הגענו היום לתבור (שבת), שמיים מדהימים. וכמו שצחי אמר לי בטלפון "גם אתה ומנו ביחד, לא תצליחו לקלקל את התנאים של היום" (אנחנו חשודים בהבאת נאחס).
מתארגנים, יוצאים ומגהצים את ההר כדי לחפש טרמיקות מעניינות. ראיתי שהתחיל להיות צפוף מעל העמדה וללא גובה שמצדיק להדחף למה שהולך שם, שמתי פעמיי לחלק הדרום מערבי של ההר (הרוח בשלב הזה היתה דרום מערבית מובהקת). שם מעל הקרחת מצאתי מה שחפשתי, + 5 העלה אותי ל 1250 ויצאתי לכיוון שרונה.
יהודה ודודו לוגסי טסים מאחורי וחברנו לנו מעל איזור שרונה, כאשר לא היו טרמיקות משמעותיות מהתבור ועד לשרונה. אנחנו ב 850 מטר גובה. אני רואה את שניהם נשאבים יפה למעלה, כשהיו כ 50-100 מטר דרומית ממני, החלטתי להצטרף לחגיגה וכך טיפסנו ל 1,100 כשאני בחלק הפנימי של הטרמיקה ויהודה ודודו מקיפים אותי בחלקה החיצוני (דודו טס בלי קשר ואמר בדיעבד שהוא ראה למטה Dust devil למטה, מיתמר לגובה של 300 מטר - קשה להעריך את הגובה האמיתי שלו, את המיקום ואת השפעותיו להמשך הסיפור).
הואריו הפסיק לצפצף והתיישרתי בטיסה רגילה, בלי לחץ על הברקסים. שקלתי להמשיך להסתובב ולחפש עוד עילוי, מאחר והיינו מתחת לענן שחרחר ומפותח, אבל החלטתי להמשיך ישר. לפתע, ללא פידבק מקדים מהמצנח, לא היה שום לחץ על הברקסים והוא נכנס להזדקרות מלאה, לא רגילה, לא חלקית...מלאה - בייגלה של מצנח מאחורי הראש, נפילה, ללא התערבות בברקסים, המצנח לא ממהר לחזור ולהפתח, בקורס SIV הוא נפתח ממש מהר. (יהודה ודודו, שהיו עדים להכל, לא הצליחו להסביר מה בדיוק קרה, חוץ מהעובדה שאף פעם לא ראו תופעה שכזאת), מכאן, רצף האירועים ממש לא מובן לי, מאחר והיו יותר מידי מצבים בעת ובעונה אחת. ריצה הצידה, קריסה, טוויסט במיתרים (אני מסובב נגד כיוון הטיסה) אני מטלטל מצד לצד ועוד פעם, עף לאחד הצדדים בפראות, קריסה וטוויסט לצד השני, מסובב לצד השני. המצנח פשוט התחרבש מצד לצד, בלי שאני מבין למה. בסוף...לאחר איבוד גובה של 200-300 מטר, המצנח חזר לטוס ואני חצי מסובב....הסתובבתי והמשכתי לטוס. עשינו "אוזניים גדולות" בשביל להגדיל את הלחץ וברחנו מהאיזור לכיוון הרכס של יבניאל וסיום הטיסה בצמח.
כמה הערות:
1. אני טס על חופה ELLUS M שאני כבד עליה ב 5 ק"ג.
2. עברתי קורס מצבי חירום לפני שנה.
3. במהלך כל התרחשות האירוע, אני זוכר שנהגתי בקור רוח, הגבתי למצבים שזיהיתי במתינות רבה, ובאלו שלא, פשוט בחרתי להרים ידיים ולתת למצנח לעשות את העבודה.
4. מעבר להזדקרות האמורה, אינני יודע להגיד מה בדיוק קרה.
5. אינני יודע האם יש השלכה לdust devil בגבהים כאלה או לא.
6. לא טסתי עם ברקסים בעת האירוע..וגם לא היה עילוי פתאומי או שום תופעה שתסביר את ההזדקרות.
אשמח לשמוע כל דעה, כי לי אין מושג מה זה היה.