כתב נושא: משהו, ללול התרנגולות/התרנגולים שמקרקרות סביב " מ ג ן ד ו ד "  (נקרא 1573 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לחברי המרחפים,
אין יום רחיפה שעובר כאן בפורום ללא: מיני אירוע, אירוע, כמעט ונפגע, או נפגע.
היכולת שלכם להזהיר את כלל יושבי הארץ מפני הספורט "המסוכן והמפחיד" הזה היא פשוט מרשימה.
הידע שלכם על הספורט הזה הוא פשוט אינציקלופדיה מבוזבזת.
מאות  כניסות, ועשרות תגובות - בעקבות בקשה של אדם לקבל ידע על מנוע וקורס למנוע, כן, מבלי לעבור קורס רחיפה למשל (ולמה לא, בעולם זה הולך לא רע)  אבל פה, בטח שלא יתנו מנוחה על נושא שאין לרוב ידע בסיסי בו.  כל אחד תרם כאן מהידע שלו בנושא, על תאונות רחיפה שראה או חווה ודאג להפחיד את כולנו כמה הספורט הזה מסוכן וזאת מבלי להעמיק בבקשה הראשונה של האיש.

חברה , אם זה לא היה נראה כל כך פטטי , לא הייתי מגיב כך על הדברים.

תסתכלו על עצמכם, אתם, שאינכם מסוגלים לשמור על חבריכם בספורט הזה.
שממריאים ברוחות שמעבר למגבלה (אה שכחתי, עם עיגון)
אתם, שלא מתיחסים לנתון פשוט כמו הפרש בין משבים.
אתם, שזוית הרוח ביחס לעמדה מעניינת אתכם כקליפת השום.
אתם, שרואים את חבריכם הצעירים בספורט, מגיעים לעמדות תרמליות ושותקים.
אתם , שבאתר כמו התבור לא מתיחסים לחוקי הדרך ולכיוון הסיבוב בתרמיקה ובטח לא לבקשה של אריה יעקובי .
אתם, שהפכתם את נושא אימון השליטה הקרקעית לויכוח  שטותי בין גוף מסחרי לבין גוף התנדבותי ועדיין לא הגעתם לתאריך בו תוכלו להנחיל את הידע הבסיסי הזה.

תנסו לדמיין  איך אתם נראים לאדם הקורא את הפורום הזה מבחוץ,

במקום לטפל בבעיות הבוערות שלכם אתם מטפלים בסיפור שולי ושטותי ועושים בו שפטים.

יכול להיות שזה התפקיד של הפורום הזה: להתעסק בשטויות.
אני לפחות חושב שלא.

לילה טוב

אורי שמיר

מגן דוד

• אורח
שלום
זו באמת הייתה התחושה הראשונית שלי :-[
אבל מכוון שהייתי בעוונותי ימאי בעברי וטיילתי בהמון מקומות בעולם
לא מרפה מימני התמונות שבכול העולם יש אנשים מסכנים שזרוקים ברחובות בערים שונות
ושם נותנים להם למות בשקט. פה בארץ הקטנה שלנו ? אין דבר כזה! פה לא יתנו למות בשקט. :D  הבט אני בטוח שזה מתוך איכפתיות כי ככה זה כאן ואי אפשר להכיל את כול הבעיות על קבוצת אנשים שגם הם באים בסהכול להנות מהספורט המדהים הזה.
אבל אתן לך כיוון חדש למחשבה. הייתי שייך לאיגוד הצוללנים. ושם באיגוד קיים דבר כזה  "פקחים" שהם בעצם אחראים על שמירת הביטיחות והסדר ומוודאים כשאתה כצולל לא תהיה לבד ולא תיפגע באלמוגים וכאלו. מה שצריך כאן חייב להיות אותו הדבר במיוחד בעמדות ההמראה פקח עים ניסיון שתפקידו למנוע מיקרים שעלולים לגרום לתאונה חס וחלילה
פשוט ליפני המראה הוא מוודא שהטייס מאופסן היטב או שהוא ממריא עים הרוח המתאימה
ושיהיה חייב להציג אישור בטיחות שנתי בתוקף בידיוק כמו לציוד הצלילה. וזה לא פחות מסוכן.
וזה במקום להטיח כול מיני האשמות אחד על השני. ובזה לא מגיעים לשום מקום.
זאת תחושתי הכללית כי מה שאתה ציינתה זה חמור לא פחות אז אים אפשר לשפר למה לא? ואני מיתכוון להיכנס לספורט הזה אים כול הסכנות שיש בזה אחרת מה הטעם בספורט משעממם? לנהוג בכבישיי ארצנו לא מסוכן? ניראה אותך חוצה מעבר חצייה ללא שכפ"ץ  :D
בברכה מגן דוד :)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אורי רוח הקודש זה משהו חברתי בלבד ואל תתבלבל זה שיש פה כמה שנותנים עצות מקצועיות זה על בסיס חברי, הפורום עצמו נועד לפרסום תמונות,סרטים,סיפורי טיסה וכל נושא שבא לחברים לדבר עליו.
אין שום צד מקצועי לא בפורום ולא באתר רוח הקודש, אנחנו לא האגודה ולא מתיימרים להחליף אותה זה גם לא אתר ידע מקצועי (שחבל מאוד שהפסיק להתעדכן).
הפורום לא צריך ולא יצטרך בעתיד לתת שום מענה מקצועי לאף אחד בשום נושא גם לא ב"מצנחי רחיפה".
הפורום גם לא נועד למנוע תאונות למרות שרוב החברים בו משתדלים להמנע מהן.

זה לא מתפקידנו וגם לא יהיה מתפקידנו בעתיד לבדוק מי למד איפה,למה וכמה. אנחנו במקסימום יכולים להמליץ (ואם תקרא שוב את התשובות שלי לדוד תראה שהמלצתי לו ללמוד מסודר), אבל לא יותר מזה.

ולא בדיוק הבנתי מה אתה עוד רוצה שאני יעשה חוץ מלהסביר לדוד שזה מסוכן לטוס מנוע בלי לעבור קורס או אולי שאני לא יספר לו שהמצנח שהוא קנה ממש לא מתאים לזה? מה עוד אני אמור לעשות? לקחת אותו ביד וללמד אותו לטוס? לא לענות לו בכלל? למכור לו מנוע? לתת לו את המצנח שלי? או אולי שאני יעודד אותו?

אני לא רואה אותך עושה יותר מזה בשביל מישהו אחר אז אולי במקום לכתוב לנו במה אנחנו לא בסדר תראה לנו במעשים איך כן עושים את זה. אם העצות שנותנים פה לא טובות לדעתך אז תן אתה עצות טובות יותר במקום לכתוב לנו שהעצות שלנו לא שוות כלום.

כל שאר מה שכתבת זה סתם הכללות של מישהו שהרבה זמן לא היה בתבור ורק קורא בפורום. לא כל מה שנעשה בתבור מתפרסם בפורום וברוב המקרים כשמישהו הולך לעשות טעות מעירים לו וברוב המקרים ההערה מתקבלת ,אתה רק קורא בפורום על המקרים שהיא לא מתקבלת ואז נוצר הרושם שאף הערה לא מתקבלת ו/או לא נאמרת.

לגבי כיוון הסיבוב בתבור - המצב היום טוב בהרבה מלפני שנתיים שלוש ו90% מקפידים להסתובב לאותו כיוון. בין הייתר בגלל שנכתב חזור וכתוב בפורומים כמה זה חשוב וכמה זה מסוכן לא להסתובב לאותו כיוון, ובגלל כל מיני "נודניקים" שמעירים לאנשים בעמדות, ולא בגלל שום שומר שיושב בתבור ואומר "אתה ימינה ,אתה שמאלה". אז הפחדות הפחדות אבל הנה דוגמה למשהו שהצלחנו לשפר עם ההפחדות המיותרות שלנו.

יום טוב וטיסות בטוחות לכולם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי, התגובה שלי לא הייתה פרטנית לגבי תגובה זו או אחרת אלא על העליהום שנוצר שם.
מבחינה פסיכולוגית הייתי מנתח את התגובות, כתגובת פחד של כל אחד מהחברה שהגיב שם (פחד מהבלתי נודע-לול תרנגולות ,אמרתי.) .
ידוע לי שהפורום הזה נוסד כפורום חברתי, אבל, הוא גולש לנושאים בטיחותיים מפני שאין לו תחליף.
מה הייתי רוצה שיקרה להבא:  "לפעמים עדיף לשתוק" (וזה לא ציווי), כי לאלה שמגיעים מבחוץ , הספורט הזה נראה , הרבה יותר מסוכן ממה שהוא באמת (כשהם קוראים בפורום הזה).

דרך אגב, על "מה אתה רוצה שאני אעשה...." אענה במילה אחת כלום .
לא ביקשתי שתקים  את האגודה מחדש.
לא ביקשתי פקחים או שוללי רשיונות.

בסך הכל ביקשתי , שאנשים ישימו לב למה שקורה עם עצמם ועם הסביבה הקרובה אליהם.

בברכה

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: June 09, 2008, 08:29:27 am על ידי אורי שמיר »

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אורי הכול טוב או שהחום משפיע?

טוב שענו לו והזהירו ואולי גם מנעו ממנו או מכול אחד אחר פציעה או מוות.
לא נראה לך אתה באמת מוזמן לשתוק או לא לקרוא או לעשות כלום.

אני לפחות אנסה לעזור ולהמליץ

שי לנואל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
תגיד אתה בטוח שקראנו את אותו השרשור?

עליהום? מפחדים מהלא נודע? מפחידים? ................. על מה בדיוק אתה מדבר?

מה בדיוק יובל,דוד פרנק,עמוס,אלעד,אריה,נועם,שאול ואני לא יודעים על מצנחי רחיפה שאנחנו מפחדים ממנו?
("פחד מהלא נודע" לדבריך)

למה אנחנו עדיין טסים אם זה מפחיד אותנו?

אנחנו לא יחצנים של הספורט וממש לא אכפת לי איך הוא נראה לאנשים מבחוץ, מה שכן חשוב לי זה לשמור על רמת הבטיחות של מי שכן בספורט כדי שהוא באמת היה בטוח כמו שאתה מתאר אותו, ולכן אני רואה צורך לתקן טעויות בסיסיות שנכתבות ו/או נעשות. למרות שבכל שרשור כמעט (שדן בבטיחות) נכתב שלמי שלומד מסודר ומתקדם לפי רמתו הספורט מאוד בטוח.
ואין שום כוונה שרוח הקודש יהיה משרד יחצנות של מצנחי הרחיפה בארץ.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
אורי ,מהתגובה שלך אני מבין שבעינך אין בעיה ללמוד לטוס לבד,ומכיוון שלא סייגת את הדברים משתמע מכך שאפילו היית עשוי ממליץ על האפשרות הזאת?
לגבי חו"ל, כן יש כאלה שלומדים לבד. מה לדעתך רמתם? מה לדעתך הסיכוי של אדם שלמד לבד לעבור 50 שעות בלי תאונה?
האדון מגן החליט מה רצונו, כל שיכולנו לעשות-לכוון אותו מעט.
יש אפשרות להתנסות בטיסת טנדם ממונעת (לא אצלי) וכמובן טיסת בקאי, מטיסות כאלה אפשר לגבש דיעה על הספורט ...
למר מגן יש אפילו מצנח (אסטרה ...) אז הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה וזה בעיקר לטוס בלי שיבלבלו לו את המוח(לפחות הוא בספורט הנכון), באים חברים ורובם(!) נותנים עצות טובות ואתה בא ומסתער לקרב אבל התבלבלת , זאת לא המלחמה הנכונה.
המלחמה היא על בטיחות ולא על תגובות של גאון אחד או אדיוט אחר (אפשר גם להיפך).
מה דעתך לתת עצה במקום להתלהם?
והדבר הכי חמור : מה עם תמונות של המנוע החדש?
יובל

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יובל,
קצת נסחפת,
בקשתו היתה , לפחות בהודעה הראשונה, לקבל פרטים לגיטימים : ציוד וקורסים, כאשר השתמע מדבריו שאינו רוצה ללמוד רחיפה אלא ישר ממ"ר.
מלחמה על בטיחות-אתה בטוח שאני ואתה קוראים את אותם הדברים?
עצות טובות-חלק קטן מהם, השאר הפחדות!

צחי,
ההבנה של רובכם בנושא ממ"ר היא בסיסית ומקורה לרוב משמועות( אפרופו הפחד מהלא נודע).
האם לדעתך כל מי שלמד, טס בטוח?  אני לא חושב!     אני חושב שלמידה היא מעט בסיס והמון, המון נסיון, וכן גם למידה מהערות של חברים ותיקים יותר.  הערות - לא הפחדות.
וצחי, לפחד זה לא בושה, אין לי בעייה לאמר שאני מפחד מתנאי טיסה מסויימים, ובכל זאת אני טס.

שי,
אתה שם בניוזילנד, לא מבין עד כמה החום משפיע עלינו בתקופה זו (כמה הטמפ' אצלך היום?)

אורי שמיר

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
 משפטים כמו:

"דווקה הייתי רוצה לראות אותו טס
כשיש לי מצלמה ביד אולי הייתי זוכה במכונית בפיספוסים
ואחרי זה גם לראות חילוץ של 669
יכול להיות יום נחמד דווקה
רק לא לשכוח 200 ג"ר אבטיח"

ו-" 
הבחור כבר בן 47 והוא יודע איך הוא רוצה למות אז למה להפריע"

הם בהחלט לא לעניין, ובטח שלא מכבדים את האיש עליו מדברים או אליו פונים.
« עריכה אחרונה: June 09, 2008, 01:41:59 pm על ידי באבי שחר »

מגן דוד

• אורח
אך אתה רוצה אותם מקולפים או כמו שהם :D

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ההבנה של רובנו (המגיבים) בממרים גבוה בהרבה ממה שאתה חושב, זה שאנחנו לא אוהבים לטוס עם מנוע לא אומר שאנחנו לא יודעים מה זה.
אתה רואה הפחדות ואני רואה הצבעה על נקודות בעייתיות ושימת לב אליהן, אם הקורא מפחד מאותן נקודות זה עניין אישי שלו ולא שלי אבל זה יכול לרמוז שהן כנראה היו במקום.

אגב אורי אתה חושב שכדאי לטוס על אסטרה עם מנוע?
אם כן למה? ואם לא למה שאני לא יספר לו על כך?
(אני יודע שבסוף יש לו משהו אחר אבל חלק גדול מהדיון היה על זה.)

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
אורי, קיים כאן שוב שיח חרשים ואתה היחידי שצודק.
קראת את התגובה שלי לשאלתו של דויד?  למה אתה לא ענית לו? למה עדיין במקום לתת תשובות אתה ממשיך בביקורת?
אגב דויד לאורי יש הרבה נסיון בשנתיים שלוש האחרונות על מנוע ולפני כן (10 שנים?) ברחיפה חופשית ונדמה לי שגם בגלשנים.
אני בעוונותי יש לי בקושי 1800 שעות ממ"ר ,כ- 2000 שעות רחיפה חופשית כ- 1500 שעות עם בקאי כל זאת רק ב -17 שנים שאני בספורט. אז נכון שאין לי כנראה מספיק נסיון אבל יש לי זווית ראייה טובה על הנושא.
תתקשר לארנון מעגור שמעביר קורסים תשאל אותו כל מה שאתה רוצה ותחליט מה לעשות.
חם, חם היום -יובל

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מכאן הכל התחיל:

מישהו יודע היכן רוכשים מנוע ?
והאים מישהוא יודע היכן אוכל לעבוד קורס רחיפה ממונעת
מבלי לעבור קורסים מקדימים מיותרים

התשובה הייתה צריכה להיות:

מגן דוד היקר, בארץ אין אפשרות ללמוד על מצנחי רחיפה ממונעים (ממ"ר) מבלי לעשות קורסים מקדימים ברחיפה.
בתאילנד יש אפשרות ויש שם בית ספר מצויין
כך גם בסנטה ברברה ובמקומות אחרים באמריקה.
אנו לא ממליצים לך לקנות מנוע או מצנח ללא התיעצות מוקדמת עם מדריך מנוסה כמו: יובל, ארנון, איתי ואפילו שי אם בא לך לנסוע לניוזילנד.

צחי, האם אני מובן עד כה.   אם נפגעת או נעלבת ממני (ועדיין לא ברור לי למה)  עמך הסליחה.

יובל, קיבלתי את הערתך והתשובה  המנומקת שלי נמצאת למעלה.

סוף

אורי שמיר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
או הנה תשובה יפה.

לא יותר פשוט לענות ישר במקום לקרוא לכל המשיבים האחרים תרנגולות, פחדנים ומפחידנים? ? ?

ולמה התשובה שלך בשרשור ההוא הייתה: אורי פילר מוכר מנוע במצב מצויין
« עריכה אחרונה: June 09, 2008, 07:07:21 pm על ידי צחי רייל »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אורי יקירי,
שאתה עונה לצחי ומר מגן דוד (זה ההוא מהדגל או ההוא מהאדום?), אנא אל תכניס את שמי לרשימת העונים אם לא עניתי.

מר מגן היקר מסתדר היטב עם דעותיו והחלטותיו האישיות מבלי כל קשר לשאלותיו פה ולתשובות שקיבל.

למשל: מודעה של מישהו ביד שניה (שלא מבין דבר במצנחים) הופכת לעובדה.
סנטרה זה מצנח מתחילים! (כי ככה כתוב בעיתון).

לא עניתי או התערבתי משום שלא נראה לי שזה מעניין אותו (או אותי).

שים לב אורי לכל ההודעות האחרונות שלך הנוגעות לחברים הכותבים פה  (חוץ מבנושא ג'ימי ז"ל ו/או תמונות רחיפה) ותגלה מחנה משותף קבוע (רמז:קשור בתוכן ובסגנון הכתיבה).

אתה מתחיל להשמע כמו הניוזילנדי.. lugh
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
איתי ,אני מיתפלא שענית למר שמיר ,הרי הוא חתם את דבריו בסוף!!!!
יכול להיות שניגמרו לו המילים?כמו שאתה אומר אורי שפך פה קיטור שלא ברור לי למי הוא מכוון,אורי אולי תבהיר?
אני עוד לא היתאוששתי ממיכתב -אתם,אתם,אתם,.רק אתה אורי נימצא בגלקסיה אחרת?מורם מעם?ולא אני לא פגוע ממשהו שכתבת,אני אפילו לא מכיר אותך.
שבוע טוב לכולם,ניראה שחוץ מיום שלישי ורביע יהיה ממש חם ומשעמםםםם!!!

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
באבי לפעמים צריך בחיים קצת חוש הומור
אל תיקח דברים קשה מה גם
שדוד הבין את ההומור ואתה לא

צחי יש לי הרגשה שהרבה בענף הזה נמשכים בהתחלה לממונעים
ומיכוון שצריך לעבור קודם את המסלול הרגיל  (הלא ממונע ) לפחות בארץ
הרבה נישארים בסוף לא ממונעים ומכן נובע הכאב של
אורי