כתב נושא: גם טיסה ברכס יכולה להיות מסוכנת, גם לי זה קרה פעם ..  (נקרא 834 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
http://www.youtube.com/watch?v=aDpAXYR2ol0&NR=1

למזלי החופה נפתחה בזמן ולכיוון הנכון.

חברים, בספורט הנפלא הזה ישנם סיכונים רבים,  אנא שמרו על כללי הבטיחות, שמרו על מרווחי בטיחות מקסימליים ותשארו בחיים,  זו הדרך היחידה להנות מהספורט הנהדר הזה.

אורי שמיר

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
היי אורי,

בין טיסות ברכס לווינגאובר יש מרחק גדול - אישי לא ראיתי את ווינגאובר אמיתי בארץ - אנשים שמבצעים פניות עם עברת משקל מדמיינים שהם מבצעים ווינגוברים - וטוב שזה כך - רמה בינונית של טייס ישראלי כזות שלא צריך לחכות לתוצאות...

בכבוד,
ד.
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
דימטרי היקר
שחצנות וזילזול  בזולת לא יובילו אותך לשום מקום!

ביי
שי

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
שי,תתבייש לך !
מגיע מקצוען אמיתי (עובדה ,הוא היחידי שמבין שחייבים קורס SIV ברכס...)ונותן ביקורת בונה ואמיתית וככה אתה מגיב?
יובל- שנה הבאה בניו זילנד המושלגת (איפה כדאי להתאכסן?).

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מבלי להתיחס להשמצות בסוף דבריו יש משהו במה שאומר דימה (לפחות בחלק הראשון).

אני רואה חברה שמנסים "ויונג אוברים" ברכס, אבל בגלל שברכס אין מספיק גובה ומקום לווינג אובר אמיתי (שהטייס גבוה יותר מהכנף) מה שהם מבצעים זה "שמיניות חזקות". כבר הסברתי לחלק מהחברים את הסכנה שבדבר.

ההבדל בין שמיניות חזקות לווינג אובר היא שבווינג אובר נותנים למצנח לצבור מהירות ביציאה מהפניה לפני שנכנסים לפניה הבאה, המצנח צריך הרבה אנרגיה/מהירות כדי להגיע לווינג אובר ,אבל ברכס אין מקום לתת למצנח לרוץ ולכן מתחילים את הפניה השניה לפני שהמצנח תפס מספיק מומנטום, מה שקורה זה שאחרי 3-4 שמיניות כאלו שכל פעם "חונקים" (או אונסים) את המצנח לתוך הפניה מוקדם מדי המצנח מאבד לחץ בצד אחד ומקבל קריסה ,גודל הקריסה תלוי ביחס ישיר לכמה מצלמות יש בעמדה וכמה חזק הצורך של הטייס ב"שופוני" כי ביננו בהרים בגובה 1000 מטר מי רואה את הווינגים המושלמים לך אז מה זה שווה (קצת ציניות אף פעם לא מזיק).

הבעייה השניה היא שאנשים ש"מתאמנים" על ווינג אוברים ברכס אחרי זה חוזרים על אותן הטעויות גם בגובה.
וגרוע יותר אנשים שרואים אותם מהצד וחושבים שזה מה שצריך לעשות.

אגב בעיית חוסר המקום ברכס נכונה לכל תרגילי ה אקרו/SIV ולכן את כולם מומלץ לעשות בגובה (ועדיף מעל מים).
« עריכה אחרונה: August 02, 2008, 11:40:25 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
כנ"ל לגבי נחיתות פרפר ברכס, הרבה אנשים לומדים את זה מאנשים שלא מבצעים את זה נכון.
זה יכול להיות מאוד מסוכן!!
להזכירכם, נחיתת פרפר לומדים בקורס מצבי חירום (ולא סתם).
חשוב לקבל הדרכה נכונה בכדי לא להביא את המצנח בטעות למצב של הזדקרות לא רצויה ולהמנע ממצב בו הכנף נכנסת לנדנוד חריף בגלל תזמון לא נכון.

תשמרו על עצמכם...
שלא נדע עוד תאונות.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
דמיטרי היקר,
אני שמח מאד שפתחת דיון על הסרטון שהכנסתי לפורום,
מישהו דיבר פה על איזה שם לביצוע שראית?  כמובן שלא! למרות שאת השם אני יודע היטב.
הבעייה היא שלחברה שמחפשים "ריגושים" אף אחד לא הסביר שאת ה"לימוד"  צריך לבצע בגבהים שמעל 500 מטר ולא ברכס על מנת לצאת מביצוע כושל רחוק מהאדמה.
בקשר לרמת הטייס הישראלי: לא אני זה שאשפוט את רמתו או את רמתך בהטסת מצנח רחיפה, מה שברור הוא שמי שתרם יותר לידע של המרחפים בפורום לגבי WINGOVER זה צחי ולא אתה (אולי כדאי שתלמד מזה משהו) .

בכבוד רב מאד

אורי שמיר

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
שלום לכולם,

לאורי - השירשור מראה בצורה אמיתית באיזה חור (סליחה באיזה מצב) אנחנו נמצאים:
במילים פשוטות - בכלל אסור לפתוח את הפה בחברה המכובדת של טייסים-מרחפים.
דעתי - תזרקו את אגו שלכם כמה שאפשרי רחוק ותשמעו מה מספרים בלי דרישה תשלום:
כול המבינים בווינגוברים מוזמנים להיראות ידע פרקטי היחודי שלהם באתר תעופה כלשהו -
אישי אשמח מאוד לראות וללמוד משהוא חדש מכל שמבין בעיניין יותר ממני - בלי פשרות:
הבעיה שלי - אין עם מי לדבר חוץ מיוצאים מין הכלל בודדים - ונראה שזאת בעיה משותפת!

לשי - אין לך שום יכולת לכתוב משהו שונה מהדברים שאתה כותב. וכולנו מבינים את זה.

לFANMAN - תודה רבה על ציין גבוה - האמת שאני רק טייס סוף שבוע, אבל לא בעיה שלי
אם קיימים מקצוענים שמבינים בעיניין פחות ממני - מי שקולט כול הכבוד לו, מי שלא - לא.
שם של צורת טייס ווינגאובר מדגיש איך צורה זאת חייבת להיראות - טייס מעל כנף. נקודה.

לצחי - אחי, תסלח לי אם אני צודק עוד פעם -אבל יש  סיבה כלשהי לציון חיובי של השנה?

PS: לכול מעוניינים בטייס יותר ממדיניות זולה ממליץ להתעניין במשאב שאני מעריך מאוד:

http://www.justacro.com/tricks/english/wing-over

בכבוד רב,
ד.
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119