אני הייתי לצד הממריא, וליויתי את ההמראה,מדדתי רוח וראיתי הכל מקרוב וכו' אז אני ארשה לעצמי לנסות לתחקר את העניין.
מרחף באימון טרמיקות במהלך המראה במבוא חמה.
במהלך הנפה חלקה ומוצלחת ברוח של 10-13 קמ"ש.
לאחר עלית החופה בצורה ישרה וטובה, בדיקה של החופה וסיבוב ליציאה להמראה.
המרחף הרגיש בירידת הרוח ובירידת לחץ בחופה והאת את ריצת ההמראה לצורך מבט על החופה ובדיקה שהכל בסדר.
ברגע שריצת ההמראה הואטה המצנח המשיך קדימה ועבר מעט את המרחף. לאחר בדיקה שהכל בסדר המשיך המרחף את ההמראה אבל אז המצנח כבר היה קדימה ואיבד לחץ בקצת יותר מחצי חופה.
הרוח ירדה באותו הרגע לכ- 3 קמ"ש ויחד עם האטת ריצת ההמראה (האטה משמעותית) והמצנח שכבר עבר קצת את המרחף לא עזרה הריצההמחודשת והחופה לא חזרה לעצמה ולאחר כ- 5-6 מטרים ועליה קטנה מעל האדמה נחיתה על הסלעים כ- 10 מטרים מערבית לעמדה.
למרחף לא קרה כלום והנחיתה לא היתה "כואבת" וסה"כ למעט הנזק למצנח לא קרה כלום.
מסקנות (לפחות לפי עניות דעתי הלא מקצועית..):
1. אם הנפת וראית שהכל בסדר והסתובבת להמריא - אז תמריא !! אסור להסס בקטע הזה ובמיוחד כשהרוח חלשה - צריך לרוץ קדימה ולא להסס ולבדוק וכו'.הריצה זה מה שנותן לחופה את הלחץ והכח להמריא.
2. אין מקום להסס בהמראה - אם ראית שהכל בסדר אז תצא, אם אתה חושב שמשהוא לא בסדר אז תעצור ותוריד את המצנח או תבטל המראה. אבל אסור להשאר במצב לא ברור ומהסס.
3. אם ירד לחץ החופה ואתה כבר חזרת לריצה - משיכה בברקסים בצד שאיבד את הלחץ יכולה לעזור להחזיר את לחץ החופה ולאפשר לצאת ולשמור כיוון החוצה.
4. אחרי הרבה אימונים ברכס ומעט אימונים בהרים יש מעין הרגל "רכסי" להניף ואז לעמוד עם המצנח ולשלוט בו קצת ואז לראות שהכל בסדר ואז להחליט אם לצאת או לא או להתמהמה בהמראה וכו' - לא כך הדבר בהרים. בהרים הרבה דברים יכולים לבוא ולהפתיע ולכן - אם כבר החלטת להניף ולצאת אז צריך לעשות את זה כמה שיותר חלק ומהר. לעמוד בעמדה בהנפה הפוכה ולשחק בשליטה קרקעית או לבצע תרגולי שליטה קרקעית בעמדה במבוא חמה(כמו שראיתי רבים עושים, וחלקם מרחפים מתחילים...) זה לא נראה לי דבר חכם כי במבוא חמה יש הפתעות שבאות מבחוץ והן באות מהר בדרך כלל ולא תמיד יש זמן להגיב טוב....
5. בכלל לגבי הנפות בעמדה במבוא חמה - אני מרחף מתחיל ואולי לא מספיק מבין אבל לדעתי יש אנשים עושים דברים לא בריאים בעמדה במבוא חמה. למשל מרחפים חדשים שבאים לאימוני הנפות על קצה העמדה, "מדריכים מזדמנים" (היינו חבר שיודע ובא לתת עצות) שעוזרים למתחילים לתרגל הנפות בקצה העמדה, חניכים של בתי ספר שיוצאים לאויר ברוח של -20-25 קמ"ש בהנפה קדמית כששני מדריכים מחזיקים אותם משני הצדדים ומניפים בשבילם ועדיין הם בקושי רב יוצאים לאחר "סיבוב היסחפות" בחצי מעמדת ההמראה.... כפי שאמרתי, אני לא ברמה של לשפוט ולתת עצות או ביקורת - אבל זה נראה מהצד מאוד מסוכן ובסוף בטח יקרה משהוא (והאמת ממה שאני שומע, זה כבר קרה וקורה).
יש מה ללמוד מהאירוע, כמו מכל אירוע....בתקווה לצמצום תאונות ההמראה ולתפארת מדינת ישראל.