כתב נושא: בדיקת אפשרות להקמת מרכזון תעופה בכפר עזה.  (נקרא 1259 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אהרון נסינבאום

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
שלום לכולם ,

חודשים בערך לפני שחברינו היקר והאהוב גימי ז"ל נהרג ביליתי אצלו סופ"ש בקיבוץ. באותו ספו"ש טיילתי עם גימי באיזור המדהים וגם עשינו סיבוב בקיבוץ כפר עזה כשניסיתי לאתר מבנה איזה שהוא מבנה אפשרי לאכסן בו את הטרייק שלי פתוח ומוכן לטיסה כדי שאפשר יהיה  להגיע - להוציא להתניע להמריא ולטוס. וגילינו בקיבוץ סככת נטושה של (ככה נדמה לי ) מיספוא לפרות . המקום הזה אידיאלי היות והוא מחולק לתאים ברוחב והאורך מתאים להכנסת טרייק פתוח , גבוה מספיק ובעל קירות מ 3 כוונים וניתן לסגירה הרמטית בקלות יחסית.   והייתרון הכי גדול הוא שזה נמצא במרחק וגישה פתוחה לשער הקיבוץ שיוצא לכביש לשדות שמהווה מסלול המראה מעולה לטרייק \בקאי . 

ברשותי 2 טרייקים ושליש ממ"ג.  טרייק אחד מסוג קוסמוס פייז 2 עם כנף מהירה 12.9 שקניתי מצרפת חדש לחלוטין רשום כ"אקפרימנטל בבניה" ברשויות התעופה  -טרם סיימתי את ההתעסקות עם זה מחמת קריזה אישית ועייפות נפשית מול הפקידים המעצבנים והשני טרייק חד מושבי קליל ופשוט מסוג "אהרון ניסנבאום-1"  שטס עם כנף גלשן מחוזקת - כלי שבניתי בבניה עצמית ואתו ביצעתי מספר לא מועט של טיסות מהנות שמחכה שיטוסו עליו שוב.

התכנון שלנו היה להביא את הכלי הפשוט למקום הזה , לארגן קבוצה של חברים (חברים אמרתי ) שיידעו כמובן להטיס את הכלי הזה ושיוכלו להגיע למקום להוציא את הכלי ולטוס עליו.   הייתי (ואני עדיין)  מוכן לתרום את יצירת הפאר לצורך העניין.

גימי דיבר עם המזכיר החדש של כפר עזה - בחור נחמד בשם אפי. אחרי שהביע נכונות דיברתי אני עם המזכיר אפי וקבעתי להפגש אתו וזה היה בסמוך לאירוע הטאגי ובעקבותיו לא התקיימה פגישה.

כפי שחלקחם יודעים - גימי שכר מהקיבוץ בזמנו איזה צריף ישן והפך אותו למועדון משלו שממנו יצא לפעילות הממונעת לו.  ההחלטה של הקיבוץ כפי שהבנתי היא " להמשיך הלאה" דהיינו להשכיר את הצריף לפעילות אחרת כלשהיא. הצריף גם לא ממוקם במקום נוח ליציאה ולהמראה.

למרות שרציתי את הפעילות באיזור בגלל חברותי שלי עם גימי שהוא מבחינתי היה ה"יתד" לאיזור היפה הזה עלתה במוחי  בימים האחרונים מחשבה להעלות הצעה להרים את הכפפה להרים את אותו " מרכזון תעופה " שהקמתו נעצרה בשלב של אחרי דיבור עם מזכיר הקיבוץ והסכמתו העקרונית. 

ראשית דרוש מפקד-מנהל שינהל את המשך הביצוע. (לא אני בשום מקרה).
אני חושב שזה מקום מדהים לטיסה. עם אפשרות להשארת כלים ולהגיע ללא עגלות ונגררים מהמרכז.

אתם מוזמנים להגיב לעניין במטרה לקדם - ויבורך מי שייקח את המשך היוזמה .

אה עוד משהו - את כל הסיבות למה "לא" אני כבר יודע ... אז ....  .

להתראות

מנותק solan2

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אהרון אתה לא מתבלבל קצת בכתובת ?  drink

כאן כולם חולי רוח לא ריח ....

שבוע טוב

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
נשמע מעניין רק דבר אחד לא הבנתי
מי מרשיין/מלמד לטוס במועדון ומה התמורה :o
 מתוך הפורום בתפוז אני מבין שיותר זול בצרפת

טרייק - כותב ההודעה הנוכחית אהרון ניס
ניר שלום .

טרייק זה כלי מדהים. אתה יכול להתחיל עם כנף איטית ולטוס במהירות כמו בקאי ולהתקדם עם השנים ע"י החלפת כנף למהירה יותר ומתקדמת יותר ו 50 קמ"ש זה לא סוף הדרך. מרווח המהירויות שלו מגיע מ 30 קמ"ש עד 150 קמ"ש.
הכנף שלו לא יכולה להתקפל, טווח השעות שלו בטיסה בשעות היום רחב יותר ממצנוע וצריכת הדלק שלו קטנה יותר (באותו מנוע).

החסרון שלו הוא בעובדה שמלאכת ההרכבה של הכנף גוזלת זמן רב יותר, אתה לא יכול לאכסן אותו באותה הקלות כמו בקאי (אורך הכנל שהיא מקופלת הוא 6 מטר)- אתה כן יכול לצאת לטיולים ולהמריא כמו הבקאים מהשטח אבל עד שאתה תרכיב את המערכת הם כבר יהיו באוויר (לא משנה שתשיג אותם אחר כך).

אם הוא מאוחסן פתוח בהאנגר כל החסרונות הנ"ל נעלמים.

בנוסף בארץ דורש הנ"ל רשיון טייס לאז"מ הפחד של כולם זה מהבחינות התאורטיות של המנהל אבל לא נראה לי שלך צריכה להיות בעייה. (אפילו אני הצלחתי).

בארץ מלמדים על טרייק אומני הורייזן. אני לא למדתי שם אלא נסעתי לצרפת לCOSMOS שבדיזון וקיבלתי הדרכה מלאה טובה ממדריכים בעלי נסיון של 5000 שעות על טרייק, על כלי מעולה (של COSMOS) בנופים מדהימים וחזרתי עם הזמנה לכלי ואת הנציגות שלהם בארץ אחרי שקיבלתי גם הדרכה על מבנה הכלי עצמו ובסופו של דבר גם יצאתי יותר בזול ונהנתי מטיול יפה. (6000 פרנק ל 10 שעות - 90$ לשעה)
ו 3000 פרנק -50% הנחה אם אתה מזמין כלי).

ל COSMOS יש גם כלי עם מנוע 4 פעימתי רוטקס 912 שנחשב להיט בעולם.
אם יש מעוניינים אני מאוד מעוניין לארגן קבוצה שתסע לצרפת ללימוד על טרייק. מעוניינים יכולים להשאיר הודעה .

אהרון ניסנבאום.

כיום יש 2 בתי ספר בארץ שגובים לדעתי כ 3000 דולר הדרכה.
אני נסעתי לצרפת

תחרות טרייק - אז"מ בנחיתות והמראות - כותב ההודעה הנוכחית ronga
למי שמעוניין, בעקבות דיון בפורום תעופה קלה,
בנושא יכולות אז"מים וטרריקים, קבענו להתערב ביום שישי זה במנחת אומני,

יותר פטים בהמשך, בקישור לפורום תעופה קלה (למטה) וכאן:

טרייק נגד דריפטר HFP.

ללא נוסעים.
הגרועה!!! מבין 3 נחיתות עד עצירה מלאה.
הגרועה!!! מבין 3 המראות עד ניתוק.

באומני.

שופט ופוסק: אפלבוים. טרייק נגד דריפטר HFP.

ללא נוסעים.
הגרועה!!! מבין 3 נחיתות עד עצירה מלאה.
הגרועה!!! מבין 3 המראות עד ניתוק.

באומני.

שופט ופוסק: אפלבוים.

שעה מדוייקת
בהמשך
רון

תודה רבה לך - כותב ההודעה הנוכחית ניר50
אכן נושא התאוריה מטריד אותי

בגללו הפסקתי את הרשיון על ססנה 172

מודה לך מאד על המידע

האם יכול להוסיף על נושא בטיחות ?

לא. - כותב ההודעה הנוכחית אהרון ניס
לדעתי המצנוע בטוח יותר אבל זו רק דעתי. חפש בסטטיסטיקות העולמיות.

הכי בטוח -סימולטור.

אהרון.

שאלה נוספת, - כותב ההודעה הנוכחית עודד בן יוסף

מהן הדרישות להטסת נוסע שאינו בעל רשיון בדו מושבי- כמו באז"מ?

נוסע - כותב ההודעה הנוכחית אהרון ניס
1. ראשית דרוש מושב נוסף. לא רצוי לקחת נוסע על הברכיים.
2. (וברצינות) לדעתי אותה כמות שעות כמו באז"מ רגיל. אבל כאן השעות עוברות מהר יותר.

אהרון.

« עריכה אחרונה: June 29, 2008, 09:16:33 pm על ידי liav »

מנותק הראל

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
אשמח לבוא לטיסה בשבת עם הממר שלי

מנותק אהרון נסינבאום

• משחק בארגז החול

נשמע מעניין רק דבר אחד לא הבנתי
מי מרשיין/מלמד לטוס במועדון ומה התמורה :o

ליאב,

זה לא מועדון . לא עולה כסף. לא מלמד לא מרשיין. מי שמגיע צריך כבר להיות אחרי זה.
רק מקום מעולה לאכסן כלים במצב מורכב בלי לפרק ולהרכיב ולגרור.  ישר לצאת לטיסה. אני מניח שנצטרך לסגור כמה דברים עם הקיבוץ. 

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
לא הבנתי בדיוק, כמה זמן הלימוד בצרפת וכמה עולה?
מהיא הדרך הזולה ביותר לקבלת רשיון שתקף בארץ?
מתי לדעתכם ניתן לצאת ללימוד?
אגב, גם אמיר שלום, ידוע כמלמד נהדר של טרייקים אם אני זוכר נכון.

מנותק אהרון נסינבאום

• משחק בארגז החול
אהלן אוהד,

התנאים ללימוד על טרייק הם מינימום לדעת לנגן לפחות רפרטואר של 10 שירים בגיטארה. (בעלפה- כי אתה זוכר שאנחנו מנגנים בחושך סביב המדורה).

מה שכתבתי לפני 6-7 שנים- סביר שכבר פג תוקפו היום. הפרנק הפך ליורו וכו... אין לי מושג מה קורה בתחום. אני יכול ללמד אותך להמריא אבל לא לנחות ...

כדאי לדעת להטיס את הכלי הזה - עם או בלי רשיון זה כבר לא מענייני..  וגם אין לי מושג בכלל אם זה אולטראלייט או גלשן ממונע או איך זה מוגדר וגם אין לי כוונה לברר.   זה כמה צינורות עם מנוע וכיסא וגלשן. אני רק יודע שזה כיף להטיס אותו.

אני מניח שיש הכשרות לא רעות בחו"ל בייחס למחיר שמשלמים כאן וזאת בהנחה שמזדמנים לשם בכל מקרה.  (ארה"ב לדעתי אטרקטיבית בעניין) .

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אהרון יש לך קשר לערוץ 2
אני שואל מכיוון שלפני חצי שנה לערך, ראיתי כתבה, אני חושב של אהרל'ה נוסבאום, בנושא לימוד טיסה באומני הורייזן.

מנותק אהרון נסינבאום

• משחק בארגז החול
היי,
אין לי קשר . -לא לערוץ 2 ולא לאומני הורייזן.    למרות שהשם הוא אכן שמי.

מנותק הראל

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
נגיע אולי מחר לטיסה באזור כמה חברים...
נשמח לפגוש אותך  מה הפלאפון שלך?
בכל אופן מס הפלאפון שלי הוא 0544442194
תודה.
הראל

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
ליאב הכתבה היתה של אהרלה ברנע לא נוסבאום !

למיטב זכרוני .