1. "מה אתה יודע על DHV, FAI,...וכו' ומי אתה בכלל?" - אדוני, היום אני ברוך השם יכול לדעת על כול דבר גם בלעדיך.
אף אחד לא אמר שאתה לא יכול לדעת הכל. פשוט מסבירים לך שנכון להיום האגודה היא הגוף שעובד מול הFAI.
2. "מה אתה רוצה עבור 120 ש''ח המצחיקים?","לשקם את האגודה ולא למוטט אותה" - אני אשמח לשלם פי 10 יותר אם יהיה עבור מה. כרגע זה לא תורם לכלום חוץ משמירת המצב הקיים.
כרגע הדבר הכי פחות גרוע שאפשר לעשות זה לשמר את המצב הקיים. אולי בעתיד יהיה יותר טוב.
3. "אנשים תורמים בהתנדבות ובלי תמורה למען קהילת המרחפים ולקידום בלה בלה בלה ופקה פקה..." - יש כניראה גם כאלה ואני מוריד ת'כובעה בפניהם! . אך יש גם כאלה - מרוויחים למחיתם - לא על דמי החבר, חס וחלילה! על הטנדמים, על החניכים, על המכירות וכו' וגם בהזדמנות מחכים לאזה סובסידיה לנסוע לחו''ל לתחרות. אז אל דאגה - יהיה לכם דשא בנתניה גם בלי האגודה.
And... זה שיש אנשים שמרוויחים מהספורט זה מצויין, זה לא מוריד מההוקרה למי שתורם מזמנו לספורט.
4. "למה האגודה צריכה לדאוג לך לביטוח?...כל עוד המדינה לא חוקקה חוק - אידיוט מי שמנפיק רשיונות!" - בנסיבות כאלה אידיוט מי שממשיך להיות חבר באגודה, כי יש כמה אנשים שהאגודה של היום נוחה להם מאוד - וצריך לשנות את זה.
פרש ובאר, למי המצב היום נוח? אתה חושב שמישהו עושה כסף מהאגודה? שאבנר אולי הרחיב את הצימרים שלו על חשבונך? get real - אף אחד לא מרוויח, וממה שאני זוכר מתקופתי בוועד, חבר וועד משלם לא מעט מכספו הפרטי על עסקי האגודה.
5. "צריך לשלם כדי שיהיה לנו גוף רשמי שיוכל לייצג אותנו מול הרשיות בהתאם לצורך", "זה הגוף המוסמך היחיד שיכול לייצג אותנו ברשויות השונות", ואם עד לא השתכנעתם, קבלו "אם לא נשכיל להבין כמה אנו תלויים אחד בשני, נהיה כולנו תלויים האחד ליד השני" - כך האגודה הופכת מהגוף לגופה! תפסיקו להפחיד, האוויר מפחיד גם בלעדיכם! אדוני, תלמד לטוס וקח מקדם הבטיחות גדול יותר ואז לא תהי תלוי בשום עץ.
האוויר מפחיד, נכון. בדיוק בגלל זה לא צריך להיות במצב שאנחנו מפחדים מעוד כל מיני גופים. וכן, זה הגוף היחיד שרשויות המדינה (נכון להיום) מכירות בו. תרצה או לא תרצה, זה המצב.
6. "האגודה - זה אנחנו - כל המרחפים!" - קרא: אם אתה מרחף - חייב ליהות באגודה ,ואם אתה לא באגודה - אתה נגדנו! למה זה נשמע מוכר כל כך?
זו ממש לא כוונת המשפט, אף אחד לא מכריח אותך להיות חבר אגודה. ואתה יודע מה, אפילו תקבל טרמפים ואיסופים, לא חושב שיש מישהו שרוצה לחזור לימים האלו... פשוט מסבירים לך שאולי כדי, ולו רק בשביל המעט שהאגודה נותנת, להיות חבר אגודה.
7. "האגודה פעם בנתה את האתרים ולכן לנצח כל משטס - חייב להיות חבר" - אדוני, אם יש לך תוכניות לעתיד - בא ניראה אתם כי אני רוצה לעזור. אבל בנתיים אל תגיד לי איפו לטוס!
אתה רוצה לעזור, תהיה חבר אגודה, תתנדב לוועד ותזיז עניינים. נורא קל להשתין מהמקפצה.
לא מבין את זה, 10 ש"ח בחודש זה מה שאתם מוציאים על ארטיק אחרי הרחיפה פעמיים בשבוע....