כתב נושא: סיכום פגישת עבודה מול קלוב התעופה -אגודה למצנחי רחיפה  (נקרא 3752 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
לטייסי מצנחי הרחיפה שלום
מצרף את סיכום הדיון מהיום מול קלוב התעופה.
תקראו ותפנימו
אנחנו "בבדיקות בד"ח לפני המראה".
יש דרך ארוכה מאוד לעשות  אנחנו חייבים את התמיכה שלכם לתהליכים אנו מובילים.
חשיבות המתנדבים הינה קריטית בשלב זה של העבודה אנחנו לא נוכל לעמוד במשימות לבד.
זהוא תהליך ארוך אך בסופו נראה תוצאות חיוביות בכל הרמות .
מצפה לתמיכתכם
אדרי משה
יור האגודה הישראלית למצנחי רחיפה
« עריכה אחרונה: October 22, 2008, 06:25:21 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
אדרי וכולם.

אני חושב שהוועד החדש מוכיח רצינות ומוטיבציה גבוהה מאוד להביא לשינוי באגודה ובספורט שלנו.
וזו הסיבה שכל מי שעוד לא הצטרף לאגודה חייב לעשות זאת עכשיו!

כל הכבוד!

מנותק ניר אלטשולר

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
אדרי ושאר חברי הוועד,

ראשית אני רוצה לומר לכם כל הכבוד!

שנית, לאור המצב העגום בו השאירו את האגודה קודמיכם, ולאור התחושה כי מתחת לכל אבן שהופכים מסתתר לו עקרב, אני סבור כי מן הראוי לשקול הקמת עמותה חדשה ולהשאיר את העמותה הנוכחית לדעוך ולא לקיים בה, דרכה או בשמה כל פעילות כלכלית או ספורטיבית.

יש לי ניסיון של למעלה מ 6 שנים בניהול עמותות ואם המצב הוא אכן כפי שתארת יידרשו הן זמן והן משאבים כלליים לא מעטים ע"מ לאפס את העמותה.
לעומת זאת תהליך הקמת עמותה חדשה הוא זול ומהיר יותר, ועל אף שאישור ניהול תקין מצריך לפחות שנתיים ניהול ספרים תקין, ניתן לקבל אישור זמני המעיד על כך שהעמותה היא בדרך הנכונה.
במקביל צריך לפעול לקבלת סעיף 46 המקנה בין השאר לתורמים את האפשרות להכיר בתרומה לעמותה כהוצאה מוכרת לצורכי מס, דבר שיאפשר להגדיל את ההכנסות של העמותה.

אני סבור ששאלת השיקום\עמותה חדשה הנה מאוד עקרונית שצפויה לעורר תגובות לכאן או לכאן שיש לשקול בכובד ראש בטרם קבלת החלטה.

ניר

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
ניר המשמעות היא איבוד של 70000 שקלים...

מנותק ניר אלטשולר

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
הכנת 4 דוחו"ת כספיים לרבות סקירת כל פקודות היומן לצורך השלמת החורים השחורים, שחזור הפרוטוקולים (ותרשה לי להטיל ספק אם זה בכלל אפשרי), מציאת נכסים אבודים וליווי משפטי צמוד של התהליך, יעלו הרבה הרבה יותר!

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ניר שלום,
דבר עם אדרי ותעזור לו במה שצריך , אני אישית כבר טיפלתי לו היום במספר נקודות (עבור כולנו).
נושא האישור הזמני והקבוע ניתן לטיפול !

עמותה חדשה לא תקבל אישור ותקציבים מאף אחד עד שהפתרו הבעיות עם האגודה הנוכחית.

אדרי,
נושא הרישוי מצריך אישור אסיפת חברים.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לפי המצב כיום, הדרך הנכונה ביותר היא פתיחת עמותה חדשה.
חבל להתאמץ בכלל כדי להוציא אישור מנהל תקין לאגודה הקיימת.
ובנוסף,עם כמות התביעות שיש נגדה זו לא מציאה גדולה לסחוב איתה הלאה.

וליובל,איך בדיוק מפסידים כאן 70,000 ש"ח??

בקופה ישנם כ 4000 ש"ח בלבד להזכירך!

אורי שמיר

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
נו ,פשוט תקרא בן-אדם. angrey
« עריכה אחרונה: October 22, 2008, 07:38:00 pm על ידי fanman »

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
קראתי,
וההסבר המדוייק לעניין זה הוא :  יש לנו מרבץ נפט מתחת לרגליים אבל אין לנו את המקדח שיכול להגיע לעומק הזה...
אז יש לנו? או אין לנו?!!!
מה שלא יכלו לסגור לפני 3 שנים (אישור מנהל תקין) יהיה קשה מאד לסגור עכשיו!
תשאלו אולי את גיא רון הוא היה האחרון שהתעסק עם זה אם זכרוני אינו מטעה אותי.

אורי שמיר

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
יש סכום כסף יפה בנתיים הוא בגדר ורטואלי בלבד.אמת הוא עד שלא יהיה מנהל תקין ונקבל את האישור על כך המצב ישאר כך והיעד הראשון הוא להגיע למנהל תקין.יש סכום כסף קטן מאוד שלא יספיק אפילו לכסות את ענין הביטוחים של צד ג (כיסוי מינימלי של החוב להמשך ביטוח)יש מגעים עם חברת הביטוח ונקווה להגיע להסדר איתם כדי להמשך פעילות רציף.ניר אני מסכים איתך אמן ויהיה אפשרי ונקבל הכרה ולהתחיל בדרך חדשה.נשמח לקבל את עזרתך בהמשך.  יש רוח טובה רק שתתחזק ותאפשר המראה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אורי,
כמה חבל שלפעמים אתה כותב שטות ולא יודע לומר טעיתי.
לא הכניס פה את כולם לפרטים אבל אפשר וניתן לשנות את המצב מהר יותר מסגירת אגודה ופתיחת חדשה.
אגב אגודה חדשה שלא תוכר כאגודה ספורטיבית לא תעזור לנושא התקציבים.

אני ואדרי שאלנו היום הרבה שאלות את מי שצריך וניתן לסגור את השנים 2007-2008 ישנה בעיה שמצריכה זמן על מנת לאתר אנשים בעבור שנת 2006.

אורי,
אם כל כך אכפת לך אולי תבוא לעזור, אם לא בבקשה אל תצנן את רוחם של אלו  שמאוד אכפת להם.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לא שאני מומחה גדול בענייני אגודות ומצבים כאלה ..
אבל אני אישית מכיר מישהו עם סיפור כזה שהתעקש לקחת עסק ישן וכל מה שמשתמע מכך ולנסות לשחזר אותו ולגרום לו להצליח שוב כמו שהיה  .. אם נגיד את זה יפה הוא די אוכל עכשיו את עצמו על זה שעשה את זה בכלל

צריך לסגור את האגודה הישנה  ה70000 שקל האלה שיחזרו לתקצוב מחדש למי שצריך
שאדרי וחברים יעשו את העבודה הברוכה על משהו חדש ורענן וללא מישקעים אם אפשר לארגן כמה הטבות בביטוח צד ג' קיבוצי ואולי הוזלה בביטוח תואנות אישיות שבאמת שווה משהו באחת מסוכניות הביטוח זה שווה ..
 אני מוכן לשלם גם את ה 720 שקל לשנה כמו שהיה בפעם הראשונה שנרשמתי לאגודה רק שיעבוד.

להחיות סוס שכבר שוכב על הצד ולהפוך אותו למנצח במירוצים .. חבל על העבודה
אתם חברה עם המון מוטיבציה ויכולת להניע דברים וכל הכבוד . אל תבזבזו את הכוח על משהו רקוב
ואם צריך שנתיים עד שזה יחשב לאגודה כמו שצריך אז בהצלחה תשקיעו בלנהל משהו חדש במשך שנתיים כמו שצריך ואז גם יגיע התקצוב כי אחרת בעוד שנתיים תסיימו עם כל הבלאגן שיש לסדר עכשיו ולא יצא מזה כלום טוב
 נקודה למחשבה...

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
צריך להתאמץ עוד קצת כדי לסגור את השנים שלא היה מנהל תקין, הבעיה מתחילה מזה שכל בעלי התפקידים עבדו בהתנדבות וזאת בנוסף לעבודתם הרגילה אני לא בא להאשים אף אחד , אבל אולי בעתיד נלמד לקחת את הדברים יותר ברצינות ולהקפיד יותר.
חבל להפסיד את ה70 אלף שח' . לכן גם אני חושב שאין טעם לפתוח עמותה חדשה זה עלול לעורר תהיות  אם לעמותה הישנה לא היה לה מנהל תקין למה שלעמותה החדשה כן
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק ניר אלטשולר

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
המושג "מנהל תקין" מאוד מטעה.

זהו בעצם אישור לכך שלעמותה יש את כל הניירת ושהיא ממלאת אחר ההוראות שהיא החליטה שחלים עליה במסמכי ההתאגדות שלה.

אישור מנהל התקין משמש בד"כ ככיסוי תחת עבור גופים בירוקרטיים הבאים במגע כלשהו עם העמותה. לרוב המוחץ של העמותות בארץ אין אישור מנהל תקין, ובכל זאת רובן המכריע עושות דברים נפלאים ללא שום חשש להיותן מעורבות במעשים פליליים.

הבעיה העקרית עם אישור המנהל התקין הוא שמאוד קל לאבד אותו.
לדוגמא: מספיק שאחד הפקידים ברשם העמותות מחליט לעבור על כל הפרוטוקלים בשנה מסויימת, ופתאום הוא רואה שעל אחד המסמכים במקום שיהיו 3 חתימות כנדרש: שתי חתימות של חברי וועד ועוד חתימה של חבר וועדת ביקורת, יש רק שתי חתימות, אז הוא יכול בו במקום להקפיא\ לבטל את האישור.

המקרה שציינתי הוא לא בעייתי עם הגוף פעיל ועובד בצורה מסודרת, כי אז אין בעיה לתקן את המסמך...אבל אם יש ברדק בעמותה ובמקרה רשם העמותות יימצא פרוטוקול שנכתב לפני 3 שנים וחודשיים, שאינו מנוסח בדיוק לפי מה שקובע תקנון העמותה הוא יעשה לנו צרות צרורות. מנסיוני הוא יבקש לערוך מחדש את הפרוטוקול ולהחתים את כל מי שהיה בעל תפקיד באותו זמן.

במידה אחד מבעלי התפקידים הרלוונטים כבר 3 שנים לא מרחף וממש לא מזיז לו מהעמותה והוא יסרב לחתום, אז אפשר לשכח מקבלת אישור המנהל התקין המיוחל.

אני מקווה שלא שעממתי אף אחד, אבל המקרה שציינתי הוא רק דוגמה אחת מיני רבות לכמה קל לאבד מנהל תקין וכמה קשה להשיג אותו בחזרה

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ניר שלום,
מאחר ואתה היחיד כאן שאומר דברים של טעם ומבין בעניני אגודות, אשמח מאד אם תסביר למר לנואל  ולכולנו איך ניתן לפתור בעיית מנהל תקין שאותה לא הצלחנו לפתור במאמץ רב לפני שנים?
איך נחתים פרוטוקולים שמזמן כבר אינם בנמצא? ופרוטוקולים אחרים שבנמצא שאיננו יודעים את מי להחתים עליהם?
האגודה הזו לא התנהלה כשורה בגלל: מתנדבים, מנכ"ל מזדמן ועייפות החומר!   אני לא מבין למה צריך לחזור על טעויות ולהמשיך ללכת עם הראש בקיר,  אני מוכן לתת כל סיוע אפשרי אך לא בכיוון זה.
עמוס, אהבתי את ה "צריך להתאמץ עוד קצת" , זה לא עוד קצת עמוס! זה הרבה מאד.
קראו שוב את דבריו  של זיו אגרי, הוא ניסח כראוי מבלי להבין במדויק מה עברנו עם ה"מנהל התקין" הזה.
ועוד דבר, נכון שלא כולם היו מרוצים מעבודתו של רון בנטון מנכ"ל האגודה לשעבר ,אבל, אחת המשימות שניתנו לו לפני 3 שנים היתה:  להשיג אישור מנהל תקין (כדאי שתדברו איתו ועל מה שהוא מצא שם).
ה 70000 האלה הם חזיון שווא  שלא יקח את הליגה ואת איתי לשום תחרות בחו"ל ,אבל יפיל אתכם (חברי הוועד החדשים) עוד יותר לביצה הזו.

סוף הוא תמיד התחלה של משהוא אחר....  טוב יותר!... רע יותר? ...  משהו אחר...   (זה תלוי בכם...)

אורי שמיר

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
למשה ולכל ההמתנדבים האיכפתיים שנותנים יד וזמן - כל הכבוד!

לא ברור כיצד הגיעה העמותה למצב כזה של היעדר "אישור מנהל תקין" מרשם העמותות מלפני 4 שנים.
ניתן ורצוי לחדשו בהקדם ואם יש צורך, אז אפילו להפגש עם אנשי רשם העמותות בירושלים.

ובקשה צנועה,
שמה המקורי של העמותה הוא "האגודה הישראלית למצנחי רחיפה ע.ר." אז אנא, במטותא, השתמשו בשם הנכון הזה בכל הניירת שאתם מפרסמים לבל יהיה עוד תירוץ לעכב את האישור.

אמנון

מנותק RaMaN

• משחק בארגז החול
    • דוא
מה אתם מסתנוורים מ 70k ? מילאה הבלאגן שצריך להסדיר. שמעתי שיש תביעות נגד האגודה.. גם אם האגודה תזוכה בהכל, ה70 האלה לא בטוח יכסו את הארוחות צוהרים של העו"ד בדיונים.

חוץ מזה אני הקדשתי יותר תשומת לב לעניינים אחרים.

- למה קה"ל (קלוב התעופה לישראל) לא מטפל בנושא המצנחים ישירות, למה בכלל האגודה כשיש קה"ל (לפחות בענינים הפורמליים) ? בטיסנים הם יודעים לטפל יופי.
- מי ערב לכך שמשרד התחבורה בכלל ירצה להתעסק עם מצנחים ?
- למה הוחלט שצריך בכלל לערב את משרד התחבורה ? אני אישית לא רוצה שהמדינה תדחוף את האף שלה לתחביבים שלי בעיקר כשהם לא חושבים שצריך לעשות את זה .
- ואם בכל זאת משרד התחבורה יחשוב שמצנחים הם פרה חולבת והמדינה תחתום לי על רשיון. מה יהיו התנאים לקבלת רשיון\דרגה (קורסים,מבחנים,ביטוח,הגבלות מוזרות?),כמה זה יעלה (כמה ביטוחים יהיו חובה, איזה טסטים נאלץ לעבור, כמה היטלי "יש לך כסף למצנח תשלם עוד קצת" יהיו? )
-מי בכלל הסמיך את האגודה שעד לפני חודש לא תפקדה במתכונת הנוכחית (ואני לא אכנס לעניין של ניהול תקין בכלל) לדון בשם כל המרחפים על אופי הרשיון והרשיון בכלל כשאין דרישה כזאת מהמדינה ? 
-אם יהיה רשיון סביר להניח שהמדינה תסמיך מישהו לאכוף את החוקים. מי יהיה האוכף מה יהיו סמכויותיו ועוד יותר חשוב מה יהיו החוקים ?
-מישהו בכלל הצביעה על כל מה שדובר עם קה"ל וכיוון אותו לוקחת ההנהלה או שזאת דיקטטורה . (והמילה דיקטטורה זה לא נסיון לפגוע באף אחד !!!)

גילוי נאות : אני לא חבר באגודה ולא מתכנן להצטרף עד שאני אבין בדיוק לאן הרוח נושבת.

ובנימה אופטימית יותר כל הכבוד ותודה רבה לכל אלה שמשקיעים את זמנם למען קידום התחביב שלנו. רק תעשו את זה בזהירות ובלי חיפזון מיותר.

רומן פ

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אני רוצה להעלות שאלה אחת חשובה  שעולה לי מהתגובה של רומן  ומבקש בבקשה שרק גורמים יודעי דבר שיוכלו לתת לזה הצדקה ממש ממש טובה יענו אחרת חבל על המילים והמקום בשרת שעליו נרשם הרקורד הזה

א. למה אנחנו צריכים את עניין הרישויי ?
ב. למה אנחנו צריכים את עניין רישיונות לדרגות ?
ג. למה כל הבלאגן להיכנס תחת כנף של מישהו.. האם זה על מנת להחשב ספורטאים לכול דבר וגם לזכות לייצוג ענף מבחינת הגדר בין לאומי ?

זה הובי בדיוק כמו סריגה או כמו נהיגה באופנוע שטח.

ממה שלי נראה זה על מנת לכסות מדריכים אבל עובדה שגם עכשיו אני לא רואה שום ירידה בכמות המדריכים בארץ.. אולי להיפך רק עליה ואם מדריך טיפש ולא מכסה את עצמו כנגד תביעות זה סוג של בעיה שלו..
אני הדרכתי הרבה שנים הטסת טיסנים ופוטנציאלית יש מזה הרבה יותר סיכוי להיפגע.. ולי היה ביטוח מתאים יקר מאד ומכסה כל מקרה שיבוא אבל לא היה צורך ברישוי

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לזיו ורומן
הכי בקצרה שאפשר כמות ההרוגים הפצועים ואירועי הכמעט ונפגע (וזה רק מהמדווח בפורום)  בשנה האחרונה הם לבד סיבה מצויינת
למסד את הספורט דרכי הלימוד ההכשרה ואיפה  ולמי מותר לטוס.

במצב כיום מחר יכול ח"א או משרד התחבורה  להחליט שזה כנגד החוק לרחף בארץ (עקב תאונה או אירוע  מתוקשר אחר) ואז יכול לקחת גם 5 שנים להחיות את האישור לרחף בארץ.

עדיף שזה יטופל ע"י האגודה שמייגת את המרחפים מאשר ע"י איזה בירוקרט שלא מבין כלום.

קח דוגמא קטנה מפה...
בתחילת הדרך אחרי כמה אירועים בטיחותיים מנהל התעופה הוציא חוקים אחד מהם היה ש"בטיסה זוגית אתה חייב ציוד נחיתה (מנסע עם גלגלים)   במצב תקין + חגורות הצלה למקרה של נחיתת חירום במים"  עד שזה לא תוקן כול נחיתה של טאנדם הייתה נחיתת חירום  ועבירה על החוק.

זה באמת בקצרה.

זה לא הובי כמו סריגה!
לאופנוע יש רישיונות וביטוחים וטסטים ומורי נהיגה מורשים.

יאללה ביי

שי לנואל

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חברים יקרים . אינני נוהג "לצאת מהצללים" אבלללללללל כחבר ועד ברצוני לציין עובדה מאוד פשוטה וברורה : לאגודה אין יכולת להתקיים ללא אישור מנהל תקין - מאוד ברור ופשוט - נקודה !!! . ללא מנהל תקין לא נקבל תקציב לכלום , לא נוכל לקדם דו שיח מול הראשויות , לא נקבל תמיכה מכל גורם חוקי  ,לא נוכל לקדם את נושא הביטוחים , הרישוי, לא יהיה כסף ליזום ולקדם ארועים , אחזקה וטיפול אתרים , כנסים , ערבי בטיחות , קידום יוזמות חשובות ולמעשה ננהל עם עצמנו דו שיח של שוטים  . לכול נושא שאנו נכנסים אנו נופלים לבור וכאשר אנו מתחילים לבדוק כיצד יוצאים מהבור - אנו נופלים לבור עמוק יותר  . הפלונטר סבוך ומסובך מאין כמותו
חברים יקרים  . החלטנו כי ננסה להפוך את העולם בכדי להשיג מינהל תקין וטרם הרמנו ידיים  . יחד עם זאת  - אין ברצוננו להוליך שולל אף אחד - ללא מינהל תקין אין לאגודה זכות קיום ואין אנו שוללים אף מהלך בכדי לשנות את פני הדברים כפי שהם כיום .

ברצוני לציין דבר מה נוסף : האגודה זה לא ועד האגודה . האגודה היא כל אחד ואחד מאיתנו - ממש ממש כך !! על כל אחד ואחד לשנות גישה ולהבין כי הוא גורם דומיננטי  ורלוונטי ולכן - בשלב קריטי זה - כל אחד שביכולתו לקדם פתרון ולעזור - מוזמן להשתלב במערכת ולא לשבת על הגדר