כתב נושא: ריבוי תאונות - נקודות למחשבה  (נקרא 2634 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

דוד פרנק

• אורח
בעניין: ריבוי תאונות - נקודות למחשבה
« Reply #20 ב- : September 15, 2008, 01:16:53 pm »
היי שלומי,
אני אשמח להכיר אותך בשטח ומאוד מעריך את הדאגה הכנה שלך ואת סיגנון הכתיבה.
המיצנח הוא Twister והוא מיצנח שמיועד ל Acro, הוא מאוד קטן כמו ששמת לב (16 מ"ר...) ולמרות שהוא גם ככה מיצנח עצבני, אני מעצבן אותו יותר עם קרוב ל 20 ק"ג נוספים מעל למשקל העליון...(הפסיקו לייצר את אחיו הגדול בעפקו ?? :'()
זה גם מה שמסביר את הגובה הנמוך שלי ברכס ואת המהירות הגבוהה כ 50 קמ"ש Trim
Ciao
« עריכה אחרונה: September 15, 2008, 01:19:47 pm על ידי דוד פרנק »

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא

אני מקבל את הביקורת של איתי באהבה ומנצל את ההזדמנות להכות על חטא.
פעלתי לא נכון וכנגד כללים אשר הנחו אותי בכל שנות הטיסה שלי.
הארוע של יום שישי הווה תזכורת מצלצלת לחזור אליהם.

חוק ברזל: ההחלטה לטוס היא שלך ורק שלך. שיקול הדעת הוא שלך ורק שלך.
יתירה מזאת, אם אני לא יכול להניף לבד, אני לא ממריא.

הטעות שלי הייתה בהעברת שיקול הדעת ממני והלאה.  זה מפתה מאוד כאשר מישהו שאתה סומך עליו אומר לך שזה בסדר. הדבר נכון במיוחד כאשר אתה נמצא עם מקצוען על. ביום שישי אני וויתרתי על כל ההליך. אני אפילו לא הנפתי את הכנף. את שיקול הדעת לקחתי חזרה כאשר ביטלתי את נסיון ההמראה והקרסתי את הכנף.

טיסה בטוחה מתקיימת כאשר יש התאמה בין רמת הטייס לבין 1)הכנף, 2)העמדה ו3)התנאים.

כאשר אני עושה צעד מעבר לתנאים הסטנדרטיים, אני רוצה להחזיק שניים מתוך שלושת המשתנים קבועים, תוך הגדלת מרווחי הבטחון, וברמת מודעות גבוהה לעצמי ולסביבה.

(אני בודק כנף חדשה בעמדה מוכרת ובתנאים אופטימליים, טיסה בעמדה חדשה עם כנף מוכרת ותנאים טובים וכו.)

מנטרה שעוזרת לי מול פיתוי היא שאני רוצה לטוס הרבה יותר מאשר לטוס עכשיו.

שלכם,

חיים אוסין

נ.ב.

מבלי לגרוע מכל הנאמר לעיל, המידע שהגיע לאיתי לגבי האירוע אינו מדוייק. גלשנים יצאו לפני ואחרי נסיון ההמראה שלי. הרוח הייתה חזקה, אך לא 40 קמ"ש. המצב בשטח יוגדר נכון יותר כ"גבולי". אני מאמין שטייס מנוסה (וללא "חלודה") יכול היה להמריא, ולחדור.(כאשר משקל הטייס בשלישי העליון של טווח המשקל של הכנף)

מצבים גבוליים, כמובן, הם המצבים המסוכנים ביותר. הסכנה היא בפער בין התפיסה הסובייקטיבית לבין המציאות. במצבים גבוליים פער קטן בתפיסה, יכול להיגמר באסון.

ולבסוף, סיפור יום שבת, עם מבט על בטיחות.
נסעתי למבוא חמה על מנת לבדוק כנף חדשה בתנאים תרמליים. טסתי איתה קודם לכן בנתניה. טיסה ראשונה בשבע בבוקר. המראה עם בריזה עדינה וטיסה בעיקר על עילוי רכס. נחיתה ראשונה ללא רוח (כמעט) לאחר כשמונה שנים.  באיזור השעה תשע, כולם התקפלו לתבור לביצוע קרוס. לא עמדתי בפיתוי ונסעתי גם אני. בצמח, ארנון התקשר אליי לדרוש בשלומי, ומשסיפרתי לו שאני בדרך לתבור, המליץ שאחזור למבוא חמה. העמדה בתבור תהיה צפופה. חזרתי, ואת הטיסה השנייה בצעתי לקראת הצהריים. אף על פי שהייתי 170 מטר מעל העמדה, החלטתי לנחות למטה. (לא בדקתי את שדה הנחיתה למעלה) בדרך למטה לשדה הנחיתה נתקלתי במערבולות והחלטתי להיכנס לנחיתה בשדה רחוק יותר, אך ירוק יותר ורגוע יותר. (מאוחר יותר שמעתי על dust devils באתר הנחיתה)

מסקנה אישית: אני חוזר לספסל הלימודים!

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #22 ב- : September 18, 2008, 10:29:22 pm »
חיימקה,
מסקנות מצויינות.

הבעייה של היא עם הנ.ב שלך: :גלשנים יצאו לפני ואחרי נסיון ההמראה שלי. הרוח הייתה חזקה, אך לא 40 קמ"ש. המצב בשטח יוגדר נכון יותר כ"גבולי". אני מאמין שטייס מנוסה (וללא "חלודה") יכול היה להמריא, ולחדור.(כאשר משקל הטייס בשלישי העליון של טווח המשקל של הכנף)  פשוט הרסתה את כל התדמית שיצרת בתחילת הניתוח והמסקנות.
גלשן ומצנח הם שני דברים שונים לגמרי במיוחד בחדירות שלהם מול הרוח.
גם אם תאכל הרבה ותשקול כפול על אותה כנף עדיין יהיה מסוכן בשבילך לטוס במהירות רוח של 30 קמ"ש.
תנסה לחזור ללימודי התאורי על המצנח, אולי זה יכניס אותך למסגרת חשיבה נכונה בה הייתה לפי הבנתי אותך, רוצה להיות.

בברכה

אורי שמיר

נ.ב  הזהרו מההתקררות מחר ובשבת,תמיד יש עוד סופ"ש לרחף בו

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #23 ב- : September 19, 2008, 12:01:32 am »
אורי הרוח היתה 34 קמ"ש מדוד .

איתי לא דייק   צורה  נאה להגיד  ...  כשדיווח את מה שדיווח
יתרה מזו אורי כשהמראתי ברוח חלשה מזו מספ ר פעמים אך
מעל ל 30  מרחפים רבים המריאו לידי כולל מרחפים חדשים לגמרי
בלי למצמץ בכלל .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : September 19, 2008, 05:23:41 am »
שוב אין לך מוסג על מה אתה מדבר נתי.

למצנחים מסוכן להמריא ברוח של מעל 30 קמש.

תראה לי מרחף שממריא ברוח של מעל 30 קמש בלי למצמץ, גם מנוסה. אבל כרגיל אתה חייב להגיד שאיתי טועה למרות שאתה לא מבין כלום במצנחים אז בו אני אספר לך משהו - למצנח 34 ו 40 קמ"ש שניהם מעבר למגבלות להמראה ככה שאין ממש הבדל מבחינתנו (הבדל זניח).

קרעת אותי מצחוק עם ה"רוח חלשה מזו אבל מעל 30 ..........", מה לרוח אין משבים? היא הייתה כל היום 31 קמש?  ???

אני ממש לא מבין למה אתה כל פעם דוחף את האף שלך לדיונים מקצועיים על מצנחים רק בשביל להגיד שאיתי טועה, הרי אין לך מושג וחצי מושג מתי הוא טועה ומתי לא - אתה לא מבין כלום במצנחים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #25 ב- : September 19, 2008, 07:14:21 am »
צחי זה די פשוט,
מליק + קדמי מדברים על רוח של 40 קמ"ש
לגלשנים ניתנה הוראה לחדול המראות.
ארנון צריך עוגן של 4 אנשים להניף מצנח ברוח שמתחילים ממריאים בה מבלי למצמץ.

אני חושב שמי שקרא הבין והפנים (גם חיים) ומי שהיה שם גם יודע את האמת.

חיים כתב מה שכתב אבל תשאל אותו ותגלה שהוא לא הוציא מד רוח ומדד.

וההוא פשוט לא שווה התייחסות.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #26 ב- : September 19, 2008, 07:15:35 am »
נתי,
צחי צודק, מצנחים שונים מגלשן אויר במהותם.
1. כדי שתהיה כנף יציבה מעל הראש אתה קודם כל צריך להניף ולייצב אותה (ברוחות שכאלה זה פשוט בלתי אפשרי כמעט!).
 2. כדי  להמריא אל מול רוח של 30 קמ"ש  אתה צריך שהכנף תהיה מהירה לפחות בעוד 15 קמ"ש  - דבר לא קיים ברוב המצנחים שהמהירות  הבסיסית שלם היא 35 קמ"ש 0כלומר-קצב התקדמות של 5 קמ"ש שלא נותן הרבה ביטחון בעוצמת רוח שכזו??!) אני כבר לא מדבר על מצנחים איטיים יותר שברוח כזו היו פשוט טסים לאחור.

בגלשן אויר אין את הבעייה הזו:  ברוח חזקה אתה פשוט מוריד את זוית ההתקפה  של הכנף אל מול הרוח וממריא.
נתי, כדי שתהיה לך תחושה על הסכנה שבהמראת מצנח ברוחות שכאלו תחשוב על מצב שברוח של 30 קמ"ש ויותר,  אתה מרים את האף של הגלשן 15 מעלות מעל קו האופק,  איפה אתה חושב שתמצא את עצמך במצב שכזה?

אגב איתי לנואל,
עם רמת ידע ונסיון כמו שיש לו ,לא מתווכחים, אפילו אם אתה בתחום הגלישה האוירית.

אורי

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #27 ב- : September 19, 2008, 09:28:49 am »
לחיים על הצד המקצועי של הדברים:
אני מרחף רק 18 שנה ובד"כ על כנף טאנדם או DHV-2 , ברוח של 30 ק"מש  בהרים נדיר שתתפוס אותי ממריא!
ברכס  ברוח יציבה באתר שאני מכיר אין בעייה.

בתנאים גבוליים גם מרחף וותיק בלי חלודה חושב פעמיים ושלוש על מה איפה איך ומקווה שהתיזמון לא יידפק.
גם ביום שתיהייה מנוסה ללא חלודה  לא הייתי ממליץ להמריא בתבור  ב30 קמ"ש רוח (זאת רק דעתי האישית).

ועכשיו לקטע האומנותי
אני חושב שאיתי צריך לכתוב  שהשמיים כחולים ביום בהיר ואז........
לחכות 5 דקות ולראות את התשובה המדהימה של נתי שתוכיח שאיתי משקר מרמה וגם עושה מזה כסף בדרך  כי השמיים הם בצבע...

אז יאללה שמנדריק למען הניסיון והבידור

שי
« עריכה אחרונה: September 19, 2008, 10:16:19 am על ידי שי לנואל »