כתב נושא: Effect Kineret after dark  (נקרא 8428 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ialmog

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: Effect Kineret after dark
« Reply #60 ב- : June 06, 2008, 01:26:44 pm »
טוב, אז הרבה זמן לא התחברתי לפורום, ובדרך כלל אני לא מגיב (בעיקר מעצלנות) אבל חשבתי שאולי יש מקום לרענן קצת את הידע מאחורי כמה מצבי טיסה שכולם פה מדברים עליהם אבל עושה רושם שיש הרבה בלבול וחוסר הבנה.
אנסה להסביר למה דברים קורים (קצת פיסיקה בסיסית אולי) ואולי אפילו יתברר אם המצנח כן "יודע" או לא "יודע" אם יצאתם מספירלה נגד או עם הרוח...

אז קודם כל, "אוזניים":
להזכירכם, זוית ההתקפה (הזוית בין כיוון זרימת האויר הממוצע על הכנף לבין מיתר הפרופיל) גדלה כשמקפלים אוזניים. ניתן להבין זאת בקלות כשבוחנים את קו הגלישה שמתקבל עם קיפול האזניים. קו הגלישה הופך תלול יותר למרות שלא שינינו את הטרים של המצנח (לא שינינו את היחס בין אורכי המיתרים- משפת ההתקפה עד שפת הזרימה). אם קו הגלישה תלול יותר זאת אומרת שכיוון זרימת האויר על הכנף מגיע כעת יותר מלמטה ופחות מקדימה. אם הטרים לא השתנה והפרופיל שומר את אותה זוית כלפי האופק- משמע זוית ההתקפה גדלה.

למה זה חשוב?
הזדקרות קורית כשזוית ההתקפה עוברת גודל נתון מסויים (בין 15 ל 21 מעלות, תלוי במאפייני הפרופיל). פרופיל נתון בעומס נתון יזדקר תמיד באותה זוית.
במצנח רחיפה קיימים גורמים רבים שיכולים לתרום להקטנת הזוית הקריטית ולהזדקרות מוקדמת. הזדקנות הבד (ובפרט חדירותו לאויר - פורוסיטי), התארכות או התכווצות של מיתרים (יציאה מטרים), בד רטוב, עומס כנף נמוך במיוחד או גבוה במיוחד (עיוות הפרופיל) ונקודת התליה של הרתמה (משפיעה על מיקום מרכז הכובד ומרכז העילוי)- כל אלה יכולים לגרום לכנף נתונה לשנות את זוית ההזדקרות שלה.

קיפול אוזניים, ללא יוצא מן הכלל, מקרב את המצנח לנקודת ההזדקרות. רוב המצנחים (מתחילים ורמת ביניים בפרט) מתוכננים כך שגם עם אוזניים גדולות הם לא קרובים מספיק כדי להזדקר בפועל, אבל שינוי חיצוני (כמו גזירת רוח או חציית מעבולות של מצנח אחר) עלול לספק את ההפרש הנחוץ להזדקרות.

כדי לפצות על הגידול בזוית ההתקפה בשל קיפול האוזניים, אנו יכולים להקטין את זוית ההתקפה ע"י שימוש במנגנון שתוכנן לעשות בדיוק את זה. הספיד סיסטם.

לטעמי, קיפול אוזניים גדולות (מעבר לקיפולון של 4 תאים שנגרם כתוצאה ממשיכת פיצול הרצועות הקדמיות) מחייב שימוש ב SS.
לא חייבים לדחוף את הSS מיד עד הסוף, אבל ככל שמגדילים את האוזניים יש להגדיל את הפיצוי על עליית ז' ההתקפה ע"י הוספת SS.
קיפול של שליש או יותר מהכנף מכל צד בהחלט מחייב SS מלא.
עם אוזניים גדולות באמת (עם SS כמובן!) ניתן להגיע לקצב שקיעה של 8 מ"ש, ואף יותר עם מוסיפים פניות.
כמה נקודות לגבי הביצוע: אם הסיבה לקיפול האוזניים היא הנמכת חירום, וקצב שקיעה גבוה הוא חיוני, אין סיבה להתמזמז. יש לדחוף SS כחצי מהלך, ואז לקפל אוזניים צד אחר צד. דחיפת הSS מקלה באופן משמעותי את קיפל האוזניים ומסייעת ליצור קיפול גדול כבר מההתחלה. אחרי שיצרנו קיפול של כרבע כנף מכל צד ניתן לדחוף את שארית הSS ולהגדיל את האוזניים ע"י טיפוס על מיתרי ה A החיצוניים.
שימו לב לברקסים- אם הברקסים שלכם לא ארוכים במיוחד, תצטרכו לעזוב את הידיות כדי להמנע ממשיכת ברקסים לא רצונית.
זכרו שמלבד תחושת הביטחון שמקנה האחיזה בברקסים אין לכך יתרון. להפך, משיכת ברקסים מעלה את ז' ההתקפה, דבר שאנו מעוניינים למנוע בזמן שימוש באוזניים גדולות. אם אתם מרגישים צורך "להרים את האף", שחררו מעט את הSS.
ניהוג: גוף בלבד. ככל שהאוזניים גדולות יותר, ניהוג הגוף אפקטיבי יותר. אין צורך ואין סיבה להשתמש בברקסים בטיסה עם אוזניים גדולות.
יציאה מהמצב:
שחררו את מיתרי הA (צד אחר צד) תוך הרפיית הSS לחצי מהלך והחזרת ידיות הברקסים לידיים (האוזניים ייקטנו, או אפילו יפתחו לגמרי במצנחי מתחילים).
שחררו את שארית הSS ופתחו את שארית האוזניים צד אחר צד (אם יש צורך).

צלילה ספירלית:
הרבה אי דיוקים מסתובבים פה, חלקם ממש צורם.
אתייחס לכמה נקודות ספציפיות שהוזכרו.
1. יציאה מענן: קודם כל, למה אתם יוצאים מהענן? אם התשובה היא לא בגלל שאתם נשאבים למעלה ללא שליטה בקצב של מעל 5מ"ש, אל תעשו ספירלה. לכו על אוזניים גדולות. והנה כמה סיבות:
א. יש לכם סיכוי טוב יותר לשרוד התנגשות ב35 קמ"ש מאשר ב90 קמ"ש.
ב. ספירלה מפעילה עומס קיצוני על המצנח ועל הטייס. קל לאבד הכרה בספירלה חזקה. להוציא מצנח מספירלה נעולה זה לא קשה, אם אתם בהכרה.
ג. ספירלה לא תרחיק אתכם מליבת העילוי. אתם תחצו שוב ושוב את אותו קו אנכי ומן הסתם בשאיבת קומולוס מקומית פשוט תטרמלו לאט יותר. אולי 200 מ' קדימה תמצאו סינק.
ד. לא הספיק לכם עד ג?

2. SS בספירלה: למה?? כדי להגיע לספירלה צריכים להגיע למצב בו הכוח הצנטריפוגלי גדול מספיק כדי להחזיק את משקל גופכם במאוזן לאופק, בגובה החופה. ככל שתעשו קוטר סיבוב קטן יותר תוכל להגיע למצב במהירות נמוכה יותר. אפשר לעשות ניסוי קטן: קשרו משקולת לחוט וסובבו עד שהמשקולת סובבת על מישור אופקי. ככל שתאריכו את החוט תאלצו לסובב את המשקולת מהר יותר כדי להגיע למצב אופקי, ותרגישו עומס גדול יותר על החוט.
קוטר הסיבוב של מצנח נתון עם SS גדול מזה של אותו מצנח ללא SS. מסקנה: עם SS הספירלה תהיה מהירה יותר ותעמיס את המצנח (והטייס) ב G גבוה יותר.
מעבר לזה, גם ללא SS הכנף החיצונית נוטה לקרוס בספירלה חזקה בשל החלקת גוף הטייס הצידה והחוצה מהפניה וירידת העומס על הכנף החיצונית (לא להתבלבל עם הטיית גוף: הטייס יכול להשען פנימה עם כל גופו ועדיין הכוח הצנטריפוגלי יחליק את הרתמה החוצה מהפנייה) ויש להשתמש בברקס חיצוני כדי להמנע מהתופעה.
שימוש בSS בספירלה חזקה מבטיח טיפ מתנפנף.

3. מצב גוף:
אוהד כתב "ולכן עליך למשוך את הראש אחורה...".  ראש של אדם בוגר שוקל 4.5 - 5 ק"ג. בספירלה של 2.5G אותו ראש ישקול 11.25 - 12.5 ק"ג.
שכבו על הגב על ספסל, עם ראשכם בולט מעבר לקצה הספסל ושימו משקולת של 7 ק"ג על המצח... כיף? אם כן שלבו זאת עם צרחות ההנאה כהמלצת אוהד. אם לא, צרחות כאב יהוו תחליף הולם.
את הראש יש להחזיק על ציר פעולת הכח, בדיוק איך שהייתם מחזיקים אותו אם הייתם שמים משקולת על הראש בהליכה. תנו לעצמות להתמודד עם הכח העודף. לא לשרירים.
הכוח הצנטריפוגלי אכן יגרום לדם לברוח החוצה ממרכז הסיבוב ולהתנקז לנקודה החיצונית ביותר. כשלחץ הדם במוח יירד מתחת לסף מסויים הטייס יכנס לגרייאאוט. הראייה ההיקפית מצטמצמת (ראיית מנהרה), מופיעות הפרעות אופטיות (רואים כוכבים) ומאבדים את ההבחנה בצבעים (ראיית שחור-לבן). ירידה נוספת בלחץ הדם בראש תביא לבלקאאוט (אובדן ראייה, ההכרה מעורפלת). השלב הבא הוא אובדן הכרה.
אם הופעת הסימנים הראשונים לגרייאאוט יש למתן את הספירלה עד להיעלמות הסימפטומים.
ניתן להגדיל את הסיבולת לG גבוה ע"י שימוש בטכניקות הבאות:
א. מיקום העקבים על מושב הרתמה והבאת הברכיים לחזה: בתנוחה זו הברכיים קרובות יותר לחופה מאשר האגן, מה שגורם לדם מהירכיים (כרבע מהדם בגופנו) להתנקז לאגן ולהשאיר פחות מקום לניקוז דם מהראש.
ב. ביצוע "תרגיל העצירות": מכירים את התחושה של עליית הלחץ בראש כשמנסים לדחוף החוצה פקק של עצירות? לוקחים אויר, עוצרים את הנשימה ודוחפים בכוח... ומרגישים שהראש הולך להתפוצץ.
הסיבה היא שכשדוחפים את הסרפעת כנגד ריאות מלאות ללא בריחת אויר, הריאות נלחצות כנגד הוריד הראשי המנקז דם מהראש וגורמות להצרתו, מעוד שהלב ממשיך לדחוף דם לראש, מה שגורם לעליית לחץ הדם בראש. לא נעים בכלל אבל מעלה את סף הבלקאאוט באופן משמעותי.

4. יציאה מספירלה:
אוהד כתב: "ממליץ לצאת מהמצב אל מול הרוח כך ניתן חזרה לצבור גובה ונימנעים מריצת חופה."
איתי כתב: "אם אתה עדין חושב שמצנח יודע בגובה בסיס ענן מה זה רוח..."
אז ככה: בצלילה ספירלית חזקה מהירות הגוף יכולה לעבור את ה 100 קמ"ש. בצלילה מתונה (7-8 מ"ש) מהירות הגוף עוברת את ה 70 קמ"ש. בטיסה בטרים מהירות הגוף כ 35-37 קמ"ש.
ביציאה מספירלה החופה והטייס עוברים ממצב בו הטייס מהיר בהרבה מהחופה ושניהם מהירים בהרבה ממהירות הטרים, למצב בו החופה והטייס משווים מהירויות חזרה במהירות טרים.
בשל הבדלי המאסה הקיצוניים (חופה 10ק"ג, טייס+רתמה באזור ה 100ק"ג) והאינרציה (כוח ההתמדה) הפועל עליהם יווצר אפקט המטוטלת.
ככל שהמעבר מפניה לטיסה ישרה יהיה מהיר יותר כך המטוטלת תהיה חריפה יותר, הטייס יזרק קדימה מהחופה בעצמה חזקה יותר, זוית המערכת כלפי האופק תגדל (זוית טיפוס) ויקח יותר זמן לאבד את האנרגיה העודפת תוך תאוטה ותרגום עודף האנרגיה לגובה.
בשיא המטוטלת יעצר הטיפוס, הטייס יתחיל את מהלך המטוטלת לאחור, יעבור מתחת לחופה וימשיך לאחור בזמן שהחופה ממשיכה לטוס לפנים, תוסיפו לזה עלייה בעומס בשל המטוטלת ותקבלו האצה של החופה לפנים ולמטה שלעיתים קרובות תלווה בקריסה קדמית.
כדי לעשות את החיים (או המוות) יותר מעניינים, בואו נזכר במערבולות קצה הכנף: מצנח שטס בעומס של פי 2.5 מהעומס המומלץ (המצנח שלכם בספירלה של 2.5G) משאיר מערבולות שיגרמו בקלות לקריסת טנדם.
השובל נשאר מאחור כמו בורג לולייני. ביציאה חדה מספירלה יש סיכוי יותר מסביר שתטפסו ישר לתוך המערבולות של עצמכם.
"ממליץ לצאת מהמצב אל מול הרוח כך ניתן חזרה לצבור גובה ונימנעים מריצת חופה"?
לכל כיוון שתצאו, רוח או לא רוח, אתם תטפסו כמו רקטה אם תצאו מהר.
הפיתרון: יציאה מתונה. שחררו את הפניה בהדרגה, ואם נראה לכם שנוצר טיפוס פשוט הדקו את הפניה לכיוון המקורי לעוד סיבוב.
צאו גבוה מספיק ורחוק מספיק ממכשולים כדי להתאפס על המרחב אחרי הספירלה. אתם עלולים לחוש מסוחררים...

ולגבי כיוון הרוח: כן, המצנח בהחלט יתנהג אחרת אם תצאו מפניה הדוקה עם הרוח או נגדה. נגד הרוח יתפתח טיפוס חזק יותר מאשר עם הרוח. ברוח חזקה ההבדל יגדל עד כדי טיפוס חזק ביציאה נגד הרוח ושקיעה ביציאה עם הרוח.
למה זה קורה:
נחזור אל החוט והמשקולת, בתוספת ידע מוקדם על השפעת הרוח על המהירות הקרקעית של המצנח והעובדה שככל שלגוף יש יותר מאסה כך נדרש יותר כוח לשנות את מהירותו.
החזיקו את החוט באופן יציב, ואז בפתאומיות הניעו את היד אופקית קדימה. המשקולת תשאר מאחור לשבריר שניה ואז תנוע בעקבות החוט, ותיווצר מטוטלת.
הניעו את החוט אופקית במהירות קבועה ואז עצרו בפתאומיות. המשקולת תמשיך בתנועתה, יוצרת טיפוס ומטוטלת.
כשאנו טסים מול רוח חזקה מהירותנו הקרקעית נמוכה. קמ"שים בודדים. עם הפניה לרוח גב המהירות הקרקעית גדלה במאות אחוזים (מ5 קמ"ש ל65 קמ"ש לדוגמה, ברוח של 30קמ"ש למצנח עם טרים של 35קמ"ש).
בשל המאסה הקלה של החופה ביחס למאסת הטייס+רתמה, החופה תאיץ מייד בעוד הגוף נשאר מאחור. המיתרים הקושרים את החופה לטייס יוצרים מחוג המכריח את החופה לשמור מרחק קבוע מהטייס ולכן לאבד גובה. נוצרת שקיעה חריגה רגעית עד שהטייס משווה מהירויות עם החופה.
בדיוק ההפך קורה במעבר מרוח גב לרוח פנים.
המערכת כולה ב 65קמ"ש, מתבצעת פנייה ומהירות החופה נופלת מיידית ל 5קמ"ש, בעוד שהטייס הכבד נזרק מהפנייה קדימה עם כוח ההתמדה ומטפס עד להשוואת המהירות.

מאותה סיבה נחווה טיפוס קל עם כניסת משב רוח פנים ושקיעה עם האצה ברדת המשב או עם כניסה למפל רוח.

יאללה, התעייפתי.
מקווה שהדברים ברורים יותר עכשיו, ואם מישהו לא מסכים עם התאוריה אז שיביא הסבר מניח את הדעת למה, שגם אני אשתכנע.

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #61 ב- : June 06, 2008, 02:12:14 pm »
סוף סוך מישהו רציני פה בפורום.

תודה רבה. קראתי בשקיקה.

צבי

• אורח
« Reply #62 ב- : June 06, 2008, 03:31:55 pm »
לשי

חתיכת תגובה ארסית קבלת.
לא נעים, וגם לא מוצדק.
אני תוהה אם כשקראת אותה הסתפקת בלהתרגז,או שגם שאלת את עצמך איך הגענו לזה.
התשובה די פשוטה - פגעת בכבודו של אוהד.  לא אכניס את הציטוטים, אני בטוח שתוכל למצוא אותם בעצמך אם תקרא שוב את מה שכתבת. זה התחיל בקטן, אבל התדרדר מהר מאוד, ממש כמו הספירלות שעליהן התווכחתם...
אפשר כמובן להמנע ממצבים כאלה, ואז יהיה יותר נעים לכל חברי הפורום.  רצוי לקרוא הודעה לפני שלוחצים "שלח", ולוודא שאינה מעליבה. 
ממליץ לתרגל ניסוחים מתחשבים, חשוב לא פחות מתרגול שליטה קרקעית!

תיהנה שם, מצידו השני של הכדור היפה הזה,
כל טוב, צבי.

מנותק ארנון הר לב

• הגעתי לאוסטרליה
  • עגור מצנחי רחיפה 1977
    • www//flyagur.co.il
    • דוא
« Reply #63 ב- : June 06, 2008, 04:00:27 pm »
שלום לחברים!
אני יושב וקורא את השירשור ומתפלץ!
בין ששורות יש השמצות ושאלות תם שפשוט מזעזעות ומיותרות (איתי לנואל).
לעיניין, חברים אינם מבינם שכל תרגילי ההנמכה המדוברים הם חלק מקורס SIV שאי אפשר להעביר בדיסק או בשיחת סלון. לכן יש צורך לעשות את הקורס ולא לבצע SIV מיני כמו שמישהו מנסה לעשות בנתניה.
כל מי שעבר קורס טרמיקות ב"עגור" למד באופן עיוני את כל התרגילים ואני מקווה שהבין, למעשה התרגיל היחידי שמבוצע הינו ביג אייר.
ביג אייר נותן הנמכה של 4 מטר לשניה,
B סטול נותן 8 מטר לשניה.
ספירלה ופול סטול נותנים 10 מטר בשניה.
וכל מי שמנסה תרגול לא מעל מים מסכן את עצמו.
"עגור" יוצאים לטורקיה ב 21.8.08 לשבוע וחוזרים ב 28.8.08(ראה פרסום מוקדם) בשבוע הזה יתקיים קורס SIV למעוניינים. החלק העיוני יהיה בארץ באופן מסודר.

טיסות בטוחות

ארנון הר לב

עגור  054-2454346

ארנון הר לב – 054-2454346
  עגור  מצנחי רחיפה - כנסו לאתר החדש
http://www.flyagur.co.il

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #64 ב- : June 06, 2008, 04:07:39 pm »
איתי (אלמוג) עכשיו שאני יודע מה גורם לך לכתוב בפורום זה יהיה קל יותר בעתיד, אבל באמת תכתוב יותר היה כיף ומעניין לקרוא.  hug

אוהד למרות שאתה מתאר את התחושות שלך בצורה טובה אתה לוקה בחסר בתאור של איך המצנח מתנהג, אני מניח שזה בגלל חוסר בידע כי זה גם מביא אותך לפעמים למסקנות לא נכונות.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #65 ב- : June 06, 2008, 08:16:17 pm »
אלמוג היקר (עוד שמונה שבועות...חכה, חכה),
סוף סו יורד שלג אז אתה מגיב, סחתיין.

בנושא הספיראלה וכיוון היציאה אין לי כוח לכל הדיון שוב.
כתבו חכמים ממני ופיזקאים כבר בעבר וגם בחוברת הקרוס קאנטרי שהתאוריה שלך יפה ונכונה אך לא פועלת באופן כה מדוייק כפי שאתה מסביר כאשר מדובר במצנח רחיפה (לא באבן על חוט ויד שזזה).
הבדלי המאסות בין החופה לטייס לא גורמים להבדלי סחיפה (ברוח) בצורה קיצונית כפי שאתה מתאר.
נושא השפעת הרוח על המצנח בזמן סיבוב + ההשפעה עקב כיוון סיבוב כדור הארץ, כוח המשיכה וכו' הם זניחים.
ניסיתי זאת שוב ושוב היום בנתניה, ואני בודק זאת כמעט כל יום (רוחות של 25 קמ"ש בממוצע) וההבדל זניח.

לעצם העניין, בגובה רב האפקט לגבי כיוון היציאה הרבה פחות רלוונטי (לא כפי שאוהד טוען לניצול אנרגיה קנטית וטיפוס של 15 מטר)..

ארנון היקר והאהוב,
הערתי לך על כך בטלפון ואני מעיר שוב:

כאשר אתה שם פה שלוש תמונות שכולן צולמו על ידי, לפחות תן לי קרדיט על הצילום או שתבקש אישור לשימוש.

כבר אמרתי לך בעבר שאיני רואה שום סיבה ו/או מבין מדוע אתה מוכר טראסטים ולא קארמות ($$$$), אני אמשיך ואומר זאת. כמות המאוכזבים מהעניין (שגם פוגע בחוות דעתם על עפקו) גדלה מיום ליום ואתה עושה לעצמך נזק לעתיד.

ולא אני לא ממליץ על קורס SIV אצלך!

אני חושב שמה שנעשה פה בפורום הוא נכון ובנוסף על כך חובה לעבור קורס SIV זה לא בא במקום.

עידו,
אלמוג היה ונשאר טייס גדול, מדריך גדול (שהוא ער), ואלוף בהסברי תאוריה למי שיש סבלנות (כמו של אלמוג) להשאר ער לאורך כל השיעור (של אלמוג).
« עריכה אחרונה: June 06, 2008, 08:19:18 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #66 ב- : June 06, 2008, 09:02:12 pm »
איתי, אולי דיי כבר עם הקשקושי זכויות יוצרים שלך? התמונות שלי התמונות שלי. מה אתה בוכה?

אם התמונות שלך כל כך חשובות שלך תדאג שהן לא יגיעו למחשב של ארנון.
אני מציע לך למחוק אותן מיד כשאתה מוריד אותן למחשב או יותר טוב לא לצלם אותן מלכתחילה. ככה הכי בטוח.

בעיניין הספיראלה אני אבדוק את העיניין בעוד מספר שנים לא מבוטל. כשארגיש שזה מתאים לרמת הטיסה שלי.

אלמוג, תן לי עוד. אני רעב.

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #67 ב- : June 06, 2008, 11:38:23 pm »
אוהד חבלך שאתה יורד לרמה הזאת במקום להתמקד בצד המקצועי.

כן אתה זה ההוא עם החופה הצהובה שעקב אחרי צמוד ולא נתן לפנות בעילוי במבוא חמה בטיסתי עם הטאנדם   וצעקתי לך 4 פעמיים לזוז ולא זזת .  ת ו ד ה
שאלתי מי זה ולמה ואת מה שאמרו לי עליך אח"כ אני לא אכתוב כי כבר נעלבת מספיק. (נו עכשיו אנחנו באותה רמה עצובה.......)

אין לי מושג מי אמר לך מה ועל איך אני טס אבל זה ממש לא קשור לבטיחות והסברת ספיראלה בפורום זה קשור לאגו  פגוע וחבל.

כמו שאמרתי חלק מהאנשים  בפורום ידע מה לשפוט ומתי חלק אחר לא!
במאמרך אתה לא כותב שזה לא מומלץ  אלא במקרה חרום וכדאי ללמוד את זה מסודר בקורס SIV קודם  אבל אתה כותב שזה תרגיל קל ובטוח וזה ממש לא נכון.

קברים לא נוספו בגלל  חוסר ידע על איך לבצע תרגיל בעל רמת סיכון גבוהה.
קברים כן נוספו בגלל אנשים שניסו לרוץ לפני שהם למדו ללכת כי הם קראו הסבר של מישהו שהם גם ראו במציאות עושה את התרגיל הזה בצורה מושלמת.

זה שאתה אלוף בספיראלות זה מצויין אבל כמו שכבר כתבתי זה לא אומר שזה טוב לשאר החברים שלא יודעים ספיראלה ללמוד את זה בהתכתבות.
ההסבר שלך מלא טעויות ואפילו מסוכן .
אלמוג היקר כבר ענה ותיקן את רוב שגיאותייך וטוב שתיקן רק שוב אני נגד לימוד בהתכתבות.

ואוהד תסתכל על הצד המקצועי האחראי ועל בטיחות לא על הכיף של אוהד.

אני ממש לא מתלכלך על חברי רוח  הקודש אני מנסה למנוע אירועים לא נחוצים לחלקם מתוך כבוד וחברות.

לא יודע ממה נעלבת קודם אבל קבל את התנצלותי וזה שאנחנו לא מסכימים  על משהו זה לא אומר שאני מכבד אותך פחות.

הצ'יייר באג של עפקו הראשון שקניתי (מה20 הראשונים) נשבר לנו הכיסא בספיראלה  בטיסה הראשונה! 
מאז אנאטולי שינה את הכיסאות ואני מאמין שאם תדבר איתו תקבל כיסא חדש.

באותו נושא אני  וטייס נוסף קנינו  מסופאייר את הריתמת טאנדם הקלה שלהם עם איירבג שילמנו 85 דולר נוספים לכיסא קל במיחד מקרבון.
הכיסא נשבר בספיראלה השלישית ואנחנו מחכים כבר 5 חודשים  לכיסא המחליף שהם שלחו לנו :-(

אז בהצלחה ובו נישאר בצד המקצועי

יאללה ביי

שי

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #68 ב- : June 06, 2008, 11:48:38 pm »
אלמוג יקירי
מתי הפעם האחרונה שיצאת מספיראלה בצורה חדה  ברוח גב ושקעת?

ההבדלים הם לא כול כך משמעותיים כמו שהקצנת אותם.

הכי נוח זה עם למישהוא יש את הקרוסקאנרי האלקטרוני ויכול להעתיק את תשובות "החכמים"  לתאוריה שלך.

חוץ מזה ההר סגור היום (שלג כבר ורוח)

יאללה ביי

שי

דוד פרנק

• אורח
« Reply #69 ב- : June 07, 2008, 12:12:42 am »
היי שי,

זה הציטוט מההסבר המלומד של אלמוג לגבי יציאה מספירלה : "לכל כיוון שתצאו, רוח או לא רוח, אתם תטפסו כמו רקטה אם תצאו מהר."......

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #70 ב- : June 07, 2008, 12:30:15 am »
:-)  בדיוק

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #71 ב- : June 07, 2008, 01:15:31 am »
נראה שלא הייתי ברור מספיק בנושא השפעת הרוח בפניות, אז הנה הבהרה:
בציטוט מתגובתי הקודמת:
"ולגבי כיוון הרוח: כן, המצנח בהחלט יתנהג אחרת אם תצאו מפניה הדוקה עם הרוח או נגדה. נגד הרוח יתפתח טיפוס חזק יותר מאשר עם הרוח. ברוח חזקה ההבדל יגדל עד כדי טיפוס חזק ביציאה נגד הרוח ושקיעה ביציאה עם הרוח."
ברצוני להדגיש שמדובר בפניה הדוקה מטיסה עם הרוח לטיסה נגד הרוח (או להפך) ולא בספירלה (ספירלה חזקה תביא את הטייס למהירות היקפית של סביבות ה-100 קמ"ש, תיסחף לאט ממהירות הרוח ותקטין משמעותית את הבדלי המהירות הקרקעית בין חלק הסיבוב אל תוך הרוח וחלק הסיבוב עם הרוח).

הכוחות הפועלים על המצנח בספירלה חזקים בהרבה ביחס לאלה הפועלים בטיסה רגילה, וההבדלים בקצב השקיעה\טיפוס ביציאה יהיו פחות מובחנים.
עדיין, אם תמדדו עם ואריו את קצב הטיפוס ביציאה מספירלה אל תוך או עם הרוח (בהנחה ששתי הספירלות היו באותו קצב שקיעה ואותה חדות יציאה) תגלו שטיפסתם מהר יותר ביציאה אל תוך הרוח.

תופעת הטיפוס עם פנייה אל הרוח מוכרת גם לטיסנאים ("טרמיקת סטיק") והיא בהחלט אינה זניחה. כל מי שתפס אי פעם טרמיקה מתונה ביום עם רוח חזקה חווה טיפוס מהיר יותר בעליה אל הרוח מאשר בירידה מהרוח. למה? בגלל האפקט "הזניח" (לדברי איתי) של האינרציה על החופה והטייס. ("הבדלי המאסות בין החופה לטייס לא גורמים להבדלי סחיפה [ברוח] בצורה קיצונית כפי שאתה מתאר. נושא השפעת הרוח על המצנח בזמן סיבוב + ההשפעה עקב כיוון סיבוב כדור הארץ, כוח המשיכה וכו' הם זניחים."[איתי]) .

אגב, אני מסכם שלכוח קוריוליס אין השפעה במשחק שלנו.

אגב נוסף: עידו כתב "זה כמו להאיץ ולהאט בתרמיקה - המאמר שכתב נוינר וצוטט פה לא מזמן". למיטב זכרוני מדובר במאמר "מדריך הטיסה האחרון" שכתב איתמר, בו הוא מפרט איך צפיה בנשר לימדה אותו שיש להאיץ בירידה מהרוח ולהאט בעלייה אל הרוח.
אני לא יודע מה עבר לאיתמר בראש כשכתב זאת אבל מדובר בטעות עקרונית שמבטיחה איבוד מהיר של הטרמיקה. טרמיקות נסחפות עם הרוח, אבל לא במהירות הרוח. האצה בירידה מהרוח משמעה הקטנת קצב הטיפוס או הגדלת קצב השקיעה, + תוספת מהירות שמרחיקה אותנו מהליבה. האטה בעליה אל הרוח תמנע מאיתנו לחזור לליבה. אני מניח שהנשר של איתמר האיץ במורד הרוח פשוט כדי להתרחק ממנו.

ולסיום, כשכתבתי "ואם מישהו לא מסכים עם התאוריה אז שיביא הסבר מניח את הדעת למה, שגם אני אשתכנע." התכוונתי להמנע מזה: "בנושא הספיראלה וכיוון היציאה אין לי כוח לכל הדיון שוב."(איתי)
לא, אני לא רוצה את כל הדיון שוב. אני כן רוצה לדעת, אם אני טועה, למה.
ובלמה אני לא אסתפק ב"כי ככה אמרו גדולים וחכמים ממני". אני רוצה לדעת למה הגדולים והחכמים אמרו כך, ואני רוצה שההסבר יהיה בשפה שאבין והגיוני יותר מהתפישה שכרגע מקובלת עלי כנכונה.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #72 ב- : June 07, 2008, 05:27:05 am »
אז מה, הלכה התאוריה שבגוש האויר אנחנו נטוס תמיד במהירות של המצנח ללא קשר למהירות הרוח?
כי אם התאוריה עדיין קיימת קשה לי להבין מה הקשר למהירות הרוח כשיוצאים מספירלה, הרי בגוש האויר אנחנו עדיין טסים במהירות שלנו, נכון שיחסית לקרקע אנחנו טסים במהירות אחרת, אבל מה זה קשור, אלא אם התאוריה הזאת (שאם אני לא טועה אלמוג היה שותף לכתיבת ספר התאוריה של שמיים) כבר לא נכונה, או משהו בהבנה שלי לא מסתדר לי (ונראה לי שזו הבעיה :)  ), ודרך אגב, האם מהירות הרוח יכולה לגרום להזדקרות?

וארנון ולכולם, בבקשה לא להציף את הפורום, בפורומים אחרים אנשים שמציפים את הפורום מקבלים עונשים של הרחקה מהפורום, אם טעית במה שכתבת אנא ערוך את ההודעה שלך על ידי לחיצה על כפתור העריכה שנראה כך
בבקשה לא לשרשר כאן הודעות אחת אחר השניה, אני מחקתי את ההודעות כי הכילו את אותה הודעה

התפתח כאן דיון יפה, רק תשמרו על הכבוד בין אדם לזולתו, תשובות עניניות מענינות הרבה יותר מתשובות ארסיות

וחוץ מזה הצלחנו להביא את אלמוג שיכתוב כאן, בהחלט הישג.....

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #73 ב- : June 07, 2008, 06:52:49 am »
מהירות האויר תהיה קבועה אם לא יהיה שינוי בפרמטרים של הכנף: זוית התקפה, שטח היטל, עומס כנף.
התופעות שהוזכרו לעיל מתרחשות במצבי מעבר (לצורך העניין שינוי במהירות בין מאסות סמוכות- כדור הארץ, הטייס והחופה).
השוני במשך הזמן והמרחק שלוקח לטייס ולחופה לשנות מהירות בייחס לכדור הארץ יוצר שינוי בזוית הכנף ביחס לאופק.
שינוי זה גורם לשינוי בזוית ההתקפה ובשטח ההיטל הניצב לכיוון התנועה, מה שגורם לשינוי בעומס הכנף.
שינוי זוית ההתקפה ובעומס הכנף גורם לשינוי במהירות.
מש"ל.

שוב, מדובר במצבי מעבר. בסיום המעבר, עם איזון הכוחות, נתייצב שוב במהירות האויר המוכתבת ע"י מאפייני הכנף בזוית ההתקפה והעומס הנתונים.

לגבי שאלת ההזדקרות, בהחלט כן.
שינוי במהירות הרוח, כפי שהוסבר לעיל, גורם לשינוי רגעי בז' ההתקפה. אם השינוי מספיק כדי להגדיל את ז' ההתקפה מעבר לסף ההזדקרות- הכנף תזדקר.
דוגמה קלאסית ניתן לראות מדי פעם בשדות נחיתה המאופיינים במפל רוח חזק. אם ניגש לפיינל במהירות אויר נמוכה, על סף ההזדקרות, וניכנס כך למפל הרוח, מהירות האויר שלנו תרד באופן רגעי אל מתחת למהירות ההזדקרות, קו הגלישה יתליל, ז' ההתקפה תעלה והכנף תזדקר.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #74 ב- : June 07, 2008, 08:00:43 am »
"השוני במשך הזמן והמרחק שלוקח לטייס ולחופה לשנות מהירות בייחס לכדור הארץ יוצר שינוי בזוית הכנף ביחס לאופק.
שינוי זה גורם לשינוי בזוית ההתקפה ובשטח ההיטל הניצב לכיוון התנועה, מה שגורם לשינוי בעומס הכנף."
המדריך שלמדתי ממנו יותר מכל אחד אחר, לימד אותי שלזוית ההתקפה אין קשר הדוק מדי לזוית האופק אלא לכיוון הטיסה ומיתר הפרופיל ,נדמה לי שאתה מכיר אותו ,קוראים לו אלמוג...
אני לא פיזיקאי ,אבל הדברים שאתה כותב משבשים את מה שאתה לימדת אותי.
אין ברירה צריך לפנות לפיזיקה ונוסחאות ,מצד שני פיזיקאים טוענים שהסמרטוטים האלה בכלל לא אמורים לטוס...
יובל

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #75 ב- : June 07, 2008, 09:06:44 am »
טוב, אז לא רק נראה לכם את האוכל אלא גם נלעס ונעזור לבלוע.
אם כיוון הטיסה הוא באופן כללי קדימה, ובגלל הופעת מטוטלת זוית החופה כלפי האופק השתנתה, זוית ההתקפה בהכרח תשתנה גם היא (כי האינרציה תכתיב שמירה על כיוון הטיסה המקורי). זה יגרום לשינוי בכיוון הטיסה ומכאן הטיפוס או השקיעה.
עכשיו ברור?

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #76 ב- : June 07, 2008, 09:20:01 am »
אלמוג (י),

אני מסכים עם כל מה שכתבת - הכל נכון !

הדיון הנ"ל התחיל בסיפור על אפקט כנרת וגלש לנושאים אחרים.

כך גם התת דיון פה: דבריי נאמרו ביחס ליציאה מספיראלה. דבריך נאמרו ביחס לפניה הדוקה, טרמיקת סטיק וכו'. כך שאיש לא טעה רק אני  לא קראתי את דבריך לעומק  (כידוע לך אין לי סבלנות לקרוא לעומק שוב את אותו החומר שנכתב באריכות יתר).

אמיר ויובל,
אלמוג לא אומר שום דבר חדש זה רק סגנון הניסוח שנעלם פה מהפורום (ארוך ומפורט, יש שיגידו מפורטו מידי) שמטעה אתכם.
הזדקרות עקב מפל רוח ניתן לראות כל הזמן רק שלא נראה לי שזכרתם למה זה קורה.

אמיר,
חבל שמחקת את ההודעות שתרמו פה הכי הרבה ידע מקצועי לדיון  lugh
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #77 ב- : June 07, 2008, 09:51:07 am »
אלמוג תמיד צודק. נקודה.והנה עוד אחת: .
את ההזדקרות בגלל מפל רוח ( ו/או כניסה לטרמיקה חזקה במהירות גבולית) אני מכיר.
אני מנסה לסחוט מאלמוג הסברים מפורטים + קצת פיזיקה ונוסחאות וזה לא מצליח.
אני רוצה להבין מעבר להבנה  האינטואיטיבית והרגשת הטיסה למה הדברים קורים ועדיין לא קיבלתי הסברים בנוסחאות.
וגם מה קורה בדיוק לכנף בתוך גוש האוויר זזה עם הגוש או לא? וכו' וכו'...
יש גם דרך פשוטה לבדוק פרקטית את התיאוריה כל מה שצריך זה :
1- אדם
2- טוויסטר (שיהנה...)
3- GPS שישמש כ- LOGER/RECORDER
4- תנאים טובים במבוא חמה.
יובל

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #78 ב- : June 07, 2008, 03:39:47 pm »
דרודי, שלושת התנאים הראשונים שציינת התקיימו היו במבוא חמה. אפילו הייתה רוח חזקה שאיפשרה רק לאדם+טוויסטר לטוס.
אבל התנאים היו דיי על הפנים. רוח דרומית לגמרי, כיסוי עננים כמעט מלא ותרמיקות שבורות.

נו, פעם הבאה...

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #79 ב- : June 07, 2008, 09:35:03 pm »
היה שווה לטוס עם משה את אותה טיסה, ואילו רק כדי לקרוא וללמוד.
ההסברים של אלמוג מאירי עיניים.
אבל, אין משמעות לגבי המצנח אם הוא טס עם הרוח או נגד הרוח כל זמן שהוא גבוה ושרוח מוגדרת כתנועת אויר במהירות קבועה יחסית לכדור הארץ.ולכן גם לא משנה אם הוא יוצא מכל תמרון שהוא עם הרוח או נגד הרוח.

אם יש שינוי במהירות הרוח, בזמן השינוי יש משמעות לכיוון.
אם המצנח נמוך והמהירות הקרקעית חשובה שוב יש משמעות אבל זה לא יקבע אם המצנח ישקע או יתרומם.