
בגלל האווירה, לדעתי, של אין דין ואין חוק ואין אכיפה.. אנו נמשיך להיתקל בתופעות הללו..
אבל, תמיד תהיה למשמעת העצמית השלכה ישירה על בטיחות טיסה.

משמעת עצמית זה --  להגיע לאתר, להיות מספיק חזקים כדי לוותר על הנסיעה, לא לפרוש ציוד ולבוא יום אחר, גם אם ההגעה היתה כרוכה בנסיעה של 200 קמ לכול כיוון.

התיאור של רומן (RAMAN) הוא אוטנטי.
סיתוונית קיימה פעילות הדרכה באותו היום המדובר במבוא חמה. בשלב מסויים, למרות מחאותיהם של חניכיי, סגרתי את היום מפאת משבים חזקים.
אני הייתי באוויר בטנדם ונחתתי מהר, כי לא היה נעים להיות באוויר.
זה הזמן שאני סגרתי את היום.. בדיוק אז הגיע  ___ עם שני חניכים שלו והוציא אותם לאוויר במשבים של מעל 40 קמ"ש בפיק..

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
צחי,

אני מודה לך שאתה מעיר ומאיר את עינינו בעמדות ההמראה. המשך כך. אני לא יודע אם נחוץ להתייחס כאן לאותו היום בו הערת לי באופן ספציפי או לא. כי לא בטוח שזה יועיל לדיון כאן. מה שאני מדבר עליו הוא דוגמה אישית.

באחת הפעמים שהייתי בתבור, ולא הייתי הרבה פעמים, היה שם בחור שאת שמו לא אגיד, שניסה חמש עשרה פעם בערך להמריא ברוח צפונית משבית קלה. ואחר כך עוד כמה פעמים בקדמית.

מה אני לומד מכזה מחזה?
אני אגיד לכם מה: שאני יודע להניף הרבה יותר טוב מאותו בחור, ושאם היו לי קצת יותר ביצים כבר הייתי באוויר. אז יש פה שני אשמים, אלו שנותנים חרא של דוגמה אישית, ואלו שלא לומדים מהחרא שבדוגמה...

אז בבקשה חברים וותיקים יקרים תשמשו דוגמה טובה!