כתב נושא: עונת הנדידה החלה (3) - זיכרון -->>בית השיטה... היום  (נקרא 1479 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Airwave Gliders

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא

שמח להיות דווקא הראשון שמדווח על יום  נהדר לכמה וכמה חברים..
זיכרון : 12:30 המראה. - כנף Airwave מוסטנאנג 2
אייל ווידר - המראה  - כנף Airwave ספורט 3
רומן - המראה  - כנף UP
איתי  - המראה בטנדם...

מדשדשים מחצית השעה מקומים בניסיון לעלות על התרמיקה ליציאה. היא מגיעה, אייל ואני יוצאים באותה תרמקיה מגיעים ל- 1,300. בגובה הזה מחליטים יחד בקשר לצאת.
גלישה הכי כייפית שהיתה לי זמן רב, ללא איבוד גובה עד לתוואי החדש של כביש 6. מעליו שוב ביחד בתרמיקה חזרה ל- 1,100 אייל ואנכי עד ל- 900. שוב גלישה.
כמעט נחיתה בגלישה לעמק מעל מדרך עוז. שרפת יער. ממחפשים את התרמיקה של השריפה. לא מוצאים. 600 ASL כמעט איבוד גובה סופי, מעל המדרונות של  הירידה לעמק, תופסים חזק. התרמיקה של צומת מגידו מביאה שוב אותנו ביחד לגובה 1,100. נוטשים לכיוון יישובי התענ"ך.. מאבדים גובה.י
600 מ' ASL מגיעים מעל גדיש. תרמיקה.
אייל מחליט על סיבוב שמאלי ,אני לוקח סיבוב ימני, מתמרכז ועולה כל הדרך עד לענן בגובה 1,575 מ' ASL. בדרך תוך כדי סיבובים של 3 מ/ש קבוע אני קולט תמונה מדהימה. אני מעל התחלת הרכס של של הגלבוע והראות החדה של עשרות ק"מ אני רואה את הבוהק של הים התיכון על הקצה של ארובות תחנת הכוח של חדרה, משלים סיבוב וממזרח רואה את הבוהק של הכינרת. עוד סיבוב ועוד סיבוב וצובר וצובר.
אייל בשלב הזה מנהל מלחמת הישרדות.
איתי - בטנדם עם גולדי נישאבים לענן מעל מולדת בקצב של +5 מ/ש בטיסה ישרה ללא כל סיבוב, על פי הדיווח בקשר של איתי, רצוף במשך דקה ומחצה. אני רק רואה את הנסיקה האנכית שלהם בקצב מדהים..
בינתיים מעל בית השיטה אני בגובה 1,000.י בית שאן בגובה גלישה. הרוח על הקרקע מתחזקת. מדאיג. ממשיך לטפס בכל כיוון שאני טס.
לא רוצה להגיע בגבהים האלה על יד בית שאן. קרוב מאוד לגבול והמדינה ניגמרת לי וצריך לרדת.
קיפול טיפים, ספיד סיסטם, ווינגים הכל  בו זמנית עד שאני מצליח לסחוט מהווריו איזה חיווי שלילי מתחת לאפס. ף
בסוף מצליח לנחות על יד תחנת הדלק  של בית השיטה. 40-45 ק"מ קרוס..
הטנדם האדום לבן של איתי נוחת גם כן בצד השני של הכביש.י
הרחובות המדהימים של הקומולוסים נימשכים כל הדרך עם רכיב צפוני קל למעלה בשמיים כחולים עמוקים, עם ראות ללא סוף.

רומן ואלכס מגיעים לאסוף אותי.. תודה ענקית להם על האיסוף.
אייל - היה תענוג ענקי לטוס ביחד איתך כל כך הרבה גבהים ותרמיקות. ההנאה הגדולה האישית שלי העובדה שהיינו ביחד שתי חופות איירווב בתרמקות ללא סוף..
שמח שהספורט 3 שלך עמדה בכבוד ואף יותר מזה על יד המוסטנג 2.

יום מדהים לכולם.י
בגבהים
שימי

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
איזה יופי של טיסה
ואיזה יופי של תאור טיסה ממש מרגש.
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אייל

• משחק בארגז החול
  • One Life - Live It!
    • דוא
אכן כף של טיסה
בלאונרדו:
http://www.paraglidingforum.com/modules.php?name=leonardo&op=show_flight&flightID=137152
נדיר להגיע ל 1300מ' בזיכרון - מאפשר טיסה מזרחה ללא דאגות רבות מדי.
כמה "פיצוצים" (קריסה קדמית? לא הסתכלתי, אך מתח המיתרים ירד לאפס והחופה נפתחה מייד לאחר מכן ב"בום") היו דוקא באזור צומת מגידו, שם היינו בגובה 470מ' ונכנסנו למערבולות הלי-סייד של הרכס. בכל זאת מצאנו שם תרמיקה שהחזירה אותנו ל 1,000מ'. גלשנו הלאה לכיוון מזרח.
לצערי שם נפרדה דרכי משימי... עד לאותו רגע היה מועיל ונחמד לטוס ביחד, כשהאחד מגבה את השני באיתור תרמיקות. בהחלט שווה. ובהחלט הייתי מרוצה שהחופה שלי עומדת יפה בקצב הטיסה ובקצב הטיפוס.
לאחר מאבק של מספר דקות נחתתי כמה קילומטרים ממזרח לגדיש.
יכול היה להיות יותר טוב, אבל כף של יום, ראות מצויינת ונוף מדהים. חוויה.

אייל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
איזה יופי, איזה כיף לכם.

וידר עכשיו אני רואה בטרק שנחתת כקילומטר דרומה מהשדה שעבדתי בו (ליד במאגר שצפון לאיפה שנחתת).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
מכיוון שבבוקר נועם קיטר ומישהו היה צריך לתת לא סיבה על כך, אז התנדבתי למשימה (העיקר אומרים אין מתנדבים באגודה).
אז אחרי סופ"ש נפלא של טיסות ליגה, חזרה אלינו עונת המעבר.

אתמול קבעתי עם חברה לקורס בתבור, והרוח הצפונית הביאה לביטול.

הבוקר היו הרבה תירוצים לביטול: מסירת חוזה בקריית אונו, פגישה בשעה 14:00, איסוף ילדים בשעה 15:00, יום מילואים (שבוטל) ועוד שלל הסברים – ואני רואה בעיניים רק עננים.

גולדי אמרה לי לפני שבועיים – כשיש מצב לקרוס טוב אני משלמת, התקשרתי לגולדי שתבוא עם הפנקס צ'קים (היא הייתה ברכס בנתניה בשעה 10:00 בבוקר – לך תבין? ).

איל וידר שלח לי SMS אם יש מצב לטרמפ (כמובן שיש), ואריה לשובר שאל בשעה 9:00 בבוקר לאן לנסוע אם הוא כבר בכביש, שלחתי אותו לתבור על מנת שיהיה לי איסוף (שצלצלתי אליו בסוף הטיסה הוא התרחץ בחוף האון – מברוק על הקרוס).

הגעתי לעמדה בזיכרון וכל הסימנים הראו בסיס ענן גבוה ורוח מערבית עם רכיב צפוני קל.

המראנו בקלות וטסנו לאורך הרכס שאיל, שימי ורומן כבר גבוהים מאוד.

בשלב מסוים העילוי פסק וצללנו לשדה הנחיתה, הסברתי ליעל שברוח הזאת נעלה בפינה (עיקול הכביש) , ומכיוון שאנחנו נמוכים מהמלון שתהיה מוכנה לנחיתה בשדה המשולש במידה והעילוי לא יעבוד טוב.
העילוי היה 2.5+ עד גובה 900 מטר.
מצורפת תמונת המסלול לשם מעקב קל יותר אחרי הסיפור
[attachthumb=#1]
יצאנו במכוון לכיוון הר חורשן על מנת לא להסתבך עם הרכיב הצפוני בהמשך. בדרך להר חורשן שמרנו גובה עם בועות ואיך שהתחיל להיבנות ענן על הצלע הצפונית של ההר אנחנו התחלנו לצלול בקצב של 4- יציב.
הסברתי ליעל שאני מכוון לגבעה מצפון להר חורשן ושבגלל צינור הונטורי בוואדי יהיה שם רכס קטן ונמוך, אז ששוב תתכונן לנחיתה. ירדנו לגובה 100מ' ומשם 3.5+ עד גובה 1200 מטר.
שמתי את האף על קיבוץ דליה וכיוונתי לענן שנראה שמקור הטרמיקה שלו הוא שתי הברכות מצפון מזרח לקיבוץ (צד שמאל בתמונה). שוב  2.5+ גובה 1000 מטר.
[attachthumb=#2]
הסברתי ליעל כמה חשוב לחצות נכון ועם הרבה גובה את יערות מנשה וכמה מסוכן לרדת שם נמוך ברוח חזקה, הראיתי לה שהרוח מאוד צפונית אך הרכס שמעל ומדרום למדרך עוז פונה צפונה וראשו מכוסה סלעים החשופים לשמש כל היום, בנוסף לכך יוצא ממנו רחוב עננים עד הגלבוע (רוח עם רכיב צפוני חזק). טסנו לשם והפעם עלינו טוב, 4.5+ עד גובה 1200 מטר.
מבט מהיר על השמים בישר ניתן לטוס לגלבוע דרך גדר ההפרדה או לחצות רחוב עננים לכיוון עפולה, בחרנו באופציה ב' – ירדנו עד איזור צומת הסרגל לגובה 350 מטר ומשם שוב 2.5+ לגובה 800מ'.
[attachthumb=#3]
בגובה זה שמנו אף לכיוון ענן שסימן תחילתו של רחוב יפה וארוך, וצילמתי בעבור צחי את מרחביה.
[attachthumb=#4]
בשלב זה הסברתי ליעל שעכשיו נטוס מתחת  ולאורך רחוב העננים לכיוון בית השיטה (תחנת הדלק הפופולארית בסביבה, מה שמבטיח טרמפ חזרה), שזה גם לאורך הכביש. בשלב זה העננים אפשרו לעשות טיסת דולפין וכך במשך מספר קילומטרים עלינו 30 שניות ב 2+ וירדנו זמן דומה ב 3- ושוב  30 שניות ב 2+ וירדנו זמן דומה ב 3-, לאחר שלושה עננים מצאנו את עצמנו עולים לאורך כמה דקות בקצב של 5+ עד 6.5+ ישר לבסיס ענן (1400 מטר). חתכנו הצידה מהרחוב צפונה באזור עין חרוד.
[attachthumb=#5]
מצאנו 2.5- והסתובבנו בו עד לנחיתה בשדה גדול פתוח בכניסה לבית השיטה.
[attachthumb=#6]
הרוח בנחיתה 30 קמ"ש (יעל שיתפה פעולה ולא נמרחנו).

קיפול מהיר של המצנח, הרתמות והקסדות לתרמיל הגב הענק של ג'ין.
[attachthumb=#7]
ואנחנו בתחנת הדלק תופסים טרמפ לצומת יזרעל.
[attachthumb=#8]
טלפון לאריה, הוא רוחץ בכנרת (מברוק על הקרוס) מחכה לאבישי. טלפון לגונן גל, הוא בגן שמואל.
ומכיוון שיעל צריכה להבין איך חוזרים מקרוס קאנטרי אמיתי, עוצר לנו נהג משאית ואנחנו מעמיסים לקבינה את עצמנו והציוד (יעל כבר מצאה נושא לשיחה איתו והיום היא יודעת איך עובד נמל חיפה). בדרך מסתבר שהוא מכיר את רפי שמיר וגלעד נחושתן (היסטוריה) ושהם ניסו בעבר למשוך אותו לקורס רחיפה. יורדים במשמר העמק, טרמפ לעין השופט, ומשם טרמפ למחלף אליקים.
גונן מתקשר להגיד שהוא בדרך לזיכרון והאם אנחנו צריכים איסוף, אני מקשר אותו עם וידר שבפאתי זיכרון, וגונן מקפיץ את וידר שיביא את הרכב שלי מהעמדה.
אני שולח מכאן תודה גדולה לגונן – בזכותו הגעתי בזמן לאסוף את ביתי.

חברה שבוע הבא אין תירוצים  ;D

[attachthumb=#9]

« עריכה אחרונה: September 25, 2008, 07:24:22 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
מה נשאר לי להגיד חוץ מ:
מה איתנו "אזובי הקיר "
כן כן אני יודע אתם אלה שביטלתם טיסה ביום הזה.
אנחנו טסנו לנו ברכס ואתה מבצע קרוסים.
מפאת כבוד הפורום אני לא מקלל ,(צחי אומר שזה נוהל תקין לקנאים שלא מצליחים )
איזה יופי של טיסה יעלי סיפרה לי בהתרגשות על החוויה המדהימה והלימוד הרב בטיסה
בקרוב אצלנו.
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
כמי שיש לו כמה שעות בתור משקולת טנדם מהחודשים האחרונים, אני רק יכול לומר לך יעל, שאני ירוק מקנאה.

ממש ממש ירוק.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
לכו לעבוד ימאנייקים, סיפור מדהים, מקנא בכם, אייל מברוק על הקרוס המדהים, שיחקת אותה

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כיף לקרוא!!!

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
עוד כמה פרטים לסיפור של איתי:
הרופא טען שאני צריכה להיות בבית ולנוח. חשבתי שיהיה ממש נחמד לנוח באוויר הצח של העמדה בנתניה. אח"כ חשבתי שיהיה ממש מרפא לנוח בריתמה בקרוס עם איתי. לא ממש ידעתי שבסוף הטיסה אנחנו נבצע צלילה מבסיס ענן ב- 1400 לנחיתה. האוזניים בערו לי. איתי לא מספר לכם את צרחות האימה שלי כשהשתחרר לי הלחץ באוזנים. עד עכשיו אני סובלת מכאבים באוזנים - כמובן שאני לא ממש בטוחה אם זה בגלל המחלה או בגלל שנתפסו לי שם הקצוות של החיוך!

ועוד כמה פרטים משעשעים:

1) שמענו בקשר את אדרי: 150 מעל המלון. שימי דיווח לו על 1300 בזיכרון, ואילן בקר ששמע גם, היה בטוח שהוא שומע אותו ממקום אחר - כי לא יכול להיות 1300 בזיכרון.
2) שניה לפני שמצאנו אחת יפה בפעם הרביעית, אמרתי לאיתי: "עכשיו אתה אמור להגיד שהולכים לשדה נחיתה" - כי זה מה שקרה 3 פעמים קודם.
בגבהים שכבר אפשר לראות את חוטי החשמל ולא רק את העמודים, איתי מתחיל לדבר איתי על שדה נחיתה זה או אחר ואז מתחילים שוב להסתובב ושוב פעם נורא קר לי(!!!) בכלל לא תיכננתי. הייתי עם מכנסי החיתול שלי ועם חולצה קצרה... נו - אתם יודעים....

איתי,
תודה רבה!!!
 hug
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק RaMaN

• משחק בארגז החול
    • דוא
איזה יופי של קרוסים עשיתם !

החורף מתקרב ובקרוב יהיו  מזרחיות אז תהיתי האם קרוס כזה אפשרי רק בכיוון ההפוך. כלומר מכתף שאול לכיוון חדרה . עשו כאלה קרוסים בעבר ?

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
כן,    אשר חפץ הוציא קרוס מכתף שאול עד חוף הבונים.

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
גם לי יצא בשנה שעברה להמריא בכתף ולטוס עד חוף הים של מעגן מיכאל ,יחד איתי טסו עוד כמה חברה,הטיסה בכיוון ההפוך ממש מיוחדת,ויש למה לצפות בעונת המעבר ואולי גם בחורף hug

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מנייקים עברתם בדיוק מעלי (ולא ראיתי).

השדה שעבדתי בו מסומן "כאן"
[attachthumb=#1]

הנקודה שמסומנת ב"X" מופיעה גם בתמונה של איתי
[attachthumb=#2]
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
וואללה,
מניאקים כולכם!

אמנון

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אחלה עונת מעבר :-)

כן אפשר גם בכיוון ההפוך לעניות דעתי אוסי (אוסנת הגדולה מכולן)

טסה יבניאל חיפה ואם אני זוכר נכון גם היה מי שטס יבניאל קיסריה  או משהוא כזה עם מעבר לא חוקי משהו מעל בסיס רמת דוד...

גולדי אם היית מתלבשת חם בטוח שהייתם נוחתים בשדה בזכרון זה חוקי מרפי ידועים לכול מרחף וותיק.

שי לנואל