יוגב
אני טס על מערכת של FRESH BREEZE עם מנוע סימוניני הנותן לי מקסימום דחף של 75 ק"ג
המערכת שאתה רואה בצילום נקראת J BAR והיא מחברת בין המנוע לריתמה עליהה אני יושב.
יתרון המערכת הוא שאני מרכיב את הריתמה ומחבר אלי את המצנח בדיור כמו ברחיפה חופשית ורק לאחר גמר הבדיקות אני מתחבר למנוע .מערכת זו מאפשרת גם לבצע השלכה של המנוע מהאויר במקרה של כשל טכני שלא מאפשר ניהוג תקין של המצנח .
דוגמא להשלכת המנוע:
http://www.fresh-breeze.de/video/quickrelease.wmvיתרון נוסף הוא בהנפה, היא פשוט קלה ונוחה ואת זה לא הרגשתי על אף אחד מהממ"רים עליהם טסתי.
ואחרון, יש הפרדה מוחלטת בין המנוע לבין הריתמה ולכן הרגשת הזימזום בגב נעלמה לחלוטין.
גיא,
אני אמנם טס מעל אבן יהודה, אבל אני מתכנן על אתרי נחיתה ברזולוציה של 500 מטר לפנים (תלוי בעוצמת וכיוון הרוח)
הסיכוי שיכבה המנוע נמוך מאד וככל שמתחזקים את המנוע ברמה גבוהה יותר הסיכוי הולך וקטן.
לי עדיין לא נכבה המנוע בצורה שאינה יזומה, בכל מקרה יש לי סטרטר חשמלי על מנת להדליקו.
תחשוב על מצנח רחיפה , זה בדיוק אותו הדבר . רק שכאן יש מנוע שאיתו אתה יכול להגיע לאן שאתה רוצה ולא לאן שהתנאים מכתיבים.
לפני כשלושה שבועות שהיו תנאים טובים כיביתי את המנוע בגובה של 200 מטר מעל כביש החוף ותרמלתי ותרמלתי והגעתי לגובה של.... לא חשוב, איתי לא מרשה לגלות. ואחרי כן עשיתי קרוס קטן של 30 ק"מ הדלקתי את המנוע וחזרתי לשדה שליד הבית.