כתב נושא: עידכון על "האגודה הישראלית למצנחי רחיפה"  (נקרא 7966 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יורם קדם

• פנוי לרחיפה בכל יום.....
  • מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חברה,

תהנו ותשלמו בכיף,

..ואם קצת מאמץ נגיע לדף 4.

SEE U

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
אני רק רציתי לדעת אם מגיע לי מגזין כנפיים של קלוב התעופה.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
הבנו עידו, מה שמעניין אותך זה  רק מגזין כנפיים...    אגב, במגזין כנפיים כבר אין כתבות על מצנחי רחיפה  כי אין אף אחד שיכתוב אותם והמגזין מגיע לאותן אגודות שמוכנות לשלם עליו, אמרנו כבר 120 ש"ח?

עכשיו ברצינות:
לדימה ולכל המתנגדים לעגודות עיגודים, ולשאר הדברים המצריכים מאמץ למען הכלל,   תגיד לי, בעמדה בכרמליה נוח לך להמריא? האם אין בעייה עם שדה הנחיתה?    על מנת להתמודד עם מנגנונים גדולים אתה חייב להתעגד-:) לרשום בהודעה בפורום שצריך לנקות עשבים, או קצת לישר את השטח או לכרות איזה עץ זה לא מספיק, מה לעשות המלאכים לא קוראים את הפורום הזה - זה בדוק.
אם באמת  מה שמעניינת אותכם זו ההנאה מהספורט, החברים,  וגם בין היתר שיהיו מקומות שמהן ניתן לרחף,   אז אין דרך אחרת כדי להחזיק את הענף הזה חי, וחי זה לא מה שאני רואה  שקורה היום בתחביב הזה.     עם כל ההתלהבות של כולם כאן במדינה של 6 מליון אנשים  ישנו קמצוץ של מרחפים רעשנים וקשקשנים שקולם נשמע רק בפורום הזה.
אני מכיר מדינות שעם פחות ממחצית האוכלוסיה, מחצית האתרים ופחות ממחצית הימים בהם ניתן לרחף, שבהם רשומים מעל 3000 מרחפים במינימום.
אולי למישהו יש תרוץ טוב מדוע אצלנו המצב כל כך קיצוני לכיוון ההפוך.
רמז: לא בגלל הגבלות (כי אין)  לא בגלל שאין היכן ללמוד (כי יש)  ובטח לא בגלל מבחר עני של ציוד (כמות המפעלים המיוצגים כאן היא אדירה)

ולדימה,  תקרא שוב את מה שכתבת:
אני התכתבתי עם מסכירות FAI לפני 3 שנים...

הגעתי למסקנה כי קבלת כרטיס בינלאומי משימה
בילתי אפשרית לא רק בגלל סיבות ברורות - יש
אנשים שזקוקים להיות מנהלים של קלום לפי אופי
שלהם. אבל בעיה זאת אפשר לפטור - תגיד איך
אתה תפטור בעיות קשורות למערכת של דיונים
שקיימת ובלי ספק תמשיך להתקיים גם אחרי מוות
של אגודה שנמצת במצב זומבי ומשרתת את
העיניינים אישיים של אנשים בודדים? זאת שאלה.
האם אפשרי להעביר מ"ר מפירטיות לחוקיות?

הסבר קצר: הFAI לא מכיר דימה, לא מכיר אורי שמיר ולא מכיר עגודה
            ה FAI מכיר "קלוב תעופה לישראל"   רוצה תעודה עם חותמת FAI  תקבל!   לפני זה צריך לשלם 120 ש"ח לעגודה,  שמה לעשות מסונפת לקלוב התעופה החבר ב FAI
הסבר זה נכתב לדימה אבל הוא עבור כולם.

לילה טוב
אורי שמיר

« עריכה אחרונה: August 27, 2008, 09:13:44 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אז ללא מתכתב יותר ודימה האם אתם מנסים לא לטוס חודש באתרים שקיימים בזכות האגודה?

קדימה חודש אחד וספרו לנו איפה כן טסתם עם מי וכמה כיף היה.........

רק חודש.

אף אחד לא זורע מלח וזאת חוצפה ויהירות להגיד את זה, מסבירים לך אדרי שאי אפשר כי אין חוק ולכן אין ביטוח.
כול השאר שקוף לחלוטין.

יאללה חודש ניסיון

שי

מנותק Sash_kur

• מפעיל בובקט מתקדם
אורי...... לפי דעתי לא מדובר בכסף כי 120 באמת שתויות.
בכשר לכרמליה כולם יודעים שביקשנו אזרה ובינתים לא כיבלנו,ואם נהיה חברים באגודה או לא נהיה לא יעשה כלום , דרך אגב אני כרגה חבר ו"מאוגד"  רק עם אצמי לפי מה שאני רואה . רק כמה חברים אזרו עם הנקיון שם,אבל צריכים יותר מזה...
אני בתוח שיש אנשים באגודה שיודעים לרשום מחתבים לגורמים חיצוניים אבל כנראה לאף אחד לא איכפת.

ועוד פעם תעודה IPPI קבילה רק ביחד עם כרטיס חבר אגודה (כמו שהיה פעם).
 ובקשה תפסיקו עם התירוץ של 120 ש"ח , תנסו קודם לפתור את הבעיות של אגודה (תביעות) אחרת זה לא יעבוד.
« עריכה אחרונה: August 27, 2008, 11:39:28 pm על ידי Sash_kur »

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
קוראי הפורום הנכבדים,

איזו רוח ואיזה קודש.
הפנייה הזו היא לכל אלו שחושבים שאין צורך להירשם לחברות באגודה.  
כדאי שתפנימו:
אם לא נשכיל להבין כמה אנו תלויים אחד בשני, נהיה כולנו תלויים האחד ליד השני.
חידלו לטמון ראשיכם בחול ולהצדיק את ישיבתכם על הגדר.
הדרך היחידה להזיז דברים לטובת הספורט המופלא הזה תבוא אך ורק בכך שנשתייך כולנו לגוף רשמי אחד שיוכל לייצג אותנו מול כל מי שצריך.
האגודה הישראלית למצנחי רחיפה קיימת כבר שנים רבות ועשתה דברים גדולים ומופלאים בזכות החברים שהתנדבו לתפקידים בה והיא עשתה אותם בזכות המתנדבים שפעלו בה ובכספי דמי החבר ששילמו החברים.

על מה כל המהומה? על 10 ש"ח לחודש? = 120 בשנה?!!
ושתי שאלות:
1. האם מישהו יודע כמה עלו עבודות ההכשרה של העמדה בתבור?.
2. האם מישהו יודע כמה שעות עבודה הושקעו בכתיבת ספר העזר המבצעי ובעדכוניו?

לאורי שמיר, לצחי דייל, לאיתי לנואל וליובל דרורי: כל הכבוד על התשובות המפורטות והסבלניות.
לאדרי: 10 ש"ח לחודש ואתה בפנים!
ואז, תוכל להציע עצמך לחברות בוועד ותוכל באמת לפעול ולעשות דברים.

ליל מנוחה,
אמנון

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
חשבתי לא להגיב אבללללללל
1. יש בארץ אגודה פרטית למצנחי רחיפה שמוציאה תעודות ישראליות ובין לאומיות לידיעתכם.
   היום ביררתי כמו שאתם מכירים אותי שאני חוקר ובודק עד תום.
   כל המעוניין שיפנה אלי בנייד ואני יסביר את התהליך לא מסובך במיוחד ועלות סמלית.
 2. היום ביוזמתי התקשרתי לאבנר קובלינר בכדי לקבל יותר פרטים ועדכונים לגבי עתיד האגודה
    אבנר איש יקר מאוד לדעתי ופועל רבות לעתיד הענף והכול בהתנדבות (ללא שכר) וכן ירבו כמותו .
3. הגעתי לתובנה שאולי כדאי שהמצב יישאר כמו שהוא היום "שיטת הבת יענה" וממש בגללנו המרחפים.
4. אחרי שאפשר להשיג תעודה ישראלית ובין לאומית החיים של המרחפים יהיו יפים וטובים יותר???
5. 120 ש"ח ישולמו למפרע (על שנת 2008 ) לאבנר מחר באירוע בכדי שיהיה ברור לכולם שלא מדובר בכסף .
6. טוב ....מי בעד בחירת ארנון הר לב ליושב ראש האגודה למצנחי רחיפה.
7. בקרוב נצא עם קמפיין מסודר בכדי להריץ אותו בכבוד הראוי לניהול האגודה ואז מה עם הוא דילר של עפקו .
בכבוד רב,
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק nir

• משחק בארגז החול
בעניין: עידכון על "האגודה הישראלית למצנחי 
« Reply #47 ב- : August 28, 2008, 06:59:05 am »
צחי ואיתי:
כפי שציינתי אני פראייר וניסיתי לצאת לרחף בחו"ל בכפוף לחוקי המקום -
צחי: יצרתי קשר עם האגודה האיטלקית שהפנתה אותי בדיוק לציטוט ששלח sash - רישיון IPPI בצמוד לרישיון ישראלי !
ברכב מושכר לא דורשים בתנאי ההשכרה רישיון ישראלי + בינ"ל ? אף פעם לא ביקשו ממני את שניהם (כולל נסיעה לארה"ב - המדינה הכי מרובעת, עם הרישיון הישראלי החדש והבעייתי ללא תאריך הוצאת רישיון)
אגב ברישיון של האגודה (שממוסגר אצלי בסלון...) כל הפרטים מופיעים גם באנגלית, הממממ... , למה ???

מי שרוצה לרחף "בר בשטח" - הדולומיטים גבוהים, גבוהים... אני מעדיף להשאר פראייר ולבוא מסודר או לא לרחף בכלל.
« עריכה אחרונה: August 28, 2008, 07:02:02 am על ידי nir »

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
אורי למרות שאנחנו מסכימים- הסיגנון ,הסיגנון...
עיברית קשה שפה...
אני מבין שהרוסית שלך מושלמת...
שגיאות כתיב וסגנון ניסלחות-האטימות של הכותבים (או חוסר ההבנה)את זה אנחנו מנסים לשנות וכשמייצרים אנטיגוניזם זה לא עובד.
יובל

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אדרי,

תעודה מבית ספר פרטי (ולא מאגודה שמוכרת על ידי קה"ל, המדינה ו-FAI) צמודה לרשיון IPPI מחזיר אותך בדיוק לנקודה שסשה וניר העלו.
אתה יכול באותה מידה להוציא "רישיון" כזה לעצמך ושרהב תחתום לך עליו.
אגב אני מכיר אותך אך בדיקה עד תום כפי שכתבת משמעותה בדיקת הרישיון מול קה"ל וה- FAI (לא מילה של אחד שמדפיס בעצמו רישיונות).

דבר עם בתי הספר הרוסים ניתן דרכם להוציא רישיון שכן מוכר (אוקראינה או רוסיה או משהו כזה).

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #50 ב- : August 28, 2008, 09:42:51 am »
ניר אם הייתה יוצר קשר עם מרחפים באופן אישי הייתה טס.

ברור שאם תיצור קשר עם גורם רשמי כמו האגודה של איטליה אז ידרשו ממך רשיון, אבל אם אתה יוצר קשר עם טייס מקומי ובא איתו לעמדה אף אחד לא ידרוש ממך רשיון בעמדה ותטוס לא "בר בשטח" אלא בעמדות היפות והמסודרות ביותר באיטליה וגם תקבל תדריך מסודר על כל עמדה.

אגודה רשמית שאתה יוצר איתה קשר בכתב לא יכולה להגיד לך שלא צריך רשיון אבל תחלס בעמדות לא דורשים את זה, אז פשוט במקום לשאול יותר מדי שאלות קיטבג קח את המצנח ומישהו שיכול להסביר לך על המקום לפני טיסה ראשונה וטוס. ואם יש עמדות שחייבים רשיון בשביל לטוס בהן הבחור המקומי יסביר לך את זה מראש.

אגב אם תיצור קשר עם האגודה של תורכיה בטח יגידו לך שצריך רשיון לטוס באולודניס ואני לא זוכר ישראלי שהייתה לו בעייה לטוס שם.
« עריכה אחרונה: August 28, 2008, 09:45:38 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לאדרי,

שמחתי לקרוא שיזמת שיחה ענינית עם אבנר קובלינר ואשר בעקבותיה תצטרף ותירשם לאגודה. אכן, איש יקר אבנר.
ברכות לבביות על הצטרפותך. מי יתן וירבו כמוך.

כתבת: "כמו שאתם מכירים אותי שאני חוקר ובודק עד תום", אך בפועל מסקנותיך אינן מבוססות כלל על הדברים המציאותיים - ראה תשובתו המדוייקת של איתי לנואל לעניין התעודות IPPI של ה- FAI, הפדרציה הבינלאומית לתעופה.
אתה יכול להיכנס לאתר ה- FAI וללמוד שם בדיוק מהם התנאים, או לחילופין לברר בקלוב התעופה לישראל (קה"ל) המשמש כגוף המייצג בישראל את ה- FAI. בקה"ל יש יצוג לכל ענף תעופה בארץ המוגדר ע"י ה- FAI ומצנחי הרחיפה מוגדרים כמו גלשני האוויר. ה- FAI לא ימנה בארץ עוד גוף מייצג וקה"ל לא יקבל לחברות בו עוד גוף בתחום שמיוצג כבר.

ועכשיו, כשאתה חבר באגודה, המלצתי לך היא להתחיל לחקור ולבדוק במסמכים הרשמיים של העמותה. תלמד משם הרבה דברים חשובים.
המלצתי לך היא לעיין היטב בתקנון הרשמי של העמותה, טרם שאתה מציע מהלך כזה או אחר.

ברוך הבא!
אמנון

מנותק Sash_kur

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #52 ב- : August 28, 2008, 10:38:15 am »
OK מה התוכניות של האגודה? חוץ מליגה אגודה יכולה לעשות משהוא כמו להקים עמדה, לדאוג לביטוח.....?
רשיונות היבנתי כבר לא יהיו ונצטרך רשיון רוסי או אוקראיני למי שרוצה רשמיות. (בלי קומבינות אנו כבר לא יכולים  :) :'( )
כל המפגשים ,אירועים וקורסים אפשר לעשות גם בלי אגודה רשמית.

מנותק nir

• משחק בארגז החול
צחי אני אכתוב שוב את מה שכתבתי פעמיים: אני פראייר ! מבחינתי לרחף מסודר זה דרך האגודה המקומית, וזאת לאחר ניסיון רע שהיה לי עם חברים בסקי: שקורה משהו, להסתדר בארץ זרה זה לא נעים...

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
היי צחי!

ציטוט
דימה בעייני אין שום דבר קדוש .
חמור מאוד ואין מה להוסיף חוץ מזה - זכותך...

ציטוט
מצד שני אני לא מכיר אף אלוף עולם שלא התחיל באיזה ליגה מקומית קטנה

אתה מכיר אישי הרבה אלופים עולם?
אינני  מכיר אישי אף אחד, אבל בלי
שום קשר לתהליכים שאלופים עוברים,
ברור שגם הXC ועוד יותר תחרויות XC
הם רק חלק מהדיסציפלינות של מצנחים!

אין שום סיבה והצדקה בכך שמאבדים
כול חלקים אחרים לכבוד חלק אחד קטן.
סטטיסטיקה של תחרויות XC בארץ כזאת:
מספר משתתפים בינוני הוא כ10-15 איש,
והזדמנויות לנצח באמת קיימות רק ל5 איש,
וכמות של מרחפים בארץ היא מאות איש...
צריך לברר: התחרויות עם כמות משתתפים
כמו שהם יכולים להיות בעלים כתרת "לאומי"?..

יש על מה לחשוב, לא? :-)))

ציטוט
בכל ספורט התחרויות הן מין סוג של מסורת,
לפי שרואים - מנסים להראות טיסות של אפיפונים שלנו כמו ספורט גדול ורציני ממש יותר מהמצב אמיתי.
וזה שקר מוחלט.

ציטוט
אבל האגודה תרמה לספורט הרבה הרבה יותר מרק ליגה ולדעתי עוד תתרום בעתיד.
לא בדיוק. צחי ועוד כמה חברים תרמו כוחות שלהם לפי יוזמה שלהם אישית. זה לא אותו דבר. תסתקל למה:

ציטוט
אני מתחיל לחשוב שבעצם העובדה שאני הולך ומרסס את העמדות נגד עשבים על חשבוני אני בעצם יורה לעצמי(ולאגודה) ברגל בכך שאנשים פשוט לא מבינים שהעמדות לא נשארות נקיות מעצמן וחושבים שלא צריך אגודה שתדאג לאתרים ולתחזוקה שלהם.

ציטוט
אם היו יותר חברים באגודה היא הייתה יכולה להמשיך לדאוג לאתרים,
הכמות שלנו מספיקה. איכות אישית כולל יחסים אישיים לא כול כך גבוהות - זה נכון...

ציטוט
כבר אמרתי לאמיר - לדעתי גם רוח הקודש לא תחזיק מעמד יותר מדי שנים
נושא זה מעניין לי ויש לי דעה על הטעות מרכזית: לא מקום עושה אווירה - אנשים עושים אווירה.

בכבוד רב,
ד.
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
טוב
על הנושאים של תעודות ,ואגודה דשנו רבות
חברים :
אני קורא פה לכל החברים למנות את ארנון הר לב ליושב ראש האגודה למצנחי רחיפה בתשלום.
אני חושב שהאיש ראוי מאוד ובעל ותק רב בתחום התעופה בארץ .
אין לי ספק שדמותו ,אופיו,כושר הניהול ,ויכולת לחבר בין החברים הנה מהמתאימות ביותר.
נכון שהוא מנהל בית ספר ודילר -אבל ניתן לפתור את הבעיה.
קריאה זו הינה יריית הפתיחה לקמפיין של ארנון ליושב ראש האגודה למצנחי רחיפה  
אני בהתנדבות (ללא תשלום) נרתם למשימה כיועץ שווק (בקרוב אני יהיה חבר כנסת בכדי להכניס את מצנחי הרחיפה לקלוב התעופה ).
בקרוב אני יפיץ מסמך חתימות של כ 300  מרחפים שיתמכו במהלך.
בכבוד רב,
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בתקופה שאני השתתפתי בליגה הינו 30 חברה בליגה שאז נקראה "לאומית" והייתה עוד ליגה שנקראה "ארצית" שהיו בה עוד 20 איש והמשימות בה היו קלות יותר, את שתיהן הפעילה האגודה. אם תהייה דרישה של מספיק מבין חברי האגודה לקיים תחרויות נוספות מעבר לתחרויות ה XC זה אפשרי, אם יקום מישהו ויגיד שהוא לוקח על עצמו להקים ליגת אקרו בארץ גם את זה אפשר לעשות, אבל כולם מעדיפים לציין את העובדה שאף אחד לא עושה במקום לקום ולעשות.
מי שרוצה לארגן תחרויות על אחריותו ובלי קשר לאגודה גם יכול אבל אני לא רואה מישהו שיקח על עצמו את האחריות.

יש בתחרות הרבה יותר מרק האפשרות לנצח, גם כשאני התחריתי לא היה לי סיכוי לנצח טייסים כמו יריב וחזי (ועוד כמה) אבל נהנתי מאוד לטוס איתם ונהנתי למשוך את עצמי כדי לנסות ולהגיע לרמה שלהם ולמדתי מהם המון.

אישית אני לא מכיר אלופי עולם אבל הם די מפורסמים ואני קורא עליהם די הרבה ככה שאני יודע עליהם איזה דבר או שניים גם אם לא מהכרות אישית. (הכל זמני עד שחמו יהיה אלוף העולם בXC ואדם באקרו כמובן).

ציטוט
אבל האגודה תרמה לספורט הרבה הרבה יותר מרק ליגה ולדעתי עוד תתרום בעתיד.
לא בדיוק. צחי ועוד כמה חברים תרמו כוחות שלהם לפי יוזמה שלהם אישית. זה לא אותו דבר. תסתקל למה:

ציטוט
אני מתחיל לחשוב שבעצם העובדה שאני הולך ומרסס את העמדות נגד עשבים על חשבוני אני בעצם יורה לעצמי(ולאגודה) ברגל בכך שאנשים פשוט לא מבינים שהעמדות לא נשארות נקיות מעצמן וחושבים שלא צריך אגודה שתדאג לאתרים ולתחזוקה שלהם.

לא הבנתי למה אתה חושב שזה מצב נורמלי שאני מתחזק את העמדות על חשבוני במקום שהעמדות יתוחזקו ע"י אגודה שמאגדת את כלל המרחפים?. אם כולם היו חברים באגודה יהיה לאגודה את המימון לתחזק את האתרים.

כמה שנים אתה חושב שאני ימשיך לעשות את זה על חשבוני? (אולי אני יתחיל לשים פרסומות בעמדות  ;))

בכללי ככל שלאגודה יש יותר חברים היא יכולה לעשות יותר למען חבריה. אז יש לכל אחד מאיתנו שתי אפשרויות להצטרף ולהגדיל את כוחה או לעמוד מהצד ולהגיד שאין לה כוח.

אדרי - תפקיד יו"ר האגודה הוא בהתנדבות, וזה לא הולך להשתנות אז חבל לך על זמן המקלדת שאתה מבזבז.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Sash_kur

• מפעיל בובקט מתקדם
לפי דעתי אין צורך באגודה כמו שהיא עכשיו.
יש צורך באגודה כמו שהיתה פעם....

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
Sash - אני מבין שאתה מתנדב להיות יו"ר האגודה כמו שהייתה פעם... לתת רשיונות, לקבל תביעות (כולל אישיות - יש איזה מקרה אחד לפחות כזה), לריב עם מנהל התעופה (סליחה - רת"א) וכנופיית האימפוטנטים שלו בלי לקבל מהם גיבוי....

אם כן רק תגיד, אני בטוח שיצביעו בשבילך

מנותק roadr

• משחק בארגז החול
ציטוט
רור שגם הXC ועוד יותר תחרויות XC
הם רק חלק מהדיסציפלינות של מצנחים!

אין שום סיבה והצדקה בכך שמאבדים
כול חלקים אחרים לכבוד חלק אחד קטן.

נכון יש עוד, כמו למשל לשתות כמה כוסות יין מול התלמידים שלך ואז לעלות לאויר ולעשות
כיפולים מול העמדה כשיש מסביבך עוד מצנחים.

גם זה חלק מהדיסציפלינות של מצנחים נכון דימה?