כתב נושא: כמעט ונפגע  (נקרא 1370 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yaga

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
כמעט ונפגע
« ב- : June 29, 2008, 10:54:05 am »
שלום לכולם,
ביום שישי במבוא חמה, בערך בשעה 13:30, הרוח להערכתי 5קמ"ש עם משבים של עד 25 קמ"ש.
בהנפה של טראסט, כשאני עומד כ-2 מטרים מערבית ל"שק-הרוח" וכ-10 מטרים דרומית אליו, עם מעגן (לא מנוסה), הרוח כ-10-15 קמ"ש לדעתי, נשלפתי לאויר לפני שהספקתי להסתובב, ואולי אף פניתי חצי סיבוב לכיוון השני כשהמעגן ניסה להוריד אותי.
לאחר ההמראה פנה המצנח בחדות צפונה מעל למצוק.
לאחר שניה ארוכה של ריכוז משכתי בברקס הנכון (נראה לי שבחריפות מידי) ופניתי בטלטול אל מחוץ למצוק (מערבה) ואז גם הסתובבתי עם הפנים לכיוון הטיסה. לאחר מכן המשך טיסה רגילה.
מי שראה מהצד מוזמן לתאר מזוית הראיה שלו.
השימוש במעגן לא מנוסה התברר (שוב) כטעות, למרות שהוא היה שם רק ליתר בטחון ולא הנפתי ברוח חזקה.
עצה חשובה מאד שקיבלתי מאדם לאחר מכן: להנחות מראש את המעגן לגבי כיוון הסיבוב הדרוש במקרה הצורך.
כיוון שאיני טייס מנוסה (כ-3 שעות גובה וכנ"ל ברכס) לא אסיק מסקנות אלא אשאל שאלות:
האם הנפה רחוקה יותר מקצה המצוק הייתה נראית אחרת, כלומר אם טרמיקה שולפת אותי לאויר, האם הקרבה לקצה המצוק היא יתרון או חסרון?
אני מניף כשהברקסים מוצלבים (לא עוזב אותם לאחר הסיבוב) האם במקרה כזה עדיף להשאר עם ידיות הברקס בידיים או שעדיף לעזוב אותם ולאחוז במיתרים מעל לגלגלת לניהוג ?(הסיבות האפשריות - חיכוך גדול שמקשה על הניהוג, מניעת בלבול)

ירון גל
I FLY ONLY ON DAYS THAT END IN Y

מנותק Mano

• מצאתי פסיפס
  • לא כל מה שאפשר לעשות מחר צריך לעשות היום...
    • www.evtec.biz
    • דוא
בעניין: כמעט ונפגע
« Reply #1 ב- : June 29, 2008, 11:17:34 am »
בוקר טוב ירון וטיסות בטוחות בעתיד.
אני לא מחשב את עצמי מומחה אבל אני מאמין שתקבל תגובות נוספות בשירשור למטה.
לא היתי במקום ואני רק יכול לציין  שמבחינתי  כדאי לשקול עם לצאת לטיסה שיש הפרש כזה בין המשבים( 20 קמ"ש ?) המלצה שקבלתי ואני משתדל לבצע, כדאי לצאת תמיד ללא עיגון ועם צריך כזה אז אני בדרך כלל לא יוצא לטיסה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : June 29, 2008, 11:34:27 am »
עם הרוח היא 5 קמ"ש ומשבים של 25 אז הרוח היא לא 10-15 אלא 5-25 שזה הפרש משבים של 20 קמ"ש, הפרש כזה מסוכן להמראה גם למנוסים ביותר.

לא יודע אצל מי למדת וגם לא חשוב, אבל מרחף שסיים קורס גובה צריך לדעת שהפרש המשבים גדול מ 10 קמ"ש ההמראה מסוכנת.

לצערי רוב המרחפים החדשים שאני פוגש לא יודעים למדוד רוח ולא יודעים מה המשמעות של הפרש המשבים, ולכן לא מסוגלים להפעיל שיקול דעת נכון ולהבין שהפרש של 20 קמ"ש זה מוגזם לגמרי לנסות להמריא (עם או בלי מעגן).

זה שבזמן שהחלטת להניף הרוח הייתה 15 זה לא אומר שהיא לא תעלה ב 10 שניות שלוקח לך להניף ולהתייצב, לכן את ההחלטה האם להמריא מחליטים לפי הפרש המשבים שנמדד במשך כמה דקות ולא סתם מחכים לרגע שנראה בסדר בין המשבים.

בשימוש בעיגון לפחות אחד מהשניים צריך להיות מנוסה (הטייס או המעגן) וגם אם המעגן מנוסה מאוד יש לתדרך אותו כדי לוודא שאתם מבינים אחד את השני.
למרות שלדעתי האישית - מי שלא יכול להמריא לבד עדיף שלא ימריא בתנאים האלו (וילך להתאמן בהנפות).

הטעויות שלך:
1) לא הייתה צריך בכלל להמריא.
2) להמריא עם מעגן מנוסה.
3) לתדרך את המעגן.
4) המעגן הוא או מעגן או לא מעגן אין דבר כזה "ליתר בטחון".
5) לא הייתה צריך בכלל להמריא.
« עריכה אחרונה: June 29, 2008, 11:36:13 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק yaga

• משחק בארגז החול
« Reply #3 ב- : June 29, 2008, 12:28:16 pm »
צחי,
תודה על תגובתך,
לגבי הרוח: א. לפי שיפוטי היית רוח בסיסית חלשה של 5-10 קמ"ש, ובנוסף טרמיקות שהגבירו את עוצמת המשבים. האם לא לטוס או ללמוד טוב יותר את התזמון של המשבים?
ב. אשמח אם מי מהנוכחים יתייחס לעוצמת הרוח שציינתי.

ירון

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 29, 2008, 12:54:49 pm »
הפרש משבים של 20 קמש  מלמד על טרמיקה של בסביות +5  מ"ש  טרמיקה
לא חלשה כלל ועיקר !

מנותק yaga

• משחק בארגז החול
« Reply #5 ב- : June 29, 2008, 01:10:50 pm »
אם כך אז אני אולי טועה לגבי הפרשי המשבים
האם ניתן לבדוק הסטוריה בשבשבת?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 29, 2008, 02:10:43 pm »
ירון אין דבר כזה רוח 10-15 עם משבים של טרמיקות, המשבים של הטרמיקות הם חלק מהרוח ומשפיעים על ההמראה בדיוק כמו רוח שלא ממוצא טרמלי (גם רוח רכס יכולה לתלוש).

כשמודדים רוח הרוח היא -  (המשב החלש ביותר)-(המשב החזק ביותר).

לפי הכתיבה שלך אני מבין שאף אחד לא מדד רוח עם מד.

התזמון של המשבים משתנה כל הזמן זה לא הולך בהפרשים קבועים, ללמוד לתזמן המראה אפשר (וצריך) שהמשבים חלשים יותר והפרש המשבים קטן כדי שתוכל לבטל המראה אם צריך ולא תתלש, ולכן יש גבול עליון שונה למתחילים ולותיקים.

ושוב אני ממליץ לכולם - תמדדו את הרוח לפני שאתם ממריאים זה יחסוך ממכם הרבה הפתעות מיותרות.

לדעתי מרחף שאין לו מד-רוח זה כמו מרחף שאין לו קסדה או נעליים מתאימות.

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #7 ב- : June 29, 2008, 02:36:17 pm »
הרוח באותו זמן הייתה 15-25 להערכתי (מוקדם יותר מדדתי 10-18) התרמיקות בחוץ היו +3.5 במיצוע של עשרים שניות לפי הואריו.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 29, 2008, 05:15:15 pm »
ירון
1.ראשית קבל ח"ח על הדיווח.
2. ניתן ללמוד מה לעשות ומה לא לעשות מהשרשורים של החברים.
3.דבר עם המדריך שלך ואני בטוח שתקבל תשובות נהדרות וחכמות.
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : June 29, 2008, 09:16:39 pm »
קשה לי להאמין כי הרוח היתה בין 5 ל25 קמ"ש  , מה שמביא את הפרשי המשב ל20 קמ"ש  , מה שמביא לביטול טיסות ללא כל שאלה !
האם בוצעו מדידות רוח , מדידות של הפרשי זמן בין טרמיקות נכנסות  , פרק הזמן של כל טרמיקה וכו ?
עושה הרושם שלא  , אך אני נוטה להאמין כי במידה והתקיימה פעילות הדרכה של בתי ספר , התנאים לא היו קיצוניים !
לכן - כנראה שהתזמון של ההנפה לא היה נכון ! לטרמיקה יש בד"כ אופי התנהגות  : אנו מאפיינים את כניסת הטרמיקה ( מתחילים לראות שיחים ועצים שמתחילים לזוז ) והוא הולכת ומתגברת/מגיעה אלינו  , אנו חשים את " שיא " הטרמיקה ולאחר מכן היא דועכת . אני מאפיין את כניסת הטרמיקה ויוצא בתחילת טרמיקה . אני לא יוצא ב"שיא" שלה ובטח לא כאשר היא דועכת . ה"טיימינג" חשוב מאוד מאוד ויש לו חשיבות עליונה .
ולבסוף ( ואלי בראש ובריאשונה ) שליטה קרקעית הינה בסיס חשוב מאוד מאוד מאוד ויש להשקיע בכך שעות אין ספור בכדי להגיע להישגים . !!!
בהצלחה  lugh

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : June 29, 2008, 09:35:48 pm »
אילן פעילות של בית ספר לא מעיד על תנאים טובים במיוחד אם גם המדריך לא מודד את הרוח.

אני זוכר לפני שנה אני ואופטי הגענו ליבניאל באמצע השבוע, רוח ערה ומדריך עם כמה חניכים היו בעמדה, שאלנו איך התנאים תוך כדי שאני מוציא את מד הרוח, המדריך אמר שהרוח 24 קמ"ש, כששאלתי מתי מדד אמר לי שהוא לא צריך למדוד "הוא מרגיש את הרוח". מדדתי והרוח הייתה בין 28 ל 33. המדריך ניסה להוציא את החניכים למרות שאמרתי לו מה הרוח האמיתית (שלא מתאימה לחניכים), שניים מהם נגררו אחורה בנסיון להניף.

במהלך השנים ראיתי כל כך הרבה פעמים שבתי ספר מוציאים חניכים בתנאים שלא מתאימים.... , מעורר תמיהה.

אל תניח שמישהו אחר מדד בשבילך, תסמוך על נתונים שאתה יודע.
גם זה שיש מצנחים באוויר לא אומר שאפשר להמריא, הרבה פעמים הרוח מתחזקת עם הזמן.

מנותק yaga

• משחק בארגז החול
« Reply #11 ב- : June 29, 2008, 09:44:14 pm »
ומה לגבי שאלתי האם להשאר עם ידיות הבקרס ביד או לנהג ע"י המיתרים מעל לגלגלות? במידה ואני מסובב כמובן

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #12 ב- : June 29, 2008, 09:50:35 pm »
התשובה לשאלה נמצאת באימון שליטה קרקעית שלך.

תתאמן על לנהג עם הידיים מעל הגלגילות. תתאמן כך שבמצב חירום כמו שנתקלת בו בשבת האחרונה תוכל לא לשאול את עצמך שאלות באוויר אלא להעביר את הידיים לגלגלות אפילו בלי לחשוב.

הדבר החשוב לדעתי מיום שבת האחרון הוא לא להלחץ - להסתכל סביבך ולהבין לאן אתה טס ותוך כדי לשמור כיוון טיסה אל מחוץ להר. גם אם אתה בזמן הזה מסובב. לקח לך זמן לעשות את זה - אבל בסופו של דבר עשית.

לגבי התנאים באותו הזמן הם היו סבירים למרחף ברמה שלי (מתחיל +) ואולי פחות מתאימים למישהו ממש בתחילת הדרך.

תגיד, זו הייתה הטיסה הראשונה שלך לאותו היום?

מנותק yaga

• משחק בארגז החול
« Reply #13 ב- : June 29, 2008, 09:53:44 pm »
זו הייתה הטיסה השלישית

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #14 ב- : June 29, 2008, 09:57:51 pm »
אז כנראה שלא היית צריך לצאת. אני באותו היום לא יצאתי לשלישית. פרה שחולבים אותה יותר מידי בסוף בועטת.

אחרי שתי טיסות ביום חם, עם עליות ברכבים צפופים, מחסור במים, תנאים שמתחזקים. יש יותר מידי גורמים שאומרים לך שאת השבועית שלך כבר עשית. אז אני מוותר ונשאר עם טעם של עוד לפעם הבאה.

מנותק yossi

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #15 ב- : June 29, 2008, 11:24:46 pm »
ירון שלום
גם אני בתחילת הדרך וביום שישי יצא לי לראות את הפחד שלך בעיניים כשטסת צפונה עם הפנים מזרחה אדם שעמד בצמוד אליי זיהה את המצב וצעק לך -לא לעשות כלום ורק שמאל (ברקס) ממה שראיתי לא היה לך זמן לחשוב ובטח לא להתחיל לחפש את המיתרים מעל הגלגיליות
והמסקנה שלי מכל העיניין היא  שוב לתרגל שליטה קרקעית ולהתאמן על ניהוג המצנח בידים מוצלבות
ממה שראיתי אמנם טרמיקה משכה אותך אך היה נראה שהסתובבת בהמראה לכיוון ההפוך ועם מעגן שלא בדיוק הבין מה קורה ושם התחיל הבלאגן
אני מקווה שרצת להגיד "הגומל" מפני שזה היה נראה רע מאוד מהצד