כתב נושא: מקרה שקרה - תופעה לא מוסברת  (נקרא 2981 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק idomohar

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
בעניין: מקרה שקרה - תופעה לא מוסברת
« Reply #20 ב- : September 21, 2008, 09:50:17 am »
תרשו לי רגע להציע הצעה מנקודת חוסר הידע שלי.

מכיוון שגזירת רוח שגרמה להזדקרות מלאה (בהתחשב בברקסים הבלתי משוכים שמתאר יוגי) נשמעת לי אפשרות כמעט לא הגיונית (ובאמת כדי לחפש טביעות רגליים של פרות על המפרש העליון בשלב זה)

אולי מה שקרה שם בעצם היא קריסה קדמית מלאה? הרי לי זה נשמע סביר יותר במיוחד בתיאור של יציאה מתרמיקה.

נתי, מה אתה חושב?

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #21 ב- : September 21, 2008, 10:09:34 am »
לפי התיאור של יוגי קצת קשה להבין מה בדיוק קרה אבל מה זה משנה? ,
סוף השבוע האחרון היה פעיל מאוד ניתן לראות את העננים המפותחים בתמונות של אדרי, הטיסות היו מאוד אקטיביות
לי הייתה כמעט כל טיסה איזה שהוא קיפול או קריסה קטנה שהייתי צריך לטפל בהם וזה מה שיוגי עשה ועוד טס לצמח אחר כך.
ללא ספק אם יוגי לא היה עובר קורס מצבי חירום היה סיכוי שהיה מגיב אחרת ובמקום לשפר את המצב רק היה מחריף אותו - ראה ערך הזריקת רזרבי האחרונה בשרונה.
אז קודם כל יוגי שיחקת אותה up: נכנסת למצב קשה מאוד (טוויסט) ויצאת ממנו בלי רזרבי ובלי להחריף את המצב שלך.
עוד 2 הערות שלי:
אם מישהוא חושב שהוא ימריא בכאלה שמיים וכאלה תנאים והוא יטוס רגוע לאן שהוא רוצה להגיע אז הוא טועה, התבור ומבוא חמה זה לא נתניה! שמיים פעילים מצריכים ערנות 100 אחוז מהזמן ולכן לשאלתך אדרי אז התשובה לטעמי היא שלפני או אחרי קורס טרמיקות מי שרוצה לטוס בטרמיקות חייב לעבור קורס SIV .
לגבי ההצעה לזרוק רזרבי, לפי מה שלימדו אותי זה המוצא האחרון, אחרי הזריקה אתה תלוי במזל בלבד ומרפי מתחיל
לעבוד...
עמית
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #22 ב- : September 21, 2008, 10:09:57 am »
איתי (אלמוג) מסכים איתך לגבי החלק השני...של היציאה הלא סימטרית. אבל לגבי החלק הראשון...של הכניסה להזדקרות, ממש אין לי מושג איך זה קרה. ואולי לDust devil שהיה באיזור כן היתה השפעה. כי אם דודו ראה אותו מגובה של 1000 מטר, כנראה שהוא היה דיי משמעותי.

אגב, לפי ויקיפדיה, הוא יכול להגיע לגובה כזה.

A dust devil is a strong, well-formed, and relatively long-lived whirlwind, ranging from small (half a meter wide and a few meters tall) to large (over 10 meters wide and over 1000 meters tall).

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #23 ב- : September 21, 2008, 11:35:54 am »
אני תומך בדעתם של דיויד פרנק ושל איתי אלמוג , הניתוח של איתי אלמוג היה מדוייק וממצה.
תורידו את מושג ה DUST DEVIL כי זה פשוט משגע פה את כולם.
ביום כזה פעיל,  גודל הסינק כגודל העילוי.

אורי שמיר

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #24 ב- : September 21, 2008, 01:43:30 pm »
עידו, בין אם הזדקרות או קריסה קדמית מלאה, הקטע המעניין הוא הזמן הארוך שלקח לדברי יוגי לחזרת הלחץ ולתחילת ההתאוששות.
אגב, מנקודת הראות של הטייס, קריסה קדמית מלאה והזדקרות נראות מאוד דומות. בשתיהן יאבד המצנח צורה וסביר שהטיפים יקדימו את המרכז (בייגלה).
בשתיהן המצנח "יפול" לאחור, וההבדל העיקרי הוא מן הסתם בכך שמקריסה קדמית קל יותר להשאר במצב יציב, והיציאה דורשת לפעמים סחיטה של הברקסים.
תחילת היציאה מהזדקרות תהיה תמיד מהירה יותר (מיידית עם שחרור הברקסים, אלא אם כן דגם המצנח או מצבו מאפשר כניסה ל DEEP STALL) והסיכוי ליציאה לא נקייה גבוה יותר.

לדעתי משך הזמן בו לא היה לחץ בחופה מרמז על סינק אימתני והתסריט של גזירת רוח (שבקלות יכולה לגרום קריסה קדמית מלאה [בגזירה אנכית מלמעלה] או הזדקרות עם ירידת לחץ [בגזירה אופקית מאחור]) נראה לי הסביר ביותר (אחרי ההיפופוטם), בעיקר לאור הדיווח על שדוני אבק. בהחלט סביר לראות ערבול חזק בטרמיקה שהתפתחה משדון בריא.

מבחינת הטייס, אם העסק לא ברור אבל אין לחץ בברקסים, שחרר אותם. אין לחץ = אין מהירות.
כדי להבין אם החופה בקריסה מלאה או בהזדקרות, נסו לזהות במבט את מרכז שפת ההתקפה. אם אתה רואה את צידה העליון של שפת ההתקפה, מדובר בקריסה.
לפני ההמראה ניתן למרוח מעט מרמייט על המפרש העליון. ההיפופוטמים שונאים את זה. זה עושה להם יבלות על השיניים.

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #25 ב- : September 21, 2008, 01:54:29 pm »
אין סתירה בין הDUST DEVIL ובין ההסבר של אלמוג אלא להפך, כדי לקבל הזדקרות מהירות המצנח יחסית לאויר צרכה לרדת מתחת למהירות ההזדקרות זה יכול לקרות כתוצאה מהאטת המצנח על ידי משיכת הברקסים או כתוצאה מקבלת זרם אויר בגב המצנח, או בשם אחר גזירת רוח, הגיוני שהסבירות לתופעה כזו גדלה נוכחות של זרימות אויר מערבולתיות חזקות כפי שיוצר DUST DEVIL.

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #26 ב- : September 21, 2008, 02:30:04 pm »
קטונתי... כן...

רק רציתי להגיד ששמחה שעברת את זה בשלום.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #27 ב- : September 21, 2008, 09:04:12 pm »
כל היום בעבודה חשבתי על המקרה ובסוף הגעתי למסכנה שהיחיד שיכול להגיע להסבר הגיוני למקרה זה אלמוג, עכשיו הגעתי הביתה וראיתי שצדקתי.  ;)

אגב ההיפופוטמים באותו היום לא עברו את גובה המנזר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #28 ב- : September 21, 2008, 09:50:41 pm »
הארה בטיחותית !!!

לפני שבועיים התרסק קוברה בשדות עמק יזרעל, ח"א הודיע באותו הרגע על קירקוע כל מטוסי הקוברה מאותו הדגם שהתרסק עד סיום החקירה בעניין!!!

מספר עובדות מי ימצא מכנה משותף :-[

המקרה של חגי שהסתיים במוות?

קריסה 50% של מצנח ברכס בנתניה בגלל מצנח שעבר לידו.

השירשור הנוכחי.

האם הכתובת לא על הקיר?

האם זה אומר שאני מקורקע? איך זה משליך עלינו טייסי ה- ELLUS מה אנו למדים מכך? האם ישנה תקלה סידרתית או סתם צירוף מקרים?
הרי מותו של חגי לא עצרה ולא עיצבה כאן כלום מלבד דיוני סרק ללא תכלית!!!

הארה מציאותית!!!

זה החיים שלנו, מי ישמור עליהם אם לא אנחנו? ונראה שלבד אנו לא מסוגלים!!!!

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #29 ב- : September 21, 2008, 10:10:43 pm »
ליאב,

האם זה שיש יותר תאונות של טויוטה בארץ מכל יצרן אחר זה אומר שהיצרן בעייתי או שהוא מוכר פה הכי הרבה בארץ כבר מספר שנים ?

כרגע יש באויר הרבה מצנחים של סול - עובדה !

חגי נהרג עם מצנח שלא דומה בכלום למצנח של יוגי.

קריסה של 50% ברכס בגלל מערבולת של מצנח שעבר לידו מצביע על בעיית טייס לא מצנח.

שהיו פה הרבה מצנחי פרו דיזיין , היו להם יותר תאונות מלאחרים.
שהיו פה הרבה מצנחי עפקו , היו להם הרבה יותר תאונות מלאחרים.

הסטטיסטיקה לא משקרת.

זה לא אומר שאני מת על המצנחים של סול ושאני חושב שהם בטיחותיים ביותר (יש לי הרבה ניסיון לא מזהיר איתם בקורסי SIV ), אבל יש להתייחס לעניין באופן נכון לנושא  ולא להשבית את להק טייסי הסול.

לא זכור לי שלחגי התפרק חלק מהמצנח, לא זכור לי גם שליוגי התפרק חלק מהמצנח - בקוברה התפרקו מספר חלקים.

בכל מקרה את מוזמן לבוא רכוש אצלי מצנח לא של סול  lugh
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #30 ב- : September 21, 2008, 10:14:48 pm »
הבעיה לא עם היצרן/הדילר/מרפי וכו.... אלא עם הטיפול במקרים המרובים והמסקנות שאף גוף מקצועי לא מסיק!

לגבי חגי מישהו יודע לספר מה היתה הסיבה לתאונה כי אני אוליי פיספסתי ???

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #31 ב- : September 21, 2008, 10:43:07 pm »
כמה דברים שיצא לי לחוות עם המצנח הזה...

ברכס בארסוף זכיתי לחוות קריסה של 40% לאחר שמצנח עבר לידי, כמובן שיכולתי למנוע את הקריסה אם לא הייתי מסובב את הראש לרגע לצעוק לו שיזהר בגלל שחתך אותי. טוב שהייתי בקורס מצבי חירום אחרת אולי הייתי מסיים את היום כחלק משמורת הטבע.

בתורכיה תרגלתי עם המצנח חלק מהתרגילים של קורס מצבי החירום ביניהם DEEPSTALL לא מוצלח שאיתי הזכיר שיצאתי ממנו עם טוויסט, בתרגול ה-FRONT ,שעשיתי אותו מאוד אלים, החופה לא רצתה להתאושש והתחילה לקבל צורה של ביגלה, לא נתתי למצב להתפתח ופתחתי את החופה בעצמי, בתרגולים העדינים של התרגיל החופה התאוששה בסדר.

לכן לדעתי מאוד סביר שמה שחווית היתה קריסה קדמית מאוד חזקה, תנסה פעם הבאה שתהיה בתורכיה לעשות פרונט עצבני ותגיד לי אם זה מה שהיה לך.

חוץ מזה קטן עליך יוגי, טייס דגול שכמותך:-)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #32 ב- : September 21, 2008, 10:59:22 pm »
ליאב
חגי ז"ל לא טס על אילוס אלא על קנגרו שהוא מצנח טנדם DHV2 שבמקרה מיוצר ע"י אותו היצרן כמו האילוס.
ובגלל שאף אחד שמבין משהו במצנחים לא ראה מה היה כנראה שלעולם לא נדע בוודאות מה היה שם.

לגבי האילוס שלך - כבר לפני שנה כשהייתה התאונה שלך בגלבוע אמרתי לך שהאילוס אינו מצנח מתחילים (גם האפסילון והויסטה לא אגב) ואינו לרמתך, המלצתי לך אז לעבור למצנח DHV 1 ולחזור לאילוס כשתהיה מוכן לטוס על מצנח אקטיבי.
להזכירך בגלבוע קיבלת קריסה של 50% ובגלל שלא ריסנת אותה כלל המצנח הסתחרר לעצים, את המסכנה שהמצנח לא בשבילך אמרתי לך למחרת, מוזר שאתה כל הזמן מנסה למצוא את האשם בגורם חיצוני שאינו הטייס, במקרה של יוגי זה נוח אבל במקרה של חגי קיימת גם הסבירות שהטייס אשם בתאונה (כמו שאמרתי לעולם לא נדע בוודאות), ובמקרים שלך (גלבוע ורכס) זה בטוח לא בעייה במצנח.

כמו שאיתי אמר קריסה של 50% ממערבולות קצה כנף זה אומר טייס שלא יודע לבלום קריסות ולא יודע לרסן את המצנח ולכן עדיף שיטוס על מצנח DHV1, זה לא אומר מצנח מסוכן.

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #33 ב- : September 21, 2008, 11:34:20 pm »
צחי יקירי
ההיפופוטמים לא עלו את גובה המנזר אבל כמה פרות הולנדיות יפיפיות כן עלו אפילו עד בסיס ענן.

וליוגי
במידה והחופה בהזדקרות מלאה האם לא היה יותר נכון לשמור אותה בהזדקרות מלאה  ולצאת מסודר ?
אני מניח שזה תפס אותך בהפתעה גמורה אז השאלה היא האם בכלל היה לך זמן לשקול את זה?

ואכן כן פעלת נכון מאוד כשלא זרקת רזרבי אלא  ניצלת את הגובה הרב ע"מ לנסות ולחזור למצב טיסה אחרי הכול במידה ויש את הגובה  זה עדיף מאשר לנחות על רזרבי.

וליאב אני לא מכיר את המצנח הנ"ל אבל באף אחד מהמקרים האלו לא נראה לי שזה קשור לחופה עצמה גם אם היא לא אוהבת להתאושש בקלות.
מה שכן מהניסיון המדובר פה ייתכן בהחלט שזה התחיל בקריסה קדמית גדולה שגרמה להתאוששות איטית והישארות החופה מאחור.

אני חייב לצין שמנסיוני תמיד בהזדקרות מלאה השנייה הזאת שלוקח לנו ליפול מתחת למייתרים נראית א ר ו כ ה משהו :-)

יאללה ביי

שי לנואל
« עריכה אחרונה: September 22, 2008, 02:16:23 am על ידי שי לנואל »

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #34 ב- : September 21, 2008, 11:38:02 pm »
צחי
אני מסכים כי התאונה שלי האשמה היחידה היא של הטייס וזה נבע מחוסר ידע, זו הייתה בקושי טיסתי ה-20 עם כמות של בקושי 5 שעות.
ואם תחזור למה שכתבתי תראה שכלל לא הזכרתי את המקרה הנ"ל.

אני מדבר על דרך התיחקור והמסקנות אז תשתדל לקרוא ולהבין לפני שאתה יורה מסקנות כמו תותח.

אם יש לך מה לחדש בנושא שתף אותנו hug

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #35 ב- : September 22, 2008, 01:43:35 am »

שי,

רק בדיעבד, חשבתי על אפשרות של משיכה בברקסים, לכדי הזדקרות עמוקה ולשחרור מבוקר...

לא יישמתי את זה בפועל, מאחר והייתי עסוק בלהבין מה זה היה.. הרי כל הזמן למדנו שאין הזדקרות של ממש, אם לא גרמתי לה בטעות או במתכוון. אבל מצד שני, ממש ראיתי את המצנח רץ לפתע אחורה ומתרוקן מאוויר, מבלי שהיה לכך כל רמז בצורה של עילוי פתאומי. אולי זה היה סינק פתאומי...אבל אז אני יודע שהמצנח צריך לרוץ קדימה. והוא בכלל רץ אחורה. אז רק חשבתי לעצמי "אתה לא מזהה את המצב, תן לו לחזור לטוס, אל תפריע" ובהתאוששות האי סימטרית שלו עם הטוויסט, גם ככה לא ידעתי איפה אני ביחס למצנח, אז בחרתי שלא להגיב.

כשאני חושב על זה, קורס מצבי חירום תרם לי מאוד, וזאת למרות שלא זיהיתי כמעט שום מצב שהייתי בו:
1. אחרת אינני מצליח להסביר את הקור רוח, שאמר לי להמתין בסבלנות כי עוד רגע זה מסתדר (ואני בכלל קורא לעצמי "פחדן עם ביצים").
2. העובדה שלא חשבתי על הרזרבי, מעידה שהרגשתי מספיק בטוח שאדע להפעיל אותו, אם אצטרך...וכך הרווחתי זמן נוסף להתמודד עם המצב הנוכחי, במקום לחשוב על רזרבי ואיך למשוך ומה לעשות.

ואני בכלל שמח שזה קרה, כי הרגשת שאננות אפפה אותי לאחרונה. קיבלתי את הכאפה שהייתי צריך לקבל.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #36 ב- : September 22, 2008, 03:53:07 pm »
ליאב אני ממש לא יורה, וסליחה אם זה הובן ככה.

אבל גם שיש תחקיר ומסכנות אם לא מישמים אותן אז למה לתחקר?

ולכן הבאתי לך את הדוגמה שלך שלא כמו במקרה של חגי שהיה גם על מצנח אחר במקרה שלך היה תחקיר, היו מסכנות ובסוף הטייס החליט לא לבצע אותן . זכותו.

ולדעתי זה מקרה שקשור יותר לדיון הזה מאשר המקרה של חגי שלדעתי אין לו מכנה משותף עם המקרה של יוגי.