כתב נושא: היום בליגה, או לחלופין -מישהו רוצה לקנות ויסטה אקסטרה סמול?  (נקרא 840 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אוהד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
טוב נתחיל מהסוף, לא חדרתי גם עם ספיד בר עד הסוף!
אבל "ריוונד"rew היה מיפגש היום בזיכרון לאחר שהתבור איכזב.
חיכינו בליוויית שסקים ורוח דרומית ערה לבואה של המערבית, וכבר שכימעט ויתרנו,
הוחלט על טאסק לא שאפתני במיוחד, ריצה לגול בצומת יזרעאל.
כמובן שניתנו דגשים, כמו אין לחצות את כביש 65 לפני צומת מגידו, ולהיזהר מהכפרים הערביים
שליד, אך בעודנו לוחצים GOTO וממריאים מצאנו את עצמנו מגרדים את הרכס כשמידי פעם בועה מעלה חלק מהחברים למעלה ואחר כך יורדים, ויקטור נתן מאבק מתמשך של כשעה וחצי ואילו אני אחרי כמה וכמה נסיונות לשמור גובה נחתתי למטה כשאולג נוחת לידי ,
צור מסייע לחלץ מצנח אדום שחור משיח ובזנט מאיימים (אגב לא מצנח שלו), ועוד שניים שכבר חיכו להסעה .
מצאתי לי טרמפ כלפי מעלה לאחר שביררתי אם זקוקים לעזרה.
בישיבה למעלה הועלה רעיון לעשות סוציומטרי שיהיה חלק מהניקוד הכולל של הליגה. הכוונה הינה לתת לחברים לדרג את חבריהם בליגה לפי העזרה בהמראות , הרצון לאיסופים והעזרה לצרכי הזולת בכללי. הראשון יקבל בסכ"ה
בונוס של עוד 500 נקודות בשיקלול הסופי.(לדעתי צור יצא מורווח הסוציומטרי להיום) אבל סביר להניח שזה לא יקרה ונחזור לסיפור.
יצאתי לטיסה נוספת הפעם היה יותר קל להישאר באוויר מאידך לא היתה שום טרמיקה עיקבית ורחבה שניתן היה לצאת איתה לכיוון עמק יזרעאל אחרי כארבעים דקות הגעתי למסקנה שהעילוי נימצא בחוץ. ובעיקבות כמה טייסים בינהם
רונן יצאתי הרחק לתוך עילוי שנימשך ונימשך . הטיסה לא היתה בסיבובים אבל בתוך הטרמיקה למרות שטסתי מערבה
בקורס קבוע המשכתי להיות קרוב להר ורק העובדה שטיפסתי למעלה מנעה ממני את החשד שהרוח מתחזקת.
הוואריו ציפצף ולמרות הרצון העז עדיין לא הסתובבתי . פתאום ניגמרה הטרמיקה והעילוי איתה ומצאתי את עצמי
שומע את הסימפוניה הלא נעימה של קולות השקיעה מה 5020 .מיהרתי לפנות חזרה לצוק כשאני בסינק (דבר לא גאוני מצדי), אבל כשכבר הבטתי שוב מערבה מיקומי היה טיפה דרומית מזרחית לעמדה. מיהרתי לדרוך על הספיד בר ,
וגיליתי לדאבוני קצב שקיעה זוועתי ועדיין התקדמות אפס. בתחילה רציתי להדרים (אין לי מושג למה לא הצלחתי)
אבל מיהרתי ימינה לכיוון צפון בידיעה שבתוך העמק אני ממש לא רוצה לנחות. הספיד בר היה משוך עד שפתאום החלו הרוטורים המעצבנים והרקידו לי את המצנח בעודם אומרים לי שהוויסטה עם ספיד סיסטם כאן הינה התאבדות.
שיחררתי ברקסים וניסיתי לחצות צפונה את הוואדי, ראיתי מרחוק מקום שניראה טוב לנחיתה על כביש מאד רחב שאין בו תנועה בכל אותו זמן טיסה. קצת קיפולים שיגרתיים לקראת הקרקע אבל מאחר וציפיתי לגרועים מהם ממש לא התרגשתי והנחתתי את המצנח בשלום כשאני מתמודד מול רוח חזקה ממהירות המצנח שלי. קולותיו של עמית הילל "כפרה עליו" שדאג להסיע אותי ניבלעו בקשר ואני כבר מצאתי טרמפ עם עלמה חסודה שהגניבה אליי מבטים דרך הראי של האוטו. מי יודע אולי ניפגש בהמשך.
 כשחזרתי לעמדה חוץ מעמית העמדה היתה ריקה ונימלאתי תחושה  מתסכלת. הפעם כן הוספתי עוד 4.5 קילו מעל מה שאני בדרך כלל טס ועדיין לא חודר לי המצנח.
אני יודע מה אתם אומרים "פלחומו טנצור ייצה מושייוט" או בתירגום חופשי לעיברית רקדן גרוע אומר שהבייצים הפריעו לו, אבל זה שנים שאני גורס כי הסכנה הגדולה ביותר במצנחים הינה העובדה שהם אינם חודרים את מהירות הרוח.
אני באופן אישי מעדיף להתמודד עם קיפולים אלימים מאשר עם מצב בו אני טס רוורס לעבר סילעיה וצמחים .
אני יודע שנתוני היצרן של הוויסטה הינם 53 קמ"ש כשהספיד משוך ואני יודע שאני קל מישקל 54 קילו, אבל ראבק,
לטוס רוורס כשכולם מתקדמים קדימה ממש מפחיד! אני  מודה ממש חששתי לחיי ואו לפציעה, אני הראשון שמודה שהמצב שבו היתי היה בעייתי אבל היה לי הרבה גובה להתמודד איתו אם ניתן היה לטוס קדימה.
בקיצור מישהו רוצה ויסטה שיש עליו מעט שעות טיסה (ברכס אני עף עם הסיירה הישן שלי) וקניתי אותו לפני 3 חודשים?, כי אם כן אני מוכן לרדת במחיר רק תציעו.
אוהד
נ.ב : איתי , אל תקטול אותי יותר מידי גם ככה אני מבועס :-\.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אני לא אומר הרבה רק בשתי מילים:
אמרתי לעמית פעמיים מאיפה שהוא נמצא ברוח הזאת הוא לא יחזור בפעם השלישית - ולא חזרת!
מאיפה שלא חזרת עם הויסטה לא חוזרים עם אף מצנח!
כן יש לרקדן הרבה מה ללמוד - דבר איתי על כוס קפה (במקום טוב על חשבונך  ;) ) לא בטלפון.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אוהד
"פלחומו טנצור ייצה מושייוט" לא יודע למה העתקתי את הציטוט אבל אם אתה יודע את השפה תשנה את זה ל "אם אמשיך לטוס כך לא יהיו לי ביצים בכלל"
עם כל הכבוד לליגה, ויש לי אליה המון כבוד , ל י ג ה  א י נ ה   מ ש י מ ת  ה ת א ב ד ו ת
המטרה שלך כפי שאני רואה אותה היא קודם כל ללמוד ולהשתפר ורק אח"כ  לשפר את הדרוג שלך.
אוהד,  ראיתי אנשים שהתחרו בליגה עם מצנחי פיאסטה , פרופיל, ועגלות אחרות ונתנו לכולם בראש.
אל תיתן לליגה הזו לתעתע בך.   זה לא המצנח וזה לא אתה.  תנאי מזג האויר והבנת הטופוגרפיה ותיעול הרוח  בכל אתר שבו תשהה הם אלו שיכופפו אותך ואת המצנח שלך (ולא חשוב על איזה תרחף).
תנסה לענות על השאלה הזו:  מה המטרה שלי בהתחרות בליגה??  מקומות 3 2 1 ....  תפרוש כבר עכשיו!
להשתפר?  תהיה זנב לאריות...

אפרופו ויסטה סמול  כמה אתה שוקל  40 ק"ג  ?  אם כן אני מבין למה אתה לא חודר...

וזו לא היתה בדיחה

שמור על עצמך

אורי שמיר

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לפי מה שאתה מתאר
שום חופה 1-2  ואולי אפילו שום חופה עם תקינה לא הייתה חוזרת משם!!

מומלץ לפתוח עיניים וללמוד מהניסיון לפני שזה יגמר בבית חולים. (זה לא קטילה זה דאגה לשלומך).
נשמע גם מתאורך שאתה טס עם ספיד בר וברקסים באותו הזמן?  

אם היית שואל לפני שבועיים הייתה לי פה קונה עבור חופתך :-(

לילה טוב
שי לנואל
ניו-זילנד

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
לשי אני שוקל 54 קילו.
ותודה על הדאגה , אבל כל מי שהיה מקביל באיזור כן חדר.
בליגה הבאה אבוא עם באלאסט ענק ואראה.
נימסר לי כי במצנחים של עפקו הורידו את מספר התאים במרכז,
ולא הקטינו את רזולוציית התאים דבר שיוצר את הסמול והאקסטרא סמול
למצנחים הרבה פחות מהירים  ???, אני מנסה להשמין, הרבה מצעברייך.
אגב את איזור הוואדי ידעתי לחצות כמה שיותר מהר והרוח שניתקלתי בה לא עברה את ה 38 קמ"ש,
בכל זאת המון תודה לאילן תשובה שלמרות שלא טס בשבת כבר היה בדרך לאסוף ולעמית הילל.
כמו כן סבא שלי היה אומר ההבדל בין חכם לגאון " שגאון אינו ניכנס למצבים שחכם מצליח לצאת מהם."
אני ללא ספק לא היתי גאון.. ;).

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
רוח בואדי  של 38  קמ"ש תגרום בשל אפקט הונטורי לרוח  חזקה בהרבה ליד  קו הרכס .

ביום שמדדתי  בצוק במבוא חמה 70 ומשהו קמ"ש 72 למיטב זכרוני השבשבת
הראתה  45  משהו כזה  בתוספת 7 ק"מ טעות  הרוח ליד המצוק היתה יותר מ 70
הרוח המדודה באותו זמן 15 מטר מאחור היתה בסביבות ה 25 קמ"ש
הרוח בשדה הנחיתה העליון קרוב לקרקע היתה בסביבות 35 .

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אוהד
38 ק"מש  לחופה 1-2 זה לא זמן טוב להיות באוויר  ובטח לא ליד רכס, לא משנה מי הייצרן או גודל החופה.

אוסנת וייסקוף ניצחה את הליגה כולה (לא טסק בודד)  עם אלגרה מצנח 1-2 איטי בהרבה מחופתך!!!

שוב החוכמה זה ללמוד מהניסיון לא להתווכח ולהאשים את הציוד  :-)

יאללה ביי
שי