כתב נושא: תאונות אתמול  (נקרא 586 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אילן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תאונות אתמול
« ב- : September 13, 2008, 05:23:08 am »
חברים יקרים אני מאוד מאוד מאוד מוטרד : אתמול חוינו יום טיסות מהנה  - ולא יוצא דופן ( לתחילתה של עונת המעבר ) על כל המשתמע מכך  , ולמרות זאת היו 3 תאונות : פצוע בינוני בהר סוף , פגוע גפיים תחתונות בתבור , ופתיחת רזרבי ( כן , גם זאת תאונה - בח"א מוגדרת כ 'כמעת נפגע' )
לדעתי כולנו נדרשים לשאול את עצמנו מה קורה פו ? האם אנו חוטאים בחטאי יוהרה , עודף ביטחון , חוסר ניסיון , הרצון לרוץ קדימה , חוסר משמעת כלפינו וכלפי הסובבים אותנו , חוסר כיבוד כללי טיסה ? והרשימה עוד ארוכה  .
כל תאונה שאנו חווים גוררת גלי הדף בסביבתנו הקרובה והרחוקה כאחד .
הגיע הזמן להתעורר ולא להמשיך ולתמון את הראש בחול  . מה ניתן לעשות ? ומוטב מוקדם מאשר מאוחר  - ואולי כבר מאוחר ?
אנא התיחסותכם ? hug

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: תאונות אתמול
« Reply #1 ב- : September 13, 2008, 08:16:16 am »
היה פה דיון ארוך על חברות באגודה (תלוים אחד בשני  או אחד ליד השני....)

ממה שהבנתי הרזרבי זה טייס שטס על חופה מתקדמת מידי עבורו.
והתאונה בתבור חוסר שמירת כיוון עקב רצון לפתוח חזיה לאחר המראה.
תאונה שלישית אין לי מושג אפילו מי זה בשלב זה אבל החלמה מהירה לכול הפצועים .

בתכלס תחילת עונת מעבר זמן טוב לריענון אישי וכללי והשגחה טיפה יותר צמודה בין חברים.
בתקווה שתהנו מעונה ברוכה בקרוסים וחוויות חיוביות בשפע

יאללה ביי
שי

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: תאונות אתמול
« Reply #2 ב- : September 13, 2008, 09:55:21 am »
הי אילן
תראה אתה צודק הברדק חוגג, אגב לא רק בארץ גם בחו"ל אין מספיק פיקוח, רק במזל לא היו כאן אתמול עוד הרוגים.
אתמול נחתתי במבוא חמה והיה שם אירוע של הגלשנים, הרוח התחזקה והיה להם קשה להמריא ולטוס בכלל ,
באיזה שהוא שלב אחד המארגנים הודיע שהחלון סגור ואף אחד לא המריא יותר - נראה לי שאצלנו למעט הליגה אף אחד לא היה מתייחס.

אני מקווה שאלכס יכתוב כאן את הסיפור של הפתיחת רזרבי שלו , בסך הכל מחזה די נדיר וטוב לדעת שהמשקל העודף הזה שנקרא
מצנח רזרבי יכול באמת להציל - אלכס קיבלת את חייך במתנה  hug

מענין לראות את הטרק של אלכס
http://www.paraglidingforum.com/modules.php?name=leonardo&op=show_flight&flightID=134409

אולי באיחור מה אבל צריך להזכיר למי שמגיע לאזור יבניאל מהתבור שיש שם HOUSE THERMIC עצבני שלאחרונה רק התגבר עקב שטח
שרוף שחור ענק , אני גם טעמתי ממנו, למזלי כבר בדרך קיבלתי אינפורמצייה ברדיו שפתחו שם רזרבי ולכן הגעתי לשם יותר מוכן.

http://www.paraglidingforum.com/modules.php?name=leonardo&op=show_flight&flightID=134454

עמית
« עריכה אחרונה: September 13, 2008, 09:58:29 am על ידי עמית »
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.