כתב נושא: חלום הבלהות האולטימטיבי  (נקרא 1802 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמית דונסקי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
חלום הבלהות האולטימטיבי
« ב- : March 13, 2007, 10:21:09 am »
חלום הבלהות של כל מרחף - לגלות באוויר כי רצועות הרגליים אינן רכוסות.
בדר"כ זה נגמר ברע, אבל Frode Halse שרד מקרה כזה בדיוק לפני יותר מ- 10 שנים והעלה על הכתב את החוויה.
שמשון ברלב תרגם עבורכם והמאמר נמצא כעת באתר "מצנחי רחיפה-מוקד ידע מקצועי".

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
בעניין: חלום הבלהות האולטימטיבי
« Reply #1 ב- : March 13, 2007, 12:35:29 pm »
ישנו תירגול של הרמת הרגליים (תוך שימוש בשרירי הבטן והידיים על הרייסרים), לבין הריסרים ואז לפתוח אותם ולנסות בכח לדחוק את הישבן אל מעל למושב תוך רכיסת אחת הרגליים וחיבורה.
בפרו הינו מתרגלים זאת על ריתמה שהיתה מחוברת למכשיר מתח על המשקוף.
כמובן שהעדיפות הראשונה הינה לצאת כמה שיותר מהר מאיזור הצוק אל שמיים פתוחים.
לדאבוני לא שמעתי על תירגולים שכאלו בארץ, אבל יכל להיות שאני טועה.
אוהד

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אוהד תתעורר ומהר
« Reply #2 ב- : March 13, 2007, 01:04:18 pm »
בפרו גם כשמישהו נהרג עוברים לגבעה ליד ומכחישים שהכרתם  את החברה שהדריכה אותו!!!

אבל יותר חשוב התרגילים האלה באמת טובים לביצוע על מתח ורק שם .

במידה והמראת ללא רצועות רגליים פתוחות (טפו טפו)  חזור "לאזור הצוק" כמו שקראת לו או ליתר דיוק חזור להר  ומהר .

ההסבר לכך הוא שעדיף כמה עצמות שבורות מאשר מוות מנפילה מגובה רב.

יש לך מספר שניות וחשוב לפעול מהר והחלטי חשוב לצמצם את הגובה בינך לבין הקרקע כמה שיותר מהר ולא להגדילו כמו שכתבת,
בקיצור אל תנסו את זה בבית!

לילה טוב
שי לנואל

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 13, 2007, 02:18:01 pm »
מסכים עם שי

ניסיתי את התרגיל הזה במתח בנתניה (היה קצת קשה עם הגובה שלי אבל הצלחתי) צריך הרבה ריכוז, הרבה כוח ושרירי בטן על מנת להצליח
הושבתי את ענת בריתמה והיא גם ניסתה אך ללא הצלחה, מסתבר שזה תרגיל שלא מתאים לכל אחד....
כמו ששי כתב, יש להתקרב למצוק כמה שיותר מהר, ולהתפלל שלא יאזל לך הכוח לפני שתתרסק, אאוצצצצ

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק עופרי אייזן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 13, 2007, 03:52:56 pm »
מניתוח התאונה של שחר דיין ז"ל עולה כי ככל הנראה איבד את ההכרה מהלחץ שהופעל על בית השחי ע"י רצועת החזה.
הלחץ הזה הביא (שוב - ככל הנראה) להתעלפות ואיבוד הכרה מה שמנע גם יכולת מחשבתית על הטיית המצנח לכיוון הרכס (מבוא חמה) בחזרה. היו עדויות שהיה רגע שעשה רושם שהמצנח אכן חוזר ללכיוון הרכס לשלוחה שהיתה באזור אך הוא ביצע תנועה של כ- 90 מעלות וחזר לטוס בגובה רב. סביר להניח כי טייס עם שיקול דעת צלול (ושחר היה אדם כזה) היה בוחר לנחות במצב כזה מאשר לחזור לטוס ללא רצועות רגליים בגובה של כ- 300 מטר מעל פני הקרקע.
אני מניח ששום תרגיל לא יצליח ברגע האמת, כאשר נהיה (והלוואי ולא נהיה בעצם) אחוזי אימה, בגובה רב מעל הקרקע, דופק מואץ, בלחץ רב, על סף איבוד הכרה.
למרות הכל לתרגל תמיד כדאי, מי יודע, אולי כולנו טועים ובכל זאת יהיה מצב בו שימוש בתרגול יציל את חיינו.
ואולי הלקח החשוב ביותר (או אחד מהם מהתאונה של שחר) - ודאו שיש לכם ברתמה את רצועת ההגנה שעוברת ממושב הרתמה, דרך המפשעה (אסור לדבר גסויות בפורום) ומתחברת לרצועת החזה. לשחר לא היה את זה. מי שאין לו שימכור את הרתמה או יילך ליצרן שלו ויבקש יפה שיתפרו לו. המלצתי - אל תטוסו בלי זה. לעולם. הרצועה הזו כנראה תציל את חיינו אם נשכח לסגור את רצועות הרגליים (אבל ילדים כנראה כבר לא יהיו לנו).
בד"ח - בד"ח - בד"ח כבר אמרנו?
« עריכה אחרונה: March 13, 2007, 04:34:26 pm על ידי עפרי אייזן »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 13, 2007, 04:51:54 pm »
גם אני בדעה שהפיתרון האולטימטיבי הוא בד"ח מסודר לפני כל הנפה ,זה בהחלט עדיף על פיתרון שלחלק מהאנשים הוא קשה לביצוע ולשאר הוא בלתי אפשרי.
מצד שני עצם התרגול על הקרקע ימחיש לאנשים כמה המצב קשה לתיקון מהרגע שאתה באוויר ויחדיר בהם מודעות. אני אחרי שהצלחתי את התמרון בניסיון השלישי אחרי הפסקה וכוס קולה הבנתי איזה כיף זה להמריא אחרי בד"ח שאתה יודע שאין מצב שתצטרך לגעת עם הברכיים במצח בזמן שאתה תלוי מבית השחי כדי להציל את החיים שלך. אני משער שמי שינסה ולא יצליח לעולם לא יוותר על בד"ח ,בעצם גם מי שיצליח.

צחי

נ.ב. קחו בחשבון שקשה יותר להעביר את הרגל מסביב ל v line עם מיתרים מאשר מסביב לשרשרת.

נ.ב.2. היום כשאני מביט מהצד על הנפה של מישהו אחר אני לא רק מסתכל שאין לו קשרים במיתרים אני גם זורק מבט לראות רצועות סגורות.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
« Reply #6 ב- : March 13, 2007, 05:04:47 pm »
שכחתי לכתוב שבסוף המאמר, ממש בתחתית ישנו קישור, שאפילו צבענו אותו בכתום; "לחצו כאן כדי לדבר על פרסום זה בפורום תגובות לפרסומים".

המוזר הוא, שרשום שם עכשיו, "0 הודעות", אבל אני רואה שיש דווקא 5.
אה. כן. התגובות בפורום הזה והדיון באתר ההוא.

אז עכשיו ברצינות, רבותי:
אתם הרי מדברים דברי טעם (אפילו עופרי הצליח הפעם), שקשורים במאמר הספציפי הזה. יבואו אחריכם אנשים שחשוב שיקראו את הדברים, אבל הם לא.
כי:
  • הפורום הזה כל כך שוקק שתוך יום הודעות נעלמות במעמקיו
  • הדברים שלכם אינם מקושרים לדיון

אנחנו עושים עבודה, אתם מגיבים - אבל הקשר בין הדברים מתפוגג.

לא חבל?

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : March 13, 2007, 06:35:27 pm »
ראשית מקרה כזה קרה גם בגלבוע לפני "שנים רבות", המרחף שאת שמו איני יודע נחת חסר הכרה למרגלות הגילבוע, אבנר קובלינר מצא אותו  בחיים,  שוכב מעורפל  כשהחופה מכסה אותו כליל. איתי ודאי מכיר את פרטי הסיפור טוב יותר.
ככלל העיסוק ברצועות הרגליים הוא משני , ודאי שכדאי לאמץ גם תירגולות ליציאה ממצבי חרום וגם התקנים בעלי בטיחות גבוהה יותר ברתמה.
אבל את תשומת הלב העיקרית צריך לדעתי לתת למידת הרצינות שמלווה אותנו בתחביב הזה,  עצם המילה תחביב הופכת את הספורט הזה לרבים מאיתנו ללא רציני,  אין התיחסות רצינית  לאימונים - בעיקר של שליטה קרקעית , וגם שליטה באויר - האם מישהו ביננו חשב פעם לבקש מאחד מבתי הספר הדרכה וריענון , ועוד לשלם על כך.  כל כך ברור איך בבוקר יום שישי  באים לאתר פורשים את החופה "וקופצים" למטה.
כנ"ל אין התיחסות רצינית לציוד- ישאל את עצמו כל אחד מתי הוא בדק וריענן את הרזרבי, ומה עם הריתמה ? מתי בדקנו אותה את הרצועות התפרים האבזמים, מי הרים לאחרונה את המושב לראות את חיבורי הרצועות מתחת לישבן.
לפני שלוש או ארבע שנים אמר לי שלומי מזיכרון,  זה שאיוורר וקיפל את הרזרבים - די נמאס לי מכם, אתם לא רצינים אתם ולא מתיחסים לספורט הזה ברצינות הראויה, ואין לי שום רצון להמשיך ולתת לכם את השרות הזה. אמר והפסיק.  שלומי היה נוהג לפתוח את הרתמה ולעבור על כל הרצועות ועל כל התפרים, לא משאיר ולו סמ' ללא בדיקה.  - החבר'ה לא אהבו אותו, כי הוא הקפיד מידיי !!
 .... איתמר נוינר אמר פעם    "מצנחי רחיפה זה ספורט לא מסוכן רק כאשר מבינים עד כמה הוא מסוכן".
מרחף מקצוען ורציני, לא מדבר, ובטח שלא עונה לפלאפון בזמן שהוא מתארגן לטיסה נכנס לריתמה וחוגר את עצמו (כמקרה שקרה לפני שנה בתבור בשל כך שוב נשכחו רצועות הרגליים).
מרחף רציני משנן (בבית)  נוהל בד"ח, נועל נעליים מתאימות, משתמש בקסדה תיקנית, טס עם כל המיתרים.......
 אין תחליף לרצינות, כל השאר זה  השלמות .

עופר

שמשון

• אורח
עופר, קבל קישור לאירוע 8 + דיון
« Reply #8 ב- : March 14, 2007, 02:18:00 pm »
המרחף הוא יעקב הצובאי. קישור לתיאור האירוע.

http://www.paragliding.org.il/chief/erua8.htm

ודיון בעקבות האירוע - הודעתו של רוני לזר ותגובות עליה:

http://www.paragliding.ws/component/option,com_joomlaboard/Itemid,23/func,view/catid,3/id,1101/#1101
« עריכה אחרונה: March 14, 2007, 02:23:36 pm על ידי שמשון »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : March 14, 2007, 05:16:53 pm »
היום נזכרתי במקרה נוסף שהיה בגלבוע (הזכירו לי יותר נכון).

בקורס הראשון של מרחביה בסבב הראשון בגובה (טיסה ראשונה של כולנו) אחד החברה גלש מכתף שאול לשדה הנחיתה תלוי מבית השחי. למזלו עם בול זה רק 3 דקות והוא היה בכושר טוב, הוא עזב לחלוטין את הברקסים ושילב ידיים כדי לא לאבד אחיזה. בגלישה ישרה נחת בשדה שמצפון לפרדסים ,קיפל ויותר לא חזר לרחף.

don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #10 ב- : March 14, 2007, 05:41:26 pm »
צחי,
כמות הפעמים שאני זוכר גדולה (לא במסגרת ביה"ס זה או אחר) וזה כולל טייסי טנדם שלא נרתמו אך סיימו את הטיסה בהצלחה יחד עם הנוסע (בגלשן אני מכיר שני מקרי מוות של טייס לא רתום ונוסע ששרד).
כמות מקרי המוות כתוצאה מכך (בארץ ובעולם) שאני מכיר מזערית.

לדעתי אין דבר המכין או יכול להכין לסיטואציה המפתיעה של המראה ללא סגירת רצועות רגליים ולדעתי האישית כל הסרטים המדגימים המראה ללא סגירת רצועות רגלים מפוברקים וזאת אינה המראה מקרית.
מתקן האימונים בפרו מצביעה על בעיה בלימוד הבד"ח לפני טיסה ולא על צורת לימוד נכונה.
הבעיה המרכזית היא שלרוב האנשים חזרה להר נראית מסוכנת ועל כן הם בוחרים לנסות ולרחף לנחיתה למטה מבלי לדעת האם הם מסוגלים לשרוד (פיזית) טיסה במצב זה.

עמית - פורום חי שווה דיונים בנושא.
אתר מיוחד ללא חיים שווה מקסימום לינק למידע מאוחסן ושמור בנושא (ותודה על כך).

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : March 14, 2007, 09:07:47 pm »
מתיחס להערה שממש סגרה את אחת התגובות של צחי.
אחד הנוהגים שחברי רוח הקדש חרטו על דגלם היה החברות והעזרה ההדדית , ללא שיוך לאגודה או לחבורה מסוימת.
תמיד אבל תמיד לעזור לחבר , גם במחיר של להיות נודניק , לחטט בעיניים ולבחון ריתום נאות.
כבר נתקלתי בטייס טנדם שלא אזכיר את שמו , שרתם ילד קטן לטיסה מסחרית , ורגע לפני ההמראה כאשר התבקשתי לעזור , הערתי בשקט כי רצועות הרגליים של הילד לא קשורות.
ולא משנה הסיבה , ולא צריך להקניט , חיי הילד וחיי הספורט חשובים יותר.
הטיסה יכולה היתה להסתיים בצורה טראגית לחלוטין ואולי אף להרוג את הספורט.
עיניים רבותי עיניים.