כתב נושא: לכל החברה שממהרים להחליף למצנח מתקדם כדי לטוס תבור-מ"ח  (נקרא 4554 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גונן גל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יובל

אם כך, למי משלושתיכם יש יותר גדול?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יעלי מה שאני אומר זה שאם אין לך 100 שעות בטרמיקות (ולא לספור לי רכס בתור טיסה) אז עדיף לך להחליף את הקומפקט במצנח DHV 1 חדש, שיביא אותך לקרוסים יפים בצורה בטוחה יותר. ויש מספיק אופציות אטרקטיביות בשוק.
לקומפקט מנסיוני יש שני חסרונות:
1) כמו שגונן אמר, מהירות. הוא פשוט צב.
2) הנפה קשה יחסית למצנח מודרני. מה שאומר שתחליפי מצנח פתאום תניפי הרבה יותר טוב ובקלות.

איתי אני הייתי מעדיף שקודם ישאלו את עצמם האם רמת הטיסה שלהם מסתדרת עם LTF1-2 ורק אחרי זה למה הם צריכים אותו (קיצר רק להפוך את הסדר), אבל מי שלא טס בטרמיקות לפחות 20 שעות ולא הוציא קרוסים לא ממש יודע מה רמת הטיסה שלו, מי שחושב שמכמה גירזונים במבוא חמה וכמה טיסות ברכס אתה יכול להעריך מהיא הרמה שלך טועה בענק. מה גם שהאגו תמיד נותן לנו להרגיש ברמה יותר טובה ממה שאנחנו באמת אז מראש תורידו 40% מהרמה שאתם חושבים שאתם ,לפחות עד שתעברו את רמת ה 500-600 שעות אז כבר השיקולים יותר ברורים.

אגב איתי לגבי המצנח שלא קורס אני יודע על לפחות 3 פעמים שהמצנח קיבל 70% ומעלה בארץ בשנה וחצי האחרונות. אגב בשלוש הפעמים (שאחת מהם ראיתי) הטייס תיפקד טוב מאוד ושמר כיוון.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
ציטוט
אם אין לך 100 שעות בטרמיקות (ולא לספור לי רכס בתור טיסה)

צחי וכולם,

אשמח אם תסביר מה הבסיס של דיסקרימינאציה זאת... =)))

טייסי אקרו בכלל לא מעוניינים בשום טיסות טרמיקות.... =)))

למישהו כאן יש אומץ להגיד שמבין בחרומים יותר מהם? =)))

ברצינות - ליעל ולכול מעוניינים: הסוד - ללמוד לקרוא
את דוחות של בדיקות תקינה: שיעור ראשון: לוקחים את
שני כנפיים של קלאס 1-2 למשל את רוקי וכנף של
יצרן אחר וסופרים את כמות של ציונים שקיבלו כנפיים
בצורות מסויימות. בטוח שגישה זאת תביא לגילוי של
דברים מעניינים. נחון שגלייד הוא לא הכול רק ערך
הכי חשוב לכל כלי טייס לא ממונע, יש גם ערכים
אחרים - לדוגמה - ציונים של אנשים שמקצועיות
שלהם ברמות יותר גבוהה מכל מרחף ישראלי........

בכבוד,
ד.
« עריכה אחרונה: October 06, 2008, 05:06:29 pm על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: לכל החברה שממהרים להחליף למצנח מתק
« Reply #23 ב- : October 06, 2008, 05:32:19 pm »
דימה ידידי

לא דיברתי כאן על כל הטייסים בעולם אלא על חברה שמחליפים מצנח בשביל לטוס קרוסים(ואני רואה יותר מדי כאלו בזמו האחרון), אז אם תראה לי מישהו שטס קרוס בלי לטוס בטרמיקות אני אשמח ללמוד איך בדיוק.
(האמת שפעם אחת יצאתי לקרוס מול הרוח מקונברסיה)

רוב טייסי האקרו לא התחילו לטוס אקרו מיד בסיום קורס הP1 שלהם, רובם טסו הרבה מאוד קרוסים לפני שהתחילו לטוס אקרו. בכל אופן מי שמתעניין רק באקרו כנראה שכל דיון על החלפת מצנחי LTF 1 ב LTF 1-2 לא ממש בשבילו.

אין לי מושג מה זה "דיסקרימינאציה" ...... אבל סליחה מראש אם עשיתי את זה.
« עריכה אחרונה: October 06, 2008, 05:34:09 pm על ידי צחי רייל »

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
דיסקירמנציה בתרגום לכנענית היא אפליה.

הדיון הזה חד צדדי מידי, כותבים פה רק חברה מהאסכולה השמרנית. השאר מסתפקים בלקרוא ולתרץ למה מה שנכתב אינו רלוונטי אליהם... :)...

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
דימה ידידי

לא דיברתי כאן על כל הטייסים בעולם אלא על חברה שמחליפים מצנח בשביל לטוס קרוסים(ואני רואה יותר מדי כאלו בזמו האחרון), אז אם תראה לי מישהו שטס קרוס בלי לטוס בטרמיקות אני אשמח ללמוד איך בדיוק.
(האמת שפעם אחת יצאתי לקרוס מול הרוח מקונברסיה)

רוב טייסי האקרו לא התחילו לטוס אקרו מיד בסיום קורס הP1 שלהם, רובם טסו הרבה מאוד קרוסים לפני שהתחילו לטוס אקרו. בכל אופן מי שמתעניין רק באקרו כנראה שכל דיון על החלפת מצנחי LTF 1 ב LTF 1-2 לא ממש בשבילו.

אין לי מושג מה זה "דיסקרימינאציה" ...... אבל סליחה מראש אם עשיתי את זה.

צחי אחי,

אני חושב גם במצנחים מאוד כדאי לחשוב על מטרה בזמנה של קבלה החלתה על קניה של ציוד.
אין ולא יכולות להיות המלצות בלי לדעת מה בדיוק הכוונה של מרחף בקניה של ציוד. כמה שעות
באוויר היא או הוא מתכוון לעשות בשנה הבאה וכנה ובאיזה ציוד הוא עשה בתקופה קודמת? :-)

אני בטוח שכל דיסקרימינציאות שבעולם גודלות מחוסר ידע. גם זאת היא חוסר ידע שלנו משותף.
אין כזה דבר כמו שעות טיסה בהרים או בתרמיקות - הטבע של אוויר היו כזה שלא קיימים תנאים
דיינמיים בלבד או תרמליים בלבד - לא משנה איפו - בחוף ובהרים אנחנו פוגשים שניהם ביחד....

ההגדרה נכונה (שלא אני המצאתי) - כמות של שעות אוויר כלילית, כמות של שעות בשנה שעברה
וכמות של שעות שמרחף מתכוון להשלים בשנה הבאה.מקווה מאוד שלא פגעתי במישהו - כוונה שלי
היא תמיד אחרת, רק שאינני יודע איך עד אפשר להעביר דברים כאלה לדעתי ברורים לגמרי.......

אני גם לא חושב שרמה טייס של רוב אוכלוסיה מרחפת מספיקה את טיסות מירחק... אבל זה מצב
קיים, שאגודה חדשה אמורה לפתור באתיד הרחוק... עד הזמן שבארץ מנצחת את אידאולוגיה
של תחרויות - צפוי שנשמע עוד סיפורים עצובים - כמו שזה בזמן האחרון - כמעט בצורה סידרתית.

סיפור ערוך - מעדיף לדבר איתך ואם כול מעוניינים בזמן של פגישה אישית.............. ..........
אבל הוא גם לא ממש קשור לבחירה ביין קלאס 1 ולביין קלאס 1-2... בדיוק כמו שכתבתי: יש 1-2
ויש 1-2, לדוגמה ROOKIE וMENTOR! בואו תספרו את ציונים של "1" אצל שנייהם! כדי לציין
את רמה של בטיחות סבילה של כנף חייבים לנתח את נתונים של דוח בדיקות תקינה
תסכים איתי?

http://www.dhv.de/odb/report.php?lang=en&qi=pub250013&item=16062
http://www.dhv.de/DHVonlineDB/source/technictestreport2.php?lang=en&item=-901

בכבוד רב לכול אמיתים,
ד.
« עריכה אחרונה: October 06, 2008, 06:19:23 pm על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

אין כזה דבר כמו שעות טיסה בהרים או בתרמיקות - הטבע של אוויר היא כזאת שלא קיימים תנאים
דיינמיים בלבד או תרמליים בלבד - לא משנה איפו - בחוף ובהרים אנחנו פוגשים שניהם ביחד....

כנראה שהרבה זמן לא טסת בטרמיקות, האוויר בטרמיקות הרבה הרבה יותר דינמי מאשר ברכס נתניה או ארסוף.
יש לי כמה מאות שעות בכל אחד מהמקומות (רכס/טרמיקות), והעובדה היא שבטרמיקות היו לי עשרות (אם לא מאות) של קריסות וברכס מעולם לא הייתה לי אפילו קריסה אחת (ואני לא מדבר על קריסות יזומות).
הבהרה - אני באופי הטיסה שלי מונע את רוב הקריסות אבל בטרמיקות יש קריסות שפשוט איאפשר למנוע, ברכס גם אם נפגשתי בנפילת לחץ בחופה היה קל מאוד למנוע את הקריסה וגם אלו היו מקרים בודדים ומאוד מאוד נדירים (בד"כ ברכיב דרומי חזק או צפוני חזק).

לגבי זה שכל טייס צריך לדעת לנתח דוחות תקינה - מסכים איתך בהחלט.
« עריכה אחרונה: October 06, 2008, 06:23:23 pm על ידי צחי רייל »

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
היי צחי!

ציטוט
כנראה שהרבה זמן לא טסת בטרמיקות,

תשובה הכי צפויה שיכולה להיות.  אבל אינה נכונה :-)
היתי עסוק בדברים מאוד מעניינים, מותר להגיד ש80%
ממרחפים לא יגיעו אליהם (מכול סיבות מוצדקות) בכלל.
חוץ מזה "השתיקה תרמלית" כמעת הסתיימה! נתראה!!

=)))

ציטוט
האוויר בטרמיקות הרבה הרבה יותר דינמי מאשר ברכס נתניה או ארסוף.

מעניין שטייסים ניסוי של  LTF חושבים ובצדק(!) שקיסות
טבעות הן פחות אגרסיביות מהקריסות מיוזמות, זאת כל
הראיון של בדיקות תקינה אתה בחיים לא תקבל קריסה
יותר איומה מהקריסות שעשה טייס נסוי. מנסה להתקרב
למקצועיות שלהם. בטוח שזאת דרך יחדה לא להתרסק!

=)))

אני לא מתכוון לעשות השווה בין דבר שאינו קיים (קריסות טבעות
בחוף) לדבר שכן קיים (קריסות טבעות בהרים). רק מבקש לא
לעשות שום קשר ביין אי יכולת הזמנית שלי לטוס בהרים ולביין
דברים דאי תאורתיים שאני מנסה להסביר כאן... אינני מבזבז זמן!

בכבוד
ד.
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
להזכירך הדיון הוא על "האם לטייס מתחיל כדאי להחליף למצנח מתקדם כדי לטוס קרוסים? והאם זה יעזור לו להוציא קרוס טוב יותר ממה שהיה טס על מצנח LTF 1?".

ציטוט
מעניין שטייסים ניסוי של  LTF חושבים ובצדק(!) שקיסות
טבעות הן פחות אגרסיביות מהקריסות מיוזמות, זאת כל
הראיון של בדיקות תקינה אתה בחיים לא תקבל קריסה
יותר איומה מהקריסות שעשה טייס נסוי.

העניין הוא לא מה יותר אגרסיבי אלא מה יותר מפתיע. בקריסה יזומה אתה יודע בדיוק מתי זה בא, כשאתה טס בטרמיקה וחושב על עוד הרבה דברים תוך כדי קריסה יכולה להפתיע וכמו במלחמה ל"אלמנט ההפתעה" יש אפקט פסיכולוגי גדול, ז"א טייס לא מיומן ייבהל יותר מקריסה לא יזומה. אבל זו לא הנקודה שלי.

הנקודה היא שטייסי הניסוי בודקים את המצנחים במקרי הקיצון ואז אומרים לנו איזה רמת טייס צריך כדי לצאת ממצבי חרום עם המצנח, וזה בדיוק מה שאומרת התקינה - רמה רמת הטייס הנדרשת לצאת ממצבי חרום.
ולא שום דבר אחר.
אז למה לא להקשיב להם?

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
בוא נשים את הדברים על השולחן. אנשים קונים DHV1-2 כי זה עושה להם שופוני בעמדה. כמו ערס שמוסיף חצאיות לסיאט 96 שלו.

מדריכים מוכרים DHV1-2 לחניכים שלהם כי זה עושה להם טוב ללכת לישון במחשבה ש"החניכים שלי טובים יותר" והם יודעים כבר לטוס על חופות מתקדמות.

זוהי יוהרה במיטבה. זה הכל.

אז כל החדשים כאן באיזור, וכל הקונים ציוד בקרוב, תעשו לעצמכם חשבון נפש אמיתי, אחר כך תתייעצו עם כל מי שרק מוכן לתת עצה שאין מאחוריה אינטרסים כספיים.

ואז תקנו עפקו כי זו תוצרת ישראלית טובה!  hug lugh hug

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אני חייב לזוז אז אכתוב את דעתי המלאה אח"כ אבל לעכשיו בלי לקחת צד מסוים:

כול התקינה בעולם מלאה בפוליטיקה!.
התקינה זה לא דבר מדוד במכשיר ברובו אלא דעה בין טייסי ניסוי!
התקינה לא מודדת בכמה קלות קורס המצנח או נכנס למצב מסויים אלא איך החופה מתאוששת מהמצב אליו היא נכנסה!
התקינה רק בודקת איך חופה יוצאת עם התערבות  וללא התערבות טייס  ולא מה קורה כשטייס משחרר הזדקרות או ספין בתיזמון לא נכון!

אלו סתם עובדות יבשות נקודה למחשבה ללא דעה לכאן או לכאן.

לילה טוב

שי לנואל

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שלום לכולם...
אני טס על טרסט DHV 1 אחלה מיייייייייצנח (זה ברוסית) עשיתי איתו קרוסים אין לו שום בעייה ,היו פעמים שהגעתי יותר רחוק ממיצנחי DHV1-2 DHV2 זה הכל תלוי בטייס .
וחוץ מזה מה יותר כיף מזה שהמייייייייצנח (זה ברוסית) קורס וניפתח לו מעצמו בלי שום היתערבות ככה אני יותר מרוכז
בטיסה ולא בקריסות (אחרי קורס SIV כמובן).
ככה גם אפשר "לחראה" אותו חופשי חופשי .
אגב הוא גם אחלה מיייייייייצנח (זה ברוסית) למנוע, טוב אבל על זה אין ספק.
אגב דימיטרי לנובה יש מיייייייצנח למנוע בילבד  ?????????
בקיצור לא צריך ליקפוץ מעל הפופיק אם יש כזה .

בסיבובים
        שרון תמם.
« עריכה אחרונה: October 06, 2008, 09:49:26 pm על ידי שרון תמם »

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
בריא עליך שרון.  ;D lugh

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
ולסיום...
לפני כ-4 שנים רציתי לעבור למצנח מתקדם(אז טסתי על פיאסטה) שאלתי את אילן ארז על מה הוא ממליץ?
והוא ענה-אבישי.! אתה לא צריך מצנח יותר טוב, אתה צריך טייס יותר טוב!
ואז הוא סיפר לי את סיפורי הליגה למינהם,ואיך הוא ניצח עם מצנח פשוט ממתחריו,ואיך הוא תפס את התרמיקה מאלו שקיפלו את המצנחים וקיללו אותו,ואיך כל קללה הרימה אותו עוד,ואיך ואיך ... lugh
ואז הלכתי הביתה כי היה כבר מאוחר... hug
בתקופה דאז החלטתי שאני צריך בטיחות -קניתי אפקט(דפקת)שהוא מצנח בלוק ומומלץ מאד למתחילים ועם שיעור שקיעה בסיבובים- אחד הטובים שיש ;D
ואחרי שטחנתי אותו עברתי לקארמה L-(למכירה)-מצנח בטיחותי שעושה את העבודה,מסתובב יפה, וטס יפה גם עם מנוע.
ורק עכשיו אני חושב (ברצינות)להתקדם ל-1-2...

כשיש לך מצנח שאתה בטוח בו ,קל לך להתעסק באמת במה שאתה רוצה - לטוס!
שמע ישראל

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
יש משהו יותר מצחיק ,את אלה שקונים מחשב טיסה כל מיני מכשירים שיכלולים ריתמות שכיבה מיייייייצנח DHV 8 וכו אתה בטוח שהם הולכים לחצות את המדינה מקצה לקצה ובסוף אתה רואה אותם בצמח (14 ק"מ מהתבור) .
נו זה לא מוגזם ? ? ?

בפשטות
          שרון תמם

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
עידו מוהר ידידי  
אני ממש נכנסתי ללחץ מהשרשור הזה .
פחד אלוהים לטוס על DHV 1-2 עדיף לקנות כרטיס טיסה במחלקה ראשונה באל על שמעתי שגם הדיילות משהוא.
מסוכן לטוס על מצנח רחיפה "נקודה" אפשר להיפצע,ולמות חס וחלילה וכנף רכה שקורסת בשכיחות גדולה .
במקום להפחיד :שווה להגיד מה ללמוד ,איך לפעול במקרה של תקלה כזו או אחרת ,לטוס במבוא חמה יותר מהתבור ,
                הר ארי מחוץ לתחום עד שתצבור 5000 ש"ט במבוא חמה, אל תבצע קרוס בנתיב כזה או אחר ,וכו'
תקראו שוב את מה שי כתב בנושא תקינה יש ברבה שכל  ואמת.
תמיד יש מקום להגביר מודעות ושמירה על בטיחות שתמיד נכון לטוס על מצנח עם תקינה גבוהה ושעבר באמת את התקן הגרמני הלכה למעשה (איך בודקים את זה ?)
תפסיקו להלך אימה על ציבור גדול של מרחפים שטסים במצנחים ואתם יכולים לזרוע בהלה ,פחד,חוסר אמון עם החופות שלהם
ואני זוכר כתבה של איתי באחד השירשורים בעבר בנושא פחד,וחוסר אמון בחופות עקב לשון לא זהירה של מרחפים.
מצרף מאמר מאתר סתיונית
מאת - רוב וויטהול    תרגום - שימי הנגבי
טייס מצנחי רחיפה מהמפורסמים בעולם, מביא לנו מספר שיקולים בבחירת מצנח חדש
-------------------------------------------------------------------------------
אמון
האמון שלך במצנח בו אתה טס, הוא גורם שמתעלמים ממנו בדרך כלל, אך לדעתי, זהו הגורם החשוב ביותר בבחירת חופה חדשה. אם תחושתך באוויר היא טובה, רמת הטיסה שלך תהייה טובה יותר, מאשר על חופה הגורמת לך מתח וחרדות באוויר.

אם אתה מאבד אמון במצנח עליו אתה טס, ונכנס לחרדות כאשר האוויר פעיל ואלים, אתה עשוי לאבד את היכולת לקבל החלטות שקולות. הסיבה לכך בדרך כלל, היא הערבוב של האדרנלין והחרדה שיאפילו על היכולת שלך לקבל החלטות נכונות בדיוק ברגע שתהייה זקוק למרב שיקול הדעת.

מצד שני, אם אתה באמת נהנה לטוס על חופה מסוימת, ומרגיש נוח מאוד בטיסה, יגרום הדבר להרחקת תחושות החרדה, ולהגדלת הסיכוי שבזמן אמת תוכל לקבל החלטות נכונות.

קורבנות האופנה

הרשו לי תחילה להתעלם מהסגנון והעיצוב של חופות, או מחופה "חמה" שהיא באופנה. גם לא אגרר לשעבוד מוחלט לנתונים מספריים של חופה.

טייסים רבים עושים חשבונות מספריים לתוצאות מבחני ה – DHV, ואז מבססים את רכישת החופה על תוצאות אלה. שמעתי על טייסים המחליטים לרכוש חופה מסויימת משום שלחבר שלהם יש כזו חופה (נו באמת ?!)... או אחרים המושפעים באופן מוחלט מהמהירות המרבית שהחופה  מייצרת ונתוני הביצועים המפורסמים על ידי היצרן (מרשם בטוח לאסון).

ולבסוף, ישנם טייסים המבססים את הרכישה שלהם, על העובדה שהמצנח וצבעו פשוט נראים יפה. כל הסיבות הללו שהזכרתי זה עתה, הן הגרועות ביותר, וכדאי להתעלם מהן ולבסס את השיקולים ברכישת חופה חדשה, בגורמים אמתיים בעלי משקל, אשר ישפיעו על אותה הרגשה באוויר עליה דברתי קודם.

איזה סוג של טייס אני ?
זמן רכישת חופה חדשה, הוא הזמן הטוב ביותר להיות מציאותי באמת ביחס ליכולות שלך כטייס. אם אתה טייס סופי  שבוע הטס פחות מ – 50 שעות בשנה, אזי הבחירה שלך היא קלה: מצנח בעל דירוג DHV 1 או -2, יהווה עבורך את הבחירה בה תקבל יציבות ושליטה טובים. בתוספת בטחון ותחושה טובה אפילו באוויר פעיל במיוחד, גם אם אתה מפספס ולא טס למעלה מחודש באופן רצוף.

אל תיפול למלכודת בה אתה מוצא את עצמך מבטל אפשרות זו משום שחופת "מתחלים" היא לא בדיוק בשבילך. החופות המודרניות נותנות רמת ביצועים מצוינות בדרגת DHV1 או 1-2, וטייסים וותיקים רבים טוענים יותר ויותר שאת הטיסות היפות והמהנות ביותר שלהם, הם הוציאו על חופות מתחילים לאחר שהתנסו במקרים לא נעימים על חופות "חמות".

אם אתה בר – מזל ואתה טס באופן רצוף כל שבוע, כדאי לך לשקול לרכוש חופה בדרגת DHV-2. רק אם אתה כבר בטוח בעצמך, ובמיוחד (ובכנות) מנוסה מספיק, ואתה טס כל הזמן, אתה יכול להעיז לחשוב על חופה בדירוג DHV גבוה יותר.

"הנה החלטתי בכנות שאני טייס ממוצע וזהיר יותר היום, בהשוואה לדימוי העצמי שהייה לי בעבר, בו ראיתי את עצמי *תותח* טיסות מרחק ותחרויות. תודה לאל על כך, זה עתה הצלתי את עצמי משעות רבות של אימונים כדי להתרגל לחופה החמה. אף גרוע מכך, אולי הצלתי את עצמי מתאונה .... "

עליך לזכור, אתה עומד לרכוש מכונת טיסה לכל דבר... בטיחותך האישית תלויה בהחלטה שתקבל....!

טיסת מבחן

לאחר שצמצמת את טווח האפשרויות ל – 2- 3 אופציות, גש ובצע טיסת מבחן על כל אחד מהחופות שבחרת. זה הדבר שידבר אליך דברים רבים ביותר. אל תקשיב לאיש מכירות, או תחשוב על העסקה הטובה במחיר שהוא עשוי להציע לך. חשוב על התחושה הפנימית שכל אחת מהחופות שאתה מנסה, גורמת לך. האם חשת בנוח ובטוח בכל דקה ודקה מזמן  הטיסה ? אותה החופה אשר בה אתה מוצא את עצמך עונה יותר תשובות חיוביות, היא החופה שעליך לרכוש. אין זה חשוב אם ידידיך רוכשים חופות מסוג זה או אחר ואף זולות יותר, משום שבסוף היום תהייה אתה זה שטס על מה שהחלטת לרכוש.

כאשר אתה מהרהר בכך, העובדה היא שאתה מוציא כסף רב מאוד. אם המצח בו הרגשת טוב ביותר עולה כמה מאות דולרים יותר, אזי יהיה זה טיפשי לא לרכוש אותו, רק בגלל הבדלי המחירים.

כעת, איזה מידה ?

מידת החופה תמיד היוותה בעיה, אך למעשה ההתלבטות היא פשוטה למדי. כל שעליך לעשות הוא, להישקל ללא בגדים ולהוסיף 20 ק"ג. זה המשקל האמיתי שלך לצורכי טיסה. מצויד בנתון זה, עליך לבחור חופה אשר תמקם אותך קרוב לאמצע מעטפת המשקלים. אם אתה מוצא את עצמך ממוקם בקצות המעטפת, אזי קבע לעצמך את אופי הטיסות שלך, והחלט בהתאם. לדוגמא, אם אתה מצפה לטיסות באוויר פעיל בדרך כלל, אזי עומס חופה מעט גדול יותר עשוי להקנות לך תוספת מהירות, כך שבמקרה זה, חופה קטנה יותר עדיפה.

לעומת זאת, אם באופן קבוע אתה טס בתנאים רגועים יחסית, חופה גדולה יותר היא הבחירה הנכונה, משום קצב השקיעה המעט טוב יותר שיתקבל, דבר שיתרום לכושר הטיפוס. ואולם, אם תטוס בתנאים תרמליים חזקים, תרגיש טוב יותר בחופה קטנה. אך אל תסתבך יותר מידי בגלל הנקודה הזו, בשני המקרים, תהייה בטוח בטיסה. לכן שים את בחירתך בחופה בה אתה מרגיש טוב ביותר.

כל טייס שואף לדבר שונה מעט ומיוחד משהו. אך זכור, מה שבאופנה לא באמת חשוב. תחושת הנוחות והביטחון שלך באוויר היא הדבר החשוב ביותר שבאמת קובע.

בסוף היום, אין זה באמת חשוב מי טס גבוה ביותר, למרחק הרב ביותר. מה שבאמת חשוב, היא העובדה שאתה שב הביתה עם טיסה מדהימה מאחוריך, חיוך מאוזן לאוזן על פניך, ומלא זיכרונות נפלאים של מראות ונופים יפיפיים... וזה באמת כל העיסוק בספורט הזה.....

ניסן תשס"ב

תרגום - שימי הנגבי

לילה טוב

« עריכה אחרונה: October 07, 2008, 08:41:37 am על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #36 ב- : October 07, 2008, 08:14:33 am »
אדוני היו"ר,

עידו לא מהלך אימים על איש.
חופות LTF1-2 פחות בטיחותיות מחופות LTF 1.
הן נכנסות יותר מהר "לבעיות" ויוצאות יותר לאט. אלו עובדות.

עידו ציין שצריך ליהיות טייס טוב יותר ומיומן יותר על מנת לטוס עליהן באופן בטיחותי הזהה לחופות LTF1.

סיבוב ברכס ומדידת גובה ביחס לאנטנה זאת דוגמא מצוינת לחוסר ידע והבנת הציוד שעליו אנו מרחפים (אני משתמש בדוגמא שלך משום שאתה העלית זאת פה).

אני אתן לך מחר ברכס מצנח LTF2 או LTF2-3 אני בטוח שתגיע לאנטנה מהר וגבוה יותר מאשר עם טראסט או אפסילון.

השאלה היא: איך תרגיש אח"כ על מצנח LTF2 בתבור ?
« עריכה אחרונה: October 07, 2008, 05:51:14 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
איתי
ברור לכולם  הסכנות  והבעיתיות אני חושב שגם השרשור הזה מראה כמה הנושא על הפרק וחשוב .
השאלה שלי היא שונה ,
מה עושה מרחף שקנה DHV 1-2 זה מה שיש
על זה אני מצפה לתשובות?
מוכר?
קונה חדש (קרמה של עפקו שלא קורסת לעולם תשאלו את אילן בקר על ארוע קריסה במבוא חמה ? עם קרמה כמובן -- במידה ותרצו עוד דוגמאות קריסה בקרמה רק תגידו ...)
מפסיק לטוס?
לרכוש כרטיס טיסה לקורס מצבי חרום עוד היום ?
או שנלמד את המרחף המסכן והמבולבל שימוש נכון במצבי חרום , וכמו בבד"ח פעולתך במקרה ש..וכו'!!!
אני זוכר מצויין את הכתבה שלך בנושא בטחון ותחושת הבטחון של מרחף בחופה שעליה הוא טס (גם עם פלוני אלמוני חושב אחרת וזכותו לחשוב אחרת ,אבל" רבק " לא להוציא לאנשים את הבטחון בחופה שלהם -אני לא צריך להסביר לך אתה בטח מבין יותר ממני את החשיבות של יחסי אמון בחופה.)
אדרי
ללא תואר סתם מרחף על DHV1-2 (שקרוב יותר ל 1 על פי פירסומים זרים)
« עריכה אחרונה: October 07, 2008, 08:48:48 am על ידי אדרי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #38 ב- : October 07, 2008, 09:19:40 am »
אדרי הכוונה בשרשור היא לא לגרום לך להחליף מצנח אלא לעצור את רצף הטעויות האלו ושכל מי שקונה בעתיד מצנח יהיה מודע לכך שהוא לא צריך 1-2 בשביל להוציא קרוס טוב.

אין דבר כזה מצנח שלא קורס - השאלה היא איך הוא יוצא מהמצב, בשתי הדוגמאות שהבאת לקארמה יש 1 בכל המבחנים ויצא מכל מצב לבד וללא התערבות טייס כמעט (כנל האלפא 4 של אדוונס), לאפסילון חצי מהמבחנים הם 1 וחצי הם 1-2 ז"א שיש מצבים בהם הוא צריך יותר התערבות טייס כדי לצאת מאותו המצב.

מה שאתה צריך לעשות זה להיות מודע לבעייה ולא לטוס בתנאים גבוליים. לדוגמה: שאבי ראה שהוא טס ברוח של 30 קמ"ש עם טרמיקות של 6+ הוא היה צריך לרדת מיד לנחיתה, כי בתנאים כאלו קשה יותר לשלוט במצנח והתגובות של המצנח חזקות יותר ולכן צריך מיומנות רבה יותר.

אגב לאפסילון ולאילוס אותו מספר של 1 ו1-2 במבחני התקינה שלהם, ועדיין האילוס דינמי יותר וצריך הטסה אקטיבית יותר.
« עריכה אחרונה: October 07, 2008, 09:21:22 am על ידי צחי רייל »

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
צחוש
דבש איזה יופי של מלל
זה בדיוק מה שאני  חושב גם חברי הפורום רוצים לשמוע בכדי ללמוד ממכם הוותיקים עם הניסיון.
לקח נוסף לאבי \ וכל מי לא  :חובה לטוס עם GPS בהרים כי רק כך אתה יודע מה המהירות שלך ,חדירה -והחלטת GO או לנחות.
אדרי
« עריכה אחרונה: October 07, 2008, 09:57:10 am על ידי אדרי »