צחי לילה טוב,
לא הגבתי בנושא התבור כי לא ראיתי טעם, מה גם שלא נלקח שם בחשבון הרקע המקצועי ממנו באים המעורבים קרי אני ואדרי.
אך אם כבר מעלים את זה אני אומר את דעתי:
1.אני לא חושב שהדוגמאות שעלו שם על מצבים שהמצנח לא חודר ותנאים טרמליים מסוכנים משקפים את מה שניסיתי לעשות גם מי שרק סיים קורס לא טס בתנאים אלו.
2.מבלי לזלזל בשום ביה"ס אין בארץ
לדעתי!!! ביה"ס שמכשיר לדרגה 3 כמו שהתכוון מי שהמציא את הכללים והדרגות ולפי אותו ספר עזר מקצועי.
3.משיחות עם בוגרי הקורס "תרמיקות" "דרגה 3" בעבר ובהווה הופתעתי לגלות כי גם מי שעבר קורס טרמיקות עבר לא יותר מהכרות עם האתר צבר מעט ביטחון והוסבר נושא הטרמיקה בתאוריה שניתן לקרוא עליה בספר "מצנחי רחיפה" או באתר ידע מקצועי של עמית דונסקי, בקצרה הקורס בארץ מקביל ברמתו להכרות עם אתר חדש בחו"ל.
4.תשאל מי שסיים קורס תרמיקות אם הוא המריא בסיום הקורס לאחר השעה 13:00 או כשהתנאים טרמליים כמו שתיארו חברנו באותו שירשור על התבור.
אני לא חושב שהתשובה תהיה כן בטח לא כי הידע שנצבר הוא כזה שהרמה המקצועית טובה אלא כאן רק מתחיל תהליך רכישת הידע המקצועי וההבנה של הדברים במהלך הטיסות אותם יבצע החניך באתר.
5.הצעתי לניר נובעת מנסיוני אבי אדרי ועוד הרבה וותיקים לימדו אותי והרגשתי נוח מאוד לאחר טיסה עם מישהו שכבר היה שם לא חושב שלרמת הטייס בטיסה של הכרות אתר יש משמעות רבה.
6.את הנושא התאורתי מאיזה כיוון יהיה עילוי הוא קיבל בקורס דרגה 2 ומה שיעשיר את הנסיון המקצועי שלו זה טיסה והתנסות עם האתר.
7.אין במה שכתבתי המלצה על איך לעשות מה כל אחד מכיר את יכולתו ולפי רמת הבנתו ונסיונו יחליט מה לעשות.
מה שכתבתי זו דעתי האישית מנקודת מבטי יש מי שיחלוק עליי וזה בסדר אני לא כותב כדי להתנצח עם איש ואני מבין שבימים בהם אין חלופה יותר בטוחה צריך להסתפק במה שיש "קורס תרמיקות" "דרגה 3" כמו שהוא נראה.
8.טיסות בטוחות לכולנו.