כתב נושא: העלאת קבצים לפורום, בעיה עם השרת, נפתר זמנית- נא לקרא  (נקרא 677 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
שלום לכולם

היום התחוור לנו (על ידי סגירת הברז מצד שרת האיחסון שלנו) שחרגנו ממספר הקבצים המותר בשרת שלנו, כדי להסביר בקצרה, מותר לנו להעלות עד 25000 קבצים לאתר (פחות משנה מה גודלם אלא כמות הקבצים הוא מה שקובע) רק שתבינו שהיו לנו בשרת תחת holywind.net מספר קבצים עצום של 78000, פי 3 ממה שמותר, מה שגרם לשרת האיחסון שלנו לסגור בפנינו את הדלתות, ונכון להיום בבוקר השרת לא איפשר כניסה לאתר

לאחר ישיבה עם התמיכה התכנית של שרת האיחסון והעלאת האתר לאויר על מנת ששנקה ממנו קבצים, הצלחתי לאחר עבודה מרובה להוריד את מספר הקבצים לחצי, וכרגע מספר הקבצים באתר הוא 36000, שעדיין זה חורג מכמות הקבצים המותרת, לעת עתה מבחינת השרת זה בסדר, אבל אנחנו נדרשים לנקוט בפעולות מנע וניקוי, כמו כן נוקתה תקיית הקבצים של הפורום (משמע כל מסמך שאינו תמונה נמחק)

בעתיד הקרוב
אני אשב ואנקה קבצים מהשרת, אנסה לגבות לאכיון קבצים, ויתכן שגם נמחוק קבצים ישנים, זו עבודת נמלים ונראה לי שיקח הרבה זמן לביצוע
העלאת קבצים שחשוב לשמור תתבצע אל ממשק הקבציים שבאתר עצמו ולא בפורום, תקיית הקבצים המצורפים לפורום תמחק בתדירות שאנחנו נקבע

בעתיד הרחוק
נצטרך לחשוב על פתרון לבעיה, יתכן ולחלק את האתר ל 2 או אפילו 3, ולהעביר את הפורום לשרת אחר, או לחלק את הגלריות והסרטים לשרת אחר, האופציה השלישית היא שרת dedicated רק לנו, אבל מבחינת עלות, לא אני ולא הפורום הנ"ל יכול להבטיח את העלות הזאת (באזור ה 160 דולאר לחודש)

כרגע אני משאיר את האופציה להעלות קבצים לפורום, לאתר, לגלריה פתוחה לכולם, אבל כמו שאני רואה את זה זה הולך להתמלא די מהר (גלריה של 500 תמונות זה עוד 500 תמונות שנוספות לאתר), ויתכן שבעתיד הקרוב נצטרך לקחת החלטות לגבי המשך האיחסון של האתר

אם יש למישהו רעיון, אשמח לשמוע

להשתמע

אמיר
נ.ב הבעיה של העלת הקבצים לפורום נפתרה

« עריכה אחרונה: October 14, 2008, 07:40:02 pm על ידי אמיר מליק »
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק idomohar

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
אני חושב ש 160 דולר לחודש זה לא כל כך הרבה. אין לי מושג כמה זה עולה היום - מה שיכול היה לתת נקודת ייחוס.

אפשר למשל - לגייס כסף באמצעות מכירת חולצות וכובעים עם הלוגו.
יוגי, כמה פריטים נמכרו בנגלה האחרונה? תוסיף חמישה שקלים למחירו של כל פריט והנה לך סכום להתחיל איתו.

השאלה אבל אם זה באמת מה שרוב החברה רוצים פה? אפשרות לעוד קבצים?

אולי עדיף להזמין את משפחת מליק לבירה?  :P

מנותק אמיר מליק

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
עידו זה לא העניין אם רוצים עוד קבצים, אני מפחד שיום אחד באמת לא נוכל יותר להעלות קבצים, ואני מתכוון שום קובץ מכל סוג שהוא, לא תמונות (ואפילו הקטנות ביותר) ולא קבצי וורד, לא סרטים וכדומה, הייתי אומר שזה די ישתק את האתר, תנסה לדמיין את הפורום ללא התמונה של יורם בחיריה.....
רעיון של מכירת חולצות והפקת רווח מזה למען החיאת השרת הוא רעיון טוב, להזכירך מדובר בכמעט 2000 דולאר לשנה, אם זה יצליח ומישהו מוכן לקחת את זה על עצמו (מצטער אין לי זמן כרגע לזה) אז בשמחה נעבור, מבחינתי זה הפתרון הקל, הנוח, והממש ממש טוב
במקרה השני אפשר לעבוד על מגבית, כל מי שמעוניין יתרום כך וכך אבל להגיע ל 2000$ זה די הרבה כסף

במקרה הגרוע, פשוט נפסיק להעלות קבצים/תמונות/סרטים לאתר

אמיר

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
מליק.
Mi Kasa Es Su Kasa
אתה מוזמן להשתמש בשרת שלי.
דבר איתי ונפתור את העניין הזה.
 hug

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני חשבתי שהפרסומות באתר לצורך זה ???

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הפרסומות מכניסות כמה אגורות על כל קליק במקרה הטוב תגיע ל 10$ בחודש שזה +- העלות שהייתה עד היום, 200$ זה קצת יותר .....
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמיר מליק

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
10$ במקרה הטוב, בהתחלה עוד היו לחיצות, עכשיו זה די התיצב על אזור ה 10$

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
אגב, נדמה לי שהפרסומות של אמזון מאיטות את הגלישה בפורום. יש דרך לאמת את הדבר הזה?

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
רוח הקודש בלי תמונות זה כמו אוטו בלי גלגלים... כמו רתמה בלי מייתרים... כמו דימה בלי אלכוהול...
אני בעד הרשמה בתשלום. חברים רשומים בתשלום יקבלו אפשרות לפרסם ולראות סרטים ותמונות וכו'. חברים שרשומים ללא תשלום יוכלו לראות את הפורום ללא קבצים... עד כמה זה מסובך ליישום מליק?
זה עבד עבור קהילות אחרות. אפשר לברר פרטים. דבר איתי... אולי אני אצליח להשיג שיחה עם מנהלת פורום חברתי שגובה דמי חבר.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק אמיר מליק

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
אין לי כל כוונה לעשות דבר כזה למרות שמבחינת יישום זה ממש לא בעיה, אנחנו נמצא דרכים יצרתיים אחרים (הפתרון תמון בסרבר, או בכמה סרברים) ואם זה ידרוש מאיתנו לקנות עוד אחד בסופו של דבר אז נקנה, כרגע אנחנו במצב של חסד מול נותני האיחסון לאתר כי אנחנו כבר בחריגה,
אני רוצה להקדים תרופה למכה ולא להגיע ליום שבו יגידו לנו, "זהו סגרנו את הברז וזהו" ואז האתר יהיה סגור לכמה ימים עד שנתארגן, ולכן עדיף להתארגן עכשיו ולא להשאיר לרגע האחרון
אני ודונסקי עובדים כרגע על הבנה של גודל/כמות הקבצים בסרבר, כשנגיע להבנה ולעצם החלוקה עצמה, אז חצי פתרון יהיה בידינו, לגבי היישום של הפתרון אני כבר אעדכן בהמשך

אמיר

נ.ב הפרסומות של אמאזון לא מאיטות את הסרבר, ואני אוריד אותם עוד מעט כדי שתיווכח, הבעיה נובעת מזה שהפורום עובד עם דרך מאוד מיושנת של שימרת מטמון של הפורום, הדרך הזאת לא קיימת בסרבר שלנו, ולכן כל טעינה של הדף בפורום מתבצעת כל פעם מחדש