כתב נושא: שבת בארסוף  (נקרא 1863 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי חמו

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • שחף שלי
    • דוא
שבת בארסוף
« ב- : March 17, 2007, 09:37:30 pm »
                                   [attachthumb=#1] מחכים שהרוח תרגע
[attachthumb=#2] אפולניה
                                   [attachthumb=#3] עוד אחת מאפולניה
[attachthumb=#4] אוהד ביציאה
                                   [attachthumb=#5] מעשה אומנות של צחיק
[attachthumb=#6] אוהד באויר
« עריכה אחרונה: March 17, 2007, 09:40:43 pm על ידי אורי חמו »

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
בעניין: שבת בארסוף
« Reply #1 ב- : March 18, 2007, 08:14:40 am »
נראה שעשיתם חיים משוגעים, מנייייייייקים

בכל מקרה תעלה את התמונות ל FTP, בקרוב ימונה אחראי תוכן לעריכת התמונות שיעלה אותם לגלריה,

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : March 18, 2007, 09:42:15 am »
איזה חיים? יומיים שהרוח לא ירדה מתחת למהירות של המצנח שלי ואופטי מסתובב לי מעל הראש.
אני חייב להחליף למצנח מהיר יותר.

ובלי קשר למצולמים נוסיף ציטוט שאהבתי מהמאמר שהתחלתי לתרגם:

הניסיון הוא המורה הטוב ביותר, אבל תן למישהו אחר להיות זה שטס ברוטור.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
נושא לדיון - הטיית הגוף קדימה כדי לחדור
« Reply #3 ב- : March 18, 2007, 01:44:35 pm »
אם נסתכל על התמונה למעלה של אוהד באויר מעל לעמדה אפשר לראות שהוא מתכופף לגמרי על מנת לחדור
זאת אומרת הוא מביא את שיווי משקלו קדימה

משיחה שלי עם איתי לנואל בעבר נאמר לי שזה בעצם לא ישנה הרבה כי כל המערכת שואפת לשיווי משקל והכל יתאזן ולכן לא תהיה האצה עם המצנח
לעומת זאת אני רואה שיש הרבה אנשים שעושים את זה , ונאמר לי לא אחת לבצע את ההתכופפות הזאת על מנת לקבל מהירות.

השגות, הערות, יתקבלו בברכה

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 18, 2007, 03:25:04 pm »
ההתכופפות עוזרת, שתי סיבות:
1. כאשר פלג הגוף העליון מוטה קדימה הוא עוזר להתנגד למומנט ההיפוך שיוצר המצנח על גופנו לאחור.
2. אם הקרקע הייתה מישור ישר לגמרי הכח האופקי שהיינו יכולים לייצר היה תלוי אך ורק במשקלינו המופחת על ידי כח העילוי של החופה מוכפל במקדם החיכוך עם הקרקע ,מכיון שהקרקע אינה מישור אידיאלי אלא מכילה גבשושיות או מדרגות קטנות, ההתכופפות קדימה ורצוי עם רגליים מכופפות מאפשרות לדחוף קדימה כנגד אותן גבשושיות, המצב האידיאלי היה כמובן אם היה קיר דמיוני מאחורינו שהיינו יכולים לדחוף כנגדו, הטיית הגוף וכיפוף הרגליים מקרבות אותנו למצב זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 18, 2007, 03:32:44 pm »
כן אבל אוהד כבר לגמרי באוויר בשלב הזה.

לדעתי עדיף בהרבה להישען קדימה למשך כמה שניות אחרי ההמראה מאשר להתיישב מוקדם מדי, מה שלצערי רוב המרחפים עושים.
אצלי לפחות ההשענות קדימה אחרי ההמראה היא רק כדי לא להתיישב אלא להישאר באותו מצב שהייתי בריצה עד שאני מספיק גבוה
מעל הקרקע כדי לשבת.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ליורם ואמיר - כיפוף קדימה
« Reply #6 ב- : March 18, 2007, 07:58:07 pm »
יורם שלום,
איני מכיר אותך אך נראה לי שאתה מבלבל כמה מושגים או שההסבר שלך לא כל כך ברור.

1. המצנח לא יוצר מומנט היפוך לאחור על גופנו !
אנו נוטים ליפול / להתהפך / לגלוש חזרה לתוך הריתמה כתוצאה ממבנה הרתמה בזמן ריצת המראה זקופה מידי. ההסבר לכך הוא שברגע שהחופה מיצרת מספיק עילוי ואנו מתנתקים מהקרקע זקופים, יש לריתמה נטיה בסיסית להתהפך/לחזור למצב טיסה (שזהו מצב התליה אליו תוכננה הריתמה במקור). השענות קדימה מונעת מהריתמה לחזור למצב נורמאלי וכך רגלינו יכולות להשאר בחוץ ולתמוך בתנועה קדימה.

2. כל ההסבר לגבי הקיר והתנועה קדימה נראה כלקוח מספורט אחר.
"המנוע" של מצנח הרחיפה הוא משקל גופינו ולכן אנו בוחרים להמריא במדרון ולא במישור. הדרך הנכונה להמריא היא להפיל את משקל גופינו קדימה ולשלוח רגל קדימה רגע לפני שפרצופינו פוגש את הקרקע (המהירות תקבע בהתאם לעוצמת הרוח). ניתן כמובן גם להמריא בעמדות מישוריות בתנאי שיש בהן רוח אשר יוצרת עילוי דינמי בקידמת העמדה. בלי רוח כל המראה בעמדה מישורית תסתיים בשקיעה חריפה של המצנח מיד לאחר הניתוק (צלילה קדימה לצורכי צבירת מהירות ). דחיפת קיר אינה המצב האידיאלי כפי שאתה מתאר. תיאורך דומה יותר למצנח ממונע אשר יוצר דחף.

אמיר לגבי השענות קדימה לאחר הניתוק - אתה צודק זה לא מוסיף מהירות משום שלאחר שניה או שתיים המערכת מתאזנת ורק תנוחה של פחות חיכוך עם האויר תגרום ליותר מהירות (ללא שימוש במערכת האצה).
תנוחה זאת תבטיח את השארת הרגליים במצב אידאלי כל עוד אנו זקוקים להן בהמראה אך אין לה כל יתרון באויר.

איתי

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : March 19, 2007, 11:04:52 am »
איתי שלום,
הסיבה שלא הכרנו היא כנראה בגלל שאני חדש בספורט זה.
התיחסתי למצב של ניסיון "לחדור" או להתגבר על הכח שמפעיל המצנח עלינו כאשר אנו בהליכה קדימה מול רוח חזקה על הקרקע ומנסים להתגבר על כח הגרר שפועל על המצנח וכתוצאה מכך עלינו.
אני לא מתיחס לשליטה במצנח בהתיישבות ברתמה או להתנתקות.
במצב זה ניתוח הכוחות שפועלים על גופנו והיתרון שבהתכופפות קדימה כפי שתארתי הם נכונים. (דומה לדחיפת רכב)
כמובן שאפשר לתאר זאת יותר מדויק בעזרת דיאגרמת ווקטורים ומשוואות שיווי משקל אבל אני לא חושב שזה יעניין את משתתפי הפורום.
יורם

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #8 ב- : March 19, 2007, 03:26:21 pm »
יורם אתה טועה.
בנסיון לחדור את הרוח משקל גופך הוא הפיתרון ולא השימוש ברגלים לצורכי דחיפה קדימה.
אם תדחוף ברגליים מהר כנגד רוח חזקה תמצא את המצנח מאחוריך ואת הרגליים באויר - שניה לאחר מכן הרגליים יהיו על הקרקע והמצנח מלפנים.
זאת הטעות הגדולה של כל אלו שמנסים להמריא בריצה כנגד רוח במקום בעזרת המשקל והליכה התואמת את המהירות הקרקעית של המצנח.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : March 19, 2007, 07:05:11 pm »
זו טעות נפוצה מאוד.

הרבה מרחפים חושבים שהריצה קדימה היא מה שנותן למצנח את המהירות. אפשר לראות את זה כשאנשים מנסים לעזור למישהו לצאת ונונים לו דחיפה חזקה שחוץ מלנדנד אותו לא מוסיפה הרבה. אפשר לראות את זה אצל אנשים שנותנים שלושה צעדי ריצה חזקים ומתיישבים או במילים אחרות קופצים לרתמה. ואפשר לראות את זה אצל אנשים שמנסים לרוץ לפני שהמצנח מיוצב מעל הראש.
ההשענות קדימה היא כדי להעביר את המשקל של פלג הגוף העליון מהרגליים לv lines וכדי שיהיה קל יותר לשמור על מתח קבוע על המיתרים כשהמצנח מאיץ קדימה (להישאר מתחת למצנח).

בקיצור איתי צודק וכמה שיותר מרחפים יפנימו את זה נראה פחות קפיצות לרתמה ויותר המראות חלקות ובטוחות.

red_glider

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #10 ב- : March 19, 2007, 07:55:20 pm »
תחילה אציין שחברתם של חמו צחי ויוגי נעמה לי מאד בשבת, וזאת למרות הרוח החזקה והצפונית.
לגבי השענות קדימה .. לא יודע אם רואים כראוי אבל למעשה אני דורך שם על האקסלרטור
ולכן ההשענות קדימה ובמקביל אוסיף את הציטוט האהוב עליי מהפורום של אחד האנשים היקרים
"אם זה טיפשי וזה עובד ..אז זה לא טיפשי". ואכן ישנו היגיון מאד זעום בהשענות קדימה אבל מסתבר
שביציאה מול רוח חזקה במיוחד , הישענות קדימה אפילו בכדי לתפוס את הדשא בידיים כדי למשוך עצמך
קדימה , אפילו כדי ליצור חיכוך אווירי קטן יותר, אפילו כדי שמשקל הגוף יטה קדימה יותר ואוסיף ואציין
שאחד המרחפים הטובים ביותר שאיי פעם יצא לי לראותם בפעולה היה עושה סלטה קדימה כדי
שהרייסרים שלו יתעקמו קדימה מול רוח חזקה. באוויר כשצבר מהירות , היה עושה סלטה ברוורס.
אציין שאינני ממליץ על שיטתו כלל ועיקר! אז שי ואיתי רסנו תגובות מתלהמות, מאידך, ידוע לנו שבתחרויות
אפילו נוהגים להשתמש בחוטים דקיקים כדי להקטין גרר, על אחת כמה וכמה גררו של גופינו.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : March 19, 2007, 08:46:44 pm »
לעמוד על מערכת ההאצה עזר אבל כמה שאני זוכר כשרק נשענת קדימה כיוון הטיסה שלך היה אחורה או במקום.
היה כיף גדול למרות שלא טסתי.

נ.ב. יפה שאתה זוכר את החתימה הישנה שלי  hug