כתב נושא: נחיתה לא מתוכננת במבוא חמה  (נקרא 2499 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אבי שאול

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
נחיתה לא מתוכננת במבוא חמה
« ב- : June 22, 2008, 10:17:48 pm »
21.6.07
נחיתה לא מתוכננת במבוא חמה
כללי :

היום במסגרת טיסה בתרמיקה  במבוא חמה נכנסתי  למצב חרום שבו נחתתי לא בצורה מתוכננת  בחלק הצפוני  העליון של  הרכס במבוא חמה.

1.   נתונים כלליים  :

1.1.   אני עם 65 ש"ט בחלוקה של 30 שעות גובה ,35 שעות רכס  .
1.2.   היום זאת הייתה הגיחה הראשונה שלי מהעמדה מבוא חמה .
1.3.   כיוון רוח דרום מערבי.
1.4.   הרוח 20-25 קמ"ש עם משבים של 20 קמ"ש .

2.   פרטי האירוע :
2.1.    בשעה 14:00 בערך  אני טס בתנאים נהדרים  לכיוון צפון מרחק של כ 50-60 מטר מעמדת המראה  
2.2.   אני מרגיש בטוח וטס מעל המדרגה התחתונה כ 60 מטר בערך .
2.3.   אני נכנס לתרמיקה ופונה דרך צד שמואל  לפניה של 360 מעלות .
2.4.   בסיום הפניה אני מוצא את עצמי בגובה של 50 מטר מעל העמדה ו כ 30-40 מטר מאחורי קו המצוק ( קו חוטי חשמל) .
2.5.   אני מחליט להמשיך בטיסה ושומר כיוון מערב (אף לרוח) המהירות הקרקעית שלי נמוכה ממה שאני מכיר .
2.6.   התנאים נראים לי חריגים ואני מבין שאני לא יצליח לעבור את חוטי החשמל שנמצאים ממולי (ממערב) בבטחה .
2.7.   משמעות של מעבר מעל חוטי החשמל בקצב השקיעה והטיסה מעריך שלא היה עובר 15 מטר .
2.8.   לכן אני מחליט לפנות דרך צד ימין לנחיתה בחלק המזרחי של ההר.
2.9.   פונה 180 מעלות דרך צד ימין לכיוון מזרח מרגיש שהמהירות שלי גבוהה (אני ברוח גב ) ומאבד גובה מהר יותר ממה שאני מכיר.
2.10.   ברגע זה אני רואה את החופה רצה קדימה (מעריך כ 45 מעלות -רואה צהוב מול העניים )
2.11.   אני מושך חזק ברקסים ומזקר את המצנח (ידיים נעולות ).
2.12.   במצב זה הגוף נזרק קדימה והחופה רצה לאחור אני משחרר ברקסים בצורה מבוקרת .
הערה : אני מבין שאני בחרום אמת  ואני חייב להיות קר רוח ולתפעל
             תחליטי ואני בשקיעה חריפה .
2.13.   אני בגובה של 2 מטר מהירות קרקעית גבוהה לא יכול לפנות אף לרוח  
           ומחליט לנחות  ברוח גב מבין שאני יכול להיפגע .
2.14.   אני מרים רגליים למעלה ומושך ברקסים מתחכך על הקרקע עם
           החלק האחורי של הרתמה ונעצר אחרי 4-5 מטר חופה עוברת אותי
          ונופלת לקרקע.
2.15.   מבצע בקרת נזקים מעט שפשופים קלים מדווח בקשר שאני בסדר .

3.   לקחים :
3.1.   חוסר ניסיון  בטיסת תרמיקות והשפעות הנובעות מטיסה בתרמיקה (לא עברתי קורס תרמיקות) .
3.2.   יש להפנים סחיפה חזקה ברוח גבית.
3.3.   לא לבצע 360 מעלות כאשר אני פחות מ-150 מטר מעל העמדה .
3.4.   במידה והייתי פונה לשמאל לפני חוטי החשמל  לא הייתי ברוח גב .  
3.5.   יש צורך ברענון נהלי חרום משמעות ודרכי היחלצות.
3.6.   לאחרונה דיברנו רבות על בטיחות בפורום, ומס' חברים הודיעו שזה יגמר לא טוב אכן זה בהחלט יכול היה להיגמר אחרת.
3.7.    אני יודע שבדרך כלל  לא מדווחים על אירועים במידה ואין נזק גופני או לרכוש    אך אני רואה לנכון לדווח בפרום בכדי שנוכל ללמוד  אחד מהשני.
3.8.   טוסו בבטחה  למדתי המון ביום הזה.

« עריכה אחרונה: June 22, 2008, 10:19:59 pm על ידי אבי שאול »
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
בעניין: נחיתה לא מתוכננת במבוא חמה
« Reply #1 ב- : June 22, 2008, 10:47:04 pm »
אבי שלום !
אנני זוכר אם אני מכיר אותך , בכל מקרה כשעושים סיבוב בטרמיקה  יש לקחת בחשבון (ובמיוחד כשאין ניסיון)
מספיק גובה או לחילופין רחוק מההר ובמיוחד שאתה במקום להיכנס לטרמיקה אתה עלול  למצוא את עצמך בשיפולי הטרמיקה או בסינק שמסביב לטרמיקה ואז לאבד גובה. לא עושים סיבוב בטרמיקה קרוב להר או בגובה נמוך אלא שמיניות.
ישנם עוד מספר דברים שאת לא מודע להם ולכן אני ממליץ כרגיל לעשות קורסים
אז המשך טיסות בטוחות
לילה טוב
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : June 22, 2008, 11:16:16 pm »
אבי שלום

מזכיר לי אירוע דומה שקרה לי בתור מרחף מתחיל, רק שאני מצאתי את עצמי בסוף הסיבוב בטרמיקה עם הפנים מול הרוח ומספיק רחוק ממזרח לקו המתח על מנת לבצע נחיתה נורמלית.

הערה לסעיף 2.14 שלך, נראה לי טעות להרים רגליים במצב כזה. לדעתי עדיף לפגוש את הקרקע עם הרגליים תוך סכנה לשבור רגל מאשר על התחת עם סכנה לשבור את הגב.

בברכת טיסות בטוחות.

גונן

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 22, 2008, 11:28:45 pm »
אלו הלקחים  ?
חוסר ניסיון בטרמיקות זו לא לקח זה מצב נתון ובר טיפול : יש לצבור ניסיון ע"י צבירת שעות טיסה בהרים !
סחיפה חזקה ברוח גבית ? נו באמת - הוסף למהירות החופה את רכיב הרוח ! שוב - זה הלקח?
לא לבצע 360 מעלות לפני שאתה עובר גובה של 150 מטר מעל עמדת המראה בהרים ? זה הלקח? אני חולק עליך : למדתי בקורס טרמיקות ( עגור ) כי יש לרכס , לצאת  , לחפש טרמיקות , לטרמל וחוזר חלילה עד צבירת הגובה המאפשר יציאה לקרוס
יש צורך בריענון נהלים  - תמיד נכון כסיסמא אבל - לכל עמדה יש את הניואנסים שלה ונראה לי מוזר לשמוע בכל פעם מחדש את הנחיות ועל ידי מי? בנוגע לעמדה ספציפית  . סיימת קורס גובה  , קבלת אינפורמצייה חיונית  , עשה עימה שימוש ! ( דרך אגב - זכור לי טוב מאוד ההנחיות של ארנון לגבי רוטורים בשדות מערבית לכביש והנחיות לנחיתה מזרחית לכביש , בטוחני כי קבלת את אותם ההנחיות )

בניגוד לדעה הרווחת כי יש לבצע קורס טרמיקות בשלב מתקדם - אני חייב לדבר בעד עצמי ולאמר כי קורס הטרמיקות שעברתי  ( ושוב חברים - מה לעשות - בי"ס עגור ) הוא אשר פתח לי את הצוהר לעולם הנפלא של הטיסה בהרים . רק במהלך הקורס נפל לי האסימון לגבי תהליכים רבים ותופעות שחויתי . תקראו לקורס הזה באיזה שם שאתם רוצים אבל  זהוא שלב חשוב מאוד בהתפתחותו של טייס , הבנת הטיסה בגובה , טרמיקות , טקטיקות טיסה , מטאורולוגייה , ועוד אין סוף דברים  - עולם ומלואו נפתח בפניי .

יש הנוטים להכפיש את מקצועיותו של מדריך זה או אחר עקב  תקלות טיסה שאנו עוברים .
הדבר גולש לרמה של כמעת "צייד מכשפות" והדבר לא במקום
אנו טסים וחובים חוויות ונסיון
אנו לא טייסים טובים/רעים בגלל מדריך אלא בגלל עצמנו בלבד . אנו נדרשים לקחת אחריות על מעשינו וללמוד מהטעויות של עצמנו  .

אבי  - אני אומר לך מה הלקחים שלי מהמקרה שלך :
במידה ואני רואה כי אין באפשרותי להגיע לנחיתה בטוחה מזרחית לכביש - אצא לנחיתה בעמדת הנחיתה - זו לא בושה ובודאי זה לא מסוכן .
יש לי הרגשה שנקלעת למצב שבו לא הצלחת לחדור  - אחרת מדוע למען השם לא יצאת מערבה ?
הלקח שלי ( ולא פעם יצא לי ליישם את הלקח הזה ) ברגע שאני מתחיל לחוש סכנה של חוסר יכולת חדירה אני ניגש לנחיתה
לקח נוסף - טירמול בטרמיקות  - ובכל גובה שהוא (רק לא לקראת נחיתה )  - לא בסמוך לרכס  - אלא בחוץ  - ותמיד אני חושב על כניסה למצב חרום ומיקום שיאפשר זמן תגובה ליציאה ממצב החרום

והכי הכי חשוב - לטוס לטוס לטוס בהרים - שום ידע שנמסר באופן וורבלי/כתוב  - לא משתווה לנסיון שרוכשים דרך שעות טיסה בהרים

אבי חברי היקר - אל תיקח את הארוע מעבר לפרופורצייה הרצוייה . חוית חוויה חשובה ואני בטוח שאתה היום טייס יותר טוב מאתמול

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 22, 2008, 11:31:47 pm »
אבי הדבר היחיד שעולה לי בראש:
אני שמח שאתה איתנו;)
במפגש הבטיחות הבא אני אשמח להבין אם יש מסקנות נוספות, כנראה שאין כיום דרך ללמוד
מלבד הנסיון אבל כמו שלשובר אומר מה יקרה כשיגמר המזל ???
« עריכה אחרונה: June 22, 2008, 11:36:44 pm על ידי liav »

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #5 ב- : June 22, 2008, 11:50:56 pm »
לאבי ולחברי רוח הקודש
כך צריך לבצע תחקיר לארוע כמעט וניפגע -ישר כוח.
אני מקווה שנתחקר כך הרבה מאוד ארועים של כמעט ונפגע בלבד.
היום שמעתי מאחד החברים שלפני שבועיים באותו מקום נכנס לאותו מצב!!!
אולי עם הארוע היה מפורסם יכולנו למנוע או לעזור למנוע את הארוע.
חייבים לזכור :אין לנו ניסיון,אנו עם מעט שעות טיסה ,אין לנו ספרות מקצועית,ואין לנו ממי ללמוד אלה ממכם החברים של רוח הקודש שחולקים איתנו את הניסיון והידע הרב שצברתם במהלך כל שנות הטיסה שלכם .רק על ידי הדרכה ,הסבר ותחקור ארועים נוכל להיתקדם וללמוד .
ארוע זה קרה לאבי אך יכול לקרות לכל אחד מהחברים הצעירים ואני לא בטוח שהתפעול שלהם היה שונה בארוע זהה.
הארוע בעניי מחולק ל 3 כמו כל דבר בצה"ל:
1.  חוסר ידע תאורתי וללא תדרוך טיסה בתרמיקה -חוסר ניסיון בטיסה בטרמיקות וללא ידע  על מקומות מסוכנים  
    במבוא חמה (איזור המעיין מסריח ודיברנו עליו בפורום והרוטורים בחלק המערבי של העמדה שארנון  כל הזמן מזהיר
    אותנו  מהם).
2.  דבקות במשימה -להאחז בטרמיקה ללא ראיה מרחבית בזיהוי מכשולים ותנאי מז"א (אמונה עיוורת בהכוונה הקרקעית
                       בקשר  ).
3.  חוסר ידע תאורתי ומעשי בתפעול במצבי חרום  .
אני מבקש מכל החברי רוח הקודש להמשיך ולכתוב לספר על ארועים לא שיגרתיים זה לא מפחית מהכבוד ואף אחד לא יתפס כלא מקצועי או לא בטיחותי הפוך הוא מי שיודע לתחקר ולהפנים יהיה טייס טוב יותר מאחרים.
אנו נצליח לעלות מדרגה על ידי תחקור אמת,מקצוענות בניתוח הארוע,והפנמת ההמלצות לתיקון.
מבקש לא להשתמש בהערות עוקצניות בכדי שנוכל באמת ללמוד ולהפנים מקצועית מהארוע.
אילן לגבי בת הספר ומדריך-אני לא מכיר עם יש עוד בת ספר וותיק ומדריך יותר וותיק בתחום מ"עגור"
בית הספר הוותיק הזה יצר את הטייסים הטובים ביותר(ואתה אחד מהם) בענף וכבודו במקומו מונח-אבי לא התיחס כלל לבית הספר בתחקיר אלה לעובדות יבשות בלבד ומסקנות אישיות.
ואני שוב ממליץ להתיחס מקצועית לארוע ולתפעול מצב החרום בלבד.
ביום שאחד המרחפים יספר לנו שהמריא ושכח לסגור את הטופסן של הכסדה אנחנו נהיה במקום אחר .
בברכת טיסה בטוחה
« עריכה אחרונה: June 23, 2008, 08:25:33 am על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 23, 2008, 12:28:57 am »
אילן אתה נישמע כמו ביבי לפני בחירות

ציתות :חוסר ניסיון בטרמיקות זו לא לקח זה מצב נתון ובר טיפול : יש לצבור ניסיון ע"י צבירת שעות טיסה בהרים !
              זה בדיוק מה שעשיתי צבירת ניסיון לא ?  

ציתות      סחיפה חזקה ברוח גבית ? נו באמת - הוסף למהירות החופה את רכיב הרוח ! שוב - זה הלקח?
                כן אבל אני לא חשבתי שאני יסחף כל כך עמוק למזרח    

ציתות         לא לבצע 360 מעלות לפני שאתה עובר גובה של 150 מטר מעל עמדת המראה בהרים ? זה הלקח? אני חולק עליך : למדתי בקורס טרמיקות ( עגור ) כי יש לרכס , לצאת  , לחפש טרמיקות , לטרמל וחוזר חלילה עד צבירת הגובה המאפשר יציאה לקרוס
                    לפי מה שאתה אומר  360 מעלות עושים מעל שדה נחיתה ?

ציתות   יש צורך בריענון נהלים  - תמיד נכון כסיסמא אבל - לכל עמדה יש את הניואנסים שלה ונראה לי מוזר לשמוע בכל פעם מחדש את הנחיות ועל ידי מי? בנוגע לעמדה ספציפית  . סיימת קורס גובה  , קבלת אינפורמצייה חיונית  , עשה עימה שימוש ! ( דרך אגב - זכור לי טוב מאוד ההנחיות של ארנון לגבי רוטורים בשדות מערבית לכביש והנחיות לנחיתה מזרחית לכביש , בטוחני כי קבלת את אותם ההנחיות )

איפה כתוב בתחקיר שלא ידעתי שיש רוטורים פשוט לא היתה לי אפשרות אחרת .

ציתות   יש הנוטים להכפיש את מקצועיותו של מדריך זה או אחר עקב  תקלות טיסה שאנו עוברים .
הדבר גולש לרמה של כמעת "צייד מכשפות" והדבר לא במקום

אילן אני רשום לקורס טרמיקות הקרוב אצל ארנון אם אתה לא יודע אז מה הקשר בכלל

הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : June 23, 2008, 12:47:14 am »
אהלן אבי
יופי של תיאור\תחקיר ארוע וזאת הדרך ללמוד  בנוסף לקורס מסודר.

לאילן שתה כוס מים קרים קרא את תיאור האירוע ובבקשה ממך תקן או הסר את הודעתך כי אין לה שום קשר למה שאבי כתב.

וחזרה לתחקיר:

"רוח 20-25 קמ"ש עם משבים 20 קמ"ש" משפט קצת מוזר בד"כ המשבים יהיו חזקים מממהירות הרוח הנמוכה.

בכול מקרה המסקנה העיקרית  מנתון זה הוא שמראש אתה צריך להתכונן לסחיפה קרקעית משמעותית בביצוע פנייה של 360 מעלות ובכול כיוון טיסה שהוא לא אל מול הרוח.

מסקנה נוספת מהנתון הנ"ל היא לדעת להעריך את מהירות החדירה האיטית והשפעת הוונטורי  ביחס לרכס.
חשיבה מוקדמת לפני המראה או בזמן הטיסה על שני הנתונים הנ"ל הייתה מונעת ממך להגיע  למצב אליו הגעת.
כתבת שבגלל חשש למעבר נמוך מעל חוטי החשמל פנית 180 מעלות, שוב במידה ושני הנתונים שכבר הזכרתי היו נכנסים לשיקול הדעת היה עדיף להישאר עם הפנים לרוח  עם שמיניות קלות ולמעשה נחיתה כמו בעמדת רכס רק עם עירנות גבוהה לקריסות במידה ופגשת את הרוטור.

בנוסף 50 מטר מהקרקע ברוח של 25 קמ"ש לא הייתי פונה 180 מעלות לרוח גב כי הסיכוי שתספיק לפנות חזרה אל מול הרוח הוא נמוך מאוד במיוחד  כשאתה חסר ניסיון.
אני תמיד מלמד את החניכים שלי שבגובה כזה מהקרקע  אין לבצע פניות חדות ואין לפנות לרוח גב גם כשהרוח היא רק 5 קמ"ש.

כול השאר זה כבר תחקיר של מה עושים במצב חירום שכזה.

לעניות דעתי (לא הייתי  שם או ראיתי)  תיפעול נכון של ריצת החופה קדימה עם קצת פחות פניקה  היה מונעה את ההיזדקרות.
לגבי הרמת הרגליים כבר נכתב.

לילה טוב
שי לנואל

« עריכה אחרונה: June 23, 2008, 01:16:32 am על ידי שי לנואל »

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 23, 2008, 01:09:47 am »
לאיתי
"די לחכימא ברמיזה"
שיר השירים פרק א
א שִׁיר הַשִּׁירִים, אֲשֶׁר לִשְׁלֹמֹה.  ב יִשָּׁקֵנִי מִנְּשִׁיקוֹת פִּיהוּ, כִּי-טוֹבִים דֹּדֶיךָ מִיָּיִן.  ג לְרֵיחַ שְׁמָנֶיךָ טוֹבִים, שֶׁמֶן תּוּרַק שְׁמֶךָ; עַל-כֵּן, עֲלָמוֹת אֲהֵבוּךָ.  ד מָשְׁכֵנִי, אַחֲרֶיךָ נָּרוּצָה; הֱבִיאַנִי הַמֶּלֶךְ חֲדָרָיו, נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בָּךְ--נַזְכִּירָה דֹדֶיךָ מִיַּיִן, מֵישָׁרִים אֲהֵבוּךָ.
אתה מספיק אינטיליגנט להבין את המסר משיר השירים
לשובר מחר בעמדה בנתניה ירחיב את המדרש.
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : June 23, 2008, 07:41:16 am »
לדעתי המסכנה העיקרית - מודעות!

מודעות לעוצמת הרוח ומה זה אומר לגבי מה אפשר ואי אפשר לעשות במיקום נתון.
מודעות ליכולות המצנח ושל עצמך, ולהיות בטוח שאתה יכול להשלים את הפניה לפני הכניסה אליה.
מודעות למיקום במרחב ,מכאן נגזר כמה אתה יכול להרשות לעצמך להסחף אחורה.

לא מספיק לדעת את התאוריה צריך להיות מודע לנתונים בזמן הטיסה והיו לך הנתונים, לדעתי חוסר ידע לא היה הבעייה פה אלא שעננות או אי ישום הידע.
אם כתבת בתחקיר שהרוח 20-25 קמ"ש אז כנראה מדדתם  (אגב משב זה תמיד המספר הגבוה מהשניים) אז לא צריך להפתיע אותך הסחיפה המהירה אחורה (את התאוריה אתה יודע).
אם יש לך 65 שעות  על המצנח אתה אמור כבר לדעת אם הוא מסתובב איטי או מהיר  ולהעריך כמה זמן יקח לך להשלים 360 ומזה להבין כמה זמן תהיה ברוח גב עד להשלמת הסיבוב.
אחרי שאתה יודע את אלא אתה  יכול לדעת בהערכת מרחק וגובה מהרכס איפה בדיוק יגמר הסיבוב ולמנוע הפתעות.

לגבי הנדנוד של המצנח אין כמעט שום סיכוי שבעולם שהמצנח יזדקר שהוא  צולל ב 45 מעלות לקדימה, מה שגרם לו להזדקר זה שלא שחררת את הברקסים כשהוא חזר אחורה. ריסון של המצנח עובד לשני הכיוונים - לבלום שהוא רץ קדימה (בוצע בסדר כנראה) ולשחרר כשהוא רץ אחורה (בוצע באיחור כנראה). ושניהם חשובים.
פעולה אינסטיקטיבית של הגוף היא להאחז במשהו כשאתה מרגיש לא יציב ושחרור הידיים למעלה נוגד את האינסטינקט הזה ולכן קשה יותר מהמשיכה של הברקסים, שוב צריך להיות מודע לכך שצריך לשחרר את הברקסים כשהמצנח חוזר למעלה ולהיות מודה לכך שהידיים לא ירצו לעלות לבד (צריך להרים אותן בכוח לפעמים).

לא הבנתי מהתחקיר באיזה מרחק הייתה מקו החשמל אבל כעיקרון פניה לרוח גב בגובה נמוך היא מוצא אחרון כשאין שום דבר אחר שיציל את חייך. כמו ששי כתב עדיף שמיניות או Sים אם אפשר, עוד אפשרות זה לפנות 45 מעלות ולטוס סרטני לאורך הקו (אם יש לך שדה פתוח לאחד הצדדים) וברגע האחרון להתישר לרוח ולנחות, ככה אגב אתה גם יכול להתרחק בצורה מבוקרת מקו החשמל.

חשוב לזכור שנדיר שאתה נכנס למרכז הטרמיקה בסיבוב הראשון וברוב המכרים זה יקח כמה סיבובים (יש טרמיקות שעד למעלה אתה רק מנסה להתמרכז) מה שאומר שיש סיכוי טוב שלא תשלים את כל 360 המעלות בעילוי ויש להעריך האם תצליח להשלים את הסיבוב בהנחה שלא תעלה, ז"א אני לא מסתובב 360 בתרמיקה במקום שאני לא יכול להשלים 360 בסינק. אין מה למהר ל360 אפשר לעלות יפה מאוד בטרמיקה גם בשמיניות.

אגב העליה בטרמיקה בשמיניות מלמדת המון ומאוד מומלצת למתחילים כי המשיכה של המרכז עוברת מצד לצד ואתה לומד ממש טוב להרגיש אותה ואת השוליים.

אבי כל הכבוד שאתה משתף אותנו במה שהיה לך, אני יודע שקשה לקרוא ביקורת אבל בסופו של שרשור אתה תצא מזה טייס טוב יותר והרווח יהיה כולו שלך (ושל עוד כמה שילמדו מזה).
אגב גם בעלי הנסיון לומדים מעצם העובדה ששרשור כזה גורם לנו  לחשוב על דברים שבאוויר הרבה פעמים הם כבר כמעט אינסטינקטיביים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : June 23, 2008, 08:37:26 am »
Hello all

I saw the incident from the air, I was about 40 meters above the ridge about 100 meters north of the takeoff site

Two remarks

The wind was 35 kmh at my altitude, I was standing in place V trim

The wind was south westerly therefore his turn north brought his ground speed to high levels at law altitude. A final attempt was done to turn westerly at very low few meters above ground, I Didn't see the touchdown

Moshe Grad

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #11 ב- : June 23, 2008, 10:12:02 am »
אין לי הרבה מה להוסיף למה שכתבו פה החברים, בעיקר מפני שמקריאה ושמיעה אי אפשר להבין מה היה שם באמת, ולהסיק מסקנות מחוסר הבנה זה לא חכם.

מה שאני כן יכול להגיד מהניסיון שלי, זה שכשאבי מעריך שהחופה רצה 45 מעלות קדימה זה בעצם הרבה פחות. את זה אני כותב מהניסיון שלי כמשקולת ניסוי של אדם בפיתוח הטאנדם החדש. מה שהיה נדמה לי כיותר מארבעים וחמש מעלות היה בעצם פחות משלושים.

לפי התיאור שלך אבי, וכאן אני חוטא למה שאמרתי שלא אעשה, המשיכה שלך את הברקסים הייתה מאוחרת מידי ומוגזמת.

מישהו באמת מדד רוח? באיזה שעה כל זה התרחש? מי שטס באותו זמן שיספר לנו על התרמיקות... אולי נבין טוב יותר מה היה שם.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : June 23, 2008, 10:18:38 am »
עוד דבר שמאוד חסר בתחקיר זה תאור של ההמראה והטיסה עד לאותו הרגע: כמה זמן כבר הייתה באוויר? ,באיזה גבהים? ,טרמיקות? ,רכס? ,שמת לב למהירות קרקעית? וכו'
וגם מי מדד את הרוח וכמה זמן לפני ההמראה?

מקרה כזה זה בד"כ שרשרת של טעויות שמתחילות עוד לפני המקרה עצמו.
« עריכה אחרונה: June 23, 2008, 11:19:49 am על ידי צחי רייל »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #13 ב- : June 23, 2008, 11:02:18 am »
Hello all

I saw the incident from the air, I was about 40 meters above the ridge about 100 meters north of the takeoff site

Two remarks

The wind was 35 kmh at my altitude, I was standing in place V trim

The wind was south westerly therefore his turn north brought his ground speed to high levels at law altitude. A final attempt was done to turn westerly at very low few meters above ground, I Didn't see the touchdown

Moshe Grad

אבי לפי  ההערה של   משה  הבעיה התחילה מטעות בהערכת  מהירות הרוח, או שנכנס משב חזק !
שהערכת שהוא  טרמיקה  ולמעשה היה משב ,   כתבת  שמהירות נרוח היתה
בערך  20 קמ"ש אך משה   מדוח על מהירות כמעט כפולה מזו    במקום שבו הוא נמצא באותו הזמן .

כתבת שלא חשבת שתיסחף כל כך מזרחה ,   ואם אכן מהירות הרוח היתה  כפי שציינת
אז לא היתה סיבה להיסחף  כך מה שמחזק את הדיווח  של משה .

בשעה בה  טסת   1400 כתבת  תנאים נהדרים ופניה 360 שמאלה כלומר לדרום מערב  , 
אם אכן זו מ הירות הרוח ובשעה הזו  בדרך כלל נכנסים משבים  חזקים , לפני תחילת הבריזה .

בכלל מבוא  חמה עשוי להיות אתר טריקי  ומהירות הרוח עשויה להשתנות בחוזקה
זכור לי  דיווח של גולש  שבלבל בין טרמיקה ובין  משב שנבע מהבריזה לפני בסביבות שנה
הגולש נקלע לאותו המצב בדיוק שתיארת כאן , רק שלמזלו היה בגבה של  100+ מטרים
לא הצליח לחזור ולא לחצות את קו החשמל ועשה בדיוק כמוך   למזלו הגבה הספיק לו
לנחיתה סבירה .

חפש דיווח של דוד מיקלס בפורום הגולשים תמצא דיווח דומה לשלך באופן מדהים.

טיסות בטוחות

נתי

« עריכה אחרונה: June 23, 2008, 11:07:26 am על ידי נתי_ה »

מנותק ניר אלטשולר

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #14 ב- : June 23, 2008, 11:27:38 am »
אני המראתי כ 20 דקות לפני אבי.
האוויר היה מאוד לא יציב: טרמיקות קטנות וסינקים קטנים שאפשרו אכשהו לשמור גובה.
רק מול האנטנה הצלחתי לטפוס טרמיקה רחבה ויציבה שהביאה אותי ל 870 מ' (הטרמיקה התחילה בערך אנכית לאמצע המדרון ובגלל הסחיפה הסתיימה בערך מעל הכביש ברמה).
כדי להתאמן עזבתי אותה וחפשתי סינק שיוריד אותי מתחת לקיו הרמה. טסתי לאורך הרכס מספר פעמים ולא הצלחתי למצוא משהו שיעלה אותי בחזרה אלא רק סינקים (לא אלימים!)ולבסוף נחתתי למטה.
מעל הרמה הרוחה היתה חזקה וכשהייתי בסינק עם הפנים מערבה כמעט ולא הייתה כל התקדמות קרקעית (לא לחצתי SS)
כ 5 דקות אחרי שנחתתי אבי נכנס לרוטור

מנותק ארנון הר לב

• הגעתי לאוסטרליה
  • עגור מצנחי רחיפה 1977
    • www//flyagur.co.il
    • דוא
« Reply #15 ב- : June 23, 2008, 11:40:43 am »
לכל מי שרוצה את התייחסותי, אנה פנו לאתר של עגור.

ארנון הר לב – 054-2454346
עגור  מצנחי רחיפה
http://www.flyagur.co.il

עגור  מצנחי רחיפה - כנסו לאתר החדש

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #16 ב- : June 23, 2008, 11:51:08 am »
ארנון בטעות שלחת את ההודעה שלך פעמיים אז מחקתי אחת מהן שהשרשור לא יהיה מסורבל.

חבל לי מאוד שאתה מוצא לנכון לפרסם ימי פעילות,קורסים ומבצעים בפורום הזה אבל לא להתייחס לנושא כה חשוב.

נכנסתי לאתר ולא מצאתי שום התייחסות לנושא, אם אפשר שים לינק ישיר למקום.

מנותק ארנון הר לב

• הגעתי לאוסטרליה
  • עגור מצנחי רחיפה 1977
    • www//flyagur.co.il
    • דוא
« Reply #17 ב- : June 23, 2008, 12:26:37 pm »
שלום חברים!

את תגובתי לשירשור תמצאו בפרום עגור

בברכה

עגור  מצנחי רחיפה

עגור  מצנחי רחיפה - כנסו לאתר החדש

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #18 ב- : June 23, 2008, 01:06:33 pm »
אז נחזיר את הדיון לנושא:

שאלתי:
מי מדד את הרוח וכמה זמן לפני ההמראה?
אם אפשר תאור של ההמראה והטיסה עד לארוע?
האם היו רק טרמיקות או גם רכס?
האם במהלך הטיסה שמת לב למהירות הקרקעית שלך?

גם ניר וגם משה צינו שבקושי חדרו מעל ההר, האם ראיתה אותם לפני ההמראה? והאם שמת לב למהירות הנמוכה שלהם מערבה?

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #19 ב- : June 23, 2008, 04:10:38 pm »
אני ראיתי את כול טיסתו של אבי.     המריא ברוח של 20-25קמ"ש שבניהם נכנסו משבים והיה נראה שעומד להתחזק(אני החלטתי שלא לצאת) אבי הניף הסתובב ויצא באופן הכי טוב שיש,ריכס קצת והתחיל לשקוע,בסביבות מאה וחמישים מטר מתחת מהעמדה התחיל לתפוס בועות קטנות ביצע שמנית עליהם עקב קירבה לצוק. שהיה 50 מטר מעל העמדה התחיל לנוע צפונה מהעמדה בשלב מסוים עיני עזבו אותו לאחר כמה דקות הסתכלתי שוב לכיוון אבי והוא היה על רוח אף ומתקשה לחדור בשלב הבא הלכתי לאסוף אותו והוא היה בריא ושלם רגוע ומבין מה קרה...   

אבי חזק ואמץ על התחקיר המפורט קארמה בדרך...