כתב נושא: לכל החברה שממהרים להחליף למצנח מתקדם כדי לטוס תבור-מ"ח  (נקרא 4575 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ADRIANO העלה שאלה פשוטה ב PGforum: "מה המרחק הגדול ביותר שטסו על מצנח DHV1?"

וקיבל דוגמאות של לפחות 4 טיסות של מעל 100 ק"מ, למען האמת כל הטיסות ארוכות יותר מהשיא הישראלי של חגי לרמן (116 ק"מ).
דבר נוסף רוב מצנחי ה DHV1 של היום יש להם ביצועים טובים יותר ממצנחי הקומפטישן ששברו שיאים של מעל 250 ק"מ לפני 15 שנה.

בזמן האחרון אני רואה חברים שמחליפים מצנח עוד לפני שהתחילו לטוס קרוסים במחשבה שעם מצנח הDHV1 שלהם יהיה להם קשה יותר להוציא קרוס.
אז אם אתם חושבים שלהחליף למצנח מתקדם יותר כי זה יקל עליכם להוציא קרוסים תחשבו שוב, כי אם השליטה שלכם לא מספיק טובה זה רק יהפוך את הקרוס שלכם למסוכן יותר. כי ההבדל בביצועים הוא לא משמעותי לקרוס של 30 ק"מ והיציאה ממצבי חרום הרבה יותר קריטית למי שלא יודע לזהות אותם מייד ולצאת מהם.

לינק לדיון בפורום ההוא
don't fly faster then your guardian angel

מנותק solan2

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי יקר ...
את מה שכתבת צריך היית לכתוב באותיות קידוש לבנה !!! ביום שבת אחרון נפגשנו אצל אילן בקר בבית לארוחת בוקר דשנה , ואיך לא ? נושא הבטיחות עלה בשיחה בינינו (הנשים שטפו כלים) , אמרתי לאילן שעד לפני 3 שנים בערך , ארוע של רזרבי היה כמעט דמיוני , וכך גם התיחסו אליו בבתי הספר . לאחרונה אירועים מאין אילו הפכו כמעט "לחם חוקינו" , אנשים לא חושבים בטיחות ולא יודעים עליה כמעט דבר . היום קשה למצוא טייס אשר טס DHV 1  ,

DHV 12  הפך למעין סמל סטטוס ? אנשים עם פחות מ 200 שעות אויר טסים DHV 12  ולא מבינים מדוע הם מתבחבשים באויר . בימי נוינר אני זוכר היטב , הוא תמיד אמר , לפני שספרת 600 700 שעות הרים לפחות ,אל תחשוב אפילו DHV 12 , היוא פעם ימים אחרים , ימים טובים יותר לספורט .

טייסים היום לא מבינים את המשמעות השלילית של חופה 1 2 לטייס לא מנוסה .

שאול

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
חזק וברוך.

אכן אנשים הרימו גבה כשהם שמעו שאני החלפתי קארמה בקארמה חדשה. אבל אין בזה בושה.

ההבדל הוא פחות מחצי נקודה בגלייד, וקצת יותר במהירות המקסימאלית. אבל מי מכם טס לאחרונה במהירות המקסימלית של המצנח שלו לאורך יותר מכמה שניות?

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
ציטוט
ההבדל הוא פחות מחצי נקודה בגלייד,

עידו,

אל תבלבל את אנשים מתבלבלים - אין יחס ישיר בין גלייד (יחס גלישה) ולבין קלאס של מצנח רחיפה......
הקלאס - הוא ציון של יכולות  התנהגות המצנח - כלומר רמה פוטנציאלית הסבילה  של בטיחותו של כנף.
דוגמה: מצנחים תחרותיים של פעם בעלים יחס גלישה נמוך יותר בהשווה למצנחים לימוד ה נוכחיים ....

בכבוד,
ד.
« עריכה אחרונה: October 05, 2008, 11:09:27 pm על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
ד יקר.

אתה צודק. אני אנסח מחדש.

לו הייתי מחליף את הקארמה שלי ב DHV1-2 חדש מהניילון הייתי מרוויח חצי נקודה בגלייד. וקצת יותר על הספיד בר.
וגם יכול להיות שהייתי נשאר עם גלייד פחות טוב כי לקארמה יש גלייד של קצת יותר מ 8 לפי מבחן של המגזין הצרפתי.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי זה באמת נושא מענין וחם היום בגזרה
דיברתי על זה עם בוקהרד מרטין שבעולם החיצון הספר שלו הוא בסט סלר , הרבה טייסי קרוס למדו ממנו, ובכלל בחור חביב, והוא סיפר לי שהרבה מהטיסות מרחק שהוא ביצע הוא עשה עם DHV 1

אני טס  על 1-2 בסביבות 3 שנים עם הרבה שעות בהרים, מה שמציק לי זה הSS, וגלייד מול הרוח.
תראה זה נכון שביום עם תנאים חזקים אין אולי עדיפות למצנח מתקדם הבעייה היא כשהתנאים חלשים ואז רואים הבדלים משמעותיים בין המצנחים.
לגבי הסיכון כל אחד שיעשה חושבים לפני שהוא:
1. טס טיסת מרחק (צריך ללמוד המון על הנושא לפני שמבצעים אותו)
2. מצנח 1-2 זה מצנח מתקדם
3. מעל איזור לא מוכר - (תמיד עדיף לטוס איפה שמכירים לפחות בהתחלה)
4. מספר שעות טיסה נמוכות מאוד  - בעייה בפני עצמה
5.  קורס מצבי חירום - חובה לכל מי שרוצה לטוס בטרמיקות
6. פתיחת רזרבי זה רולטה רוסית

זה לא היה כתוב על הקיר?

http://www.thermikwolke.com/thermals/index.html
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
מה לגבי סכנת היסחפות של מצנחים איטיים?
היסתכלו על הסטטיסטיקה כמה תאונות ניגרמו כתוצאה
מקיפולי כנף שלא הסתדרו, לעומת תאונות מחוסר חדירה אל מול רוח.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: לכל החברה שממהרים להחליף למצנח מתק
« Reply #7 ב- : October 06, 2008, 07:38:36 am »
אוהד הסכנה במה שאתה אומר היא הטייס לא המצנח.

מי שממריא ברוח של 30 קמ"ש שמהירות הטרים שלו היא 28, גם ימריא ברוח של 40 קמש כשמהירות הטרים שלו תהיה 38.
למה? כי "יהיה בסדר יש לי מצנח מהיר .........."

וביננו מי שלא מודד את הרוח במד רוח שלא יתפלא שהוא לא חודר.

ברכס הרבה תאונות הן מחוסר חדירה מול הרוח (או אי שימוש ב SS) ובטרמיקות כמעט כל התאונות אינן קשורות למהירות הרוח אלא ליציאה ממצבי חרום וחוסר שליטה במצנח.
« עריכה אחרונה: October 06, 2008, 07:41:07 am על ידי צחי רייל »

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לגבי הספר רכשתי ואף נתתי בעבר המלצה בפורום.
שווה כל גרוש!
 זה התנך האולטימטיבי של זמננו למצנחים וגלשנים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ליאב בוא בבקשה תסביר לי מה הקשר של התקינה של המצנח שלך והספר שקנית?

חוץ מאולי הרצון שלך להסיט את הנושא מהעובדה שאתה טס על מצנח שלא מתאים לרמה שלך.

אני מדבר על העובדה שלא צריך למהר להחליף מצנח למצנח מתקדם כדי להוציא קרוס, ואפשר גם עם קארמה לטוס זיכרון מבוא חמה. יריב עשה את זה עם מצנח שהיחס גלישה שלו בקושי 1:7.

קדמי כמה פעמים בשנה יוצא לך לתת גלייד מול הרוח? מי שרק מתחיל לטוס קרוסים בטוח לא מתעניין באופציה הזו אלא רק רוצה לטוס למבוא חמה או צמח.
אחרי שנה + של קרוסים שיש לך נסיון בטרמיקות ויש לך כבר שאיפות לקרוסים יותר מעניינים מישר עם הרוח אז שווה ואפילו מומלץ להחליף למצנח מתקדם יותר. אבל אני מדבר על מי שיש לו 5 שעות בהרים וחושב שמה שמונע ממנו להגיע למבוא חמה זה המצנח.

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ד יקר.

אתה צודק. אני אנסח מחדש.

לו הייתי מחליף את הקארמה שלי ב DHV1-2 חדש מהניילון הייתי מרוויח חצי נקודה בגלייד. וקצת יותר על הספיד בר.
וגם יכול להיות שהייתי נשאר עם גלייד פחות טוב כי לקארמה יש גלייד של קצת יותר מ 8 לפי מבחן של המגזין הצרפתי.

עידו אמית היקר,

ממליץ לך להתרחק מ"סיגנון לנואלים" בתגובות שלך...
האמת - קיימים אנשים שמבינים בעיניין קצת חוץ ממך,
ואישי אעשה כל מעמץ שכמות מבנים בעיניין רק תגדול!

ניילון: אינני יודע מי היום עושה כנפיים שייכים לקלאס 1-2 מניילון,
ולא בטוח שאתה מחזיק נתונים אמינים על ערך גלייד של קארמתך,
אבל יודע בבדעות שהבדל בין גלבנור לסקייטקס הוא לא בחומר של
הבד אלה בציפוי וטכנלוגיות של יצורו: השווה מביאה למסקנות ברורות:
סקייטקס מאפשר לNOVA לעמוד בתנאים של אחריות לחומר 4 שנים!
כאן תמצאו יותר מידע על תנאים אחראיות שנותנים ל"ניילן" (אנגלית):
http://www.nova-wings.com/english/nova/guarantee.html

PS: יהיה נחמד אם תוכל לזרוק קשר לבדיקות של מגזין צרפתי אחד,
שמבצע בדיקות של יחס גלישה של מצנחים רחיפה. עדיין יודע רק מגזין
אחד: גלייטשירם מגזין: http://www.expandingknowledge.com/Jerome/PG/Gear/Wing/Perf/Gleitschirm/Main.htm
אבל לא רואה בתבלה לא רק דגם קארמה אלה יצורים אחרים של אותו יצרן בכלל...

יכול להיות שאדוני התבלבל... או מבלבל? לדעתי הבדל הוא פשוט ענק!

בכבוד,
ד.
« עריכה אחרונה: October 06, 2008, 12:18:44 pm על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
דימה שנה טובה,
פניתי אליך השבוע ברכס וביקשתי ממך להתייחס לעניין מבלי הכללות כמו לנואלים.

אני לא קורא לכל טייסי הנובה "דימיים".

ליתר מה שכתבת = לא ברור הקשר בין דבריך לבין דברי צחי ועידו.

הרעיון של עידו לא דיבר על נובה מול עפקו וכדומה.

כך מתורגמן ותבין טוב יותר את הדיון ואז נוכל להמשיך בכיוון הנכון.

בכבוד,

א.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
קריסות גדולות באמת     
נכתב על ידי Paul Klemond. תרגום: דני שטרנפלד     
שני, 22 ינואר 2007 
אני שונא לשמוע סיפורים על חברים שלי שאיבדו שליטה על המצנח והתרסקו או פתחו רזרבי. זה קרה לכמה מידידי השנה לאחר שקיבלו קריסות  גדולות בזמן טיסה בתנאים תרמליים חזקים במקסיקו.

ניתן למצוא ידע רב של טייסים במגזינים אירופים ואחרים, אבל אין הרבה מידע כתוב על קריסות גדולות כאן בארה"ב. לאחר שקיבלתי קריסה גדולה והתרסקתי במקסיקו לפני שנתיים, התחלתי לבקש עזרה ממיטב הטייסים כדי להבין מה קרה וכיצד יכולתי למנוע זאת. ג'ו גלוזינסקי, דייב בריג'ס, כריס סנטקרוצ'ה, רובי וויטל ואחרים שיתפו עימי תובנות יקרות ערך. אני חושב שיותר טייסים צריכים לדעת על קריסות גדולות. אני לא הסמכות הכי גדולה לכתוב על זה אבל יש לי את הזמן הפנוי - אז הנה זה בא.

מאמר זה אינו הסיפור בשלמותו. אנא, אל תגרמו לקריסות גדולות רק כדי לראות מה יקרה. סטיב רוטי מציין שקריסות מכוונות אינן זהות לדבר האמיתי מפני שהטייס מוכן להן, ואין דרך לדמות את האוויר המחותחת שגורם לקריסות אמיתיות אשר יכול לגרום להתאוששות להיות בעייתית. טוס בתנאים תרמליים חזקים דיים, ובמוקדם או במאוחר אמא טבע תדגים לך תנאים של קריסה גדולה.

מה שאציג כאן אינו תחליף להדרכה ולאימון שניתן לקבל בקורס מצבי חירום או בקורס מתקדם על ידי מדריך מוסמך. אני קופץ על כל הזדמנות להשתתף בקורסים כאלה, במיוחד לאחר שקניתי חופה חדשה. אני לא ממש נהנה משטף האדרנלין מביצוע תמרון קיצוני, אבל זה שווה לי: זה בונה רפלקסים של טיסה שהינם קריטיים ביותר כאשר קורה משהו חריג במיוחד באוויר. אין מחיר לעצת המדריך והיא יכולה להציל את חייכם. אז לכו ועברו קורסים אלה אם רק ניתן.

מאמר זה נועד לעורר מחשבה על קריסות גדולות, לדרבן אתכם לחפש את ההבנה והכישורים שתצטרכו כדי לטוס בבטחה, להמנע מקריסות גדולות או לפחות לצאת מהן מבלי להחמיר את המצב.

תנאים
קריסות גדולות קורות בסבירות גבוהה יותר בתנאים תרמליים חזקים. אם אינכם טסים בדרך כלל בתנאים כאלה, אל תצפו לצלול לתוכם כשאתם בחופשה. ברב האתרים יש תנאים מאתגרים מדי פעם, אך האוויר המחותחת ביותר נמצא באתרי מדבר והרים כמו אוונס, צ'לן, אלסינור, וכו'. אם אינכם טסים במקומות כאלה לעיתים קרובות, הכירו בכך שלא נולדתם עם הכישורים לטיסה בטוחה שם. קחו את הזמן בתנאים מתונים יותר כדי לפתח קצת "עמידות לטלטול" . מעט ענווה תוכל להציל את חייכם. קחו החלטות בעצמכם.

מניעה
99% מהקריסות ניתנות וצריכות להימנע. בואו נדבר על מניעה.

עומס כנף: האם אתם קלים או כבדים על החופה? האם אתם קרובים לתחום התחתון של העומס המותר או לקצהו העליון?. זה נכון, באופן כללי, שחופות פחות עמוסות רגישות יותר לקריסות מכנף עמוסה. חישבו על טיסה עם חופה בה אתם נמצאים מעל אמצע טווח העומסים. נשיאה של משקולת ( באלסט) היא אפשרות, אך היא מציבה בעיות כמו אנרגיה עודפת בנחיתה ואי נוחות. חופות עם עומס נמוך מגיבות לעיתים לאט יותר או בעדינות יותר בהזדקרות או בסחרור (ספין) אך הן נפתחות לאט יותר אחרי קריסה. מוטב למנוע הזדקרויות, סחרורים וקריסות מלכתחילה על ידי טיסה על חופה עמוסה יותר.

מודעות: גרוע יותר לקבל קריסה כשאינכם מוכנים נפשית. זה קל!. היו פרנואידים תמיד. בכל רגע תוכלו לקבל קריסה. חשבו על מניעה והתמודדות וכבר עשיתם צעד בכוון. כשהלך רוח זה יהפוך לאינסטינקט, תוכלו להנות מהטיסה. עד אז, אל תהיו שאננים ואל תתפסו מופתעים.

אם אתם משתמשים במערכת ההאצה או בטרימרים, היו מודעים לכך שזווית ההתקפה החדשה של הכנף מגדילה את הסיכון לקריסה קדמית. היו פרנואידים וטוסו אקטיבית - שיטת המניעה שלהלן.

טיסה אקטיבית:  השתמשו בברקסים כדי להרגיש, לצפות ולמנוע קריסה. רובי וויטל אמר לי שעלי לדמיין שידי הן משקולות של 5 ק"ג כל אחת: כשהעומס קטן, יש למשוך כדי לשמור על עומס של 5 ק"ג. כשהלחץ גדל, לשחרר כדי לשמור על עומס של 5 ק"ג.

יש טייסים שמאמינים שכל אחד יכול לטוס אקטיבית רק באמצעות התחושה של הכנף דרך הברקסים. אחרים (כמוני) מסתמכים גם על בדיקה ויזואלית, מבט למעלה לחופה לעיתים קרובות כדי לראות מה היא עושה. בין אם תסתכלו למעלה או לא, זה לא הסיפור כולו – זו נקודת התחלה לאימון בטיסה אקטיבית.

הטיית משקל: יש טייסים שמתרווחים יותר מדי ושוכחים שלהטיית המשקל תפקיד חשוב בטיסה אקטיבית. אל תיתן לאוויר להשליך אותך סביב כמו שק תפוחי אדמה. כשהרתמה שלך מתגלגלת שמאלה וימינה, גלגל את מותניך ימינה ושמאלה כדי לשמור את פלג גופך העליון יציב ולחלק את משקלך באופן שווה בין הקרבינות. בהמשך, אדבר על מה לעשות עם משקלך אם בכל זאת תקבל קריסה, אך מעבר לכך, הטה את מותניך כך ששני צידי החופה יישארו עמוסים בזמן הטלטולים.

רב הטייסים המתרמלים עימם שוחחתי מעדיפים את רצועות הרתמה רפויות ורתמות ללא רצועות צולבות או עם רצועות צולבות רפויות – כך הם יכולים להרגיש יותר טוב את החופה ויש להם יותר מקום להטיית המשקל. (יש חופות הדורשות רוחב רתמה מסוים ורצועות צולבות כחלק מהתקינה שלהן. למד את החופה שלך לפני כל שינוי במצב הרתמה). יתכן שבתחילה יהיה קשה לוותר על תחושת הביטחון שמקנה רתמה צמודה לגוף. נסה לשחרר בהדרגה טיסה אחר טיסה. מעולם לא שמעתי על טייס שנפל מרתמה סגורה, רפויה ככל שתהיה. אל תגזים, אך שקול רתמה רפויה יותר.

טיסה אופקית: קריסות קורות לעיתים קרובות בקרבת תרמיקות, אך אין זה אומר שתתקל בהן  תמיד בזמן שתסתובב בהן. קריסות גדולות רבות קורות בטיסה ישרה ואופקית. בזמן סיבוב בתרמיקה, החלק הפנימי של הכנף נמצא בלחץ גבוה ולא סביר שיקרוס. יתכן שהחלק החיצוני יקרוס, אך לא סביר שתהיה זו קריסה גדולה, ולרב יהיה קל להתמודד איתה. לכן, כדי להימנע מקריסות גדולות, עדיף "לעבוד עם התרמיקה" ולהסתובב בה ככל שניתן. "הסתובב או שיסובבו אותך" כפי שידידי מארק הקלר נוהג לומר. הטה את משקלך חזק לתוך הפנייה כדי לשמור על לחץ החופה. שלוט באופן אקטיבי בצד החיצוני. וכשאתה חייב לטוס ישר, היה מודע לסבירות הגבוהה יותר לקריסה.

התמודדות עם קריסות גדולות

נניח שאתה שולט במניעת קריסות ובכל זאת חטפת קריסה מפלצתית. יש טעויות שטייסים עושים אשר עלולים להרע את המצב. הבה נראה ממה להמנע ומה לשקול.

ראשית, מהו ההבדל בין קריסה גדולה וקריסה לא-כל-כך-גדולה? הדבר תלוי לחלוטין בחופה ובעומס שמתחתיה. לחופה שלך יש את ההתנהגות שלה. אם ברצונך לטוס בתנאים תרמליים חזקים, עליך ללמוד כיצד החופה שלך מתנהגת בדרגות שונות של קריסה, גדולות כקטנות. (אל תגרום בכוונה לקריסות גדולות רק כדי לראות מה קורה!  עבוד עם המדריך שלך כדי לבנות את יכולותיך בצורה בטוחה). לכל חופה יש סף: קריסות קטנות עליהן ניתן לשלוט, וקריסות גדולות עליהן לא ניתן. מה הפירוש של "ניתן לשלוט"?  המשך לקרוא.

רב הטייסים מכירים את המנטרה: "שמירת כוון". הדבר נועד כדי לעזור בשמירת סדר העדיפויות. לא להתמקד בתפעול התקלה ופתיחת הקריסה עד שלא הושגה בחזרה שליטה על כוון הטיסה ומניעת סכנת התנגשות. זו בדרך כלל עצה טובה – אך יש לה מגבלות! זהו בדיוק המצב בו טייסים מסתבכים.

קריסה ניתנת לשליטה כאשר ניתן לנהג את החופה, עם הברקסים או באמצעות הטיית משקל, בטרם הצד הקרוס נפתח. לעיתים, הדבר לא ניתן. אחרי קריסה גדולה, רק חלק קטן מהכנף פתוח.  אותו חלק קטן כמעט לבטח יצלול קדימה תחת העומס החדש של כל משקלך. יתכן והחופה תיכנס לספירלה. כבכל קריסה, עליך להטות את משקלך בחזקה אל הצד הפתוח. פעולה זו צריכה להיות אוטומטית כמו רפלקס. במקביל, בזמן שתוסיף ברקס כדי לנהג, עליך להיזהר: לכנף החדשה והקטנה שלך יש נקודת הזדקרות גבוהה (מוקדמת). קל מאד לגרום לה להזדקר, דבר שיגרום לסחרור שלילי (Negative Spin).

יש טייסים שאומרים שניתן לחוש זאת דרך הברקס עוד לפני שזה קורה: עומס הברקס יורדבפתאומיות קצת לפני הסחרור. אני יודע שאני לא מרגיש זאת בחופה שלי. צפייה בחופה עשויה לעזור.  עצה טובה יותר שאני יכול לחשוב עליה היא פשוט להודות בכך שמוטב לא לנסות לנהג כיוון שאינך יכול לעשות זאת מבלי להסתכן בהזדקרות וסחרור. איש אינו יכול להחליט במקומך. אם אתה יכול לנהג בבטחה עשה זאת.

"תן לכנף לטוס – היא רוצה לטוס". כל חופה היא שונה, אבל רב החופות שאינן  תחרותיות מתוכננות להיפתח אפילו מהקריסות הגדולות ביותר. כשזה קורה, תחזור יכולת הניהוג. עוד עצה טובה שקיבלתי מרובי וויטל: אם אינך מזהה בדיוק מה החופה עושה, הרם ידיך, צפה בחופה וחכה עד שתבין מה קורה עוד לפני כל נסיון לתקן את המצב.

כמובן שיציאה מקריסה גדולה דורשת הרבה גובה. זכור את שתי הנקודות על "מודעות" ועל "טיסה אופקית"

היה מודע תמיד לגובה שלך מעל פני הקרקע, עוד לפני שהקריסה מתרחשת. מרחב אופקי הוא קריטי גם כן: בזמן קריסה תנוע גם אופקית. אלה שחוו קריסות גדולות נוטים להימנע מ"לגרד" – טיסה קרובה מאד לפני השטח – בתנאים תרמליים ומחותחתים. היה מוכן לזרוק רזרבי אם צריך. לפני שנתיים, ניצלתי מבלי לזרוק רזרבי, אבל הרגשתי מאד בר מזל ומאד מטופש על שלא זרקתי. איך תדע שעליך לזרוק רזרבי ? איש לא יוכל לענות על כך בשבילך. לא ניתן לחזות כל מצב מוזר שהחופה יכולה להקלע אליו.

יש טייסים מצ'ואיסטים המלגלגים על אלה שזורקים רזרבי, ואומרים שהיה עליהם פשוט לפתור את הבעיה באוויר. לא אני. אל תטעו – זריקת רזרבי תכניס אתכם למסלול שאינו נטול סכנות משלו. לפני שתהיה באוויר עם בעיה, דבר עם המדריך שלך או עם מישהו שאתה סומך עליו, וקבע את דרך הפעולה שלך. היה מודע לכך שמתחת ל100 מ' מעל פני השטח, או כל גובה שנראה לך כהגיוני, אין לך יותר מדי זמן לחשוב.

אני מקווה שדברי יעוררו דיון שבסופו של דבר יעזרו לכולנו להמנע מבעיות רציניות. מי יתן ונטוס זמן רב , ללא קריסות גדולות !
פינת דעה אישית
עידו ידידי
אני מציע שתדבר עם דימה בט"ל כך יכולת הבעה של דימה טובה יותר ואתה תבין טוב יותר,
יש מה ללמוד מהבחור
ליאב :
אני בהחלט מסכים עם צחי
אנחנו ממהרים לשום מקום (אנחנו -כל מי שטס כשנה וקצת יותר וטס בתבור,הר ארי,מבוא חמה וכו')
החברים שמבצעים קרוסים (יורם,אורי,צחי) וסליחה עם שכחתי רבים וטובים אחרים טסים במשך השנים האחרונות כמעט כל יום בהרים ,והם המודל לחיקוי שלנו.
אנחנו מאוד רוצים להגיע רחוק ומהר אבל ......יש מחיר .....
אני הפנמתי שיש צורך בללמוד את התהליך ולא קרה כלום עם במשך השנה הקרובה אני ינחת בשרונה,או במרגלות התבור
זה חלק מתהליך לימוד להבין את התחושות,להתמודד עם קריסות ,ללמוד את נקודות העילוי וכו'.
תראה את ארוע אבי מסד ,וארוע של יוגי - אחת המסקנות הנה חובת קורס מצבי חרום (מה שאנחנו נעשה בשנה הבאה).
המטרה הנה  אחת :שנחזור הביתה שלמים ובריאים ושנמשיך לטוס עוד הרבה שנים.
אדרי

« עריכה אחרונה: October 06, 2008, 01:06:07 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
דימה חבר יקר. גם אני לא כל כך אוהב שאתה קורא לי לנואל. מה גם שאני לא רואה סיבה לכך. אבל נעזוב את זה.

מצורפים שני כתבות ממגזינים צרפתיים על הקארמה. אחד מדד גלייד של 8.0 . השני כותב על בין 7.7 ל 7.9 .
בשניהם אין לקארמה בכלל במה להתבייש. בקישור שנתת רוב החופות DHV1-2 נמצאות חצי נקודה יותר גבוהה בגלייד. אבל כמובן שאת כל הנתונים הללו צריך לקחת בערבון מוגבל...

לגבי אחריות, עפקו היו הראשונים בתעשייה להציע שלוש שנים אחריות, וגם לאחרונה היו הראשונים להציע חמש שנים אחריות כאופציה. כל הכבוד לחברות שמבטיחות לנו את איכות החומרים בשימוש על ידי מתן אחריות.

עכשיו נחזור לדיון המקורי ואדרי יסביר לנו למה הוא קנה DHV1-2.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אדרי יש משהו בדבריך אבל הכוונה היא לא רק לקריסות, אלא בכלל להבין מה המצנח עושה באוויר (כל תנועה של המצנח שהיא לא מיוזמתו של הטייס).

מצנח DHV 1 יוצא מכל מצב בהרמת ידיים, 1-2 כבר צריך עזרה בלצאת ממצבים מסוימים, מי שלא מכיר יכול לזהות את הכניסה ולבצע היציאה מהמצבים (שאת רובם לומדים בSIV) עדיף לו שיטוס על DHV1.
כי שום דבר לא קורה פתאום, מי שאומר לי ש"פתאום המצנח ......." רוב הסיכויים שהוא פשוט לא ידע לזהות את המצב ולהגיב בהתאם.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
צחי, אדרי, עידו וכל השאר,

השאלה שצריכה להשאל היא לא מה ההבדל בין חופות LTF1  לחופות LTF1-2. המרחפים צריכים לשאול את עצמם למה אני צריך חופה בעלת דירוג LTF1-2 ?

בגלל:

1. יחס הגלישה.
2. ההיגוי.
3. המהירות.
4. הבטיחות.
5. האגו.

ואיך כל זה מסתדר עם רמת הטיסה שלי, הידע התאורטי שלי וכו'.

והאם הסבר של סוכן של חברה מסוימת שמסביר לי שיש לו מצנח LTF1-2 שלא קורס להבדיל ממצנח LTF1 של חברה אחרת שכן קורס הוא הסבר הגיוני, ואם זה לא קורס מדוע דירוג ה-LTF של החופה גבוה יותר?

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
אז מה בעצם אתם אומרים...
להישאר עם הקומפקט שלי???  lugh

"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אז מה בעצם אתם אומרים...
להישאר עם הקומפקט שלי???  lugh

בהחלט לא, יעל!

תחליפי את ישן
לרוקי המושלם
במחיר כדאי! :-)

אין יותר סקסי
בקלאס 1-2
ברמה של
כמות מיתרים
לפחות הוא
כמעט ערום!
בטוח, בזה
(חוץ מדברים
ברורים אחרים)
נובה ראשונה
בעולם של מצנחים!
:-) 

בכבוד,
ד.
« עריכה אחרונה: October 06, 2008, 05:08:00 pm על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
הדיקלום שלי: אם אתה לא מתחרה ,אין לך מה לחפש במצנח תחרותי !
לגבי מצנחים למתחילים - אחרי קורס -DHV1. עם צבירת נסיון (100 שעות לפחות בטרמיקות) אפשר להתחיל "לשדרג". העניין הוא שהשידרוג אינו תמיד כזה.  ולדוגמא עבדכם הנאמן- רק כשעברתי מהמצנח התחרותי    לDHV1 התחלתי לחתוך את השמים בקרוסים.
כשיש תנאים טובים כמעט כל חופה תגיע רחוק (עם הרוח) ,כשאין תנאים מצנח עם ביצועים טובים ישרוד באוויר עוד קצת...
שימו לב שאיתי לנואל טס מזכרון למבוא חמה בטנדם!
אני לדאבוני הצלחתי להגיע מזכרון רק עד התבור -גם כן בטנדם.
בקיצור לא להתבלבל,מצנח "מתחילים" יכול להגיע רחוק.
חוצמזה,למי יש יותר גדול(הכוונה לכישרון כמובן) מי שטס מהתבור למבוא חמה על סופר דופר פרפורמנס קומפטישן או מי שהגיע יחד איתו רכוב על מצנח "מתחילים"?
נ.ב
שמעתי במבוא חמה שיחה מעניינת שהתנהלה בערך כך: "עשיתי תבור מבוא חמה בשעה ועשר דקות".. "אני עשיתי בפחות משעה..." (התלהבות מסביב).
 התערבתי בשיחה והתגאתי שעשיתי את הדרך הנ"ל בשעתיים וחצי...

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יעל,

הקומפקט שלך הוא אפשרות טובה מאוד במידה ומצבו טוב.

יש רק בעייה אחת קטנה בקומפקט (כמו בפרופיל עליו טסתי שנים רבות) וזה המהירות.

במצבים מסויימים הקמשי"ם הבודדים שחסרים לקומפקט יכולים להיות נחוצים מאוד. ודאי שלא כדאי (אפילו ברכס) לטוס על הקומפקט ללא ספיד סיסטם.