אורי בוקר טוב
בנימוס רב התאפק ואומר אתה חצי צודק:
מה זה התערבות טייס במהלך הטיסה התקין של החופה? נראה לך שהוא רצה קריסה כזאת ליד ההר?
חופה בסיסית מסכנת את הטייס פחות כי היא תפנה רק 90 מעלות לפניי שתיפתח ולא 180 מעלות כמו כן היא תתאושש מהר יותר ותפנה לאט יותר.
עדיין גיל נהרג בגלל קריסה של החופה לצערנו קרוב מידי להר.
אין ספק שהיו מספר גורמים שתרמו או גרמו לקריסה אבל על זה שהייתה קריסה אין וויכוח.
בכלל זה שאוהד לא מסכים שקריסות (בהמראה או בתרמיקה או בנחיתה) הם יחסית גורם גדול יותר לאירועים מאשר סחיפה זה לא מה שישנה את העובדות בשטח או יגביר את הבטיחות. אוהד מוזמן לטוס על טוויסטר ב45 קמ"ש רוח אבל לא הייתי ממליץ על כך לאף אחד ( כולל אוהד).
אוהד חשבת אולי שהבעייה יכולה להיות שיקול הדעת של הטייס או עודף ביטחון עצמי?
נראה לי שכמות הקריסות ( קדמיות ואחוריות :-) ) שאתה עברת בזמן כה קצר ברכס בהרים ומעל בתי קברות היא יחסית גבוהה האם יש לך הסבר לכך?
דימה לעניות דעתי תרגול קריסות (או לפי הצילומים עד כה חציי קריסות

) ברכס ממש לא יועיל בטיסה תרמלית אתה טוב מאוד בלהגיב לכול דבר שנכתב ולהגיד כמה כולם גרועים ורק לך ונובה הפתרונות אבל אין תחליף לקורס SIV ובכי חשוב אין תחליף לשעות רחיפה בהרים!
לגבי סטטיסטיקה אם אני זוכר נכון רוב התאונות בארץ היו של מרחפים בעליי ניסיון של 3-5 שנים עם חופות 1-2 רובם לא מרחפים מספיק שעות בשנה או יותר נכון לא מתרגלים מספיק שליטה קרקעית אבל הביטחון העצמי שלהם בשמיים וכמובן המנטליות של יהייה בסדר.
אבל זה רק מזכרוני הדל.
יאללה ביי
שי